Sobe de sauna Harvia: caracteristici si principii de functionare

Dacă întrebați însoțitorul de baie cu experiență, ce fel de aragaz pentru o baie este de cea mai înaltă calitate - finlandeză sau internă, atunci în aproape 100% din cazuri răspunsul va fi fără echivoc: "cu siguranță finlandeză!". Cu toate acestea, faptul că, dacă calitatea, rezistența și siguranța sunt principalele caracteristici ale achiziției, atunci cea mai bună opțiune este o baie Harvia și o sobă de saună.

Caracteristici speciale

De mulți ani, producătorii finlandezi dețin pe piața mondială brandul de producători de renume pentru sobe de baie și saune. Pentru partea principală a clienților, factorul decisiv este încrederea directă la Harvia în sine, ale cărei produse au rămas de mult timp un punct de referință pentru calitatea în întreaga lume. Pe întreaga existență a echipamentelor de încălzire de pe piață, sobe finlandeze au fost modernizate, îmbunătățite și îmbunătățite în mod repetat.Datorită acestui fapt, distincția lui Harvia față de concurenții săi nu este doar un design unic, ci și funcționalitate înaltă, utilizare și ușurință în utilizare.

Unul dintre avantajele echipamentului de încălzire Harvia este acela că, cu o mică cantitate de combustibil, produce o cantitate semnificativă de căldură. Dacă aveți încredere în recenziile clienților, atunci în doar o oră camera de baie se poate încălzi până la 85 ° C. Acest lucru se datorează circulației active a aerului. Acest principiu asigură utilizarea economică a oricăror tipuri de combustibil, precum și o distribuție uniformă a energiei termice pe tot spațiul, creând cele mai confortabile condiții de odihnă și relaxare.

Orice cuptor pentru baie, indiferent de metoda și materialul de aprindere, este fabricat din oțel gros, rezistent la temperaturi ridicate. Corpul este acoperit cu o vopsea specială rezistente la foc. Sobele de ardere a lemnului sunt echipate cu un grătar metalic, care garantează o ieșire maximă a căldurii. După cum sa menționat mai sus, circulația aerului accelerează rata de încălzire a spațiului. Modelele electrice sunt livrate împreună cu dispozitivele care reglează regimul termic al cuptorului.Acestea pot fi controlate atât cu ajutorul telecomenzii, cât și automat prin setarea programului dorit.

Pentru încălzirea rapidă a sălii de baie, piatra este adesea încărcată cu piatră zdrobită de diabază, talcohlorită și alte tipuri de materiale. Pietrele sunt încălzite, dând toată căldura în camera de aburi. Pentru a crește procentul de umiditate a aerului folosind un tub special din oțel. Acest tub este un conductor de apă în stratul inferior al digului de piatră. Când se deplasează în sus, aburul este uscat treptat și încălzit la o performanță optimă.

Avantaje și dezavantaje

Toate produsele Harvia suferă un proces de control aprofundat și, de asemenea, au un certificat de calitate și o garanție.

Lista avantajelor echipamentelor de încălzire ale companiei este foarte lungă, dar puteți evidenția principalele puncte:

 • durată de viață îndelungată;
 • raportul optim dintre cost și calitate;
 • varietate de opțiuni;
 • caracteristicile înalte atât ale aspectului tehnic al activității dispozitivului, cât și ale designului exterior;
 • absolut inofensivitate;
 • procesul rapid de încălzire a încăperii;
 • lipsa sarcinilor ascuțite de temperatură;
 • ușurința de instalare;
 • buna reputație a producătorului.

O lista extinsa de marfuri prezentate in cataloage va permite sa alegeti cea potrivita, tinand cont de preferintele gustului cumparatorului si pe baza parametrilor zonei de baie. Acestea pot fi sobe mici pentru camere de aburi acasă, mai puternice pentru băi publice, precum și sobe de diferite categorii de prețuri - de la clasa economică la modelele din categoria VIP.

Ușile din sticlă fac posibilă bucurarea de dansul de foc. Pietrele scufundate în interiorul sobei pot deveni un element al decorului pentru saună, de exemplu dacă deschideți ușor capacul superior. Pentru a înmuia căldura, puteți stropi o cantitate mică de apă pe partea de sus a pietrelor. Dacă acoperiți încălzitorul cu un capac, camera se va încălzi mult mai repede.

Printre deficiențele pot fi identificate, poate o convenție puternică a sobei, dar acest lucru este ușor de reparat prin punerea unui ecran de cărămidă în jurul încălzitorului. Acest proces nu va dura mult timp și nu va lua mulți bani. Uneori, proprietarii băilor și a sobelor au căpătat peretele cel mai apropiat de sobă cu un scut termic pentru o protecție de 100%.

În ceea ce privește încălzitoarele, avantajul lor principal este încălzirea foarte rapidă a pietrelor și absența necesității de a închide periodiccombustibil. Dezavantajul în unele cazuri este funcționarea încălzitorului exclusiv de la rețea.

Dispozitiv și principii de lucru

Toate sobele finlandeze sunt la fel de ușor de utilizat ca și ele și nu sunt necesare abilități speciale pentru a le controla. O varietate de forme și modele le permite să le instalați în orice parte a încăperii. De exemplu, un cuptor triunghiular de marcă se poate potrivi perfect în colțul băii, în plus, există opțiuni pentru montarea pe perete.

Arderea lemnului

Sobe de ardere din lemn Harvia sunt fabricate în cele mai bune tradiții ale saunei finlandeze. Modelele variază în funcție de structură și aspect.

Există o serie de elemente de bază care sunt caracteristice pentru orice model de sobă de ardere a lemnului:

 • Camera pentru arderea lemnului de foc. Are o carcasă rezistentă la căldură din oțel. Pereții camerei au o grosime de până la 10 mm, datorită căruia există o încălzire rapidă a sălii de saună și a pietrelor.
 • Kamenka. Păstrează până la 100 kg de pietre. De regulă, designul încălzitorului este deschis de toate părțile. Aceasta crește cantitatea de abur uscat.
 • Ușa de combustibil de la distanță. O oportunitate de a utiliza opțiunea unei camere de incendiu portabile în cameră, adiacent zonei de îmbăiere.De exemplu, în cazul în care focul se află într-o încăpere de așteptare, transferul de căldură se va face nu numai în saună sau în saună, ci și în încăperea echipată în fața acestuia.
 • Sistemul de eliminare a fumului. Redirecționează căldura de la arderea materialului de combustibil la bază. Canalul de fum trece prin încălzitor, ceea ce sporește schimbul de căldură.

Printre toate modelele Harvia, Harvia m2, precum și un număr de aparate de încălzire "Classic" și "Legend", sunt cele mai populare. Datorită introducerii unor noi elemente structurale, utilizarea cuptoarelor devine și mai simplă și mai confortabilă. Unele cuptoare sunt echipate cu generatoare speciale de aburi, care sunt utilizate pentru a monitoriza coeficientul de abur uscat în camera de saună.

Principiul funcționării cuptorului este foarte simplu.

Mai întâi, materialul pentru căminul de foc este așezat în camera de aprindere. Energia termică eliberată în procesul de ardere a lemnului este direcționată către baza cuptorului utilizând un sistem de eliminare a fumului. Hornul de căldură trece prin aragaz, datorită căruia pietrele încep să se încălzească și mai repede.

electric

Echipamentul electric de încălzire Harvia este renumit pentru designul și designul său super-ergonomic.Structura acestui cuptor este cazul, stratul termoizolant și încălzitorul tubular electric. Comanda se efectuează cu telecomanda, senzorul de temperatură fiind instalat în camera saună. Calea este destinată utilizării la distanță. Modul de încălzire este setat de utilizator. În toate dispozitivele electrice ale mărcii există un program de protecție a cuptorului în cazul în care ați uitat să îl opriți.

Tipuri și modele populare

În prezent, Harvia produce un număr destul de mare de modele diferite de cuptoare care răspund complet nevoilor și cerințelor potențialilor cumpărători.

Gama companiei cuprinde cuptoare de lemn și electrice de diferite linii de model, cum ar fi:

 • Delta;
 • Trendi;
 • senatorul;
 • Clasic;
 • Legenda;
 • Clasic forte;
 • profi;
 • Virta;
 • Club.

Fiecare dintre liniile de mai sus are propriile caracteristici. Uneori, designul unic și inimitabil al dispozitivelor vă permite să realizați cele mai curajoase decizii și idei pentru planificarea sălilor de baie sau a saunelor.

Mai jos sunt câteva dintre cele mai populare și interesante linii ale producătorului finlandez.

deltă

Modelele acestei linii se caracterizează prin construirea unei forme triunghiulare, ceea ce face posibilă poziționarea încălzitorului în colțul băii, astfel dispunând cel mai convenabil spațiul pentru camera de aburi. Toate dispozitivele unei rigle au dimensiuni mici și, de asemenea, greutate mică (nu mai mult de 10 kg). Volumul optim al camerei pentru încălzire de către aceste dispozitive de transfer termic este de 4 m3.

sunet

Designul bold dinamic - acesta este primul lucru care captează ochiul și leagă aceste modele. În sortiment există cuptoare cu finisajul corpului de trei culori - negru, platină și oțel. Spre deosebire de opțiunile anterioare, cuptoarele de sunet sunt de dimensiuni medii și greutatea lor nu depășește 15 kg. În funcție de putere, dispozitivele pot fi utilizate în băi și saune cu volume de la 3 până la 15 m3.

compact

Ambele dispozitive, care au reprezentat această linie, sunt destinate amenajării în săli de baie mici și săli de aburi, destinate pentru 2-3 persoane. Greutatea cuptorului este de 8-10 kg. Principala diferență dintre cele două modele este prezența unui panou de control de la distanță și a unui termostat automat instalat.

Cuptoarele compacte sunt prezentate în două culori. - culoare albă și oțel inoxidabil. Aceste dispozitive își asumă instalarea numai pe o suprafață stabilă. Kitul include și pietre cu greutatea de aproximativ 6 kg și un ecran special din lemn pentru securitate.

clasic

Una dintre cele mai populare linii ale companiei, de încredere și apreciate de către cumpărători. Cuptoarele din această linie sunt reprezentate de două modele de elemente de fixare pe perete. Proiectat pentru camere de aburi, proiectat pentru 5-13 persoane. Dispozitivele au dimensiuni relativ mici, în timp ce principala lor caracteristică este designul cel mai deschis și volumul mare al încălzitorului.

opinii

Catalogul de produse al producătorului finlandez este atât de divers încât fiecare consumator să poată găsi exact ceea ce a visat. Compania produce cele mai fiabile unități care pot încălzi camerele de baie cu un volum de 5 până la 20 de m3. Costul cuptorului depinde de capacitatea sa.

Conform recenziilor persoanelor care folosesc produsele acestei companii, cuptorul este foarte ușor de curățat și de curățat. - cenușa se trezește în grătarul grătarului și apoi se toarnă în tigaie. Tot ce este necesar de la tine este să dărâmă reziduurile de materii nevărsate din rezervor.Toate modelele diferă într-o schemă convențională bine gândită, ceea ce înseamnă că aproape toată lemnul poate arde, cu excepția celor umede

Toate modelele, în special cele mai moderne, sunt echipate cu o cameră de combustie volumetrică.unde puteți amplasa bușteni de dimensiuni mari. Confortul este că ele nu trebuie să fie tăiate deloc - jurnale de orice dimensiune arde în sobă doar bine! De multe ori, încălzitorul se încălzește foarte repede, încălzind până la roșu și dând radiații. Pentru a evita acest lucru, este important să alegeți modul optim de combustie și să nu închideți prea mult lemn. Experiența clientului a arătat că instalarea unui ecran de cărămidă în jurul sobei afectează în mod favorabil distribuția de căldură în cameră. Unii proprietari preferă să acopere ecranul cuptorului cu o foaie de oțel, lăsând mici decalaje pentru convenție.

În ceea ce privește cuptoarele electrice, sursa de alimentare este mai bine să porniți printr-o intrare separată, deoarece sunt posibile salturi tangibile în unitățile de rețea cu o capacitate de 7-14 kW. În general, instalarea sobelor electrice este destul de simplă. Trebuie doar să aduci dispozitivul în camera de baie, să îl despachetezi, să-l pui în spațiul furnizat și să îl porți.

Designul sofisticat al cuptoarelor, designul extraordinar, materialele de producție de înaltă calitate - toți acești factori au atras atenția cumpărătorilor de mulți ani. Eficiența și fiabilitatea, abilitatea de abur în orice moment, în timp ce nu încălzi băile în avans - toate acestea sunt avantajele evidente ale achiziționării de produse finlandeze.

O prezentare generală a aragazului pentru saună Harvia se află în videoclipul de mai jos.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor