Autocompactare beton

Betonul autocompactant este un beton care are capacitatea de a umple o formă chiar și în structuri întărite dens datorită compactării sub influența greutății sale.

Caracteristici și beneficii

Soluția pentru autocompactarea betonului are proprietatea de a lucra înalt (până la 70 cm), fiind caracterizată printr-un raport relativ mic de apă și ciment (0,38 ... 0,4). Materialul este destul de durabil (aproximativ 100 MPa). Riscul de coroziune datorat densității materiale foarte bune este minimizat. Polymercarboxilatul polimeric este partea principală a compoziției și funcționează după cum urmează. Este absorbit de suprafața boabelor de ciment, se transmite o încărcare negativă. Din acest motiv, boabele se resping reciproc, forțând astfel soluția și elemente minerale să se miște.Efectul plastifizării poate fi mărit prin amestecare periodică.

Avantajele acestui tip de beton sunt zgomotul redus, timpul de construcție redus, posibilitatea transportului pe termen lung al amestecului, suprafețele de înaltă calitate ale produselor, nu este nevoie să se utilizeze un vibro-compactor. În acest sens, costul energiei electrice a fost redus, iar datorită absenței zgomotului, a fost posibilă localizarea fabricilor de produse din beton armat în orașe.

 Autocompactare beton

Un pic de istorie

La sfârșitul anilor 60 - începutul anilor 70, au început să utilizeze betoane de înaltă rezistență, care au fost îmbunătățite cu aditivi-super-plastifianți. De exemplu, în 1970 au fost folosite pentru a construi platforme petroliere în Marea Nordului. Utilizarea betonului cu superplastifianți și-a demonstrat avantajele, dar dezavantajele au fost dezvăluite atunci când lucrați cu el. Dacă conducta prin care este alimentat amestecul este mai mare de 200 de metri, atunci apare o stratificare a amestecului și o neuniformitate în produsul final.

De asemenea, atunci când se adaugă majoritatea superplastifiantului la doze mari, este posibil să se încetinească setarea amestecului. Iar atunci când este transportat în 60-90 de minute, impactul aditivului scade și, prin urmare, scade mobilitatea.Din cele de mai sus, devine clar că timpul de lucru crește, puterea și calitatea superioară a produsului se agravează.

Pentru a elimina dezavantajele, au fost aplicate cercetări teoretice și evoluții practice:

  1. adăugarea agregatelor micro și ultrafine pentru a crește rezistența, pentru a proteja împotriva coroziunii și fisurilor materiale.
  2. utilizarea umpluturii multifracționale pentru rezistență ridicată.
  3. Pentru a regla proprietățile, au fost create cele mai noi tipuri de modificatori chimici.

În 1986, după ce a rezumat experiența acumulată, profesorul Okamura a numit dezvoltarea sa "beton autocompactant".

În 1996, a fost format grupul RILEM, format din experți din zece țări, pentru a crea un manual de instrucțiuni datorită eficienței lor ridicate.

În 1998, a avut loc prima conferință internațională de studiu a caracteristicilor sale cu ajutorul a 150 de oameni de știință și ingineri din diferite state.

În 2004, a fost creat un comitet 205-DSC, condus de profesorul Schutter, pentru a crea o clasificare a speciilor care este necesară pentru a stabili scopul și scopul.În timpul funcționării acestui comitet, au fost utilizate 25 de laboratoare din diferite țări.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor