Sobe de saună "Gorynych-3": caracteristici și caracteristici

Sobe de saună

De-a lungul timpului, tradițiile de scăldat au ajuns la noi și până în prezent nu și-au pierdut relevanța. O baie în curtea din spate sau într-o casă privată este întotdeauna mândria proprietarului și un loc minunat pentru relaxare și odihnă. Băile calde de aburi, mirosul lemnului natural, mesteacanul de mesteacăn - toate acestea au un efect benefic asupra corpului, restabilește echilibrul emoțional și psihologic.

Inima băii și atributul său principal este soba. Funcționalitatea, ideea principală și esența băii depind de cât de corect este ales designul sau metoda de instalare a aragazului.

Caracteristicile sobei de saună

De regula, baia este formata din trei camere principale: o camera de aburi, o chiuveta si un dressing. În unele cazuri, camera de aburi și compartimentul de spălare pot fi combinate. Sobele de saună sunt instalate în conformitate cu o tehnologie specială, astfel încât să se încălzească în mod egal toate încăperile, dar cu condiția să se mențină temperatura mai ridicată în camera de aburi și în camera de spălare.

Unul dintre componentele esențiale ale aragazului de baie este un rezervor de apă. Un rol important îl joacă și cărămizile sau pietrele. Pietrele folosite în cuptor absorb căldura, mențin căldura caldă pentru o perioadă lungă de timp și când sunt turnate cu apă rece oferă o cameră cu abur fierbinte.

specie

Potrivit materialului de fabricație, sobele de baie sunt fabricate din metal sau cărămizi arse.

cărămidă

O sobă de cărămidă (sau piatră) este un clasic al căsuței de baie, dar construcția acesteia necesită o anumită experiență și abilități, respectarea măsurilor de siguranță, cunoașterea tehnologiei de asigurare a tracțiunii și a altor nuanțe importante, fără care funcționarea corectă a sobelor este imposibilă. În plus, structura de piatră necesită spațiu suficient în cameră, crearea unei fundații separate, respectarea specială a regulilor de siguranță împotriva incendiilor.

metal

Astăzi, opțiunea cea mai economică este cuptoarele cu baie metalică, care posedă o serie de avantaje incontestabile.

 • Economie. Cuptorul metalic este compact, instalarea acestuia nu necesită mult timp și spațiu.
 • O selecție vastă de opțiuni. Este posibil să alegeți un model potrivit pentru o baie specifică.
 • Ușor de instalat. Pentru a instala un cuptor de metal finit, nu sunt necesare abilități de cuptor.
 • Datorită compactității sale, o sobă de metal poate fi căptușită cu un încălzitor. Deci, ea va păstra căldura pentru o lungă perioadă de timp și arata ca o aragaz clasic de baie.

model

Printre varietatea de produse moderne de cuptor pentru baie este de a furniza o sobă de baie metalică a producătorului intern "Termosfera". Compania este specializată în producerea de cuptoare de oțel și boilere de întărire și pentru mai mulți ani de activitate sa stabilit pozitiv pe piața rusă. Comentariile clienților sunt în mare parte pozitive: vorbesc despre calitatea superioară a produselor, ușurința instalării și ușurința utilizării produselor.

Unul dintre cele mai populare modele de la producătorul de astăzi este soba de baie "Gorynych".Produsul este fabricat din oțel rezistent la căldură, are un sistem de ardere longitudinal și un coș în formă de spirală. Piața este prezentată în două forme.

"Dragon 2"

Modelul este proiectat pentru camere mari, cameră dublă combinată și chiuvetă.

"Dragon 3"

Această configurație este destinată separării aburilor și spălării. Produsul este instalat în dig între camere, încălzind întreaga structură în ansamblu. Designul este compact și funcțional: încălzitorul este amplasat în camera de aburi, rezervorul cu apă este în camera de spălare, iar arderea cuptorului este făcută dintr-o sală de așteptare.

Dispozitivul și caracteristicile tehnice

Forma sferică alungită a cuptorului intră în coșul de fum, alcătuită din două genunchi. Dimensiunile modelului "Gorynych-3" variază cu un metru înălțime, lungime și lățime. Greutatea produsului este de aproximativ 200 kg, care poate fi minus în timpul transportului, dar va fi un avantaj fără îndoială pentru fiabilitate și stabilitate.

Ecranul de curățare este situat la capătul coșului de fum., încălzitorul volumetric adânc vă permite să țineți un număr mare de pietre mari - până la 100 kg. Cuptorul este construit în perete în așa fel încât partiția să treacă peste suprafața cuptorului.În funcție de aspectul camerei de saună, aragazul poate avea un aranjament diferit al rezervorului și încălzitorului: dreapta sau stânga.

Oțelul de înaltă rezistență (8 mm) cu penetrare dublă externă și internă asigură o durată de viață îndelungată de cel puțin 15 ani. Un rezervor de apă cu un volum de 100 de litri și dimensiuni de 30x70 cm nu ocupă mult spațiu și este capacitatea optimă pentru încălzirea apei. Apa fierbinte într-un rezervor diluat cu apă rece este suficient pentru întreaga familie sau pentru o companie mare.

instalare

Desenele de instalare sunt incluse în kitul produsului și sunt atașate la fișa tehnică. Pentru a instala cuptorul necesită așezarea unei fundații din beton. Important: plăcile sau cărămizile din metal nu sunt potrivite pentru fundație! Metalul nu garantează stabilitatea structurii, care poate fi nesigură, poate provoca incendiu sau opărire. O cărămidă, chiar rezistentă la căldură, sub greutatea produsului și din umiditate se va prăbuși în cele din urmă, iar cuptorul va începe să se rostogolească pe partea sa.

Fundația este turnată sub cuptorul întreg, adică pe ambele părți ale pereteluidelimitarea spalatorie si camera de aburi. Baza de beton trebuie să fie în plan cu podeaua finită. În acest caz, căldura se va abate de la baza bazei camerei.

Poziționarea unei părți a peretelui deasupra sobei este făcută din cărămidă roșie sau galbenă rezistentă la căldură. Utilizarea cărămizilor refractare este opțională. Cărămizile cu fața nu sunt potrivite pentru zidărie datorită rezistenței reduse la căldură.

Este mai bine să încredințați instalarea coșului de fum la specialiști, pentru a evita deteriorarea și înclinația necorespunzătoare.

După instalarea produsului, este necesar să se facă primul cuptor pentru a verifica funcționarea coșului de fum, gradul de încălzire a structurilor din lemn adiacente, precum și pentru întărirea finală a smalțului. La primul foc ar putea apărea un miros ascuțit, dar va dispărea rapid.

exploatare

Turnul se face prin lemn de foc uscat. Pentru aceasta, este mai bine să folosiți copaci de foioase. Nu este de dorit să se utilizeze materii prime de conifere, deoarece evaporarea rășinoasă a lemnului de conifere va înfunda rapid hornul.

Cenușa trebuie lăsată la cel puțin câțiva milimetri la colectare - aceasta va servi drept strat intermediar termic între baza de beton și lemnul de foc ars.

Diametrul coșului de fum este destul de mare, deci cu o funcționare corectă, curățarea nu va fi necesară mai mult de o dată la trei ani.

În partea inferioară a cuptorului se află o trapă de curățare.Dacă se planifică o cărămidă completă, este necesar să se planifice în prealabil accesul la trapa de curățare.

Când se aprinde rezervorul trebuie umplut cu apă. După utilizarea băii în lunile de iarnă, apa rămasă din rezervor trebuie să fie complet drenată, deoarece la temperaturi scăzute, apa de solidificare poate sparge metalul.

Avantajele cuptorului Gorynych-3

Avantajele sobelor de baie "Gorynych-3" includ:

 • preț economic;
 • ușurința de instalare (modelul compact de la producător este complet pregătit pentru instalare);
 • material durabil din oțel capabil să reziste la temperaturi ridicate;
 • durata de viață de peste 15 ani;
 • consumul economic de combustibil prin încălzirea rapidă a cuptorului și a întregii încăperi;
 • un sistem convenabil de curățare care nu cauzează inaccesibilitatea abordării;
 • Designul estetic potrivit pentru o baie rusă.

Pe ce fel de aragaz pentru o baie pentru a alege, a se vedea în următorul video.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor