Sobe pentru baie "Hephaestus": o revizuire a gamei de modele

Pentru băile de încălzire utilizați diverse dispozitive. Una dintre variantele unor unități populare este soba Hephaestus. Producătorul a fost de mult cunoscut pe piață în segmentul său. Luați în considerare caracteristicile, avantajele și dezavantajele produselor.

Avantaje și dezavantaje

Se știe că calitatea încălzirii este interconectată cu proprietățile sobei utilizate în ea. Producătorul Gefest este renumit pentru unicitatea turnării fierului. Dispozitivele se caracterizează printr-o conductivitate termică ridicată și, prin urmare, ele sunt ideale pentru o baie rusă. Produsele companiei sunt fabricate conform standardelor internaționale, de înaltă calitate, fiabilitate și durabilitate.

Avantajele sobelor pentru baia "Hephaestus" sunt eficiența consumului de lemn de foc și de mare viteză.Dacă aragazul Hephaestus este instalat în camera de aburi, aerul la un dispozitiv încălzit va atinge foarte repede parametrii doriți. Încălzirea suplimentară a dispozitivului este asigurată de un dispozitiv de oprire a flăcării în focar. Contribuie la mișcarea lentă a gazelor fierbinți de-a lungul pereților sobei. Produsele companiei sunt caracterizate de retenția termică pe termen lung.

În camera de aburi cu aragaz de la producător va fi cald timp de multe ore, va oferi camera de aburi cu abur ușor, care este considerat un avantaj important al dispozitivelor.

Principalul dezavantaj al dispozitivelor este costul ridicat. Cu toate acestea, un preț destul de mare este justificat de caracteristicile tehnologice ale sobelor. Un alt dezavantaj semnificativ al opțiunilor din fontă - o mulțime de greutate. Problema transportului este de obicei rezolvată de companie. Sobele de fontă necesită, de obicei, garnituri suplimentare, deoarece, atunci când apa intră pe materialul fierbinte, de obicei se rup.

sortiment

Gama de cuptoare Hephaestus a fost demonstrată pe piață în mai multe forme. De exemplu, unitățile de fontă pentru bai de 45 m sunt populare. Principala diferență între astfel de sobe este compactitatea. Dispozitivele oferă un portal la distanță de o lungime mică. Grosimea decentă a pereților sobei asigură siguranța căldurii.

Caracteristicile pozitive ale fontei - lipsa de toxicitate (componentele nocive sunt din oțel inoxidabil și oțel). Încadrarea într-un talco-clorit nu permite să apară o pereche excesiv de caldă. Materialul este caracterizat de o conductivitate termică ridicată. Încălzirea aburilor va fi asigurată cât mai repede posibil.

PB 01

Categoria include modele PB 01M (greutate 350 kg) și PB 01C (350 kg). Este posibil ca cuptorul telescopic să crească cu 10 cm. Această caracteristică este realizată prin adăugarea inserțiilor speciale pe care le include furnizorul. Variante pe care compania le oferă dezasamblate. Reconstrucția dispozitivului la fața locului nu va fi dificilă, deoarece include instrucțiuni detaliate.

Această categorie include modelul ПБ 01 МС (greutate 350 kg). Diferența structurală față de modelul anterior este prezența unor supape speciale care asigură o mai bună convecție. Acestea sunt amplasate astfel încât să asigure transferul de căldură. Unitatea Kamenka deține aproximativ 300 kg de pietre.

PB 02

Aceste cuptoare pot fi folosite pentru încălzirea băii de 35 m. Modificările acestor sobe sunt foarte diferite.

Luați în considerare modelele populare.

 • PB 02M (320 kg). O versiune extinsă a designului permite încălzirea sălii de aburi și a unui dressing. Ușa unei cutii de cuptoare este echipată cu sticlă rezistentă la căldură.Datorită acestui echipament, încăpera de odihnă primește un plus sub forma unui șemineu mic, în care se transformă cuptorul exterior.
 • PB 02S (greutate 310 kg). Dispune de echipament sub forma unei rețele speciale pentru încălzitor. Cadrul încălzit de pietre vă va permite să încălziți rapid camera de aburi, în timp ce căldura se răspândește în mod egal în toate încăperile.
 • PB 02 MS (greutate 310 kg). Unitatea permite cuptorul să fie ars din altă încăpere. Cuptorul poate funcționa în moduri spirtoase (abur fierbinte cu umiditate ridicată și uscat).

PB 03

Această linie include mai multe modificări.

 • PB 03M (greutate 195 kg). Designul aragazului este astfel încât aerul se încălzește în câteva minute după aprindere. Experții recomandă o căptușeală obligatorie pentru această opțiune.
 • PB 03S (greutate 210 kg). Designul este echipat cu un încălzitor care poate conține până la 250 kg de pietre. Echipat cu o ușă ermetică și o mărire a cuptorului.
 • PB 03MS Are dimensiuni și greutate, ca opțiunea 03C. Modelul asigură încălzirea camerei de aburi într-o perioadă scurtă de timp, este echipat cu un încălzitor, care va conține aproximativ 200 kg de pietre.

Dacă baia se distinge prin încăperi de aburi foarte mici (până la 15 m), producătorul oferă variații de la 110 până la 125 kg. Luați în considerare mai multe opțiuni.

 • PB 04M. Opțiunea necesită căptușeală obligatorie din cărămidă. Se încălzește bine nu numai camera de aburi, ci și încăperile adiacente.
 • PB 04C. Are o sobă deschisă, precum și un cuptor mărit.
 • PB 04MS. Are un generator de aburi, care vă permite să faceți aerul mai bogat în baie. Dispozitivul se raspandeste abur uscat si umed.

Pentru toate dispozitivele din producția de material cu rezistență ridicată se utilizează. În procesul de utilizare a aragazului nu rugină. Cu grijă, pot dura mai mult de o duzină de ani. Unele cuptoare sunt echipate cu materiale pentru căptușeală în producție. De exemplu, poate fi o piatră naturală sau o piersică de talc.

Serii cunoscute comercial:

 • Optima;
 • „Președinte“;
 • "Camera de aburi din Rusia".

Prima opțiune este o cutie deschisă, care este închisă ulterior cu pietre de baie. Celelalte două opțiuni sugerează prezența unei cutii închise, acestea fiind livrate simultan cu căptușeală.

Finalizarea unui talkokhlorit îmbracă aspectul unui cuptor, posedă o serie de calități medicale. Se crede că acest material ajută la îmbunătățirea stării imunității.

Bobina ușurează durerile de cap, oboseală, îmbunătățește circulația sângelui, tratează bolile respiratorii. În cazul în care pregătirea plăcilor de sapun se pare prea scumpă, alegeți o opțiune de proiectare economică cu înveliș din piatră naturală. Producătorul furnizează produsele sale cu caracteristici conexe în avans. Luați în considerare principalul.

Un detaliu important al fiecărui sobă de baie este forma și aspectul pietrelor. Sunt stivuite din centru. Mai întâi veni pietrele mari, puneți pietrele mici la etaj. Principalul lucru din pietre este o formă rotundă. Se crede că această formă este capabilă să stocheze căldură mult timp. Sobe de încălzire cu pietre Hephaestus sunt notabile pentru încălzirea uniformă, ceea ce face procedurile de îmbăiere confortabile.

Greutatea totală a pietrelor ar trebui guvernată de dimensiunea camerei de aburi. De exemplu, pentru o cameră de aburi cu o suprafață de 15 m, sunt suficiente aproximativ 150 kg de pietre. Distanța de la canalele de ventilație din perete trebuie să fie de până la 50 cm. Carcasa sobelor este proiectată să efectueze placarea (pentru o muncă adecvată, studiați recomandările producătorului pentru proiectare).

Dacă un cuptor cu cărămidă nu vă potrivește pentru anumiți parametri,ca producător de plăci suplimentare recomandă țigle, marmură sau granit. În cazul în care se confruntă este important să se aplice structurile, inclusiv argila chamotte. Dacă se respectă condițiile instrucțiunilor, instalarea aragazului Hephaestus va fi un proces simplu.

O altă parte importantă a sistemului de aragaz este coșul de fum. Când este instalat corect, căldura se va acumula mai bine și va fi distribuită uniform. În caz contrar, utilizatorul va avea nevoie de mai mult combustibil și de mult timp pentru a se încălzi. Luați în considerare când cumpărați că sobele Hephaestus includ adesea un coș de fum din fontă. Acest lucru elimină posibilele daune posibile în timpul funcționării.

dimensiuni

După cum sa menționat deja, sobele "Hephaestus" sunt livrate dezasamblate. Această decizie a producătorului datorită masei mari a unității (de la 100 la 900 kg), din cauza căreia este mai convenabil să montați soba pe loc. Ele au un corp puternic cu pereți întăriți cu o grosime de 10 până la 60 mm. Pereții sunt echipați cu rigidizări verticale. Acestea vă permit să rezista unor sarcini semnificative, de exemplu, atunci când se pune un număr mare de pietre.

Parametrii modelului sunt în milimetri.

Fiecare produs are propriile sale dimensiuni:

 • PB 01M - 711x495x887 mm;
 • PB 01S - 887 x 600 x 860 mm;
 • PB 01MS - 887 x 600 x 860 mm;
 • PB 02M - 855x458x645 mm;
 • PB 02S - 855x600x750 mm;
 • PB 02MS - 855x458x645 mm;
 • PB 03M - 755x418x590 mm;
 • PB 03S - 755x500x700 mm;
 • PB 04M - 645x394x490 mm;
 • PB 04С - 645х450х570 mm;
 • PB 04MS - 645x450x570 mm.

Cuptoarele pentru cuptoare "Hephaestus" sunt concepute astfel încât sălile de aburi primesc o încălzire dinamică și rapidă. Încălzirea pietrelor se produce datorită echipamentului cu un dispozitiv de tăiere cu clapă, care distribuie uniform gazele de ardere. Cuptorul Kamenka are un design unic în trei secțiuni. Echipamentul oferă un abur unic, care este considerat ideal pentru o baie rusă. Aburul umed este considerat ușor, benefic pentru sănătate.

În funcție de mărimea ansamblului se pot face unul sau doi specialiști. Producătorul pregătește seturile astfel încât lucrările asociate instalării lor să nu provoace dificultăți. Pentru a facilita procesul de instalare, producătorul împarte aparatul în două categorii principale. Dispozitivele sunt unite prin cerințe uniforme.

Pentru a conecta modelele într-un cadru cu o cutie de clorură de talc, acestea instalează un coș de fum și o fundație solidă. Variațiile privind aspectul finisajului pot fi ajustate de către proprietar însuși. De obicei, sobele sunt acoperite cu cărămizi și au aspectul unei aragazuri rusești.

Având în vedere dimensiunea sobei în funcție de dimensiunile camerei, merită acordată o atenție deosebită utilizării anumitor tipuri de combustibil. Încălzitoarele Hephaestus ar trebui încălzite cu amestecuri de lemn sau combustibili. Nu utilizați pentru cărbunele și resturile de lemn. Cea mai buna optiune - busteni din lemn de esenta tare. Plitele de lemn Protopka au un avantaj față de alte opțiuni. De exemplu, aroma de lemn are un efect numit aromoterapie.

Revizuirile proprietarului

Numeroase recenzii de înaltă calitate ale proprietarilor sugerează că cuptoarele marca Hephaestus sunt dispozitive cu parametri tehnologici decente și caracteristici caracteristice ale funcționării. Costul ridicat al dispozitivelor justifică absolut calitatea acestora. Utilizatorii marchează magazinele "Hephaestus2", care lucrează cu toate metodele cunoscute de plată pentru bunuri. În mod convenabil, producătorul oferă o gamă extrem de largă de produse. Consultanții cu experiență în vânzări consultă toate problemele cumpărătorilor.

Livrarea produselor în unele cazuri este gratuită. Cumpărători marchează procesarea promptă a comenzilor.În acest caz, comenzile din magazinele companiei pot fi livrate în întreaga țară, în ciuda greutății mari a unităților. A face alegerea corectă cu un magazin profesionist "Hephaestus" este ușor chiar și pentru o persoană care nu știe nimic despre sobe de baie.

Utilizatorii care au experimentat deja unități Hephaestus în acțiune, observă că sunt 100% capabili să facă față sarcinilor. Cu alegerea corectă, nu există probleme cu încălzirea camerelor de aburi suficient de mari.

Revizuirea sobelor "Hephaestus", vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor