Cum sa faci un baldachin pentru struguri?

Toți proprietarii de vile și case de țară doresc să facă site-ul lor cât se poate de confortabil. Pentru a face acest lucru, construiesc chioscuri, instalează diverse obiecte decorative, creează grădini de flori. Fântâni și cascade impresionează întotdeauna oaspeții.

Dacă vă hotărâți să vă îmbunătățiți cabana de vară, mai întâi trebuie să aveți grijă de baldachin pentru struguri. Aici puteți avea un picnic, puteți juca cu copii sau vă puteți relaxa cu oaspeții.

Tipuri de hale

A face o baldachin sub podgorie cu mâinile tale este o idee foarte bună.

Mai jos luăm în considerare toate facilitățile care pot fi construite pentru alpiniști.

 • Construcțiile metalice sunt o structură foarte puternică, asamblată prin sudare. Aici puteți crește un număr mare de struguri de vânzare pe piață sau puteți face vin de casă din aceste fructe de padure.
 • Arcade cu arcuri sunt produse în formă de arc, care vor crea o umbră în curtea unei case de țară.
 • Constructii din metal si sarma - aceasta este cea mai simpla structura. În această variantă, suporturile sunt plasate în pământ, iar un fir de aluminiu este întins între ele, de-a lungul căruia va fi tras vița.
 • Pavilioane - aici vă puteți relaxa cu oaspeții și vă puteți bucura de struguri coapte.

Fiecare proprietar va putea crea oricare dintre aceste modele cu propria sa mână. Principalul lucru este să ai imaginație și abilități de bază în lucrul cu dispozitivele de construcție.

Materiale pentru muncă și marcarea teritoriului

Pentru a crea un baldachin pentru struguri, avem nevoie de un burghiu cu ciocan, o măsură de bandă a clădirii, țevi lungi, nisip și ciment.

Înainte de a începe măsurarea teritoriului, trebuie să pre-planificați lățimea. Dacă podgoria este situată aproape de casă, este de dorit să se afle lângă verandă.

Încercați să faceți structura nu prea mare, altfel strugurii dvs. vor crește foarte mult, dând mai puțin fructe.

Reguli de instalare

Constructii metalice din sarma

Cel mai bugetat produs cu balamale este un baldachin de țevi și sârmă.

Este foarte ușor de făcut, trebuie doar să urmați pașii de mai jos.

 • În primul rând, pilonii metalici sunt fixați cu o tăietură pătrată. Suporturile sunt fixate pe beton sau îngropate mai adânc în pământ. Distanța medie dintre suporturi este de doi până la trei metri, înălțimea structurii este de 3 m.
 • Acoperișul pentru podgorie este creat dintr-un profil metalic care trebuie fixat cu mai multe șuruburi.
 • Între suporturi trebuie să întindeți firul spre partea de sus. Distanța aproximativă dintre ele este de jumătate de metru.
 • Vițele trebuie plantate de-a lungul unui șir de fire. După un timp, vița însăși va începe să crească în direcția cea bună.
 • Mulți proprietari fixează partea opusă a structurii, dar nu sunt atașați de casă, dar experții recomandă să nu se fixeze grinzile pe peretele de susținere. După câțiva ani, podgoria ta poate ruina întregul ipsos.

Constructii sudate

Ramă metalică sub podgorie, creată prin sudare, este considerată structura cea mai fiabilă care vă va servi pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Cu toate acestea, pentru a crea un astfel de design este destul de dificil. Acest dezavantaj este umplut de durabilitatea structurii

Se creează o baldachin metalic folosind țevi în formă de fier de diferite diametre, alegerea secțiunii depinde de dorința proprietarului site-ului. Țevile prin sudură se transformă într-un cadru dintr-o bucată.

Să luăm în considerare regulile care trebuie urmate atunci când se creează o structură sudată.

 • Suportul baldachinului este fixat în sol cu ​​ajutorul betonării, ceea ce garantează fiabilitatea acestei soluții.
 • Dacă apelați la jumperi între piloții de sprijin, puteți fixa în plus întreaga structură.
 • Înainte de sudare, toate țevile, suporturile și alte elemente trebuie acoperite cu un agent special anti-coroziune pentru a evita rugina după ploi.
 • Acoperișul poate fi lăsat deschis, fără a fi nevoie să vă fie frică de soare. După ce strugurii cresc, el va crea o umbră pentru tine. Cu toate acestea, dacă vă este frică de ploaie, atunci acoperișul poate fi făcut din policarbonat. Deoarece este transparent, instalația dvs. va primi, de asemenea, cantitatea potrivită de lumină solară.

La cererea proprietarilor de case, acest design poate fi ușor decorat cu orice elemente de design falsificat, ceea ce vă va face un apel suplimentar.

Copertine arcuite

Dacă vorbim despre atractivitate, copertine arcuite pentru struguri vor fi un plus de mare pentru orice design al unei case de țară.

Ele pot fi, de asemenea, construite independent.

 • Încă de la început se creează o fundație coloană pe care se fixează ulterior elementele de susținere.
 • Pentru a crea arcul, trebuie să conectați un arc semicircular și o grămadă de fier fixat în sol cu ​​ajutorul sudurii.
 • Suporturile trebuie să aibă aceeași lungime. Acestea sunt asezate la o adancime egala paralel una cu cealalta, astfel incat baldachinul dvs. sa nu se dovedeasca a fi curbat.

Unii experți pot face acest design de lemn.

Gazebo, viță de vie

Relaxarea într-un foișor supraaglomerat cu viță de vie este o opțiune bună pentru petrecerea timpului în curtea unei case de țară.

Un astfel de baldachin poate fi creat personal sau cumpărat pe piață gata.

Cadrul metalic pentru această structură poate fi realizat atât din metal cât și din lemn. Cele mai comune forme de baldachin - un poligon sau un cerc.

Mai jos vom lua în considerare etapele de construire a unui asemenea arbore.

 • Încă de la început trebuie să faceți măsurători ale site-ului.
 • Apoi, scoateți stratul superior al solului.
 • După marcarea zonei trebuie să săpați câteva găuri pentru instalarea suporturilor.
 • Piloții laterali sunt instalați și betonați.
 • Rafturile verticale sunt interconectate cu ajutorul unui profil metalic sau a plăcilor din lemn. Totul depinde de tipul de facilități.
 • Acoperișul podgoriei poate fi atât acut cât și rotund. Totul depinde de fantezia proprietarului. De asemenea, în locul acoperișului, puteți întinde mai multe straturi de sârmă de-a lungul căreia va veni podgoria dvs.

Dacă designul dvs. este metalic, atunci acesta trebuie acoperit cu un agent special anti-coroziune. Pentru opțiunile de lemn de pe piață vândute grund pentru a acoperi lemnul.

Detalii privind aterizarea

Strugurii trebuie să se așeze la o distanță de 25 cm față de structură, pentru ca fructele să se coacă în condiții de siguranță. Adâncimea aproximativă a gropilor este de 50 cm, cu un interval de aproximativ 80 cm între ele.

În timpul aterizării, încercați să urmați pașii de mai jos:

 • primul strat este umplut cu 15 cm de nisip sau pietre mici;
 • îngrășământ mineral se adaugă la sol;
 • Umpleți jumătate din puț cu amestecul;
 • tulpina este plantată într-un unghi ușor (nu perpendicular);
 • îngropați gaura și tăierea moderat udată;
 • Răsplata rezultată este legată de partea inferioară a structurii articulate cu ajutorul unei funii.

Extensii suplimentare ale casei

Nu contează dacă alegeți un foișor sau un magazin de sudura, este important ca acesta să fie situat lângă veranda sau deasupra intrării în casă.

Înainte de a construi această structură, trebuie să calculați în avans cantitatea de material de care aveți nevoie. Cea mai ușoară soluție este considerată a conduce planul foișorului până la acoperișul unei clădiri rezidențiale.

Dacă faci un baldachin de sudură, atunci îl poți combina cu o verandă sau închide o leagăn pentru copii de vară.

Este de dorit să localizați podgoriile în partea de sud a terenului, altfel planta dvs. nu va da roade.

Soiuri adecvate

  Nu toți proprietarii site-urilor țării știu că nu fiecare strugure va fi potrivit pentru un magazin. Alegeți un soi de struguri trebuie să fie foarte atent.

  Pentru Rusia, se recomandă să planteze soiuri rezistente la îngheț, de exemplu, "Concord" sau "Isabella". Aceste opțiuni nu se tem de nici o răceală sau de lumina directă a soarelui și nu necesită nici o grijă deosebită pentru ei înșiși.

  Pe principiile de formare a tufelor de struguri pentru cultivarea pe foișor, vedeți următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor