Cum de a alege o canapea pentru o adolescentă?

În timpul nostru, alegerea unui mobilier adolescent este atât de mare încât a găsi modelul ideal este destul de dificil. Deci, doar o canapea este vândută foarte mult. Există opțiuni clasice, avangardiste și mici și foarte mari. Este demn de a examina în detaliu modul de a alege dreptul de pat pentru o adolescentă, și ce cerințe trebuie să îndeplinească modelul ideal.

Caracteristicile mobilierului pentru adolescenți

În prezent, alegerea mobilierului moale pentru copii și adolescenți este extrem de diversă. Puteți alege opțiunea perfectă pentru interiorul oricărei direcții stilistice. În plus, canapeaua pentru fata va alege, chiar dacă camera este foarte mică. Mobilier Teenage în zilele noastre este reprezentat nu numai de cazuri clasice stricte, dar, de asemenea, produse îndrăznețe, originale,care sunt capabile să transforme interiorul camerei. În magazinele de mobilier există produse de diferite culori, astfel încât să puteți spune în siguranță că veți putea găsi o copie potrivită pentru mobilier realizat în orice culoare.

Una dintre cele mai importante caracteristici distinctive pe care ar trebui să le aibă orice mobilier pentru adolescenți este siguranța acestora. Și nu contează cât de veche este fata. De exemplu, canapelele cu blaturi sunt recomandate copiilor care pot preveni căderile. În ceea ce privește opțiunile pentru adolescenți, pentru ei barele de protecție nu sunt obligatorii, dar absența colțurilor ascuțite va fi un plus mare. În plus, astfel de mobilier nu ar trebui să aibă părți metalice proeminente pe cadru - puteți accidental rănit despre ei în grabă.

Mobilierul pentru adolescenți trebuie să fie de înaltă calitate. Modelele cu adevărat fiabile și durabile sunt fabricate din materiale sigure și de înaltă calitate. Dacă doriți să economisiți bani și să cumpărați o canapea ieftină, atunci ar trebui să fiți pregătiți pentru faptul că foarte curând va începe să se deformeze și să își piardă aspectul atractiv. O altă caracteristică a mobilierului pentru adolescenți este confortul său.Astfel de produse ar trebui să fie la fel de confortabile cu putință în funcționare, în caz contrar, fată va fi pur și simplu inconfortabil odihnindu-se pe o astfel de canapea. Dotarea unei grădinițe sau a unei încăperi pentru un adolescent, mulți oameni preferă modele multifuncționale cu diverse detalii suplimentare, de exemplu, sertare, dulapuri sau mese laterale - există multe opțiuni. Astfel de canapele de adolescenți sunt în special în cerere, deoarece rezolvă mai multe probleme deodată și vă permit să economisiți spațiu liber în casă.

specie

În majoritatea cazurilor, camerele pentru copii au o suprafață mică, astfel încât canapelele pentru ele trebuie să aleagă, ținând cont de această caracteristică. Din fericire, alegerea diferitelor modele de mobilier tapițat pentru adolescenți este pur și simplu imensă, prin urmare, va fi posibil să alegeți cea mai bună copie, indiferent de dimensiunea spațiului disponibil. Merită să examinăm în detaliu ce tipuri de canapele pentru fete adolescente oferă producătorilor moderni. Mobilier tapițat, cum ar fi canapele, poate fi folosit zi și noapte. Cel mai bun dintre toate, canapele funcționale și cele mai confortabile sunt potrivite pentru acest lucru.Astăzi, mulți consumatori se îndreaptă spre ei.

Astfel de modele sunt după cum urmează:

 • paturi simple;
 • tip loft;
 • Transformers.

Opțiunile unice sunt foarte asemănătoare cu paturile standard. În ele există o adăugare sub forma a trei spate. Datorită acestor elemente, în timpul zilei, patul devine o canapea obișnuită, mai ales dacă ați finalizat astfel de mobilier cu perne groase în apropierea spătarului cel mai lung. Astfel de produse au următoarele avantaje:

 • prezența mai multor secțiuni adiționale, care, de regulă, oriiază diverse accesorii pentru dormit;
 • fiabilitatea și durabilitatea structurii, datorită faptului că nu este necesar ca astfel de mobilier să fie îndoite și pregătite în mod regulat pentru a pregăti un loc de dormit;
 • Canapele actuale sunt prezentate în numeroase variante cu diferite tipuri de tapițerie.

Cel mai adesea, oamenii cumpără modele multifuncționale în care există desene sau sertare. În ceea ce privește cea mai populară canapea de tip attic de astăzi, este o structură de mobilier compusă din două etaje. În ele, un loc de dormit este în partea de sus, iar canapeaua însăși este în partea de jos.Nu confunda aceste modele cu opțiunile clasice pe două nivele, pentru că în cele din urmă există două paturi de dormit, iar în canapeaua de la mansardă - doar una. Majoritatea consumatorilor preferă acest model de canapea pentru adolescenți, deoarece au avantaje precum:

 • nu trebuie să se îndoaie și să se răstoarne în mod constant, astfel încât mobila va dura mai mult, deoarece nu va fi uzată părțile mecanice;
 • Deseori, pereții laterali ai acoperișurilor sunt echipați cu accesorii cum ar fi secțiuni de sport sau colțuri (este permisă instalarea secțiunilor pentru depozitarea obiectelor);
 • Astfel de modele ocupă puțin spațiu liber în cameră, combinând mai multe componente funcționale în construcția lor dintr-o dată.

Astăzi, canapelele de transformare practice și multifuncționale sunt foarte solicitate. Astfel de modele de mobilier tapițat se găsesc în multe case. Deci, canapeaua care se reîncarnează perfect într-un pat confortabil este considerată cea mai populară și mai căutată. Astfel de canapele convertibile au avantaje majore precum:

 • selecție chic a unei varietăți de modele care au diferite forme, culori și mecanisme de pliere;
 • Unele variante ale transformatorului pot fi poziționate perfect față de peretele îngust din încăpere;
 • când sunt îndoite, aceste canapele ocupă un spațiu foarte mic, dar dacă sunt extinse, ele se transformă cu ușurință în paturi de dormit integrate;
 • în astfel de produse pot fi prezente materiale de umplutură diferite (experții recomandă preferința pentru variantele cu blocuri ortopedice, izvoare independente sau latex);
 • Transformatoarele sunt reprezentate de modele cu prețuri diferite - există atât copii foarte costisitoare, cât și bugete pe care toată lumea le poate permite;
 • Este foarte convenabil să folosiți astfel de mobilier - este ușor să renunțați și să vă pliați (o fată adolescentă se va descurca fără probleme, deoarece nu veți mai avea nevoie de eforturi suplimentare).

Există, de asemenea, astfel de canapele de adolescenți, în care există un pat de ridicare. Pentru a organiza un pat într-un model similar, trebuie să coborâți patul, care se află într-o poziție verticală în spatele canapelei. Aceste tipuri de mobilier tapitat pot fi de asemenea ușor achiziționate pentru o fată adolescentă. Acestea au următoarele avantaje:

 • arata estetica si originala;
 • mecanismele din aceste modele sunt foarte ușor de controlat;
 • ocupă puțin spațiu liber în grădiniță.

mașini

Canapele funcționale și ușor de utilizat sunt echipate cu diverse mecanisme. Ei acționează diferit. Merită să vă familiarizați cu cele mai populare modele existente de canapele.

 • Scoateți-vă. Acest mecanism este considerat unul dintre cele mai puternice și mai durabile. În plus, are o stabilitate excelentă, care este remarcată de mulți consumatori. În starea pliată, canapelele vykatny ocupă foarte puțin spațiu în camera unui adolescent, ceea ce este foarte important dacă vorbim despre o zonă modestă. Aceste modele sunt proiectate foarte simplu - trebuie să trageți scaunul canapelei spre dumneavoastră, iar locul de dormit va fi gata. Cu toate acestea, ar trebui să se țină seama de faptul că la finalizarea pliere, astfel de mobilier pierde în înălțime - în stare pliată, canapele roll-out sunt mai mari.
 • Acordeon. Acest mecanism se caracterizează prin dimensiuni reduse. Canapele cu el se transformă foarte simplu - o fată adolescentă se poate descurca ușor cu acest mobilier. Canapele cu mecanism de acordeon constau din 2 părți.Dacă trageți bucla specială, situată în partea inferioară a spatelui, produsul va lua cu ușurință o poziție orizontală. În același timp, un loc de dormit din lateral va arăta ca un pat confortabil și drăguț cu cotiere.
 • Faceți clic pe-klyak. Acest mecanism popular de alunecare a fost dezvoltat în Franța. Este foarte asemănător cu designul, numit cărți. Transformarea unei astfel de canapele apare de obicei fără zgomot inutil. Cu toate acestea, el poate lua trei poziții de bază: ședința, minciuna și înclinarea. Pernele de pe laturile unui astfel de model pot acționa atât sub cotiere, cât și pe tetiere. Se recomandă așezarea canapelelor cu un mecanism click-klyak în camere în care locuiesc fete cu vârsta de cel puțin 8 ani.
 • Dolphin. Acesta este un alt mecanism comun, care este instalat în multe versiuni ale designului unghiular de canapele. Pentru a organiza un pat în astfel de mobilier, va trebui să trageți ușor cureaua în partea de jos a canapelei. Cu ajutorul balamalei, blocul ascuns sub scaun va fi alimentat mai întâi. O astfel de variantă de mobilier tapițat este potrivită pentru o adolescentă care locuiește într-o cameră destul de spațioasă.

Caracteristici suplimentare

Alegerea canapelei ideale pentru o adolescentă este adesea influențată de prezența unor astfel de componente funcționale suplimentare, cum ar fi:

 • confortabile sertare interne sau secțiuni suplimentare, care de obicei stochează lucruri diferite și așternuturi;
 • colțurile și pereții de sport din partea opțiunilor pe două niveluri;
 • în modelele numite mansarde, zonele de dormit și de locuit sunt adesea combinate;
 • mansardele sunt, de asemenea, adesea completate de scări mici care conduc la cel de-al doilea nivel, unde se află patul.

Reguli de selecție

Atunci când alegeți canapele potrivite pentru camera unui adolescent, trebuie luate în considerare câteva criterii importante.

 • Material de fabricație. Experții recomandă să se acorde prioritate produselor fabricate din lemn natural. Da, acestea sunt de obicei scumpe, dar sunt ecologice și durează foarte mult timp. Modelele din MDF sau PAL laminate vor costa mai putin, dar arata mai simplu, iar durata lor de viata este mult mai scurta decat cea a mostrelor din lemn (LDSP este un material complet toxic, in cadrul caruia sunt prezente si rasini de formaldehidă). Puteți, de asemenea, să vă îndreptați către produse din metal, dar ele sunt, de obicei, foarte grele, deci nu este foarte convenabil pentru o adolescentă să le folosească.
 • Tapițerie. Experții recomandă să se acorde preferință unor astfel de tipuri de produse textile cum ar fi microfibrele, turmele, jacquardul, velurul, chenillele sau bumbacul. Culoarea materialului trebuie să se potrivească cu interiorul în ansamblu.
 • Umplutura. Este necesar să alegeți canapele, în care există un material de umplere de înaltă calitate și ecologic. Desigur, un model cu cauciuc spumos va fi ieftin, dar nu va dura atât de mult și își va pierde rapid atracția vizuală. Este recomandabil să alegeți opțiuni mai scumpe cu o saltea ortopedică de înaltă calitate.
 • Design și funcționalitate. Înainte de a merge la magazin pentru un model potrivit pentru canapea, trebuie să decideți în prealabil ce funcții doriți să vedeți în ea.
 • Construiți calitatea. Înainte de a cumpăra mobilier, ar trebui să o examinați cu atenție - nu trebuie să existe deteriorări, scufe sau părți ascuțite ascuțite ale structurii interne de pe canapea. În plus, trebuie să verificați funcționarea mecanismului - nu ar trebui să emită zgomote străine, scânteie sau zgomot. Consultantul în vânzări trebuie să asiste la inspecție. Dacă există daune asupra modelului sau dacă mecanismul funcționează defectuos, este mai bine să refuzați cumpărarea.
 • Producator. Ar trebui să achiziționați numai modele de canapele de marcă. De obicei, acestea sunt scumpe, mai ales dacă este un producător străin mare. Este mai bine să nu depuneți eforturi pentru produse prea ieftine, deoarece cele mai multe ori servesc nu pentru mult timp și își pierd rapid aspectul atractiv.

Exemple frumoase în interior

O canapea selectată corespunzător pentru camera copilului sau camera de adolescent nu va asigura doar o odihnă confortabilă a proprietarului său, ci va fi, de asemenea, o adăugare armonioasă a interiorului existent. În plus, situația poate fi făcută aproape în orice stil - datorită unei game largi de mobilier tapițat, este ușor să alegeți opțiunea potrivită. Merită să luăm în considerare câteva interioare armonioase ale camerelor pentru copii, unde există canapele de diferite modificări și culori:

 • Într-o cameră cu pereți cremă și un parchet de lumină, o canapea staționară din lemn de bej cu un scaun portocaliu și spate va arăta grozav. Pe peretele din spatele mobilierului, puteți să închideți o imagine cu peisaje de vară, să așezați un covor verde pe podea și să-l întăriți cu perdele verde translucide pe ferestre.
 • O canapea încântătoare de culoare roz, cu cusături de catifea, va fi un plus minunat al camerei cu tapet monocrom decorat cu flori roz mari.Pe podea este de a pune un laminat de lumină smântână.
 • O canapea de transformare albă de zăpadă, cu fețe din lemn, va arăta spectaculoasă în grădiniță cu pereți rozi moi, podea brună și parchet. Este posibil să completați un astfel de ansamblu cu perne purpuriu și roz, un candelabru de tavan mare cu nuanțe rotunde albe și desene sau picturi pe peretele de deasupra canapelei.

Cum de a alege o canapea pentru o adolescentă, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor