Cuptoare electrice Harvia Sauna: Prezentare generală a gamei

 Cuptoare electrice Harvia Sauna: Prezentare generală a gamei

Un dispozitiv de încălzire fiabil este un element important al unei camere, cum ar fi o saună. În ciuda faptului că există modele interne decente, este de preferat să alegeți cuptoarele electrice finlandeze Harvia, deoarece echipamentul acestui producător cunoscut nu are numai un design și o utilizare ușoară, ci și o funcționalitate excelentă datorată modernizării și utilizării tehnologiilor înalte. Gama de produse de calitate este asigurată de o varietate de modele, fiecare având propriile caracteristici și avantaje.

Echipament de sauna Harvia

Harvia este lider mondial în producția de echipamente de încălzire și alte accesorii esențiale pentru saună.

Producătorul produce cuptoare electrice de foarte mult timp și este invariabil foarte solicitat, deoarece este actualizat și îmbunătățit anual prin utilizarea tehnologiilor avansate.

De asemenea, printre produsele:

 • modelele de ardere a lemnului, inclusiv sobe, seminee și încălzitoare, sunt dispozitive durabile și economice care creează un flux de căldură uniform distribuit și sunt dotate cu ventilație;
 • generatoare de abur - dispozitive care produc umiditatea necesară, dotate cu opțiunea de curățare automată și capacitatea de a conecta generatoare suplimentare de abur;
 • usi pentru camera de aburi - rezistente la temperaturi ridicate si rezistente la caldura, realizate din lemn ecologic (arin, pin, aspen) si caracterizate prin calitatea, luminozitatea, zgomotul si siguranta;
 • computere pe bază de încălzire unități de control care sunt situate în afara camerei de aburi;
 • dispozitivele de iluminat care efectuează funcția de terapie color este o lumină de fundal care funcționează de la panoul de control și include culorile primare.

Cuptoarele electrice sunt o mândrie specială a fabricantului, echipamente sigure și fiabile din materiale de înaltă calitate. Pentru fabricarea de încălzitoare utilizate oțel inoxidabil. Unitatea auxiliară este echipată cu un sistem eficient de încălzire netedă, care nu permite fluctuații bruște de temperatură.

Aceste modele, în comparație cu lemnul, diferă în diferite modele, sunt emise cu o latură deschisă și închisă pentru pietre, au forma cea mai diferită, inclusiv sferică. Există podele și montate, fixate pe suprafețele verticale cu ajutorul brațelor. În funcție de scopul propus, încălzitoarele de saună sunt împărțite în mod condiționat în aparate pentru spații mici, familiale și comerciale.

Avantajele cuptoarelor electrice finlandeze

Principala calitate pozitivă a produselor este instalarea lor simplă. Trei tipuri de încălzitoare electrice sunt realizate pentru nevoi diferite și au propriile lor caracteristici distinctive:

 1. Modificările pentru o mică cameră de aburi de 4,5 m3 sunt destinate pentru una sau două persoane. Există forme triunghiulare și dreptunghiulare.
 2. Întreprinderile de tip familial servesc suprafețe de până la 14 m3. Ele sunt mult mai puternice și lucrează din sisteme multifazice.
 3. Kamenka pentru saune mari se disting prin creșterea fiabilității în timpul funcționării continue și a capacităților proiectate pentru încălzirea ariilor mari. Acestea sunt modele scumpe care se incalzesc repede, sunt echipate cu iluminat si alte optiuni.

Avantajul structurilor electrice, spre deosebire de probele de lemn, este compactitatea, ușurința lor, precum și absența necesității de a instala un coș de fum.

Există și alte avantaje:

 • întreținerea prelungită a căldurii cu încălzire rapidă;
 • ușurința de gestionare și capacitatea de a personaliza;
 • curat, fara resturi si cenusa.

Comentariile clienților confirmă faptul că acest produs este sigur și sigur datorită calității ridicate și a mediului înconjurător al materialelor. Această tehnică include toate opțiunile necesare pentru o ședere confortabilă în camera de aburi.

Dezavantajele produselor

Deoarece puterea unităților variază de la 7 la 14 kW, ceea ce poate cauza scăderi importante ale tensiunilor, este recomandabil să conectați echipamentul folosind o intrare separată, deoarece cuptorul poate provoca defecțiuni ale altor echipamente electronice. Consumul ridicat de energie și fundalul electromagnetic reprezintă, probabil, principalele dezavantaje ale echipamentelor electrice finlandeze.

Adesea, apar dificultăți la instalarea modificărilor trifazate ale produselor. Aceasta înseamnă că este necesară o rețea cu o capacitate de 380 V. Aceasta se aplică în principal la eșantioane "familiale", cum ar fi Harvia Senator și Globe, deși o altă tehnică poate utiliza ambele 220 V și 380 V. Principalul dezavantaj este că distanțele de la unitate la suprafețele înconjurătoare cresc.

O altă problemă este necesitatea de a achiziționa accesorii suplimentare, de exemplu, panouri de protecție - ecrane de sticlă care reduc radiațiile electromagnetice.

Din păcate, elementele de încălzire de încălzire, precum și orice alte echipamente pot eșua ocazional. Dacă se întâmplă acest lucru, va trebui să cumpărați unul nou conceput pentru o modificare specifică. În ciuda acestor momente neplăcute, sobele de baie Harvia continuă să fie unul dintre produsele de cea mai bună calitate din această zonă datorită numeroaselor sale avantaje.

Alegerea ingineriei electrice

Cererea de structuri electrice este destul de ușor de înțeles: acest lucru se datorează simplității întreținerii acestora. Dar pentru o anumită zonă aveți nevoie de o alegere competentă de echipament de încălzire.

Principalul criteriu este puterea.De regulă, pentru un metru cub de suprafață izolată este nevoie de aproximativ 1 kW. Dacă izolația nu este efectuată, veți avea nevoie de electricitate de două ori mai mare:

 • modelele mici oferă putere de la 2,3-3,6 kW;
 • pentru încăperi mici, sunt de obicei selectate cuptoare cu parametrii de 4,5 kW;
 • O versiune cerută a sistemelor de încălzire de tip familial sunt modificări cu o putere de 6 kW, cu o cameră de aburi mai mare - 7 și 8 kW;
 • Băile comerciale și saunele utilizează produse cu parametri de la 9 până la 15 kW și peste.

Este clar că o tehnică mai puternică are dimensiuni impresionante și greutate și este utilizată pentru imagini mari. Cu o lipsă de spațiu, este logic să cumpărați un model de articulație pentru a economisi spațiu liber. Din același motiv, producătorul a creat cuptoare triunghiulare amplasate convenabil. deltăcare pot fi plasate în colțul unei mici săli de aburi. Există o altă opțiune - încălzitorul Glode sub forma unei grătare cu bile, care poate fi montată pe un trepied și, dacă se dorește, să fie atârnată pe un lanț.

Pe baza consumului mare de energie electrică asociat cu funcționarea în domeniul ingineriei electrice, pentru unii, cea mai bună soluție ar fi să se coace Forte. Dacă aveți grijă de izolația maximă, consumul de energie poate fi redus la minimum. Principalul lucru este să efectuați toate lucrările cu privire la instrucțiuni.

Costul echipamentelor electrice este influențat de mai mulți factori: calitatea materialului utilizat, puterea, prezența opțiunilor suplimentare. Dacă funcționalitatea auxiliară nu este relevantă, modelul poate fi mult mai ieftin.

Caracteristicile modelelor cu generator de aburi

Unele modele Harvia sunt echipate cu un rezervor special, o plasă și un castron, care asigură o creștere a emisiilor de vapori. Puterea lor poate fi diferită. În ceea ce privește scopul, acest dispozitiv suplimentar, cu o anumită setare, creează condiții confortabile pentru persoanele cu preferințe diferite, pentru că cineva îi plac temperaturile mai înalte și cineva are nevoie de aburi gros.

O pereche cu un astfel de cuptor electric poate fi vizitată atât de oameni sănătoși, cât și de cei care suferă de tulburări de presiune sau de probleme cardiace.

Principalele avantaje ale acestor modificări:

 • selectarea puterii necesare;
 • design frumos;
 • posibilitatea utilizării uleiurilor aromatice;
 • rezistență ridicată la uzură și durată lungă de viață;
 • set de ajustare automată convenabilă de la panoul de control.

Cuptoarele electrice cu generatoare de aburi sunt proiectate pentru camere diferite:

 1. Delta Combi D-29 SE pentru o suprafata de 4 m3, este un produs compact cu dimensiuni de 340x635x200, cu o greutate de 8 kg si o putere de 2,9 kW (greutatea maxima a pietrelor este de 11 kg). Fabricat din oțel inoxidabil, are o formă triunghiulară confortabilă.
 2. Harvia Virta Combi Auto HL70SA - unitate destinată camerelor de dimensiuni medii (de la 8 la 14 m3). Are o putere de 9 kW, cântărește 27 kg. Pentru uleiurile aromatice există un castron pentru săpun. Rezervorul deține 5 litri de apă. Datorită diferitelor funcții, puteți alege să vă relaxați în saună, baie de aburi sau aromaterapie.
 3. Cel mai puternic echipament Harvia Virta Combi HL110S se ocupă cu încălzirea încăperilor de 18 m3 și creează orice climă necesară în camera de aburi. Capacitatea cuptorului este de 10,8 kW, greutate de 29 kg. Utilizeaza o tensiune de 380 V.

Echipamentul cu generator de aburi vă permite să reglați raportul optim de temperatură și abur, iar acest lucru se face automat.

Privire de ansamblu asupra încălzitoarelor de saună

Echipamentul are o gamă largă, proiectat pentru diferite volume ale camerei de aburi.

Elektrokamenki pentru zone mici:

 1. Delta Combi. Potrivit pentru o cameră mică de aburi în mărime de la 1, 5 până la 4 cu. Modelul de perete este echipat cu o siguranță, puterea este de 2,9 kW. Din minusuri - managementul pe care trebuie să-l cumperi separat.
 2. Vega compactă - similar cu echipamentul anterior cu o capacitate de până la 3,6 kW de oțel inoxidabil. Întrerupătoarele sunt situate în partea superioară a cuptorului, dispozitivul vă permite să încălziți rafturile inferioare ale camerei de aburi.
 3. compact - modificarea sub formă de paralelipiped cu putere de la 2 la 3 kW. Abilitatea de a încălzi aburul pentru 2-4 cu. m. la o tensiune de 220-380 V. Sistemul de control este amplasat pe corp. În plus, încălzitorul este echipat cu o grila de protecție din lemn și o tavă pentru picurare pentru umezeală.

Cuptoare pentru camere medii

 • glob - Un nou model sub forma unei mingi. Se încălzește camera de aburi de la 6 la 15 cu. Dispozitivele de putere - 7-10 kW. Designul poate fi suspendat sau montat pe picioare.
 • Virta Combi - model cu vaporizator și intrare automată a apei, versiunea exterioară a cuptorului cu o putere de 6,8 kW. Funcționează la o tensiune de 220-380 V. Are un control separat.
 • Harvia Topclass Combi KV-90SE - un model compact, cu o telecomandă și o putere de 9 kW. Este destinat pentru o cameră de aburi de la 8-14 m3. Echipat cu un generator de aburi, corpul este fabricat din oțel inoxidabil de înaltă calitate. Puteți controla echipamentul utilizând o consolă separată iluminată. Echipamentul este montat pe perete. De asemenea, dispozitivele populare pe perete sunt modificări ale clasicului Electro și KIP, care pot încălzi suprafețe de la 3 la 14 metri cubi. m.
 • Aragaz electric elegant Harvia Forte AF9, realizate în culori argintii, roșii și negre, destinate camerelor de la 10 până la 15 m3. Acesta este un echipament excelent care are multe avantaje: este fabricat din oțel inoxidabil, are o putere relativ mică (9 kW), este echipat cu un panou de control integrat, iar panoul frontal al echipamentului este iluminat. Din minusuri, puteți evidenția necesitatea conectării la o rețea trifazată.
 • Echipamente electrice exterioare Harvia Classic Quatro calculată la 8-14 cu. m. Echipat cu comenzi încorporate, ușor reglabile, din oțel galvanizat. Puterea dispozitivului - 9 kW.

Pentru spațiile comerciale mari, producătorul oferă modele Harvia 20 ES Pro și Pro Sservind până la 20 de metri cubi de zonă cu o putere de 24 kW, Clasic 220 cu aceiași parametri Legend 240 SL - pentru camere de la 10 la 24 de metri, cu o putere de 21 kW. Există modificări mai puternice, de exemplu, Profi L33 cu o putere maximă de 33 kW, încălzirea volumului de la 46 la 66 m3.

Nu este nevoie să faceți publicitate produselor fabricantului finlandez: datorită calității și fiabilității sale înalte, cuptoarele electrice Harvia au fost recunoscute de mult timp drept cele mai bune echipamente europene pentru saune.

Cum se instalează elektrokamenku Harviya, vezi mai jos în videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor