Soba de colt în interior

 Soba de colt în interior

Sobele-șemineele ocupă un loc special în interiorul locuințelor moderne, deoarece acestea nu sunt doar o sursă bună de căldură, ci oferă și camerei o atmosferă specială de confort la domiciliu. Cel mai adesea, aceste modele sunt alese pentru proiectarea de vile și case de țară, dar puteți instala și sobe în apartamente oraș, pentru care modelele de colț compact sunt ideale.

Camerele echipate cu astfel de focare dobândesc un farmec neobișnuitcare creează în interior o situație favorabilă pentru odihnă. Șeminele pe colț se potrivesc bine în orice interior, astfel încât pot fi amplasate în încăperi diferite, accentuând în continuare stilul ales.

Caracteristici speciale

Soba de colt este o structură care se află în colțul camerei. Ea necesită puțin spațiu, așa că arată minunat în designul camerelor mici. În plus față de estetică, acest element de decor îndeplinește multe funcții pozitive.

Proiectarea colțului bun înlocuiește cuptorul și poate fi singura sursă de încălzire, prin urmare, dacă în timpul planificării inițiale a casei sau casei sistemul de încălzire nu a fost prevăzut în proiect, puteți instala în siguranță un sobă. Astfel de vetre de uz casnic sunt absolut sigure pentru a fi utilizate și sunt realizate cu incendiu deschis și închis.

Poziționarea unghiulară a sobei îmbunătățește vizibilitatea acestora și nu interferează cu amenajarea zonei de recreere, datorită unor astfel de structuri, este posibilă divizarea spațiului mare al camerei în secțiuni separate într-un mod original, fără a utiliza elemente interioare suplimentare. Astăzi, șemineele unghiulare, șemineele sunt prezentate într-o gamă largă, astfel încât, în funcție de designul produsului, puteți alege cea mai potrivită versiune a modelului, care va ajuta la realizarea aspectului camerei.

Pentru un stil loft, este recomandat să cumpărați cuptoarele cu un finisaj dur, modelele cu decor delicat sunt potrivite pentru Provence, dar pentru clasici este mai bine să se acorde prioritate vetrelor cu o formă și linii stricte.

În ceea ce privește defectele de proiectare, ele pot fi atribuite transferului redus de căldură. Spre deosebire de modelele amplasate în centrul camerei, șemineul din colț nu emite căldură în încăpere și încălzește numai pereții colțului.

tipuri

Proiectele colțurilor focurilor uimi cu varietatea lor. Ele diferă nu numai în aspect și decor, ci și în scopul funcțional. Ca regulă, sobele au gătit, proprietăți de încălzire sau pur și simplu decorează camera.

Dacă produsul va fi utilizat pentru încălzire, selectați structuri speciale de încălzire, care, în funcție de materialul focului, sunt:

 • gaze;
 • lemn;
 • electrice;
 • pe biocombustibili.

De obicei, pentru case de tara cumpara sobe semineu care sunt trase cu lemn. Umple camera cu căldură și creează un efect uimitor în interiorul camerei datorită accentelor de foc. Produsele electrice sunt ideale pentru apartamente care sunt dotate cu aparate de încălzire.Acestea oferă încălzire suplimentară în cameră și oferă șic proiectului, deoarece "focul artificial" este practic imposibil de distins de o flacără reală. Cuptoarele de tip Eco sunt considerate a fi bune, astfel de construcții lucrează cu biocombustibil care nu creează fum și sunt caracterizate printr-un schimbător de căldură mare.

Angrenajele sunt realizate din diverse materiale. Cea mai populară în interiorul modern este o șemineu din piatră, cărămidă și metal. Pentru a instala o structură din cărămidă, zidaria este făcută mai întâi de materii prime refractare, după care este finalizată cu o sobă și cuptor. De regulă, placa este montat din fontă, o comandă specială și o piesă sunt selectate pentru aceasta.

În ceea ce privește modelele metalice, ele sunt caracterizate de greutate redusă, astfel încât acestea pot fi montate fără a pune fundația. Având în vedere că designul este amplasat lângă perete, baza trebuie protejată împotriva căldurii, prin urmare, acestea fac în plus acoperirea cu foi rezistente la foc.

Sobe de piatra merita o atentie deosebita, ele arata frumos in designul camerelor si sunt ardere lunga si variabila.Există, de asemenea, tipuri de focuri cu circuit de apă care sunt conectate la sistemul de încălzire general al casei și mențin căldura în toate încăperile.

Pentru casele mari, se recomandă instalarea cuptoarelor combinate, deoarece sistemul combinat de încălzire crește rata de transfer de căldură, iar designul decorativ împreună cu dispozitivele de încălzire va umple spațiul cu căldură mult mai rapid.

Sfaturi și trucuri

Sobe de colț sunt considerate sigure pentru utilizare, cu condiția ca acestea să fie instalate corect. Acest lucru este valabil mai ales pentru incendiile deschise.

Pentru a reduce riscul de incendiu, a prelungi durata de viață a produsului și a decora interiorul într-un mod original, trebuie să urmați aceste recomandări atunci când instalați aceste structuri:

 • Este de dorit să creați proiectul șemineului cuptorului înainte de a începe construcția unei case sau a oferi o țară. Astfel, va fi posibilă planificarea în prealabil a locului de instalare a structurii și echiparea cu un coș de fum.
 • În fața sobei de șemineu, este necesar să se organizeze un spațiu deschis, nu trebuie forțat în obiecte pe o rază de un metru.
 • Nu este permisă amplasarea țevilor de gaz și a cablului electric în apropierea focului.
 • Construcția căminului trebuie făcută din cărămizi refractare. Cusăturile care au fost formate în timpul căptușelii trebuie sigilate și acoperite cu țevi de oțel. O secțiune transversală de 200 mm este recomandată pentru un coș rotund și 150 × 270 mm pentru un coș dreptunghiular. Coșul de fum trebuie instalat pe verticală, iar grosimea acestuia nu poate fi mai mică de 120 mm.
 • Îmbunătățirea tracțiunii în timpul arderii va ajuta la instalarea suplimentară a sistemului de ventilație.
 • Soba trebuie verificată o dată pe an și trebuie curățată în mod regulat.
 • Componentele sunt selectate în funcție de scopul, caracteristicile tehnice ale camerei.
 • Toate lucrările decorative și confecționate în interiorul cuptorului trebuie să fie efectuate cu ajutorul unor soluții speciale care au o rezistență ridicată la căldură.
 • Distanța dintre șemineu și pereți nu trebuie să fie mai mică de 10 cm.
 • Pentru a proteja structura de pardoseală este cel mai bine montat pe o bază de beton, puteți utiliza foi de metal în aceste scopuri.
 • Sarcina cuptorului se calculează din volumul total al structurii și nu depășește 70%.
 • Pentru a îmbunătăți transferul de căldură al structurii, este necesar ca ușile să fie închise în timpul incendiului.
 • Nu puteți găti lângă produs și haine uscate.
 • Dacă există fum în cameră, înseamnă că există o tracțiune proastă în coșul de fum, prin urmare este strict interzisă utilizarea unei astfel de aragazuri.

Producătorii și recenzii

Astăzi modelele unghiulare de cuptoare-seminee sunt produse de mulți producători.

Produsele sub numele de marcă sunt foarte solicitate. "Bavaria"Acestea se caracterizează printr-o vedere compactă, concepută pentru a fi așezată în colțul camerei. Pe părțile laterale ale unei astfel de aragaz, de regulă, instalați plăci ceramice, care îndeplinesc rolul decorului. Ușile structurii sunt realizate din sticlă de înaltă rezistență, transferul de căldură al căminului depășește puterea de 9 kW, astfel încât, cu o singură încărcare, soba poate încălzi o cameră de 90 m2 timp de 3 ore. Aceste cuptoare au primit multe recenzii pozitive, deoarece pot fi instalate în orice încăpere și se încălzesc rapid. În plus, modelele de modele sunt reprezentate de o gamă largă de materiale și culori de finisare, ceea ce este important atunci când designul interior al încăperilor.

Nu mai puține producții populare și unghiulare de sobe "Amur". Dispozitivul lor special vă permite să încălziți camere mari. Între structurile interne și externe ale structurii sunt instalate canale în care, atunci când curge aer rece, ele sunt încălzite și returnate în încăpere.Astfel, încăperea se încălzește după doar 20 de minute de funcționare a cuptorului. Ca combustibil în astfel de construcții puteți utiliza lemn de foc uscat.

Cumpărătorii au remarcat faptul că aceste modele de sobe de coș de fum s-au dovedit a fi fiabile și sigure în funcționare, ceea ce permite menținerea unui regim constant al temperaturii în interior, creând un interior al confortului acasă în interior.

Sobe de producție pot fi, de asemenea, o alegere bună. "Meta", în fabricarea lor, producătorii folosesc oțel special cu o grosime de cel puțin 3 mm, astfel că rezistența la temperatură ridicată a structurii este considerată ridicată. În plus față de corpul principal, produsul este echipat cu un raft deschis sub forma unui compartiment, un sertar pentru cenușă și o nișă pentru lemn de foc. Acest model a primit multe recenzii pozitive, având un aspect frumos, dimensiuni reduse și transfer mare de căldură. Prin urmare, este adesea achiziționate pentru case de țară și cabane.

Producția de sobe "Teplodar" OB 120 este cunoscută pe piață începând cu anul 2005 și a reușit deja să se recomande o calitate excelentă. Aceste modele sunt din lemn, deci nu numai să decorezi camera cu o flacără vie, dar și să o încălzi rapid.Cuptoarele sunt echipate cu un cuptor semi-închis, realizat din oțel rezistent la căldură, din aliaj de înaltă calitate, fără cusături deschise și îmbinări.

Cumpărătorii au remarcat că aceste modele sunt considerate economice, deoarece coeficientul de eficiență crește datorită unui sistem special de deflectori, astfel încât consumul de lemn de foc este redus semnificativ. În plus, sobele au un aspect elegant.

Printre sobele de ardere a lemnului trebuie acordată o atenție deosebită proiectării producției "Angara", care este o unitate de convecție cu o capacitate de 12 kW. Carcasa exterioară a produsului este fabricată din tablă de oțel groasă de 5 mm și acoperită cu smalț din pulbere. Unitatea principală de construcție este realizată din două foi metalice, astfel că încălzesc bine aerul. Spre deosebire de modelele standard din acest cuptor, designerii au scos ferestrele de sticlă și le-au înlocuit cu ceramică. Produsul a primit multe recenzii bune, printre care prețul accesibil, calitatea înaltă și aspectul elegant.

În ceea ce privește estetica și versatilitatea, cuptoarele de colț-șemineele sunt la fel de bune Sindika și Forget-Me-Not. Datorită dimensiunilor convenabile ale produsului pot fi ușor plasate în spațioase,și camere mici, astfel încât acestea să poată fi instalate nu numai în casele de țară, dar și în apartamentele orașului. Aceste modele sunt o "casă" modernă, care chiar și cu o căldură deschisă este absolut ignifugă. Majoritatea cumpărătorilor au remarcat că astfel de cuptoare sunt fiabile în funcționare, au un transfer de căldură ridicat și, în primul rând, completează interiorul încăperii.

Exemple frumoase în interior

Aragazul este o piesă originală de decor care arată interesantă în interior, creând o atmosferă neobișnuită în spațiu. De regulă, pentru camerele cu o suprafață mică ele aleg modele de colțuri de structuri, nu limitează spațiul și arată superb. Frumos aspectul unghiular cuptor-șemineu în cameră, decorate în stilul unui clasic. Formele stricte și culorile alese în mod pozitiv subliniază în mod favorabil forma structurii, făcând-o obiect principal al interiorului. În același timp, pentru ca produsul să se potrivească armonios cu compoziția generală a încăperii, pereții trebuie să fie decorați în alb și folosiți suplimentar în materialele de decor care repetă nuanțele designului.

  O soluție interesantă ar fi, de asemenea, combinația unei aragazuri cu înveliș de pereți de piatră, o gamă caldă de finisaje decorative ar părea neobișnuită pe fundalul unei flăcări vii. De regulă, acest design este cel mai bine realizat într-un living spațios. În acest caz, trebuie să acorde o atenție la culoarea mobilierului, ar trebui să fie combinate cu decorațiuni interioare și "vatră".

  În cazul în care un interior în stil bolero este ales pentru o cameră, atunci nu se poate face fără a instala o sobă. Pentru a face acest lucru, pereții trebuie să fie făcuți în nuanțe calde, iar structura în sine ar trebui să fie stratificată cu tonuri mai luminoase. În acest design ar trebui să fie un minim de decoratiuni, deoarece subiectul principal al camerei va fi un șemineu șemineu-șemineu.

  Comparația modelelor cuptoarelor "Neva" și "Bavaria", vezi mai jos.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor