Sobe de baie "Termofor": argumente pro și contra

 Sobe de baie Termofor: argumente pro și contra

Dacă intenționați să construiți o baie caldă confortabilă în cabana de vară, atunci întrebarea de a instala o sobă pentru ea este una dintre cele mai importante. Pot exista mai multe criterii de selecție: costul, economia de combustibil, eficiența încălzirii, durata de viață.

Una dintre opțiunile cele mai profitabile sunt sobele pentru baia "Termofor", a căror argumente pro și contra vor fi discutate în continuare.

Caracteristici speciale

Compania Termofor produce echipamente de încălzire din 2003 și a acumulat o vastă experiență în această industrie. Numele firmei traduse din greacă înseamnă "transportul căldurii" și se vorbește de la sine: produce unități fiabile care să încălzească în mod eficient orice cameră, chiar și în înghețuri severe.

Printre produsele firmei Termofor există o varietate largă de sobe pentru baie, atât gaz cât și lemn.

Compania din Siberia Termofor produce sobe de saună care pot încălzi rapid interiorul unei camere de aburi la temperaturi scăzute. Caracteristica lor sunt camerele de combustie, din oțel rezistent la căldură, utilizat în industria aeronautică, care sunt capabile să mențină căldură în interior pentru o perioadă lungă de timp. Sistemul dublu de ardere permite, pentru cel mai scurt timp posibil, încălzirea băii la temperatura dorită. De exemplu Cazanul atinge 100 de grade în 60-70 de minute de muncă în iarnă înghețată și literalmente în jumătate de oră în timpul verii.

Pentru mai mult de 15 ani de activitate, producătorul Termofor a primit certificate internaționale în domeniul standardelor de calitate și siguranță, precum și multe alte premii. Sistemele de incalzire pentru bai sunt in mare cerere si popularitate in tara si in strainatate.

Avantaje și dezavantaje

Pentru toate cuptoarele, "Termofor" se folosește la fabricarea unei camere piramidale din oțel aliat durabil, care încălzește pietrele pentru camera de aburi deodată de pe 5 laturi. Temperatura necesară poate fi ajustată, cu diferite modele capacitatea variază de la 25 la 100 kg.

  Lucrul cu toate dispozitivele este în siguranță, există o ușă cu auto-răcire, care nu poate fi arsă.

  În plus, sobe pentru baie de la acest producător au următoarele avantaje:

  • material - oțel inoxidabil cromat, capabil să mențină căldura pentru o perioadă lungă de timp, durabil și fiabil;
  • greutatea totală a structurii;
  • instalare pentru toate tipurile de universal;
  • varietate de modele pentru orice baie;
  • fiabilitate și ușurință în funcționare, durabilitate.

  Printre neajunsurile demne de remarcat:

  • prețul relativ ridicat pentru majoritatea modelelor;
  • pereții cuptoarelor din oțel inoxidabil nu depășesc o grosime de 3 mm.

  Dar, în general, pentru țara dvs. de baie puteți cumpăra o opțiune decentă de mai multe tipuri.

  specie

  Compania Termofor produce mai mult de 30 de modele de sobe pentru o baie cu un volum de 4 până la 50 de metri cubi. m. Pe tipuri de combustibil, toate sunt împărțite în gaz și lemn. Primul tip are doar 4 soiuri cu volumul cazanului de la 6 la 18 metri cubi. m. Acestea pot fi utilizate cu succes în case de țară, unde este conectată încălzirea cu gaz. Eficiența acestor dispozitive este ridicată, iar pentru a încălzi este necesar doar să porniți cuptorul în modul dorit și să așteptați 30 - 60 de minute.

  Cuptoarele cu gaz termofor sunt fabricate din oțel inoxidabil rezistent la căldură sau din oțel structural carbon. Ele au mai multe opțiuni de culoare. Unele sunt dotate cu echipamente de gaze uzate, pentru alții este necesar să cumpărați arzătoare suplimentare și un sistem de alimentare cu gaz. Dacă sunteți prea leneși să vă faceți griji cu achiziționarea de lemn de foc și să aprindeți un focar tradițional, atunci cuptoarele de gaz Taimyr și Urengoy de la acest producător sunt cea mai reușită opțiune.

  Sobe pentru baie "Termofor" pe lemn au o varietate mult mai mare de modele. Aceasta este cea mai reușită opțiune pentru cei care doresc să simtă atmosfera naturală de scăldat cu căldura arsurilor și mirosul plăcut al cărbunelui. Este posibilă alegerea unităților de încălzire cu un încălzitor închis, cu o cameră deschisă în formă de butoi sau șemineu real, în care se observă toată frumusețea lemnului ars.

  Aceste soiuri vin cu un pahar mare, care este rezistent la căldură și sigur la atingere.. Ele au o mare valoare, dar în baie va exista o atmosferă unică și căldură naturală din arderea bustenilor naturali.

  Modele populare

  • Cuptoare cu gaz de la producător "Termofor" "Taimyr" și "Urengoy" au 2 modificări: Inox și Carbon.Ele diferă în producția materială. În primul caz, este oțel inoxidabil rezistent la căldură, în al doilea - structura îngroșată. Toate au un design modern și dimensiuni compacte, încălzitorul este deschis, astfel încât este posibil să se organizeze abur fierbinte și umed într-o baie tradițională rusă.
  Taimyr
  Urengoy
  • Model de sobă de lemn "Skoroparka" capabile să încălzească apă caldă în cel mai scurt timp posibil și să formeze abur umed în camera de aburi. Cu aceasta, baia menține o temperatură confortabilă de până la 65 de grade la o umiditate de 45%. Spre deosebire de alți producători, acesta formează vaporii de apă și nu aerul uscat. Cu o greutate de 41 kg și un volum de încărcare de 30 de litri de lemn de foc.

  Acest cuptor poate încălzi camera de aburi cu un volum de 10 m³ în jumătate de oră, iar volumul maxim al camerei încălzite este de 18 m³.

  • Varietatea "Wasp" ideal pentru camere de aburi mici de 4-9 m3. Forma sa este foarte compactă, seamănă cu aspectul unei coloane care poate fi pusă în colțul unei camere de aburi. O sobă de saună ascunsă cu un volum de 10 litri și un horn cu un diametru de 115 mm încălzește ușor o baie mică și oferă suficientă apă caldă pentru spălarea a până la 2-3 persoane.Carcasa este colorată, realizată din oțel constructiv de înaltă calitate. Există 2 opțiuni pentru materialul: Inox și Carbon.
  • Modele de sobe de lemn "Tunguska" de asemenea, două soiuri: Inox și Carbon, au o carcasă închisă sau transparentă cu sticlă rezistentă la căldură. Având o carcasă robustă de oțel cu grosimea de numai 2 mm, ei pot încălzi camera de aburi până la 60 de grade în doar 45 de minute. Încălzitorul este amplasat pe partea superioară - este convenabil să se adauge apă caldă. Dispozitivele sunt foarte compacte și eficiente în muncă.
  viespe
  Tunguska
  • Cuptoare "Gheizer" au volum suficient pentru încălzirea camerelor de aburi mari cu un volum interior de până la 40 m3. Ele sunt, de asemenea, prevăzute cu pereți subțiri puternici de 2 mm grosime, datorită cărora au o eficiență ridicată de lucru. Până la 100 de grade puteți încălzi boilerul cu lemn uscat în doar 1 oră.
  • Modelul producătorului "Termofor" "Sayan" XXL cu un volum de sobă de 150 de litri, potrivit pentru camerele cu aburi mari, unde puteți crea o căldură foarte puternică. Forma cuptorului este foarte originală - sub forma unui butoi cu un cadru metalic din oțel strălucitor durabil. Partea frontală este prevăzută cu un ecran translucid, astfel încât să puteți viziona întotdeauna lemnul ars.

  Modelul "Sayan" XXL este conceput pentru a încălzi eficient camerele de aburi cu o capacitate de 12 până la 24 de metri cubi. m.

  gheizer
  Sayan
  • Angara cuptor Cu un volum de 40 litri de incendiu și un încălzitor de 70 kg, acesta poate încălzi o cameră de până la 18 metri cubi, cu lemn natural. m. Completat cu un rezervor pentru încălzirea apei și un schimbător de căldură, poate încălzi aerul în camera de aburi și apă până la 100 de grade în 1 oră. Este fabricat din oțel inoxidabil rezistent la coroziune, are un design plăcut, este simplu și ușor de instalat.
  • Modele "Kalina" concepute pentru camere de aburi mari de până la 30 de metri cubi, având un ecran transparent foarte mare, cu o geam de protecție cu o diagonală de 54 cm, un încălzitor mare de 40 de litri. Corpul unității este negru, din oțel cromat rezistent la căldură. Aceste cuptoare sunt capabile să lucreze în mod regulat timp de 8 până la 10 ani, produsul fiind de obicei garantat timp de 3 ani.
  Angara
  Viburnum
  • Proiectare foarte originală sobe pentru baie "Vitruvia" inox antracit. Carcasa este realizată din oțel masiv de culoare argintie și negru, panoul frontal are un ecran imens prin care puteți privi lemnul ars. Dimensiunile sale sunt de 58 centimetri în diagonală, iar acesta este un record în rândul grupei Termofor. Și indicatorii de încălzire ai cuptorului înșiși sunt mari: unitatea încălzește 18-pui. m, încălzitorul deține 45 kg de pietre.

  instalare

  Instalarea cuptoarelor Termofor trebuie făcută în funcție de caracteristicile tehnice ale modelului ales: volumul camerei încălzite și combustibilul consumat, lățimea și lungimea coșului de fum, înălțimea coșului de deasupra acoperișului. În plus, toate lucrările se desfășoară în conformitate cu normele sanitare ale SNiP 41-01-2003.

  Sobele trebuie să fie așezate pe o suprafață orizontală plană, podeaua sub ea și peretele adiacent la unitate, cel mai bine este să înveți o foaie de metal pentru a preveni incendiul. Ușa cuptorului trebuie să fie la cel puțin 1250 mm de peretele opus.

  Este foarte important să conectați coșul corect. Ar trebui să fie realizată dintr-o țeavă de metal etanșă care corespunde diametrului cuptorului Termofor al acestui model, să nu aibă secțiuni orizontale, să fie izolată de tavan, mansardă și tavanul acoperișului. Suprafața coșului trebuie să fie la cel puțin 500 mm de podea.El însuși trebuie să aibă izolație și o umbrelă superioară.

  Podeaua de lemn din baie trebuie izolată de cuptor, iar pereții trebuie protejați cu un ecran.

  Caracteristici de utilizare

  Înainte de prima aprindere, în primul rând este necesar să se asigure instalarea și conectarea corectă a cuptorului, a schimbătorului de căldură, a rezervorului de apă, a structurilor de protecție și a coșului de fum. Este necesar să se încălzească prima dată când ușa și geamurile se deschid, încărcând focul și rezervorul de apă până la maxim., cu un încălzitor gol și cel puțin o oră.

  La prima utilizare, poate exista un miros chimic specific cauzat de uleiul de motor proaspăt, care a lubrifiat piesele unității. Acest lucru nu trebuie să vă fie frică - cu o folosire continuă, va dispărea.

  După prima aprindere, trebuie să așteptați până când cuptorul sa răcit complet, goliți rezervorul din apă și căruciorul din restul lemnei arse, ventilați camera de aburi. După aceea, puteți încărca încălzitorul cu pietre (în funcție de volumul său de lucru) și utilizați aragazul în scopul prevăzut.

  Cu utilizarea regulată este interzisă lăsarea cuptorului Termofor nesupravegheat, topiți-l cu lemn folosind benzină sau alte lichide inflamabile, uscați orice lucru pe corpul unității, închideți sau deschideți ușa, inclusiv cea transparentă, nu de mâner, aprindeți lemnul de foc în canal de combustibil.

  opinii

   Proprietarii care au cumpărat diferite modele de cuptoare Termofor pentru băile lor, vorbesc cel mai mult despre ele. Instalațiile de încălzire sunt evaluate pentru fiabilitatea lor, lipsa de atenție la locul de muncă, eficiența excelentă și utilizarea lemnei de foc. Cu toate acestea, majoritatea modificărilor datorate ecranului transparent oferă o imagine excelentă a lemnului de foc ars, care este, de asemenea, apreciat de mulți.

   În general, se remarcă faptul că la un astfel de preț este alegerea cea mai profitabilă de la dispozitivele de încălzire pentru o baie de țară. Din opțiunile de gaz, modelele Thermofor Taimyr Carbon sunt cele mai pozitive, iar cele din lemn, sobe Angara și Tunguska sunt preferate.

   Revizuirea cuptorului "Termofor Geyser", vezi mai jos.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor