Cement Mortar - Proporții corecte

Proporțiile pentru prepararea mortarului de ciment depind de calitățile pe care mortarul va trebui să le dețină.

În ciuda diversității posibile, folosiți de obicei rapoartele standard, scrise în regulamente. Deci, cea mai comună proporție este o parte a cimentului la cele trei părți ale nisipului. Nu trebuie uitat că pietrisul sau piatra zdrobită se adaugă de asemenea la astfel de amestecuri și adesea aditivi speciali care afectează caracteristicile tehnice.

Și acum, să analizăm ce ar trebui să fie raportul dintre nisip și ciment pentru diferite tipuri de structuri.

Sapa de podea

În acest caz, mai întâi trebuie să vă concentrați asupra sarcinii așteptate, care va fi pe podea. Este de la ea va depinde de cerințele pentru rezistența și stabilitatea betonului.

Cel mai adesea, în astfel de cazuri, utilizați cimentul M150-200.

  • Dacă folosim ciment Portland M500, proporția de ciment la nisip va fi 1: 3. În cele din urmă, putem obține beton M200.
  • Dacă luăm ciment cu o calitate inferioară, de exemplu, PC400, atunci la același raport, betonul M150 va fi eliberat în cele din urmă.
  • Dar dacă raportul este 1: 2, atunci M200.

Se poate concluziona că cel mai bun ciment pe care îl folosim, cu atât mai mult nisipul poate fi adăugat la soluție. Calitatea soluției însăși nu va suferi de acest lucru. Principalul lucru nu este să uităm că timpul foarte scurt al cimentului M500 își păstrează exclusivitatea calităților.

Citiți mai multe în articolul nostru. cât de mult este nevoie de ciment pe un cub de beton.

Dacă acoperirea este făcută pentru spații nerezidențiale, atunci este mai bine să faceți o soluție mai puternică, deoarece încărcătura va fi mai substanțială.

 Mortar de ciment

zidărie

În acest caz, raportul dintre ciment și nisip este de la 1: 3 la 1: 6. Proporțiile sunt calculate în funcție de marca de ciment. În unele cazuri, nisipul poate fi înlocuit cu mortar de var. fundație

Pentru fundație, proporția de 1: 3 este, de asemenea, cel mai adesea folosită. Dar, în acest caz, vor exista mai multe molozuri, prin urmare, în general, proporția poate fi desemnată ca 1: 3: 5.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor