Realizarea și decorarea bilelor de Crăciun cu mâinile tale

 Realizarea și decorarea bilelor de Crăciun cu mâinile tale

Jucăria de pe pomul de Crăciun, făcută în formă de minge, este cea mai veche și mai iubită decor de Crăciun cu o frumusețe pufoasă. Jucăriile pot avea aceeași dimensiune sau diferite, monofonice sau colorate. Astăzi tendința este de a face bile de Crăciun cu mâinile tale.

Efectuarea de bile de margele, butoane, paiete si fire

Cea mai ușoară modalitate de a decora bilele de Crăciun este să acoperiți cu fire decorative sau mănunchiuri. Pentru a face jucăriile festive, puteți lua hamuri de diferite culori (roz, burgundă) și să completați înfășurarea cu un fir de margele. Se recomandă închiderea mingii pe un fir de ploaie sau un fir cu Lurex.Pentru ca firul să nu pară prea simplu, puteți, de asemenea, să decorați partea superioară a jucăriei. Atașați o cremă de culoare cremă la baza firului, apoi așezați un arc mic de țesătură de nuanță de aur, decorat cu dantelă. Pe partea de sus a arcul pentru a plasa a doua margele similare.

O jucărie de pom de Crăciun, înfășurată cu o frânghie de culoare maro, cu două benzi largi de margele de mătase și pietre vor arăta superb. Acest pas se face cu mâinile tale este foarte simplu. În primul rând, hamul este fixat pe jucărie cu ajutorul unui clei transparent (cum ar fi "Moment"), după care se pune un fir de perle. Decorul este încoronat cu un fir de mătase auriu.

Faceți o decorare exclusivă de Crăciun folosind margele este un snap.

Numai ace cu o pălărie decorativă și margele vor fi necesare (pot fi folosite materiale din margele vechi care au rupt). Strângeți numărul necesar de margele pe fiecare ac și fixați-l pe minge. Este de dorit ca jucăria să fie făcută în aceeași schemă de culoare: roz deschis, crem alb sau verde-albastru. Un pandantiv de șir trebuie făcut pe jucărie înainte de începerea mărgelei.

Pentru a decora mingea cu paiete, veți avea nevoie de ace de cusut și o bază de spumă în formă de minge. Nu sunt necesare scheme de creare a unei mingi cu paiete. Este important să identificați corect partea superioară a jucăriei, de unde va începe decorarea. Apoi, începând de la acest punct, de la centru, fixați toate paietele într-un cerc care se suprapun.

Efectuarea de bile din butoane este ușor. Butoanele pot fi luate într-o singură scală de culoare (de la albul de zăpadă și de la lapte până la cafea și castan) sau pot fi contrastante între ele (roșu, roz, verde, albastru). În plus, dacă credeți că gaurile găurilor nu arată prea elegante, le puteți îneca cu ace mici cu vârfuri decorative. Acesta din urmă va adăuga un anumit farmec opiniei generale despre decorarea copacului de Crăciun.

Dacă în cutia de sub jucării se află o minge veche, care este foarte iubită de gospodăriile populației, dar a dobândit un aspect nereprezentabil, o puteți restabili și o puteți da o viață nouă. Pentru a face acest lucru, este necesar doar să înfășurați firele de tricotat. Acele de mini-tricotat realizate din două scobitori și două bile de lemn vor contribui la adăugarea exclusivității jucăriei.

Ca bază pentru crearea unei jucării, puteți folosi un mic balon. Trebuie să fie înfășurată cu fire (de preferință cele care păstrează forma lor bine, de exemplu, cu fir fin), tratate anterior cu PVA. Pe partea de sus a întregii minge din nou, cu atenție, lipici lipici. După ce substanța se usucă, străpungeți mingea și scoateți-o, atașați un fir lucios la jucărie, decorat cu un arc în ton.

Aplicații de hârtie

Pentru a crea o hârtie de crăciun realizată manual, aveți nevoie doar de hârtie scrapbooking și lipici transparent. Este necesar să tăiați 8 cercuri de aceeași mărime și două cercuri puțin mai mici. Circurile mari se îndoaie de 4 ori și se fixează în cercuri mici de câte 4 bucăți fiecare. Liniile inferioare și superioare ale sferturilor se lipesc împreună.

Bilele de Craciun realizate folosind tehnica decoupage arata foarte bine.

Inițial, mingea este acoperită cu vopsea acrilică albă. Apoi lipite elemente decorative, sculptate din servetele. Cu toate acestea, dacă doriți ca mingea să fie în culoare, toți pașii trebuie să fie executați invers. Adică, mai întâi lipiți bucățele de hârtie și apoi aplicați vopseaua. Jocul de iarna pentru dispozitie va adauga zapada artificiala. Acesta este creat prin adăugarea de decoys pentru a picta.Puteți decora jucăriile cu picturi și elemente 3D.

Interesant este că jucăriile papier-mâché vor arăta pe pomul de Crăciun. Sunt necesare materiale:

 • ziar;
 • făină - 1 cești;
 • apă - 5 pahare;
 • folie de plastic.

Inițial, trebuie să gătiți o pastă. Consistența sa ar trebui să semene cu smântână lichidă. O minge de plastic este luată ca bază. Împachetarea filmului agățat cât mai uniform posibil, fără riduri. Ziarul va trebui să-și ia bucăți. Piesele de ziar umezite în pastă de pastă pe o sferă. Faceți 10 straturi. După fiecare strat de bucăți de ziare, treceți din nou cu pastă și apăsați bine pe suprafață. După aplicarea straturilor, lăsați mingea până se usucă complet. Tăiați o suprafață de hârtie cu un cuțit de papetărie pe jumătate și scoateți bilele din plastic.

Incizia rezultată este închisă cu aceleași bucăți de ziare înmuiate în pastă. Este suficient să faceți 2-3 straturi. Fundalul este acoperit și cu ziare. Pentru fixarea suplimentară, puteți lipi o bucată de carton acolo. După uscare completă, trebuie să treceți suprafața mingii cu șmirghel. Apoi, jucăria poate fi vopsită și decorată.

Din tuburi de ziare

Ca bază luată din paginile unei reviste lucioase. Fiecare pagină este pliată într-un pachet lung. Dacă nu puteți roti un tub lung, puteți face câteva scurte și apoi le puteți așeza cu lipici. Bilele de spumă lipesc treptat hamul într-un cerc, de sus în bază. Răspândiți fiecare strat de adeziv incolor.

Din flori de hârtie

Pentru a crea aceste bile va trebui:

 • bile din polistiren;
 • panglică din satin;
 • hârtie pentru a se potrivi;
 • pini decorativi;
 • figură punch gaură.

Bateți bilele cu bandă, fixați cu clei. În același timp, formați un fir pentru agățarea jucăriilor. Puncher flori tăiate. Folosind știfturi pentru a le fixa pe minge. Pentru a face mingea mai festiv, puteți face flori de două nuante contrastante. De exemplu, alb și violet.

În acest caz, florile vor fi atașate inserându-se una în alta.

Hârtie gofrată

O frumoasă minge de Crăciun poate fi făcută din trandafiri miniaturali, pentru fabricarea cărora este luată hârtia ondulată. BPentru a face flori, trebuie să aderați la următoarea secvență de acțiuni.

 1. Hârtie ondulată pliată în mai multe straturi și tăiată în dreptunghiuri mici.
 2. Folosind un ac pe partea superioară a mingii de spumă, faceți un fir pentru care jucăria poate fi atârnată pe pomul de Crăciun.
 3. Spirați o rozetă din fiecare dreptunghi, fixați-o la bază cu un fir.
 4. Taie picioarele de flori înainte de a se lipi de minge.
 5. În lacunele dintre flori lipiți margele mari în hârtie tonică.

Cu fotografie

Pentru a face o minge cu o fotografie, veți avea nevoie de:

 • bila de spumă;
 • fotografie (maximum - 4 bucăți);
 • PVA;
 • pe bază de apă albă pe bază de apă;
 • perie;
 • contururi speciale de culoare aurie și bronz;
 • lac acrilic;
 • spuma din cauciuc;
 • foarfece;
 • tăiat sârmă;
 • apă;
 • un ac;
 • ac de păr;
 • bandă decorativă.

  În Photoshop, editați fotografia, creați dimensiunea dorită. Dacă doriți, decorează fotografiile cu cadre, fulgi de zăpadă și alte elemente. Imprimați fotografiile pe hârtie foto. Folosind o spumă, s-au dat peste un ac, dați mingea cu vopsea albă. Lăsați-o să se usuce. Fotografii tăiate. Mâinile umede pentru a elimina suprafața albă a hârtiei din partea greșită.

  Ar trebui să existe doar o peliculă subțire cu o imagine. Pentru ca fotografia să cupleze bine mingea, se fac mici tăieturi în jurul marginilor. Aplicați adeziv, diluat în apă, pe partea opusă a fotografiei. Lăsați câteva minute să se înmoaie. Lipiți ușor fotografia cu spumă. Faceți o suspensie de funie. Strângeți jumătate din bolțuri cu cleștii. Ungeți o parte a PVA și introduceți-o în minge.

  Locuri în care nu există imagini, umpleți conturul sub formă de curlicuri, flori și așa mai departe. Pentru ca mingea cu decoratiuni aplicate sa se usuce mai repede, o puteti pune pe baterie.

  Pentru a decora un ac cu un arc frumos. Pentru a vopsi o jucărie, să suspende până la uscare completă.

  13 fotografie

  Decorarea textilelor

  Din tesatura

  Iubitorii de confort acasă se vor îndrăgosti de bilele de Crăciun acoperite cu o cârpă. Materialul poate fi dens sau translucid. În acest din urmă caz, este recomandat să pictați mai întâi baza de spumă a jucăriei în roșu sau alb. Bilele uriașe de Crăciun realizate folosind tehnica mozaicului arată superb.

  Pentru fabricarea lor vor fi necesare:

  • bila de spumă;
  • panglică satinată în alb și portocaliu;
  • argint brocada;
  • pini;
  • foarfece.

  Panglici tăiate în pătrate.Pătrat alb se fixează pe jucărie cu un bolț. Pătratul portocaliu ar trebui să fie pliat în patru și fixat pe pătratul alb strict în mijloc. Împingeți din nou pătratul portocaliu în jumătate și pliați "urechile" din dreapta și din stânga spre centru și fixați-le cu știfturi. În același mod, sunt adăugate încă trei pătrate portocalii, care formează vârful unei jucării de pom de Crăciun.

  Fixați un pătrat de argint cu un știft de pe marginea de jos a unuia dintre pătratele portocalii. Rabatați în jumătate, rotiți colțurile spre centru și fixați astfel încât să se obțină un triunghi. În mod similar, atașăm alte cercuri de argint de-a lungul celor portocalii într-un cerc. După ce un strat de pătrate de argint devine alb, apoi portocaliu. Așa că sa dovedit că a umplut jumătate din minge. A doua jumătate a jucăriei este decorată în același mod. Îmbinarea este închisă cu bandă de brocart de argint. Ultimul pas este sa faci un ochi portocaliu, pentru care jucaria poate fi atasata de pomul de Craciun.

   Felul de trandafiri va fi decorarea originală a mingii de Anul Nou. Produsele rafinate vor da margini curbate. Pentru a crea culori este mai bine să luați material albastru și alb. Baza este un cerc de pâslă, al cărui diametru este de 10 centimetri.Petalele semicirculare sunt tăiate spiralat din acesta. Rolați partea centrală pentru a obține miezul florii, fixați-o cu un clei și un clei transparent. După uscarea lipiciului, este necesar să înfășurați materialul rămas în jurul miezului. Fixați floarea în partea de jos. Puteți face nu numai flori de la simțit, dar și fermecător de pomi de Crăciun.

   Prin adăugarea acestor figuri albe de mărimi diferite, cu margele, arcuri din satin, dantelă și pietre la baza jucăriei, puteți obține o minge festivă magnifică.

   Vedeți următorul videoclip pentru o clasă de master pe crearea bilelor de Crăciun cu mozaic.

   Cu broderie

   Pentru a crea o minge cu broderie, veți avea nevoie de:

   • baza din plastic sub forma unei mingi;
   • brodată imagine 9x6 (de preferință pentru un An Nou sau o temă de Crăciun);
   • panglică - 1,5 metri;
   • panglică din satin - 1,5 metri;
   • clei transparent;
   • foarfece;
   • cârlig de croșetat;
   • elemente decorative: margele, fire de mătase, pulbere strălucitoare.

    Imaginea brodată finită trebuie să fie spălată și curățată din partea greșită, astfel încât materialul să rămână ușor umed. Apoi impunem o imagine pe minge, fixăm-o cu o panglică. Tăiați imaginea uscată sub forma unui prospect.Frunze similare se taie din panglici din satin. Lubrifiați capetele inferioare și superioare cu adeziv și fixați-o pe bile astfel încât desenul să fie în mijloc și piesele din satin sunt pe margini.

    În locurile în care feliile se prind, puteți aplica ușor un adeziv cu un cârlig și apăsați materialul la bază. Restul suprafeței mingii este acoperită cu segmente similare ale atlasului. Amestecurile închid panglica. Suprafața broderiei este acoperită cu paiete. Partea superioară și inferioară a jucăriei sunt decorate cu ciucuri de mătase și margele.

    8 fotografie

    Legat

    Intr-adevar confortul de Anul Nou va crea jucarii legate de ace de tricotat. Puteți face o frumoasă jucărie tricotată urmând modelul. Aveți nevoie de patru ace. Pentru început, 12 bucle sunt recrutați și 3 sunt distribuite fiecărui ac de tricotat.

    • Rândurile 1 și 2 sunt tricotate cu bucle de față.
    • În al treilea rând - 3 facial, 1 gol. Repetați încă de trei ori.
    • Al 4-lea rând - facial.
    • Al 5-lea rând - nakid, 4 front, nakid. Repetați încă de trei ori.
    • Al șaselea rând - facial.
    • Al 7-lea rând - gol, 6 din față, gol. Repetați încă de trei ori.
    • Al 8-lea rând - facial.

     Rândurile ulterioare sunt realizate într-un model similar: rândurile drepte sunt tricotate cu rânduri faciale, iar în rândul ciudat se adaugă unul câte unul pe cele două laturi.Cel de-al 15-lea rând este același ca toate rândurile ciudate, dar buclele frontale sunt tricotate în funcție de model, cu fire alternante de diferite culori. Din rândul 16, tricotarea vine numai cu bucle faciale. Culorile filetelor variază în funcție de schemă. Pornind de la rândul 28 în rândurile uniforme, există o reducere a numărului de bucle prin tricotarea a două fețe împreună. Al 41-lea rând este ultima. În acesta, celelalte 3 bucle sunt tricotate împreună cu fața, firul este strâns, capetele sunt ascunse.

     Bilele de spumă sunt inserate în produsul tricotat la începutul împerecherii rândului 29, adică înainte ca cureaua să fie coborâtă.

     Dacă modelul vyvyazyvanie este dificil, puteți lua melange. Ca rezultat, mingea va deveni colorată și festivă. Fetele de ac cu experiență considerabilă în croșetare pot lega jucării prin alegerea unei scheme de pe Internet sau prin crearea propriilor lor.

     Cu lână

     Efectuarea propriei mingi de Crăciun de lână nu este deloc dificilă. În acest scop, lâna pentru împâslire este aplicată mingii de tricotat. Apoi, jucăria viitoare este plasată într-o șosete din nailon, legată de noduri pe ambele părți. Șoseaua trebuie spălată într-o mașină automată cu adăugarea de detergent la o temperatură de 60 de grade.După ce mingea se usucă, suprafața sa va deveni uniformă și densă. Se recomandă decorarea unei jucării din lână de Crăciun cu broderie realizată pe o bucată de pâslă și ace cu vârfuri decorative.

     8 fotografie

     Cu dantelă

     Baza pentru crearea jucăriei este țesătura de dantelă albă. Sunt decupate diverse elemente: flori, petale. Cu ajutorul PVA, se atașează figurile de țesătură. Apoi, jucăria este acoperită cu vopsea acrilică albă, al doilea strat este vopsit "sub bronz". Cu ajutorul unui burete, faceți mișcări circulare pe toată suprafața mingii. Obțineți efectul antichității. În final, o panglică pandantivă decorată cu un arc din satin și organza este atașată jucăriei.

     Jucarii din materiale naturale

     Cu scorțișoară

     Scorțișoară de scorțișoară (cantitatea este determinată în funcție de dimensiunea mingii) tăiată în tuburi de aceeași lungime. Aplicați adeziv transparent pe suprafața spumei.

     Din ramuri

     Această decorare de copaci de Crăciun este creată prin analogie cu o jucărie din fire. Va fi nevoie de un mic balon. Ramurile uscate sunt tăiate în fragmente mici și fixate cu un pistol de lipit pe bază.Imediat ce cleiul se usucă, mingea este perforată și îndepărtată printr-o gaură din ramuri.

     Din ghinde

     Un decor neobișnuit pentru copacul de Anul Nou va fi o minge decorată cu pălării de ghindă.

     Pentru a face o astfel de frumos decor de pom de Crăciun, veți avea nevoie de:

     • bila de spumă;
     • castan acrilic colorat;
     • clei transparent;
     • ghiocei;
     • pulbere strălucitoare;
     • margele.

     Pe mingea pentru a aplica acrilic. După ce vopseaua se usucă, ungeți fiecare capac în abundență cu clei și fixați-o pe minge. În golurile rezultate pentru lipirea margelelor.

     Pe marginile fiecărui capac, aplicați câteva picături de adeziv și presărați cu paiete.

     Conuri

     Un sac de gunoi din film gros, umplute cu bumbac. Adăugați o minge strânsă. Țineți loviturile de pe bază. Puteți utiliza un pistol de lipire sau o bază de lipici incoloră de tip "moment". Poate că designul jucăriei nu este conuri întregi și scări. Pentru a face acest lucru, folosind clești pentru a tăia conurile în bucăți. Cântarele care rezultă pastrează o minge de spumă în jurul perimetrului. Astfel de jucării vor crea o atmosferă caldă și confortabilă în casă, nu numai pentru Anul Nou, ci și pentru Crăciun.

     pictură

     Pictura bilelor este realizată cu gel portocaliu, violet, negru sau transparent, cu adăugarea de spangle (se pot folosi și alte culori). Puteți desena orice doriți. Copiii care visează să-și realizeze talentul în acest domeniu vor fi interesați de pictura artistică a jucăriilor.

     Opțiunea cea mai simplă este pictura punctată pe o minge solidă. Bradul de brad devine luminos și original. Ca bază, puteți folosi un butuc din lemn, plastic sau sticlă în formă de minge. Suprafața din plastic trebuie să curățați mai întâi șmirghelul și să ștergeți paharul cu alcool pentru o mai bună aderență la vopsea.

     Jucăria este acoperită cu două straturi de vopsea și apoi cu lac. Înainte de a aplica stratul următor, trebuie să așteptați până când cel precedent este complet uscat. Decorarea ulterioară depinde de zborul imaginației tale. Întotdeauna jucăriile relevante cu simbolul anului. Este recomandabil să le purtați cu vopsele metalice și să le decorați cu paiete, apoi, în lumina luminilor de Crăciun, vor străluci frumos.

     Cu privire la modul de a face frumos bile de Crăciun cu mâinile tale, a se vedea următorul video.

     Comentarii
      autor
     Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

     Sala de intrare

     Camera de zi

     dormitor