Cum sa faci o soba: secretele profesionistilor

 Cum sa faci o soba: secretele profesionistilor

Mulți oameni se gândesc cum să facă o sobă. Acest articol prezintă secretele profesioniștilor, cu ajutorul cărora veți putea să creați în mod independent această structură.

Caracteristici speciale

Aragazul este foarte solicitat de-a lungul anilor. Acest element este capabil să ofere luxul interior și demnitatea. Construcțiile de cărămidă au câștigat o audiență largă, deoarece au încorporat cele mai bune calități din șemineu și sobă.

Pentru a vă asigura că soba este potrivită pentru camera dvs., familiarizați-vă cu avantajele produselor:

 • Cu ajutorul acestor produse puteți efectua nu numai încălzirea casei, ci și să vă implicați în gătit.
 • Abilitatea de a reduce costul energiei electrice și gazelor.Șemineul este potrivit pentru cabane de tara, deoarece structura construita poate fi folosita ca singura sursa de caldura.
 • Produsul poate acționa ca element decorativ. Puteți admira flacăra caldă și puteți petrece serile cu el.

De asemenea, o sobă are unele caracteristici care o deosebesc de alte structuri.

Dispozitivul are două moduri de funcționare:

 • Aragazul. În acest caz, fumul este îndepărtat prin coșuri auxiliare situate pe ambele părți ale structurii. Ele sunt conectate lângă cuptor și intră în cuptor sub forma unui singur canal. Cu această metodă, produsul este încălzit.
 • Vatră. În acest mod, alimentarea cu fum se efectuează într-o colecție specială, cu o mișcare suplimentară de-a lungul canalului din spate. În cazul în care lăsați supapa deschisă, fumul poate pătrunde liber în coșul de fum și poate scăpa pe stradă. Cuptorul nu este în prezent încălzit.

Dacă sunteți proprietarul unei aragazuri, trebuie să curățați în mod regulat produsul. O cantitate mare de funingine este colectată sub cuptor, deci veți avea nevoie de echipamente cu o ușă specială care poate fi deschisă în timpul curățării.

Șemineaua cuptorului este o combinație de succes a mai multor funcții. Această structură este cea mai potrivită pentru casele de țară, deoarece cu ajutorul acesteia puteți încălzi rapid camera și căldura va fi stocată pentru o perioadă lungă de timp.

tipuri

Există mai multe tipuri de sobe, seminee. Acestea pot diferi în funcție de locația lor în casă.

Există două opțiuni:

 • Construit. Astfel de structuri pot economisi spațiu, dar creația lor ar trebui planificată la momentul construcției casei.
 • Pereții. Acestea pot fi instalate oricând. Ai nevoie doar de organizarea coșului.

Există, de asemenea, diferențe în ceea ce privește structurile:

 • colț sobe. Acest soi este adesea practicat în cabane mici. Datorită compactității lor, ele sunt în mod optim potrivite pentru amplasarea în încăperi mici.
 • Din față. Aceste seminee necesită mai mult spațiu liber, astfel încât acestea să poată fi instalate în încăperi cu o suprafață suficientă.

Sobe de sobe pot fi confecționate din materiale diferite. Alegerea materialului ar trebui să se facă cu toată seriozitatea, deoarece această problemă este rezolvată încă de la început.

Nu există multe materiale pentru fabricarea sobelor:

 • caramida;
 • oțel;
 • fonta

cărămidă

Dispozitivele aparțin categoriei de modele clasice. Majoritatea proprietarilor de case și vile aleg această opțiune. Cu toate acestea, există mai multe nuanțe care conferă crearea de produse din cărămidă cu inconveniente.

Dezavantajele includ:

 • necesitatea unei baze puternice de beton;
 • comanda prea complicată pentru un constructor neexperimentat;
 • costul materialelor și costurile de timp sunt mai scumpe decât fabricarea produselor din fontă.

oțel

Sobe de șemineu sunt considerate produse ieftine care nu necesită crearea unei fundații masive. Va fi suficient să organizați o platformă ignifugă pe care va fi instalată o structură în viitor. Site-ul ar trebui să aibă mai mulți parametri decât cuptorul însuși.

Tamponul poate fi fabricat din următoarele materiale:

 • ceramica granit;
 • dale;
 • plăci de sticlă;
 • plăci de oțel.

Dezavantajele includ răcirea rapidă și încălzirea.

Pentru a îmbunătăți caracteristicile acestor structuri, ele sunt în plus acoperite cu material. Poți folosi piatra artificială ca o căptușeală.

Fontă

Sobe de șemineu se disting prin soliditatea și greutatea lor.Printre modelele profesionale se numără produse care sunt căptușite cu șamotă din interior.

Avantajele includ:

 • arderea lentă;
 • rezistenta la coroziune;
 • menținerea pe termen lung a căldurii.

"Swede"

De asemenea, în cerere este un cuptor suedez. Acesta este adesea folosit ca sursă de încălzire pentru vile de țară. Există numeroase variante de modele pe piață, astfel încât toată lumea să poată alege pentru ei înșiși cel mai bun tip. "Suedezii" pot avea dimensiuni mari sau invers, mici, realizate din materiale diferite.

Majoritatea oamenilor aleg acest tip de șemineu pentru casele lor, deoarece o astfel de structură conferă confortul și confortul interiorului. Produsul încălzește gospodăriile în seriile reci și este folosit și ca mijloc de gătit. Acest design este ales de oameni care se bucură de o odihnă aproape de o flacără deschisă. Unii utilizatori decorează produsele cu iluminare decorativă pentru a oferi camerei un plus de confort.

Avantajul incontestabil al unui astfel de cuptor este că se poate încălzi într-un timp scurt și poate organiza rapid condițiile climatice necesare în cameră.De asemenea, este caracterizat printr-un nivel ridicat de căldură și o performanță excelentă în comparație cu mărimea modestă.

Sobe mari, echipate cu grătar. Astfel de produse ar trebui să fie amplasate pe stradă. Ele sunt prezentate sub forma unei mici structuri din caramida. Ar trebui să aibă un portal deschis în care să aibă loc prăjirea.

Puteți alege opțiunile iluminate din spate pentru a îmbunătăți vizibilitatea gătitului.

Materiale și instrumente

Pentru a crea o sobă, aveți nevoie de un set de instrumente care nu au fiecare persoană acasă.

Lista componentelor necesare este formată din următoarele elemente:

 • un ciocan echipat cu un pick;
 • măturări de la un liant;
 • corner;
 • plumb line;
 • cuptor special pentru cuptor;
 • clește;
 • butuc de cauciuc;
 • dălți;
 • mistrii sau stăpâni de diferite forme și mărimi;
 • secțiunea de țeavă metalică;
 • nivelul clădirii;
 • spatula din lemn;
 • ; trasat
 • răzătoare;
 • arătând.

Pentru confort, trebuie să pregătiți o sită, care va șterge soluția. Utilizarea acestei componente este obligatorie, deoarece amestecul trebuie să fie subțire. Creați un picioare. Veți avea nevoie de două elemente.

Stativul este un tip special de scară care poate fi folosit ca pereche, folosit ca element separat sau ca suport pentru podele. Pe o astfel de structură este convenabil să fie la lucru la înălțime, precum și să utilizați un recipient pentru soluție. În apropiere puteți pune cărămizi pentru muncă. Crearea a două picioare vă va ajuta să creșteți confortul în timpul construcției.

Pentru construirea cuptorului ar trebui să cumpere cărămidă de foc roșu. Cantitatea de material pe care o puteți număra folosind desenul, care va afișa toate elementele. Pentru a pune spațiul în jurul focarului, veți avea nevoie de o cărămidă albă rezistentă la căldură. În lucrare ar trebui să se utilizeze formulări uscate specializate create pentru a pune un șemineu sau aragaz. Acest amestec poate fi achiziționat la orice magazin de hardware.

Dacă nu doriți să cheltuiți bani pe amestecuri speciale, puteți utiliza materialele standard, care sunt prezentate sub formă de nisip, argilă, moloz și ciment.

De asemenea, pentru muncă veți avea nevoie de:

 • componente din tablă din oțel, a căror grosime este de 2-3 mm;
 • colțuri cu dimensiuni de 30 * 30, 50 * 50 mm;
 • oțel de oțel cu un diametru de 3 mm. Acest element este necesar pentru fixarea pieselor din fontă.

Achiziționați uși suplimentare pentru ventilator, ferestre de curățare, căldură, plită și grătar. Aceste componente trebuie să fie din fontă.

Pentru a asigura siguranța la incendiu, veți avea nevoie de materiale termoizolante. Puteți utiliza plăci de azbest, plăci de ghips, bazalt. Acestea ar trebui să fie amplasate între pereții sobei și alte suprafețe, care ar trebui să asigure un strat rezistent la căldură.

Dacă decideți să echipați un cuptor cu un cazan, angajați-vă în fabricarea unui recipient metalic, o cutie pentru focar și o ușă pe care există un tip de sticlă rezistent la căldură.

Pentru obloane, veți avea nevoie de tencuială, etanșant, adeziv pentru plăcidacă sunteți de planificare decorațiuni țiglă. Tigla de clincher, precum și finisarea de pe onix, se bucură de popularitate. Atunci când alegeți un material adeziv, acordați atenție adezivului topit Profix, care prezintă rezultate excelente în lucrările de construcție. Nu se teme de expunerea la temperaturi ridicate.

Unii utilizatori decid să creeze un fel de mozaic, care reprezintă două sau mai multe materiale pe același obiect.

luare

Pentru cei care au cel puțin competențe de bază în construcții, nu va fi dificil să faceți un șemineu cu propriile mâini. Crearea unei structuri constă în mai mulți pași care ar trebui revizuiți.

Instrucțiunile pas cu pas pentru începători pentru a crea o sobă includ mai multe etape.

Pregătirea locului

În primul rând, va trebui să decideți în ce parte a casei va fi localizată construcția viitoare. Rețineți că în zona selectată va fi un horn. Dacă aragazul este instalat lângă un perete de lemn, va trebui să oferiți o suprafață cu o garnitură specială care este rezistentă la temperaturi ridicate. Ca garnitură, puteți folosi o placă de azbest, o cărămidă, o foaie de metal, o plăcuță de gips sau o plăci ceramice. Unii oameni aleg opțiunea combinată, care constă din diferite materii prime.

Structura, care este instalată în centrul camerei, are avantajele zonării spațiului. De regulă, zona aragazului, pe care se află un inserator de șemineu, se află pe partea laterală a dormitorului sau a holului. Partea de gătit se află pe partea laterală a zonei de bucătărie.Dacă vă decideți să împărțiți spațiul nu numai cu ajutorul structurii ridicate, ci și prin partiții, va trebui să vă asigurați siguranța materialelor rezistente la căldură.

Nu uitați de măsurile de securitate în zonele prin care trece hornul. Puteți utiliza plăci de azbest, care sunt stivuite în mai multe straturi.

Alegeți tipul de produs care vă convine și evaluați modul în care va arăta într-un loc nou. Evaluarea este efectuată utilizând măsurători și marcaje pe suprafața podelei, pereților și tavanului. În plus față de exteriorul aragazului, dimensiuni, va trebui să dezvoltați o schemă pentru proiectarea viitoare, care se numește "comandă".

Verificarea materialelor achiziționate

Verificați calitatea materialelor finite și a uneltelor achiziționate. Acordați o atenție deosebită cărămizii. Acest material nu trebuie crăpat. Excepția poate fi doar bucăți de cărămizi.

Argila trebuie, de asemenea, supusă verificării. Pentru a face această manipulare, este necesar să frământați o mică parte din soluție. După aceasta, trebuie să îndoiți o coloană mică de cărămizi și lăsați-o timp de 12 ore.După timp, verificați structura pentru rezistență.

Fundația clădire

La crearea acestui element, trebuie avut în vedere faptul că dimensiunile acestuia ar trebui să fie cu 15 cm mai mari decât parametrii viitoarei structuri.

Înainte de lucrările de construcție, va trebui să demontați podeaua. Dacă există un sol moale sub podea, fundația este turnată la o adâncime de un metru.

Ghidul de turnare a fundației:

 • Cofraje cu plăci simple.
 • Apoi folosiți armături metalice, care sunt așezate de-a lungul și peste cofraje.
 • Structura rezultată trebuie umplută cu o soluție de ciment și acoperită cu o peliculă de polietilenă.
 • Puteți îndepărta filmul după 12 ore. După aceasta, va fi necesară dezasamblarea parțială a cofrajului. Nu este necesară dezasamblarea completă a structurii, deoarece pe aceasta va exista un nou cofraj, care va acționa ca un piedestal.
 • După încă 12 ore, cofrajul trebuie așezat cu o pietriș.
 • Acum puteți începe dezasamblarea cofrajului și umplerea groapă cu pământ. După ce ați așteptat ceva timp, puteți trece la cărămizi. Efectuarea comenzii, experții recomandă utilizarea zidăriei uscate, ceea ce va elimina erorile care duc la faptul că trebuie să refaceți structura.
 • Trebuie doar să eliminați filmul și să decideți unde vor fi amplasate colțurile bazei fundamentale. Pentru a face acest lucru va trebui să utilizați un plumb.

După ce ați finalizat acești pași, puteți trece la zidărie. După aceasta, ar trebui să studiați materialele pentru decorare, care vor fi utilizate pentru a realiza structura.

desene

Orice lucrări de construcție trebuie să înceapă prin crearea desenelor. Instalarea cărămizilor este însoțită și de o schemă de comandă.

Atunci când se adaugă argila la soluție, este necesar să se respecte măsura. Dacă depășiți proporțiile, calitatea așezării va scădea. Respectați standardele conform cărora grosimea unui strat nu trebuie să depășească 4 mm.

Ordinele de desene constau din următoarele rânduri:

 • În primele două rânduri ale fundației sunt așezate structuri.
 • Amenajarea celui de-al treilea strat constă dintr-un canal de fum, curățare și suflare.
 • Decuparea canalului va continua pe straturile a patra și a cincea.
 • În al șaselea strat, ar trebui folosite cărămizi de sticlă, care sunt folosite pentru a crea partea inferioară a focarului. Acest material în desen ar trebui să fie marcat în galben. Chamotte este așezat până la al nouălea rând.Grila va fi instalată pe același strat.
 • Cel de-al zecelea și al doisprezecelea rând este prezentat într-un mod identic.

Nu uitați să creați o gaură pentru foc, care ar trebui să fie amplasată în fața structurii.

 • Al treisprezecelea rând constă în montarea ușii.
 • În cel de-al paisprezecelea strat va fi o boltă de cărămidă, care ar trebui plasată vertical.
 • Cel de-al cincisprezecelea strat este alinierea seifului creat. Următorul rând va necesita montarea chioscului, iar următoarele două straturi vor servi drept podea pentru focar. Dacă faci totul în mod corect, puteți obține un canal de lichidare. Această caracteristică de proiectare va permite fumului să încălzească toți pereții structurii.
 • Cel de-al nouăsprezecelea rând conține montarea supapei pentru canalul din stânga. Următoarele șapte straturi vor fi închise în planșele de perete și de coș.
 • Cel de-al douăzeci și șaptelea rând constă în instalarea unei plăci metalice, care va acționa ca un suport pentru întreaga structură.
 • Următoarele două straturi acționează ca o suprapunere a produsului. Acest site ar trebui să fie întocmite cu ajutorul cărămizilor roșii. Pe de o parte, un puț trebuie instalat sub coș.Asigurați-vă că are înălțimea potrivită. Toate cărămizile ulterioare trebuie să se suprapună cu trecutul, astfel încât să formeze o ligare. Cărămizile inferioare se vor suprapune pe cele superioare. Datorită acestei secvențe veți obține o figură puternică. A doua supapă trebuie plasată pe al doilea strat al puțului.

Când terminați crearea scheletului structurii, va trebui să montați cazanul, care va fi amplasat în aragazul cuptorului. Nu uitați de instalarea ușii rezistente la căldură. Datorită acestor componente puteți asigura circulația căldurii în cuptor.

În această etapă, lucrările de construcție sunt considerate finalizate. Trebuie doar să usuci clădirea cu câteva focuri de artificii. Aveți grijă când testați produsul. Apoi, puteți începe cu aragazul, dacă aveți o astfel de dorință.

Sfaturi și trucuri

Aceste recomandări vă vor ajuta să aflați mai multe despre procesul de a crea o sobă, precum și să preveniți erorile care pot apărea în stadiile inițiale.

Sfaturi de la maeștri:

 • Pentru a pune bazele ar trebui să fie luate în serios.Acest element acționează ca bază pentru structura viitoare.
 • Zona în care coșul de fum va intra în contact cu tavanul trebuie acoperit cu materiale izolante pentru a împiedica aprinderea plafonului.
 • Asigurați închiderea focarului. Această condiție este obligatorie.
 • În timpul construcției, monitorizați structurile orizontale și verticale. Pentru a face acest lucru aveți nevoie de un nivel de construcție și un plumb.
 • Ușa de sticlă transparentă trebuie să fie rezistentă la temperaturi ridicate. Dacă puneți un pahar obișnuit, acesta se va desprinde de efectele căldurii.
 • Atunci când așezăm cărămizi, trebuie acordată atenție nu numai aspectului noului cuptor, ci și interiorului. În interior nu ar trebui să existe niște bucăți de ciment, crăpături și goluri. Aceste componente contribuie la reducerea forței de tracțiune, ceea ce va conduce la o creștere a nivelului de cenușă și de funingine.

Construcția independentă a aragazului este un eveniment accesibil chiar și pentru un începător.

Dacă nu sunteți încrezători în abilitățile dvs., puteți contacta întotdeauna specialiști sau puteți fi instruiți în domeniul construcțiilor. Costul cursurilor este în măsură să recupereze costurile posibile ale serviciilor specialiștilor.

   Cum să faceți o aragaz, consultați următorul videoclip.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor