Sobe pentru baie "Varvara": o revizuire a modelelor

 Sobe pentru baia barbarilor: o revizuire a modelelor

Rusia este întotdeauna asociată cu îngheț și o baie. Când corpul încălzit se scufundă în gaură, când aerul și zăpada înghețată pătrund în pielea aburită ... Este greu să ne certăm cu aceste vechi simboluri rusești. Da, și nu merită. În colțurile cele mai reci ale țării există o baie în fiecare curte. Cum reușesc meșterii meșteri locali să creeze o construcție adecvată, competentă și sigură? Cuptorul corespunzător selectat și instalat este jumătate din bătălie.

Avantaje și dezavantaje

Una dintre cele mai renumite sobe de saună de astăzi este produsele producătorului Tver Dero și Co. Compania se prezintă pe piața rusă ca furnizor de produse de înaltă calitate de peste zece ani.În fabricarea sobelor pentru băi și saune, acest producător se bazează în primul rând pe experiența proprie și străină.

Vocea clienților, pentru care, în primul rând, compania este orientată, este, de asemenea, foarte importantă pentru ei.

Printre avantajele cuptorului Varvara se numără următoarele puncte-cheie.

 • Echipament individual pentru comandă. Producătorul ia în considerare toate nevoile cumpărătorului, care pot afecta prețul final al produsului.
 • Rata de încălzire eficientă. Sistemul de convecție și materialul din care sunt făcute cuptoarele permit încălzirea băii într-o oră și jumătate sau mai puțin.
 • Prețul și utilizarea economică. Prețul depinde de mărimea cuptorului și a echipamentului. Nu necesită întreținere suplimentară din partea ei mai mult de o dată pe an sau doi. Sistemul unic de combustie economisește combustibilul principal - lemnul.
 • Rezistența la uzură. Cuptorul în sine este fabricat din metal cu o grosime de cel puțin șase milimetri, iar rezervorul de apă este fabricat din oțel inoxidabil de înaltă calitate, astfel încât opțiunea de ardere este minimizată.
 • Operație simplificată. Cuptorul este foarte ușor de curățat datorită găurii rotunde din spate, acoperită cu un dop special.
 • Estetic aspect.Unele modele sunt căptușite cu piatră naturală, în altele - cu plasă termoconductoare pentru pietre, iar în al treilea - cu o ușă panoramică din sticlă rezistentă la căldură.

De asemenea, sobele Varvara au o greutate mică comparativ cu "colegii" lor (uneori nu depășesc 100 kg).

Trebuie remarcat și dezavantajele acestui sobă minunatăpe baza observațiilor cumpărătorilor, extrem de nemulțumiți de cumpărarea acestora.

 • Apa din rezervor este încălzită mai încet decât de obicei. Profesioniștii oferă pentru rezolvarea acestei probleme instalarea unui schimbător suplimentar de căldură pe coș. După aceea, temperatura apei se ridică cât mai repede posibil, deci trebuie să vă asigurați că apa din rezervor nu fierbe.
 • condens în coș. Problemă cu opțiunea de instalare a țevilor. Aragazul funcționează la un foc lent, adică la o încălzire constantă. Din această cauză, temperatura la ieșirea coșului de fum este mică, ca urmare a formării condensului.

Maeștrii din industria sobelor și a băii recomandă ca țeava de coș de fum să fie cu cel puțin 50 cm mai lungă decât rezervorul.

  Una dintre recomandările suplimentare este o respingere completă a lemnului de mesteacan. Este inacceptabil să încălziți o sobă cu astfel de combustibil.În unele cazuri, a existat o cusătură. Producătorul asigură că au fost luate toate măsurile de eliminare a acestei deficiențe, lemn de foc de mesteacan a primit amnistie și poate fi folosit în mod egal cu ceilalți. Proprietarii fericiți ai sobelor "Varvara", care au testat-o ​​pe baza propriei experiențe, nu au comentat încă această circumstanță.

  După cum se poate observa din lipsurile cuptorului pentru băile producătorului intern, acesta obține cele mai bune funcționalități atunci când este instalat corespunzător.

  dispozitiv

  Există o întreagă gamă de sobe "Barbara". Pentru a dezasambla dispozitivul produselor marca "Dero și K" cât mai exact posibil, ne vom concentra pe cele mai simple dintre ele. Acest sobă de saună nu este un miracol economic sau tehnologic.

  Dispozitivul ei este destul de tipic și simplu:

  • Camera de combustie este locul unde se arde combustibilul. Deoarece soba este pe lemn, orice lemn va face busteni.
  • Sistemul de incendiere - aici se dezintegrează gazele de ardere formate în focar.
  • Grilele de fier și scrumul de cenușă servesc ca asistenți în colectarea reziduurilor solide din lemn.
  • Un sistem sofisticat de coșuri funcționează la fel de eficient cu putință atunci când este instalat corespunzător.
  • Capacul de protecție asigură căldură în cameră.

   O componentă importantă a cuptorului "Varvara" este sistemul său de curățare - o gaură cu un dop de pe spatele sobei, care este ușor de curățat de funingine cu o perie obișnuită. Dar o astfel de gaură a apărut numai cu ani mai târziu în cele mai recente modele. Profesioniștii sugerează că în sobele învechite puteți face propriul loc pentru curățenie. Tăierea trebuie să se afle în treimea superioară a peretelui din spate și să cadă direct în canalul de fum.

   Principalul lucru este să fiți atenți și să creați etanșeitatea maximă în acest loc special, adică să faceți și un dop.

   gama

   Producătorul declară în mod responsabil că, înainte de a proceda la fabricarea sobelor de saună, au fost efectuate un număr de studii și teste. Să ne ocupăm de principalele modele ale cuptoarelor din Varvara și să analizăm în detaliu avantajele și dezavantajele acestora.

   "Fairy Tale" și "Terma Tale" - acestea sunt cuptoare cu acumulare prin convecție care încălzesc camera cât mai repede posibil și o mențin încălzită pentru o perioadă foarte lungă de timp. Pereții și vârful sobelor sunt din piatră naturală - talcolorit. Aceste două sobe diferă într-un rezervor de pietre.În "The Fairy Tale" este un încălzitor deschis, în "Povestea lui Terma" este un "trunchi" închis cu un capac. Al doilea contribuie la încălzirea pietrelor la temperatura maximă. Ambele sunt concepute pentru a încălzi camera de aburi nu mai mult de 24 de metri pătrați. Greutate - până la 200 kg asamblate.

   Aceleași modele, dar marcate cu prefixul "mini", încălzi camera de aburi nu mai mult de 12 pătrate.

   "Fairy Tale"
   "Terma poveste"

   Cuptoarele "Kamenka" și "Terma Kamenka" au mai multe modificări.

   • "Kamenka". Încărcarea maximă a pietrelor este de 180-200 kg, timpul de încălzire a încăperii la 24 de metri pătrați este de cel mult o oră și jumătate. Greutatea cuptorului asamblat - până la 120 kg.
   • "Kamenka a făcut o căldură în alungire." Lungimea camerei de ardere este de 100 mm mai lungă decât prima. Greutatea nu depășește, de asemenea, 120 de kilograme.
   • "Kamenka mini" fabricate special pentru camere de aburi mici - până la 12 m2. Foarte compact, ușor de instalat și de utilizat. Acesta cântărește nu mai mult de 85 kg.
   • "Cuptorul alungit Kamenka mini". 90 kg greutate, se calculează pe volumul mic al sălii de perechi.

   "Terma Kamenka" este împărțită în modificări conform aceluiași principiu ca și simplu "Kamenka". Singura diferență este încălzitorul închis la primul.

   "Kamenka mini"
   "Cuptor alungit Kamenka"
   "Kamenka"

   Mini cuptor poate fi instalat chiar și în cea mai mică baie, datorită mărimii sale compacte. O varietate de subspecii, principala caracteristică a cărora este împărțirea în clasic, cu o cameră de foc scurtată și cu o cameră de incendiu extinsă, are trei opțiuni:

   • "Mini fără contur";
   • "Mini articulat";
   • Mini cu contur.

   Toate acestea sunt foarte eficiente, în ciuda dimensiunilor lor globale. Sistemul de convecție dublă este păstrat în acest cuptor, ceea ce contribuie la încălzirea rapidă a încăperii și încălzitorului. Acesta poate fi completat de un circuit de apă și de diferite tipuri de camere de ardere și poate funcționa perfect și cu un rezervor lateral montat.

   "Mini cu contur" - Este un cuptor cu un schimbător de căldură încorporat în camera de ardere, care este proiectat să încălzească apa din rezervor (de obicei până la 50 de litri de volum) situată la o distanță decentă de la cuptor.

   "Mini cu contur"
   "Mini fără contur"
   "Mini articulat"

   "Polennitsa", precum și "Mini", se întâmplă articulat, cu un contur și fără contur. Dar acest model este conceput pentru mai mult spațiu. Cutia de suspensie sau circuitul de apă aici ajung deja la un volum mai mare decât în ​​"Mini", și anume 55 de litri.

   "Lemn de lemn cu balamale scurte"
   "Polennitsa fără contur cu o cutie de foc scurtă"
   "Lemn cu un contur, o cameră de foc scurtată și o ușă panoramică"

     Fiecare dintre modele este completat cu succes cu elemente suplimentare care permit cuptorului să funcționeze cât mai eficient și mai confortabil posibil.

     Elemente suplimentare

     Același furnizor are un număr de adăugări care pot fi comandate și instalate suplimentar în baie.

     • Camera de combustie la distanță. Se întâmplă că zidul dintre camera de aburi și camera de odihnă nu permite ca focarul să fie adus în camera adiacentă. Prin urmare, acestea sunt făcute imediat cu diferite dimensiuni de focuri de artificii: scurtate, standard și alungite.
     • Cutie cu balamale. Este un rezervor clasic de apă, care este montat în stânga sau în dreapta într-o adâncitură special concepută - un buzunar. Rezervorul este fabricat în întregime din oțel inoxidabil cu o grosime de cel mult un milimetru.
     • O ușă panoramică este un element mai decorativ decât practic și funcțional.
     • Rezervor de apăamplasat pe conducta de coș de fum, vă permite să utilizați dușul în cazul în care baia este echipată cu apă curgătoare.
     • Schimbătorul de căldură Un element suplimentar pentru încălzirea apei în rezervor, situat la distanță de sobă.Este foarte important să se monitorizeze umplerea schimbătorului de căldură. Dacă nu este completă, poate duce la depresurizarea acesteia.

     Acest sobă de baie este bună deoarece se poate potrivi armonios în interiorul oricărei băi în forma sa originală și poate servi eficient și eficient, căptușit cu cărămidă. În același timp, atrage nu numai spiritul rusesc și valoarea estetică a camerei. Cu această instalare, există o putere suplimentară pentru a accelera încălzirea camerei de aburi.

     Astfel, aragazul Varvara dobândește imaginea unui designer de aragaz, care este foarte ușor de adaptat nu numai la preferințele și cerințele suplimentare ale proprietarului său, dar și pentru a se încadra în interiorul oricărei băi mici sau mari rusești.

     Recenzii clienți

     Potrivit proprietarilor "Varvara", acest cuptor este simplu și eficient. Toate descriu avantajele, oferă sfaturi privind instalarea și întreținerea. Dintre aspectele negative, utilizatorii indică cel mai adesea probleme cu curățarea, pierderea intermitentă a tracțiunii, instalarea neuniformă a barelor de rețea. Aceasta din urmă are loc atunci când cuptorul este topit și pereții focarului sunt deformați.

     Pe producător, cumpărătorii nu răspund foarte lingușitor.Se observă că tehnologii răspund constant la timp la întrebările clienților lor. Dar când vine vorba de înlocuirea uneia sau a alteia componente (vina proprietarului cuptorului sau a producătorului), apar probleme.

     Astăzi, producătorul continuă să producă sobe de înaltă calitate pentru băi. Acum, toate defectele din modelele existente sunt dezvoltate în mod activ. De asemenea, producătorul promite să lanseze în curând o serie actualizată de cuptoare clasice. Ce se va schimba în mod specific, nu va fi dezvăluit.

     Costul sobelor pentru baie "Varvara" variază de la 12.500 ruble pentru "Mini" la 49.500 ruble pentru "Terma Tale". Fiecare dintre modele are avantaje proprii. Dar lucrul principal este calitatea verificată în timp și creșterea pe ultimele erori corectate.

     Profesioniștii recomandă, de asemenea, să se acorde atenție anumitor puncte importante, conform instrucțiunilor.

     • Protejarea bazei cuptorului de supraîncălzire și ardere. Una dintre cele mai simple rețete pentru realizarea unei astfel de protecții este utilizarea cărămizilor și a plăcilor galvanizate. Două rânduri de "pietre de foc" sunt plasate pe soluția de beton, iar partea de sus este acoperită cu o foaie de metal. Suprafața unei astfel de baze ar trebui să fie cu aproximativ 10 cm mai mare decât zona din partea inferioară a cuptorului.
     • Controlul temperaturii apei încălzite.
     • Alegerea conductelor, a căror calitate nu depinde de scăderea presiunii și de temperatură. Plasticul nu este strict recomandat aici.
     • Curățarea permanentă a cenușii și a coșului de fum, astfel încât să nu se acumuleze funingine, ceea ce împiedică funcționarea cuptorului în ansamblu.
     • Cuptorul de preîncălzire înainte de ao instala în încăpere.
     • Aranjarea în incalzitoare a pietricelelor din râu și mare, jadeită (aproape de jad), piatră de usturoi, gabbro-diabază (în compoziție aproape de bazalt), cuart de zmeură, cuart alb, piatră de bazalt și fontă.

      De asemenea, atunci când construiți o baie și instalați o sobă în ea, ar trebui să vă consultați cu o sobă profesională. Acest lucru va ajuta nu numai să-și prelungească durata de viață, ci și să se bucure pe deplin de toate avantajele produselor producătorului rus.

      În următorul videoclip puteți viziona o revizuire a modelului de saună multifuncțional "Terma Kamenka".

      Comentarii
       autor
      Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

      Sala de intrare

      Camera de zi

      dormitor