Grădină cu geamuri calde

Grădină cu geamuri calde

Este necesar să se abordeze cu foarte mare responsabilitate alegerea geamului unui balcon. Funcționarea suplimentară a camerei și funcționalitatea acesteia depind de aceasta. Este necesar să se decidă nu numai cu materialul de cadru și culoarea sa, ci și direct cu geamul. Poate fi rece sau cald. Ultima versiune va fi discutată.

Avantaje și dezavantaje

Cel mai recent, camerele de balcon și balcoanele erau destinate exclusiv depozitării diferitelor obiecte care nu aveau loc în apartament.Ar putea fi o bicicletă, cutii, răsucite, legume, haine vechi, scări de trepte și alte lucruri.

Mulți proprietari de apartamente continuă să-și folosească balcoanele în acest scop, dar acum ei au de ales. Camera poate fi folosită ca un depozit sau transformată într-o cameră completă și funcțională. În piața de construcții de astăzi există un număr imens de materiale diferite, cu care puteți tăia frumos un bloc de balcon, atât înăuntru cât și în exterior.

În proiectarea unei camere confortabile și practice unul dintre rolurile principale este jucat de tipul de geamuri. Dacă alegeți sticlă rece, atunci nu veți putea transforma balconul într-o cameră de zi. Va fi foarte frig pe teritoriul său în timpul iernii sau toamnei, de aceea va fi imposibil să fiți permanent pe el.

Vitrarea la rece este folosită doar pentru a proteja balconul de factorii de mediu negativi. Acestea includ ploaia, zăpada, praful, murdăria etc. Nu deține căldură și nu protejează împotriva înghețului.

Mai practic și mai funcțional în această privință este o geam cald, costă mai mult, dar caracteristicile sale justifică prețul ridicat:

  • Acest balcon de design vă va permite să-l transformați într-o cameră de zi și să ieșiți pe suprafața sa, chiar și în înghețuri grave. Astăzi, mulți proprietari de apartamente își transformă blocurile de balcoane în birouri, zone de recreere sau grădini de iarnă numai cu ajutorul geamurilor calde.
  • Desigur, totul nu este numai în geamurile în sine, ci și în decorarea interioară a balconului. El trebuie să ofere o izolație de înaltă calitate și fiabilă. Adesea oamenii se îndreaptă spre sistemul popular "podea caldă". În general, ansamblul cu o unitate de balcon cu geamuri bine selectate se va transforma într-o cameră foarte confortabilă și confortabilă.
  • Trebuie remarcat excelenta proprietate de izolare acustica a acestor sticle. Cu ei, pur și simplu uitați de zgomotul stradal enervant sau de vânturile urâte în vreme rea. Mulți proprietari de apartamente se confruntă cu această problemă enervantă, ceea ce face dificil să dormi noaptea, iar geamurile calde o rezolvă fără dificultate.
  • Mulți proprietari de apartamente se întorc la acest geam pentru a-și extinde spațiul de locuit cu un balcon. Astfel, un apartament mic poate deveni mult mai spațios dacă una dintre camere este combinată cu o zonă de balcon.

Aceasta poate fi o bucătărie, cameră de zi, cameră pentru copii sau dormitor.

Dar există un astfel de finisaj și unele defecte:

  • Majoritatea consumatorilor nu sunt foarte mulțumiți de costul ridicat al geamurilor calde. Cel mai popular este tapițeria din plastic, dar costă de două ori mai mult decât aluminiu.
  • Aceste structuri sunt mari și masive, care afectează în mod necesar spațiul liber al balconului. Geamurile termopan cu geam termopan au o grosime mare, iar cadrele au o greutate decentă, ceea ce forțează proprietarilor de apartamente să pre-întărească plăcile de beton ale balcoanelor, astfel încât acestea să fie mai durabile și mai stabile.
  • Experții spun că modelele similare ale ferestrelor denaturează fluxul luminos și reduc intensitatea acestuia, prin urmare în încăperi cu astfel de geamuri există întotdeauna puțină lumină.
  • În sezonul de vară fierbinte, balconul se va încălzi rapid și va fi înfundat.

Când este necesar?

În cazul în care intenționați să combinați camera de balcon cu camera de zi sau să o transformați într-o cameră funcțională, trebuie să vă adresați o geam termopan.

Nu puteți face fără astfel de geamuri dacă operează balconul pe tot parcursul anului și aveți nevoie de el în orice vreme.Dacă apartamentul nu are o încălzire foarte bună, atunci cu ajutorul unei astfel de decorațiuni veți putea crea un spațiu funcțional care va fi întotdeauna cald și confortabil.

tipuri

Există mai multe tipuri de geamuri calde. Luați în considerare în detaliu.

Geamuri panoramice

Intr-un aspect nepermis, se pot vedea ferestre panoramice. Un astfel de final va costa proprietarului o sumă rotundă, dar merită! Acest design al camerei de balcon crește adesea costul apartamentului de vânzare.

Cel mai adesea, ferestrele panoramice pot fi văzute în casele de lux. Arată foarte scump și frumos, mai ales dacă locuința este situată în locuri frumoase.

Proiectările fără raster apar doar lumină și fără greutate. De fapt, ele sunt foarte grele și masive. Nu fiecare placă de beton le poate rezista, astfel încât instalarea acestor geamuri poate fi inițiată numai după consultarea cu experții.

Geamul panoramic se distinge prin grosimea și durabilitatea acestuia. Ele pot fi nu numai transparente, ci și tonifiate. Instalarea unei structuri panoramice în sine nu merită.Instalarea sa este mai complicată și mai lungă.

Constructii metalice

Construcțiile metaloplastice cu ferestre calde cu geam termopan sunt foarte populare. Acestea sunt echipate cu canapea standard cu mecanism de pliere și pliere. Este de remarcat greutatea mare a acestor sisteme, deci înainte de a le instala, trebuie să vă asigurați că baza de beton a balconului este fiabilă.

Astfel de modele nu sunt potrivite pentru apartamente vechi și Hrușciov. Ele au performanțe termice excelente și izolație fonică ridicată. Dar există unele defecte în ele.

De exemplu, geamurile termoizolante din metal-plastic nu sunt rezistente la vânt. Deasupra acestor structuri este necesar să montați vizierele, ceea ce va crea o sarcină suplimentară pe placa de beton și parapet.

Există cazuri în care parapetele nu sunt absolut potrivite pentru astfel de manipulări. Ele se transformă pur și simplu în zidărie, care adaugă doar la masivitatea întregii structuri.

Constructii din aluminiu

Stratul din aluminiu va împiedica pătrunderea frigului și a curenților. Sistemele cu termoizolare sunt deosebit de populare. Acestea conțin inserții izolate speciale care asigură o performanță termică excelentă.

Aceste modele sunt ignifuge. Ele sunt realizate într-o varietate de culori, astfel încât să facă un interior frumos și armonios cu ferestre din aluminiu nu este dificil.

Structuri din lemn

Puteți să vă întoarceți la cadrele din lemn cu ferestre calde cu geam termopan. Sunt ecologice, practice și arată foarte interesant. Structurile din lemn creează un mic microclimat confortabil.

Ei își pot salva longevitatea numai cu ajutorul unor impregnări speciale. Ramele din lemn trebuie să fie întreținute în mod regulat și tratate cu diferiți agenți de protecție.

De-a lungul timpului, asemenea geamuri își vor pierde recursul. Arborele are capacitatea de a îmbătrâni, se estompeze, se usucă și se sparge.

Constructii din plastic

Cele mai populare sunt geamurile din plastic ale camerelor de balcon. Arată frumos și îngrijit. Materialele de calitate și geamurile calde cu geam termopan vor menține o temperatură confortabilă pe balcon pe tot parcursul anului.

În timp, apariția unui astfel de finisaj nu-și va pierde recursul. Este necesar doar monitorizarea purității structurilor albe.Praful și murdăria cu acesta sunt foarte ușor de curățat, mai ales dacă imediat începeți să-l îndepărtați.

Dar astfel de structuri sunt grele, deci nu sunt potrivite pentru fiecare casă. De exemplu, într-o mică fereastră de plastic Hrușciov va pune o sarcină foarte mare pe placa de beton, care poate duce la consecințe foarte grave, sub forma de prăbușiri și fisuri groase.

Astăzi, puteți alege un geam cald cu cadre din plastic pentru orice portofel.

Construcții glisante

Structurile culisante sunt adesea folosite atât în ​​geamurile calde cât și în cele reci. Ele au numeroase camere în profil care oferă o performanță termică excelentă.

Este demn de remarcat utilitatea acestor sisteme. Ele nu ocupă mult spațiu pe balcon, deoarece ferestrele se vor deschide și se vor închide cu sistemul Slidors. Este un ghidaj orizontal special, care, ca de-a lungul șinelor, deplasează cerceveaua.

geamuri Poluteploe

Sistemul este utilizat pentru glisiere și pentru geamuri. Vă permite să încălziți în mod corespunzător încăperea fără a încărca parapetul. Designurile asemănătoare din punct de vedere vizual fac din zona balconului mai spațioasă și mai elegantă.

Geamurile cu geam termopan în astfel de sisteme sunt cu o singură cameră. Acestea vă permit să mențineți o temperatură pozitivă în timpul iernii și să aveți o șină mare, protejând întreaga structură de îngheț și orice alți factori negativi din exterior.

Instalarea acestor ferestre este permisă la etajele înalte. Sistemul Slidors modern asigură o izolare termică medie. Ferestrele cu balamale din PVC au performanțe termice mai bune.

Instrumente și siguranță

Pentru instalarea unui geam cald al unui balcon este necesar să se stocheze echipament de siguranță. Pentru munca recomandată pentru a contacta centura de sport. Prin caracteristicile sale, nu este în nici un caz inferior clădirii, dar este mult mai ieftin.

O curea cu o lungime de 2,5 cm este ideala. Un fisier prea scurt va complica munca si prea mult timp poate duce la raniri.

Centura și carabina trebuie să reziste la o încărcătură mai mare de 400 kg. Aceste caracteristici pot fi găsite pe certificat. Dacă nu există un astfel de produs, atunci este mai bine să îl refuzați.

Înlocuirea treptată a geamului rece la încălzire

Mai întâi trebuie să demontați geamul rece.Mai întâi, ferestrele glisante (dacă există) sunt scoase, urmate de cadre. Este necesar să îndepărtați pragurile, pragurile de fereastră și toate dispozitivele de fixare, astfel încât să nu intervină în procesul de instalare a ferestrelor noi. După toate aceste lucrări, puteți trece direct la instalarea de ferestre noi.

Cu o zi înainte de instalarea de ferestre noi, este necesar să umpleți interiorul profilului cu spumă. O astfel de tehnică simplă elimină formarea de poduri reci în structură.

Deasupra blocului de balcon, trebuie să instalați o vizor. Îl va proteja de ploaie și zăpadă, precum și protejează interiorul de penetrarea umezelii și formarea de umezeală.

Apoi trebuie să instalați și să fixați ramele PVC (dacă alegeți acest material) la balustrada de balcon. Verificați întotdeauna toate suprafețele utilizând un nivel. Înălțimea poate fi reglată prin ajustarea designului garniturii.

În ușă, întregul sistem este fixat cu ancore speciale. Toate fisurile și golurile trebuie tratate cu spumă.

După întărirea completă a spumei, puteți trece la instalarea imediată a ușilor de sticlă și a ușilor agățate.

Etapa finală a tuturor lucrărilor constă în instalarea de elemente de etanșare, fitinguri și glafuri.Ultimul element este montat pe șuruburi convenționale. Toate sloturile trebuie să fie închise.

Pentru mai multe informații despre tehnologia de înlocuire a sticlei reci cu sticlă caldă, consultați următorul videoclip:

Sfaturi

Puteți să vă instalați singur un geam cald, dar experții recomandă să luați o astfel de muncă numai acelor oameni care sunt încrezători în abilitățile lor și posedă cel puțin competențe minime în această problemă.

Dacă vă îndoiți de dvs. sau vă este frică de ceva greșit, atunci este mai bine să încredințați instalarea de ferestre calde pentru profesioniști.

Consultanți speciali care vă vor spune dacă veți consolida baza betonică a balconului dvs. și ce fel de încărcare poate rezista. Acest lucru este necesar pentru a evita consecințele neplăcute ale instalării geamurilor grele.

Alegeți numai materiale de înaltă calitate și de încredere și contactați numai companii bine-cunoscute din orașul dvs.

Imediat după toate instalațiile, asigurați-vă că verificați funcționarea tuturor mecanismelor.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor