Proporțiile de beton pentru fundație

Calitatea și scopul amestecului de beton va depinde de proporțiile materialelor compozite ale betonului pentru fundație. De aceea, proporțiile trebuie verificate și calculate cu precizie.

structură

Amestecul de beton pentru fundație constă din:

  • nisip;
  • pietriș;
  • liant;
  • ciment.

Solventul este apă obișnuită.

În acest amestec este necesar ciment pentru a umple spațiul gol care se formează între pietriș și nisip. De asemenea, cimentul le leagă în timpul întăririi. Cu cât se formează mai puține goluri, cu atât mai puțin cimentul este necesar pentru a realiza un amestec de beton. Pentru a nu avea atât de multe goluri, trebuie să folosiți pietriș de dimensiuni diferite. Din acest motiv, se pare că pietrișul mai mic va umple spațiul care se află între pietrișul de fracțiuni mari. Restul spațiului gol poate fi umplut cu nisip.

 Cimentul este turnat fundație

Pe baza acestor informații, s-au calculat proporțiile medii de beton pentru fundație. Raportul standard de ciment, nisip și pietriș este de 1: 3: 5, respectiv 1: 2: 4. Alegerea unei anumite opțiuni depinde de cimentul utilizat.

Cimentul de marcă indică puterea sa. Deci, cu cât este mai mare, cu atât mai puțin ciment va trebui să luați pentru a pregăti amestecul și cu cât este mai mare rezistența acestuia. Cantitatea de apă va depinde, de asemenea, de tipul de ciment.

Alte materiale afectează, de asemenea, caracteristicile de calitate. Deci, puterea sa depinde de nisipul selectat. Nisipul foarte fin și nisipul mare de argilă nu pot fi folosite.

  1. Înainte de a face un amestec pentru fundație, trebuie să verificați calitatea nisipului. Pentru a face acest lucru, adăugați nisip în recipientul transparent cu apă și agitați-l. Dacă apa devine puțin tulbure sau rămâne transparentă, nisipul este potrivit pentru utilizare. Dar dacă apa devine foarte tulbure, atunci folosirea unui astfel de nisip ar trebui să fie aruncată - în el sunt prea mulți constituenți silici și lut.
  2. Pentru amestecarea amestecului este necesar mixer de beton, rezervor de fier sau special. podele din lemn.
  3. Atunci când se construiește o pardoseală, este important să se aibă grijă să nu se introducă impurități în amestec, deoarece acestea vor sparge compoziția și ar afecta negativ calitatea acesteia.
  4. Inițial, principalele ingrediente sunt amestecate până se obține un amestec uscat, omogen.
  5. După aceea, respectând toate proporțiile, adăugați apă. Pentru a afla exact proporții de ciment, nisip, moloz și apă pentru fabricarea cimentului consultați tabelele relevante din celălalt articol. Ca rezultat, amestecul ar trebui să se transforme într-o masă groasă, vâscoasă. În următoarele două ore după producție, acesta trebuie turnat în cofraje pentru fundație.
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor