Caracteristici de decoratiuni de Craciun realizate manual

Pomul de Crăciun, decorat cu jucării - atributul principal al Anului Nou și al Crăciunului. Cele mai valoroase sunt jucăriile făcute de tine. Crearea lor, ca și cum ați scrie o poveste a propriei familii. Și când o dată pe an scoateți din cutie lucruri frumoase, făcute cu mâinile și mâinile copiilor, vă amintiți cele mai plăcute momente ale vieții petrecute în cercul celor dragi.

Aspect istoric

Primul copac a fost decorat pentru sărbătoare în ziua de Crăciun 1500 în Germania. Ea a fost decorată cu lumânări. Apoi a existat o tradiție de a decora partea de sus a mancat o stea, și ramurile - mere și turtă dulce. Împreună cu decorurile comestibile, florile de hârtie au apărut pe frumusețea pădurii.

Decoratiuni de sticla "stabilit" pe copac la sfarsitul secolului al XVII-lea. Există o legendă că au încercat să facă o versiune artificială a unui măr atunci când a existat un eșec al acestor fructe și nu a fost pur și simplu nicăieri să se ia decorațiile obișnuite.

Tradiția de a pune și a decora copacii de vacanță a venit în Rusia prin intermediul familiilor germane care au locuit la Sankt Petersburg la sfârșitul secolului al XVIII-lea.

Ideea decorației de Anul Nou a fost ridicată în familiile nobile ale capitalei și, până la mijlocul secolului al XIX-lea, pomii de Crăciun au câștigat o popularitate fără precedent.

Decorurile cele mai la modă pentru pomul de vacanță în acele zile erau conuri și gheață, diverse animale mici, făcute din aluat scurt, învelite în folie.

Nu numai oamenii obișnuiți care au făcut decorațiuni de Craciun pentru casa lor, dar și meșteșugari care au fost implicați în producție la scară mică au fost luați pentru fabricare. Au folosit diverse materiale, vată de bumbac și papier-mâché ca materiale pentru jucării. De asemenea, ați putea cumpăra jucării realizate în Germania. Și numai după primul război mondial din Rusia a început producția industrială de bile de sticlă pentru pomul de Crăciun.

În vremurile sovietice, însăși Crăciunul a fost scos în afara legii. Numai la jumătatea anilor treizeci de ani pentru obiectele de Crăciun au găsit o scuză demnă, declarând că aceasta este Anul Nou. Oamenii au primit dreptul legal de a decora pomul de Crăciun și de a crea o dispoziție festivă.

Decorurile de Craciun de Anul Nou din perioada sovietică s-au remarcat printr-o varietate de subiecte. Împreună cu tradiționalul Moș Crăciun și Snow Maiden din sticlă, un astronaut sa dovedit a fi pe ramura molidului.

Icicle și oameni de zăpadă alături de rachete.

Ce si cum sa faci jucarii pe bradul de Craciun?

În zilele noastre, pe rafturile magazinelor din perioada de dinainte de Anul Nou, puteți vedea adevăratele capodopere ale decoratiunilor de pom de Crăciun - aceleași bile de sticlă pictate sub Khokhloma, palekh și gzhel.

Există o categorie separată de jucării colecționate produse în cantități limitate. Lucruri unice pentru pomul de Crăciun sunt realizate din sticlă, din porțelan de înaltă calitate. În cursul este ronțăit și metale prețioase. Aceste decorațiuni unice au numere proprii și certificate de autenticitate.

Toate acestea sunt adiacente mărfurilor chineze necostisitoare. Aceste jucării nu se luptă, dar nu sunt deosebit de mulțumiți de strălucirea lor ieftină. Dacă nu există bani pentru bilele decorate cu picturi realizate de un artist profesionist sau pentru alte produse unice, puteți obține individualitatea pomului de Crăciun pe cont propriu.

Pot fi simple ornamente din ceea ce există în orice casă:

 • fire;
 • clei;
 • sârmă;
 • becuri electrice;
 • margele;
 • margele;
 • panglici de culoare și arcuri;
 • sticle de plastic;
 • carton;
 • hârtie colorată;
 • sfoară;
 • servetele;
 • bucăți de pânză, simțite;
 • vată de vată și alte materiale de umplutură moi.

Poate fi fabricate și jucării din porțelan. Și din porțelanul de casă. Pentru a le crea, adezivul PVA, amidonul de porumb, glicerina, acidul citric și crema de mâini (fără silicon) sunt luate. Toate acestea se amestecă într-o anumită proporție, se lasă puțin timp, apoi se încălzesc la căldură. Aluatul finit este plasat într-o pungă de plastic, cremă pre-prelucrată, sigilată și retrasă într-un loc răcit timp de opt ore. După aceea, masa rezultată poate sculpta jucării, apoi le acoperă cu vopsele acrilice.

Este destul de dificil să creați bile sau alte figuri de sticlă acasă. Pentru aceasta aveți nevoie de o anumită abilitate și echipament special.

Dar asemenea blancuri pot fi cumpărate în magazine pentru creativitate și pot fi decorate în funcție de propriul design.

Cum să o faceți singur?

Unele decorațiuni exclusive pentru pomul de Crăciun pot fi făcute fără nici o dificultate, având aproape nici o abilitate pentru a face meșteșuguri cu propriile mâini.De exemplu, luați un con de pin frumos, lipiți-l cu un pistol de lipici de margele și margele, lac și stropiți cu paiete. Rămâne să atașați un fir, iar decorarea pomului de Crăciun este gata.

Există opțiuni mai complexe pentru a face bijuterii.

Pictură în bile

Pentru a picta culorile mingii este necesar, pe lângă baza de pictura, să aibă:

 • creion mediu tare;
 • gumă;
 • vopsele acrilice;
 • perii;
 • apă;
 • o bucată de pânză.

Este preferabil ca locul de muncă să se aleagă o sferă de sticlă, mai degrabă decât una plastică, deoarece o cusătura este vizibilă pe cea plastică în locul unde se potrivesc emisferele. Produsul ar trebui să fie mată și de dimensiuni mari, atunci este convenabil să-l picteze.

Cu bune abilități artistice, puteți încerca să puneți pe desenul unui desen în funcție de propriul plan. O altă opțiune este să faci o copie dintr-o imagine pe o carte poștală sau într-un jurnal.

Mai întâi, desenarea viitoare va fi prezentată în detaliu. Fă-o fără presiune, pentru a nu sparge baza.

O cantitate mică de vopsea este aplicată pe o paletă sau doar pe hârtie albă și amestecată pentru a obține nuanțe adecvate. Pictura ar trebui să fie executată treptat, permițând vopselelor să se usuce, în caz contrar acestea vor frotiu.

După lucru, ștergeți urmele creionului.

Unele locuri ale modelului în timpul picturii pot fi evidențiate cu paiete. Acestea trebuie aplicate înainte ca vopselele să se prindă.

La finalizarea tuturor lucrărilor rămâne să atârna mingea, oferindu-i posibilitatea de a se usca complet.

Dacă există îndoieli puternice în propriile abilități artistice, tehnica picturii la fața locului va fi potrivită pentru muncă. Punerea vopselei în puncte mici conform unui model predeterminat sau crearea unui ornament abstract de cercuri sau stele, puteți face un decor unic pentru pomul de Crăciun.

Decoratiuni textile moi

Din resturile de țesături, puteți face decorațiuni drăguțe sub formă de forme diferite - inimă, stele, șosete de Anul Nou, cerbi. Este destul de posibil să faceți desene sau să le descărcați pe Internet și să le tipăriți.

Rămâne să faci o pereche de modele de cârpă și să le coase împreună, lăsând o gaură mică pentru a umple cu poliester de umplutură sau holofiber. Jucăriile umplute trebuie să fie strânse. Puteți folosi un creion. După aceea, coaseți o bucla pentru a face convenabil să vă așezați pe o ramură.

Pentru a crea aceste jucării se potrivesc o varietate de materiale. Cu cât sunt mai colorate, cu atât mai bine.Cusătura poate fi făcută pe mașină din interior și puteți să vă aflați în afară.

Va arata diferit, dar in ambele cazuri este frumos.

O idee bună ar fi să utilizați simțit. În magazinele care vând bunuri pentru creativitate vindeți foi speciale din acest material. Acest tip de material textil este de diferite grosimi. Sunt foarte subțiri și există versiuni dense de pâslă care își păstrează perfect forma. Atunci când sunt combinate într-un singur produs, se obține unul sau altul. De asemenea, puteți folosi pâslă de diferite culori, cu imagini, de exemplu, în mazăre sau în cușcă.

Ca și în cazul jucăriilor din cârpă obișnuită, se fac aici modele de hârtie groasă., elementele pereche sunt decupate pe ele, care sunt legate cu ajutorul unui fir și a unui ac, iar apoi jucăria rezultată este umplută cu umplutură.

Cu ajutorul butoanelor, margelelor, panglicilor, elementelor de pâslă multicolore mici, este ușor să dați o anumită cantitate de putere vizuală și eleganță uneia sau altei decorațiuni.

Aflați mai multe despre cum să faceți jucării de Crăciun, veți învăța din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor