Sobe pentru baie "Ermak": caracteristici și nuanțe de alegere

Mulți proprietari de case private din țara lor se grăbesc în propriile băi. La amenajarea acestor facilități, mulți consumatori se confruntă cu alegerea dispozitivului de încălzire care este cel mai bine de ales. Astăzi vom vorbi despre sobele de saună Ermak, precum și despre caracteristicile și nuanțele lor de alegere.

Caracteristici speciale

Această companie este una dintre cele mai populare printre cumpărători. Produsele sale pot fi utilizate atât în ​​saune mici, destinate mai multor persoane, cât și în săli de dimensiuni mari, cu un număr considerabil de persoane. Echipamentul acestui producător este împărțit în electric, combinat (utilizat pentru gaz și lemn) și lemn (utilizat pentru tipuri solide de combustibil), în funcție de combustibilul utilizat.

O atenție deosebită merită unitățile combinate. În fabricarea unui astfel de dispozitiv în el trebuie să fie montat arzător de gaz. În plus față de un astfel de mecanism, cuptorul este de asemenea furnizat cu automatizare specială, un coș de trepte, un dispozitiv pentru reglarea presiunii, un senzor de temperatură. Trebuie remarcat faptul că în acest tip de produse întregul sistem de încălzire se oprește dacă alimentarea cu gaz se oprește.

Acest producător fabrică două tipuri de echipamente pentru băi: obișnuite și de elită. Sistemele de încălzire convenționale sunt realizate din oțel solid cu o grosime de 4-6 mm. De regulă, un astfel de material este livrat cu bare de grătare suplimentare din fontă. Produsele Elite sunt fabricate din oțel inoxidabil cu o grosime de 3-4 mm. O ușă din sticlă ignifugă este atașată elementelor similare în timpul producției.

Dispozitivele pentru baie, fabricate de această companie, au un număr considerabil de diverse opțiuni suplimentare. Cu aceasta, puteți adăuga noi caracteristici la echipamentul dvs.

Orice proprietar al unei astfel de aragaz poate face cu ușurință un încălzitor din ea. De asemenea, producătorii oferă consumatorilor și alte opțiuni moderne (rezervor montat sau extern, schimbător de căldură universal, încălzitor special pentru grătar).

gama

Astăzi, pe piața construcțiilor, consumatorii pot satisface diferite modele de sobe de baie "Yermak". Una dintre cele mai populare este "Ermak" 12 CP. Acest echipament de încălzire este mic, deci trebuie instalat în băi mici. Este important să rețineți că un astfel de produs are un transfer de căldură ridicat. Merită folosită pentru aceasta diferite tipuri de combustibili solizi.

Un alt model popular este soba. "Ermak" 16. Acest dispozitiv va arăta de asemenea compact și compact. Dar, în același timp, spre deosebire de alte mostre, este proiectat pentru o cantitate mare de încălzire. De aceea, un astfel de echipament este utilizat cel mai adesea în încăperile de baie cu o suprafață mare.

Următorul eșantion este Standardul "Ermak" 20. Acesta este împărțit în mai multe cuptoare separate, cu capacități diferite. Spre deosebire de alte modele, este echipat cu un sistem special de vapori cu dublu flux. De asemenea, acest tip este caracterizat printr-un incendiu mai profund (până la 55 mm). Volumul / greutatea rezervorului de apă al acestui tip de cuptor poate varia foarte mult. Alegeți mărimea corespunzătoare a acestei părți ar trebui să fie în funcție de scara din cameră.

model "Ermak" 30 Este foarte diferit de cele anterioare în ceea ce privește greutatea, puterea și volumul său. Această probă facilitează instalarea schimbătorului de căldură și a încălzitorului, dacă este necesar. Dacă sunteți în baie este exact echipamentul cuptorului, camera de aburi este cel mai bine făcut deschis din cauza prea multă umiditate. De asemenea, trebuie să acordați atenție dimensiunii coșului de fum (trebuie să fie de cel puțin 65 mm).

În ciuda diversității modelelor de sobe de saună ale acestei companii, toate au o structură similară și constau din următoarele elemente:

 • coș de fum;
 • gratar cu formă rotundă;
 • convector;
 • grătar din fontă;
 • bump;
 • tunelul de la distanță;
 • rezervor montat cu apă;
 • alunecare asfalt;
 • încălzitor închis sau deschis;

Pro și contra

Potrivit unor experți, dispozitive de baie ale acestui producător Acestea au o serie de avantaje importante, printre care:

 • cost redus;
 • durabilitate;
 • design frumos și modern;
 • rezervor portabil convenabil conceput pentru lemn de foc;
 • compartiment de piatră mare;
 • ușurința de instalare;
 • încălzirea rapidă până la o anumită temperatură;
 • îngrijire și curățare ușoară;

În ciuda tuturor calităților pozitive, sobele acestei companii au propriile lor dezavantaje:

 • se răcește repede;
 • după instalare, echipamentul trebuie folosit de mai multe ori cu ușile deschise, deoarece durează mult timp pentru a scăpa de reziduurile de ulei dăunătoare;
 • în caz de izolare incorectă, puterea scade brusc;

montare

Înainte de a instala cuptorul în sine, este imperativ ca încăperea să fie izolată. De regulă, se face folosind vată minerală sau vată de sticlă. O atenție deosebită trebuie acordată pardoselii pe care va sta dispozitivul. Nu uitați de peretele la care va fi atașat echipamentul. La urma urmei, aceste părți ale camerei sunt cele mai expuse mecanismului. Numai după ce ați efectuat o muncă de calitate, puteți să vă spălați în săli de saună, fără să vă gândiți la siguranță.

După efectuarea izolației ar trebui să faceți o schiță detaliată a aragazului viitor. Este mai bine să faceți imediat un desen pe gaz și schema pentru metal. Cifra ar trebui să reflecte toate elementele dispozitivului viitor.

Imaginea compusă vă va ajuta să evitați erorile brute în timpul instalării acestui echipament de baie.

După desenarea desenului este consolidarea bazei. De regulă, este fabricat dintr-o foaie metalică durabilă de grosime mare. La instalare, fixați corpul principal al produsului viitor. Realizați această procedură prin sudare. Acest design este destul de puternic, sigur și durabil.

O atenție deosebită merită instalarea coșului de fum. Înainte de instalare, asigurați-vă că efectuați o izolare termică suplimentară pentru siguranță. La locul unde țevile intersectează suprapunerea, trebuie așezată o macara specială de metal. Un astfel de design va împiedica tavanul și acoperisul să se încălzească puternic de la aragazul de baie.

opinii

Astăzi, produsele acestui producător sunt reprezentate pe scară largă pe piața materialelor de construcție. Este foarte popular printre consumatori. Pe Internet puteți găsi o cantitate imensă de feedback din partea celor care folosesc compania de echipamente pentru baie "Ermak".

Majoritatea covârșitoare a cumpărătorilor lasă comentarii că, cu ajutorul unui astfel de dispozitiv, camera de baie se încălzește destul de repede. De asemenea, mulți oameni notează separat schimbătorul de căldură convenabil și rezervorul de apă, care pot fi instalate din ambele părți.Unii proprietari spun despre costul scăzut al unităților.

Dar unii proprietari de astfel de sobe de bai lasa comentarii ca calitatea echipamentului este medie, deci este cel mai potrivit pentru bai obisnuite de tara. Dar în casele bogate spațioase astfel de produse nu ar trebui instalate.

Unii dintre consumatori notează separat aspectul frumos al echipamentului, deoarece produsele acestei companii au un design modern și frumos. În același timp, cealaltă jumătate a clienților consideră că toate modelele companiei Yermak sunt fabricate conform aceluiași tip și că în exterior ele nu sunt absolut deloc diferite unul de celălalt.

Unii proprietari de astfel de echipamente spun că aceste dispozitive se răcesc prea repede, ceea ce cauzează inconveniente considerabile.

De asemenea, utilizatorii susțin că, după cumpărarea acestor unități în băi, apare descărcarea reziduurilor de ulei dăunătoare. De aceea, după cumpărarea cuptorului, merită să-l încălziți de mai multe ori cu ușa deschisă. Acest lucru vă va permite să scăpați de astfel de substanțe.

Revizuirea cuptorului "Ermak" Elite 20 PS, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor