Beton portic

A trăi într-o casă privată deschide mult mai multe oportunități în ceea ce privește construcția și amenajarea decât un apartament. Din când în când vreau să-mi îmbunătățesc locuințele, să le fac mai interesantă, mai practică și mai convenabilă. Unii visează să părăsească casa, să se ridice pe o verandă frumoasă și să se bucure de vederile din jur. Pentru aceasta trebuie să construiți o verandă. Cea mai ușoară cale de a face un vertisor de beton.

Să vedem exact cum să finalizăm sarcina și ce puncte ar trebui să fie luate în considerare în mod special în astfel de clădiri.

Ce să ia în considerare?

Construcția este finalizată cu succes și corect numai atunci când abordează cu atenție problema planificării. La urma urmei, există mai multe puncte care trebuie luate în considerare. Pentru a nu pierde nimic important, trebuie să faceți proiectul potrivit.

Revizuirea proiectului include:

 1. Este veranda construita impreuna cu casa, sau este o extensie a structurii finisate?
 2. Înălțimea este determinată de la sol până la marginea inferioară a pragului casei.
 3. Lățimea este determinată în funcție de numărul de persoane care pot urca scările în același timp și, de asemenea, dacă lucrurile mari trebuie aduse în casă. Deci, pentru o persoană, este necesară o deschidere de cel puțin 80 cm. Pentru a merge pe două, veți avea nevoie de cel puțin 100 cm.
 4. Etapa. Se efectuează un număr nepătruns de pași, ceea ce face mai ușoară urcarea și coborârea. Dimensiunile optime sunt cuprinse între 12 și 20 cm înălțime și 25 cm lățime.
 5. Veranda trebuie să fie la aproximativ 5 cm sub pragul ușii de intrare. Acest lucru va permite extensiei să nu interfereze cu deschiderea și închiderea ușilor.

Luând în considerare toți acești parametri, puteți crea un proiect. Pe baza desenelor, va fi mult mai ușor să lucrați în etape, să respectați standardele stabilite, pentru a evita greșelile.

Asigurați-vă că luați în considerare materialul, starea solului, încărcătura, care va avea o prelungire. În unele cazuri, este necesară întărirea.

Despre principalele greșeli în planificarea construcției pridvorului, vedeți următorul videoclip.

planificare

Planul de lucru implică elaborarea unei secvențe clare a acțiunilor dvs. Dacă faceți un plan în avans, nu veți fi confundați în etape, veți putea să vă distribuiți corect timpul. La urma urmei, după unele lucruri este necesar pentru a da materialul să se usuce și se întăresc. Pentru aceasta, apropo, se recomandă stabilirea în avans a proprietăților unui material.

Atunci când se construiește un pridvor de beton, succesiunea pașilor este după cum urmează:

 1. Curățarea sitului sub extensia și pregătirea teritoriului;
 2. Determinarea dimensiunilor
 3. Executia si instalarea cadrului;
 4. Turnarea amestecului de beton.

Și acum să vorbim despre fiecare pas al planului în detaliu.

Pregătirea solului

Pregătirea terenurilor pentru construcții viitoare joacă un rol extrem de important. Aici este nevoie nu doar pentru a elimina toate gunoi și a elimina un strat de iarba acumulate. Plantele au o rezistență extraordinară și pot penetra chiar și printr-un strat gros de beton. Prin urmare, este necesar să se prevadă că plantele nu încep să se îndrepte spre fundație după executarea lucrărilor respective.

Sarcina principală este de a elimina toate plantațiile, de a răsturna arborii și arbuștii.Se recomandă nu numai să le îndepărtați sub rădăcină, ci să folosiți substanțe chimice speciale. Acestea împiedică orice creștere și dezvoltare ulterioară a plantațiilor. Și, prin urmare, să se teamă de capacitățile lor distructive, la câțiva ani după construcția pridvorului, nu va trebui.

De îndată ce activitățile pregătitoare de pe teren vor fi finalizate, veți putea începe să așezați terenul.

așezări

Desigur, construcția va necesita anumite costuri financiare pentru materiale. Este important pentru dvs. să determinați cât va costa.

Având în vedere dimensiunea clădirii, luați în considerare:

 • înălțimea pridvorului
 • lățime verandă,
 • numărul de pași.

Acest lucru vă va permite să calculați corect cantitatea de beton. Cât de mult este necesar cimentul pe cub de beton, vă puteți uita la un alt articol. Este concret - baza de construcție și materialul care necesită cel mai mare număr de fonduri.

Faceți un desen și efectuați calcule pentru el. Dacă doriți să utilizați beton turnat, atunci este suficient să calculați volumul structurii.

 Desenarea pridvorului de beton

Pentru prepararea amestecului de beton pentru turnarea mărcii de ciment verde M500, luați nisip și pietriș în următoarea proporție: 1 parte de ciment la 2,2 părți nisip și 3,7 părți moloz.O astfel de pridvor va rezista la o presiune de 300 kg / cm².

De asemenea, trebuie să determinați fitingurile și materialele de impermeabilizare. De exemplu, pentru armarea pentru fiecare pas, ar trebui să utilizați două bare de armare.

construcție

Materiale și instrumente

Fără instrumentele și materialele adecvate, începerea lucrului nu are sens. Nu poți chiar să o porți.

Înainte de construcție, pregătiți următoarele materiale și instrumente:

 • nisip
 • ciment;
 • Piatra zdrobita;
 • Placi din placaj;
 • placi;
 • lopata;
 • accesorii;
 • Cuie pe pălării largi;
 • Malaxor de beton;
 • Instrumente de măsurare (nivel, ruletă etc.);
 • spatulă;
 • Sarma metalica;
 • Cărămizi sparte.

fundație

 1. Fundația va necesita o groapă, iar adâncimea ei ar trebui să fie de aproximativ 30 cm. Lățimea gropii ar trebui să fie cu 2,5 cm mai mare decât lățimea extensiei planificate. Pentru un verandă din beton, este necesar să se creeze o fundație adecvată - fundație superficială. Parametrii săi trebuie să îndeplinească anumite cerințe. Adâncimea trebuie să fie cu 20-30 cm mai mică decât nivelul de înghețare a solului.
 2. În partea de jos a groapă este pus substrat. Este făcut din dărâmături și nisip.Mai întâi, se sparte stratul de 10 cm de nisip și apoi un strat de moloz - aproximativ 5 cm. Substratul este proiectat pentru a proteja fundația de apa subterană și a întări fundația. Substratul trebuie să se extindă dincolo de fundație cu aproximativ 10 cm.
 3. Dacă în subsol există ape subterane, este necesar să se organizeze activități de îndepărtare a acestora.

Armare, încadrare

După ce ați terminat perna, este timpul să începeți să construiți o pridvor.

Verandă necesită în mod necesar un cadru:

 1. Scheletul este o bază solidă care poate rezista cu ușurință greutății umpluturii de beton care va fi turnată peste ea. De fapt, cofrajul este o structură din scânduri, placaj și elemente din cărămidă, care repetă aspectul viitorului dvs. verandă din beton.
 2. Se recomandă utilizarea plăcilor care sunt puternice, dar nu excesiv de uscate, deoarece se pot sparge. Grosimea lor - cel puțin 2 cm, și lățimea - de la 20 cm.
 3. Înălțimea cofrajului care urmează a fi creată trebuie să fie cu aproximativ 30 cm mai mare decât pridvorul planificat, deoarece partea inferioară va coborî la sol. Este necesar să instalați elementele laterale care alcătuiesc părțile treptelor de înălțime și lățime necesare. Elementele ramei sunt asamblate într-o singură unitate cu distanțiere.Datorită acestui fapt, se obține puterea necesară.
 4. Partile sunt armate cu rigidizari si pot fi completate cu armare. Armatura este stivuită cu o secvență de pași de 20 cm, luând în considerare desenul predefinit.
 5. Spațiile trebuie așezate între cadru și coaste. Toate acestea sunt umplute cu sol de aproximativ 10 cm și compactate. După finalizarea construcției cofrajului, se începe turnarea.

paşi

Întrebarea pașilor ar trebui văzută mai detaliat. La urma urmei, ele reprezintă cel mai important element al întregii structuri. După ce le-ați calculat și le-ați executat corect, puteți să vă ridicați și să cădeți confortabil de pe verandă. După ce ați făcut o greșeală, puteți decide să faceți o verandă.

Numărul de trepte depinde de înălțimea de la podeaua de la ușa de la intrare la pământ. Lățimea treptelor trebuie să fie suficient de mare încât piciorul să fie complet așezat pe element. Aceasta va oferi o securitate suplimentară.

Luați în considerare un alt punct important - dacă aveți nevoie pentru a construi mai mult de trei etape, pe baza calculelor, este de dorit să se prevadă instalarea de balustrade.

Pentru a calcula parametrii scărilor, vă recomandăm să utilizați calculele din figura următoare.

 Lățimea treptelor de verandă de beton

Unghiul scărilor este permis de la 27 ° la 45 °.

Când planificați înălțimea pașilor, luați în considerare dacă copiii și persoanele în vârstă vor folosi pridvorul. În acest caz, înălțimea este în valoare de a face mai puțin.

Lățimea pasului, vezi Înălțimea pasului, vezi Martie unghi
40 10 14°
38 11 16°
36 12 18°
34 13 21°
32 14 23°
30 15 25°
28 16 29°
26 17 33°
24 18 37°
22 19 40°
20 20 45°

Turnarea betonului

 1. Proiectarea va fi mai puternică și mai sigură dacă se prevede utilizarea unor accesorii. Este de dorit să se precizeze în elementele necesare. Acestea sunt conectate cu sârmă metalică. De asemenea, este permis să se instaleze pe straturile de pietre de turnare, cărămizi sparte. Din acest motiv, va trebui să utilizați o cantitate mai mică de beton fără a compromite fiabilitatea structurii.
 2. Când se amestecă soluția este un amestecător util. Montarea betonului începe numai după terminarea frământării, ceea ce vă va permite să păstrați proprietățile și caracteristicile.
 3. Umplerea se face din etapa de jos.
 4. Fiecare nou strat umplut este atent amorsat. Lăsând goluri, riscați să reduceți durabilitatea și rezistența structurii. Dacă umplutura este peste nivelul necesar, îndepărtați soluția excesivă, tampați-o. Nivelul de construcție este determinat de corectitudinea marcajului.
 5. După umplerea primului strat, așteptați, lăsați amestecul să se întărească în mod corespunzător.Numai după aceea puteți trece la următorul strat. Umplerea este completă cu ultimul pas.
 6. Coperta construită nu este îndepărtată imediat după turnarea ultimului pas. Trebuie să așteptați aproximativ 7 zile înainte de ao dezmembra.

decorare

Desigur, după ce ați terminat turnarea și eliminarea cofrajului, este puțin probabil ca pridvorul să arate așa cum v-ați așteptat. Toate pentru că este încă necesar să efectueze lucrări de finisare.

Unii meșteșugari, chiar și atunci când se toarnă, modelează diverse modele folosind pietricele. Cu toate acestea, acest lucru necesită efort și timp suplimentar.

Cel mai bine este să terminați cu o țiglă de clincher. Este făcută cu suprafață antiderapantă și, prin urmare, chiar și în ploaie, nu vă puteți teama să faceți pasul pe material.

Desigur, este important să țineți cont de faptul că casa și pridvorul arată ca un singur design, se amestecă și se potrivesc aceluiași stil.

Primele și utile adiționale la pridvor vor fi balustrada și viziera. Dacă scările sunt scurte, atunci nu este nevoie de balustradă, dar dacă există persoane în vârstă în casă, merită încă să ne gândim la ele. Alegeți materialul la discreția sa și concentrați-vă asupra stilului compoziției.

Urmărește următorul videoclip despre cum să faci un veritabil beton cu mâinile tale.

După cum puteți vedea, a face un veritabil de beton, bazându-se numai pe propria noastră putere și capacități, este destul de realistă. Principalul lucru este să urmați toate recomandările importante, să utilizați materiale de înaltă calitate și să urmați instrucțiunile pentru prepararea amestecului.

Acuratețea și secvența competentă a acțiunilor dvs. vor oferi rezultate excelente. Veranda ta va fi obiectul mândriei reale. La urma urmei, tu ai făcut această frumusețe cu mâinile tale.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor