Canapele ortopedice pentru copii: tipuri și sfaturi pentru alegere

Canapele ortopedice pentru copii - mobilier funcțional conceput pentru somnul zilnic al copilului. În principiu, proprietarii de apartamente mici se opresc la alegerea unei astfel de bucăți de mobilier, deoarece canapelele nu numai că vor asigura un somn sănătos și sănătos al copilului, ci vor contribui, de asemenea, la păstrarea spațiului util în cameră.

Caracteristici speciale

Canapea pentru copii cu ortopedie - produs anatomic, contribuind la sprijinul adecvat al coloanei vertebrale. Datorită rigidității optime a saltelei, coloana vertebrală a copilului nu va cădea în timpul somnului prelungit.

Canapele pentru copii au următoarele caracteristici:

 • Compact, care vă permite să instalați mobilier în spații mici.Lățimea celor mai multe tipuri de modele în stare pliată nu depășește un metru.
 • Forța mecanismelor de transformare. Producătorii știu că copiii folosesc de multe ori o canapea sau un pat ca o trambulină. Din acest motiv, ele întăresc toate mecanismele de mișcare ale structurii, asigurându-le rezistența și fiabilitatea.
 • Ușurința adăugării și descompunerii canapelei, datorită cărora chiar și copiii mici pot face față sarcinii de a pregăti un pat.

Producătorii autohtoni și străini oferă o mare selecție de canapele cu saltele ortopedice. O gamă extinsă va permite fiecărui părinte să aleagă un model în conformitate cu cerințele pentru designul său, forma, mecanismele de transformare și materialele de fabricație.

Tipuri de canapele

Există multe tipuri de canapele pentru copii cu o bază ortopedică pe piață.

În funcție de design, producătorii produc următoarele tipuri de mobilier:

 • Variații drepte. Canapele clasice concepute pentru a fi amplasate lângă perete. Modelele pot fi echipate cu un mecanism eurobook (lansarea primei jumătăți înainte și coborârea spatelui în spate), o carte (așezată, așezată și așezată), un acordeon (mecanismul de transformare a acordeonului).
 • Canapele cu principiul vykatny de dezmembrare. Astfel de modele asigură prezența unei saltele independente, care este ușor de schimbat cu propriile mâini în caz de uzură.
 • Locuri de dormit modulare. Astfel de canapele includ mai multe părți care pot fi schimbate la discreția lor.
 • Otoman. Produse care nu sunt echipate cu un spate, având un mecanism de ridicare pentru pliere.
 • Opțiuni de unghi. Mobilier proiectat pentru a fi plasat într-un colț al camerei. Vă permite să economisiți spațiu.

În funcție de modelul canapelei, designul său poate include sertare pentru depozitarea lenjeriei de pat, a jucăriilor sau a altor lucruri. Mobilierul este disponibil cu sau fără cotiere. Unele elemente din kit sunt perne. În canapelele pentru copii nu există muchii, colțuri și alte părți periculoase ale structurii, care ar putea fi rănite în timpul jocului.

Canapele pentru copii diferă în principal de adulți în ceea ce privește dimensiunea și aspectul. Producătorii vin cu modele interesante de lumină. Mobilă pentru copii este dominată de culori colorate și saturate, aplicații cu personaje de desene animate. Pentru cei mai mici producători face paturi de styling pentru mașini, nave, căruțe.Aceste opțiuni arată interesant și non-standard. Ele vor deveni nu numai o piesă de mobilier, ci și un decor elegant în dormitorul copilului.

Tipuri de saltele ortopedice

Saltelele ortopedice pentru copii pot fi fie fără resort, fie realizate pe baza unei unități independente de primăvară. Adesea, pentru mobilier pentru copii, folosind baze fără arcuri, realizate din materiale naturale.

Următoarele materiale sunt folosite ca materiale de umplutură:

 • Spumă poliuretanică (PPU). Acest material poate fi utilizat singur sau combinat cu alte materiale de umplutură. PUF nu provoacă reacții alergice, este rezistent la formarea de ciuperci, curățenie ecologică. Spuma poliuretanică are un "efect de memorie", adică este capabil să "memoreze" și să repete fiecare îndoire a corpului uman.
 • Coconut de cocos. Umplutura naturala cu rigiditate sporita. Datorită acestei caracteristici, saltelele cu fibră de nucă de cocos sunt achiziționate pentru copiii cu scolioză sau pentru prevenirea acestei boli. Aceste produse sunt hipoalergenice. Sunt bine ventilate, împiedicând transpirația copilului.
 • Latex. Folosit mai rar deoarece poate provoca alergii.

În plus, producătorii produc saltele combinate. În astfel de baze se utilizează mai multe materiale de umplutură. În acest caz, salteaua va avea proprietățile inerente fiecărui material utilizat.

Criterii de selecție

Când cumpărați o canapea în grădiniță, trebuie să vă concentrați nu numai pe costul și aspectul produselor, ci și pe siguranța și confortul acestora pentru copil.

Alegerea mobilierului, este important să luați în considerare câteva subtilități:

 • Alegeți dimensiunea "potrivită". Lungimea produsului trebuie să fie de cel puțin jumătate de metru mai mare decât înălțimea copilului. Dacă este posibil, este mai bine să acordați prioritate celor mai largi modele pentru un somn mai confortabil.
 • În cazul în care copilul are probleme cu coloana vertebrală, dispozitivul ar trebui să fie cumpărat la recomandarea unui chirurg ortoped.
 • Pentru copiii cu vârsta sub 10 ani, este mai bine să cumpărați o canapea cu o saltea fără arc (grosimea ei ar trebui să fie de cel puțin 10 centimetri), iar produsele de primăvară cu blocuri independente vor fi potrivite pentru copiii mai mari.
 • Cel mai bine este să opriți alegerea pe canapea cu tapițerie naturală hapoallergenică (chennil, turmă, in, bumbac). Se recomandă să se acorde prioritate mobilierului în care materialul de tapițerie este impregnat cu o compoziție care posedă murdăria și respingerea apei.De fapt, copiii se joacă adesea pe canapea, mănâncă, beau sucuri, din cauza căruia riscurile de contaminare frecventă a mobilierului sunt de multe ori mai mari. Împingerea cu un efect de respingere a apei va fi ușor de curățat folosind instrumentele disponibile.

Atunci când alegeți o canapea, nu uitați de preferințele copilului. Cu toate acestea, nu este necesar să le urmăriți pe nedrept. Uneori, mobilierul luminos cu un design neobișnuit poate avea o umplutură care nu este adecvată pentru un copil sau poate fi făcută cu materiale periculoase pentru sănătate. Pentru a achiziționa un produs de calitate, este imperativ să cereți consultanților documente de însoțire care să confirme siguranța și ecologia mobilierului.

Cum de a alege o canapea ortopedică pentru copii, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor