Cât durează contactul de beton uscat?

În prezent, există un instrument excelent care promovează adeziunea unei varietăți de materiale (chiar și a sticlei și a ceramicii). Primul contact beton este cel mai popular printre consumatori. Nu există analogii ale acestor produse pe piața actuală. Acest amestec se usucă destul de repede, dar numai dacă este folosit corect.

Ce este?

Compoziția specială a contactului cu bastoane include acrilicul cu adaos de adeziv și ciment. Acest grund va ajuta la transformarea unei suprafețe ușor aspre sau netede într-o foaie de șmirghel. Un astfel de efect interesant creează nisip de cuarț sub formă de boabe mici. Materialele decorative nu se păstrează bine pe o suprafață netedă, prin urmare utilizarea contactului din beton permite pregătirea suprafeței cu o calitate maximă.

Compoziția este aplicată în pregătirea pereților sub plăci, ipsos și sub multe alte materiale decorative. Betonokontakt înlocuiește bandajul, care a fost folosit anterior pentru a evita tencuiala. Aici este doar un bandaj - un proces consumator de timp și complex, și cu orice grund face față.

Caracteristici și beneficii

Luați în considerare caracteristicile distinctive și calitatea contactului betonului de bază, ceea ce îl face indispensabil în lucrările de finisare:

 • Poate fi aplicat pe tavan, pe podea și chiar pe pereți. Grundul mărește tenacitatea atât de mult încât permite ca materialul cu care se confruntă să fie ținut vertical.
 • Materialul se usucă repede. Când se usucă, nu există miros neplăcut, substanțele nocive nu intră în aer. Viteza procesului depinde de corectitudinea lucrului și de microclimatul camerei.
 • Rezistenta la umezeala din beton. Instrumentul poate fi folosit ca impermeabilizare.
 • Producătorii sunt mulțumiți de durata de viață a grundului. Dacă se respectă instrucțiunile, grundul va dura până la 80 de ani.
 • Prezența pigmentului în compoziția solului permite acoperirea cât mai strânsă a suprafeței. Datorită culorii vizibile, veți observa imediat locurile lipsă.
 • Amestecul de contact de beton în consistența lui seamănă cu smântână. Datorită acestui lucru, unealta este ușor de aplicat la suprafață folosind o unealtă convenabilă.
 • Amestecul poate fi folosit nu numai de meșteri cu experiență, ci și de începători. Nu este nimic greu de folosit, nu trebuie să ai abilități speciale.

Detaliile aplicației

Toți producătorii de contact din beton scriu o scurtă instrucțiune pe ambalaj. Asigurați-vă că ați citit-o înainte de a începe. Utilizarea unei soluții de grund nu necesită aptitudini speciale. Citirea recomandărilor producătorului acordă o atenție deosebită domeniului temperaturilor admise. Valorile prea ridicate și scăzute ale temperaturii aerului nu dăunează compoziției, ci o fac complet inadecvată. Supraîncălzirea și supraîncălzirea reduc de câteva ori proprietățile de adeziune.

Contactul cu beton este mai frecvent în vânzarea în formă finită. Puteți începe prelucrarea pereților, podelei sau tavanului imediat după ce vă întoarceți din magazin. Înainte de a începe, trebuie să amestecați cu atenție conținutul găleții. Din punct de vedere vizual, acest sol se aseamănă cu vopseaua pastelă, cu plăci solide fine.Înainte de a începe lucrările de amorsare, asigurați-vă că încăperea este suficient de caldă (mai mult de +15 grade).

Este absolut imposibil să se aplice compoziția pereților congelați. Temperatura scăzută împiedică aderența compoziției la suprafață. După tratamentul decorativ, grundul va cădea pur și simplu de pe perete sub influența materialului greu. Dacă există o cablare în perete, asigurați-vă că ați dezinfectat camera înainte de a începe lucrul. În caz contrar, suprafața poate absorbi umiditatea și poate acționa ca un conductor al electricității.

Pentru aplicarea unei compoziții de grund se utilizează:

 • perie mare;
 • spatule largi și înguste;
 • vopsea cu role.

O perie largă ajută la minimizarea consumului de materiale, iar pe role, dimpotrivă, o mulțime de compoziție rămâne. Aplicați contactul de beton uniform pe toată suprafața bazei. Dacă lucrați cu o suprafață care absoarbe un lichid, atunci este mai bine să aplicați grundul în două straturi. De asemenea, va trebui să puneți din nou soluția dacă baza are defecte grave și o ușurare complicată.

Uneori are sens să se dilueze ușor amestecul de grunduri. Pentru aceasta, se adaugă 50 ml de apă la 1 kg de produs. Apa trebuie să aibă aceeași temperatură cu temperatura aerului din cameră.

Cât timp se usucă?

Contactul cu betonul trebuie aplicat acelor materiale care nu absoarbe bine umiditatea sau nu-l absorb deloc. Astfel, grundul este utilizat pentru prelucrarea lemnului, a metalului, a țiglei, a betonului și chiar și pentru suprafețele vopsite. Perioada de uscare a solului depinde de nivelul de umiditate din încăpere.

Perioada standard de uscare completă este de 2,5-4 ore. Mai bine rezistati la timpul maxim - graba va ruina proprietatile pozitive ale contactului din beton. Experții recomandă punerea amestecului pe pereți seara, iar lucrările de finisare să înceapă dimineața. Suprafața uscată atrage praful, deci nu trebuie să așteptați prea mult. Dacă lucrați pe pereții băii, asigurați o ventilație sporită. Un curent de aer proaspăt va atrage excesul de umiditate din cameră. Dacă acest lucru nu este posibil, lăsați materialul să se usuce timp de 24 de ore.

Există cazuri în care pur și simplu nu este posibil să se aștepte toată perioada necesară pentru uscarea completă a grundului.

În acest caz, va trebui să faceți o muncă suplimentară:

 • acoperiți pereții cu un primer care pătrunde adânc în material;
 • așteptați să se usuce complet și procedați la finisarea lucrărilor.

Când pot continua să lucrez?

Asigurați-vă că stratul de contact din beton este complet uscat. Imediat după aceasta, procedura de finisare a suprafeței poate fi continuată. Dacă se dorește, este posibilă o pauză pentru uscare un pic mai mult, dar nu este recomandat să întârzieți prea mult lucrul. Praful se poate instala pe grund, din cauza căruia toate acțiunile vor trebui să fie efectuate din nou.

Mai multe despre utilizarea contactului din beton, vezi mai jos în videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor