Girlande de hârtie: idei interesante și sfaturi DIY

 Girlande de hârtie: idei interesante și sfaturi DIY

Este dificil pentru o persoană creativă să stea deoparte, neagă de plăcerea de a face ceva frumos pentru a decora o casă. Unul dintre elementele decorative poate fi numit pe bună dreptate o ghirlandă. În funcție de subiectul său, este capabil să aducă o privire nouă spre interior, adăugând atmosferei un sentiment de sărbătoare. Cel mai comun material pentru fabricarea ghirlandelor este hârtia. Merită să luați în considerare ceea ce se poate face din acesta, astfel încât, cu un minim de efort, produsul să fie spectaculos.

Materiale necesare

Pentru a face o hirtie de hartie cu mainile proprii, În funcție de model, este posibil să aveți nevoie de următoarele materiale:

 • hârtie color;
 • carton colorat și acoperit;
 • folie de carton;
 • crep de hârtie;
 • serviete de hârtie;
 • reviste lucioase;
 • hârtie kraft;
 • ziare vechi;
 • Notebook-uri muzicale;
 • Clei PVA;
 • fir de bumbac subțire;
 • clothesline;
 • bandă;
 • fir moale;
 • foarfece;
 • aruncare sau despicare a gaurii (dacă aveți nevoie pentru a introduce găuri);
 • capsator;
 • decor pentru scrapbooking;
 • cuțit de birou.

  Hârtia folosită pentru a realiza o ghirlandă poate fi una și două fețe. Arată frumos în astfel de artizanat hârtie scrapbooking, de multe ori cu un model colorat, care nu este cazul pentru un soi de culoare simplu. În plus, de multe ori ghirlande de hârtie suplimente margele, bile simțit sau bile de bumbac, decorate cu folie peste. Cuiva îi place să decoreze tăieturile nerecunoscute. De exemplu, uneori se fac găuri în elementele care utilizează pumnii de formă mijlocii și de dimensiuni mari.

  Apropo, astfel de dispozitive vă ajută să economisiți timp pe elementele tăietoare. De exemplu, puteți achiziționa o unitate de punch terminată, ceea ce face mai ușor să faceți chiar și cercuri decât să petreceți timp pe ea.

  Tipuri și sfaturi pentru a face

  Ghirlanda de hârtie este remarcabilă prin faptul că poate purta diferite culori emoționale și este potrivită pentru diferite sezoane. Acest decor poate decora nu numai sărbătorile: este bine pentru decorarea unei încăperi și creșterea stării de spirit. Acest mijloc de auto-exprimare, care vă permite să arătați imaginația creativă maximă. Toate modelele pot fi împărțite în două categorii: adeziv și atașat. Unele tipuri sunt colectate pe o mașină de cusut, deoarece liniile nu deformează hârtia - este mai rapidă și mai sigură. Cu toate acestea, această tehnică este adecvată numai atunci când există o mașină în sine. Este posibilă coaserea manuală a produselor, dar rezultatul nu corespunde întotdeauna așteptărilor, de regulă acestea sunt inferioare aspectului față de omologii lor realizați pe o mașină de cusut.

  În plus, ghirlande de hârtie sunt panglică (o singură panglică de elemente decorative) și filament (baza cu decor pe fire separate). Fiecare tip este unic în felul său, poate avea o lungime și un grad de complexitate diferite. Fire arata frumos, dar acestea sunt confuz, care necesită o atenție deosebită în fabricarea și funcționarea lor. Opțiunile tip bandă mai mult decât altele au nevoie de lipici de înaltă calitate, deoarece depinde de durabilitatea și rezistența lor la decalajul dintre elemente.În funcție de tipul de produs, este posibil să aveți nevoie de sisteme de asamblare sau de șabloane frumoase tematice, ceea ce vă permite să creați meșteșuguri care să arate elegante, frumoase și profesionale. Pentru a face un produs având în vedere compoziția interioară disponibilă, comandantul acordă, de obicei, o atenție deosebită culorii și texturii detaliilor mobilierului, raportându-le la materialul disponibil, ținând seama de timpul din an. Merită să luăm în considerare câteva soluții simple, dar în același timp originale.

  Festoon geometric

  Astfel de ghirlande sunt create din elemente de mai multe forme geometrice (de obicei din cercuri). Cu simplitatea aparentă a șabloanelor, aspectul produselor finite este deosebit.

  Efectuați o ghirlandă geometrică a cercurilor, ar trebui să respectați următorul algoritm:

  • în programul Word, creați șabloane sau descărcați gata făcute de pe Internet;
  • ele sunt tăiate și apoi elementele de pe hârtie colorată sunt tăiate și tăiate pe ele;
  • semifabricatele sunt lipite sau cusute pe fir;
  • dacă se dorește, fragmentele lipite sunt lipite pe a doua parte, închizând firul;
  • Mai mult, semifabricatele sunt fixate la bază, pe care le puteți folosi o linie de îmbrăcăminte, precum și o panglică.

   Este posibil să se facă elemente pe o astfel de bază în diferite moduri, folosind elemente de dimensiuni diferite pentru decorare și diluare cu alte figuri, de exemplu, pom de Crăciun, oameni de zăpadă, asteriscuri, dovleci, inimi. Dacă opțiunile plate simple nu vă plac, puteți îmbunătăți ambarcațiunile. În acest caz, fiecare element va fi compus din 3-4 părți identice. Ele sunt pliate în jumătate pentru a indica locul lipirii și lipite, având firul interior. Apoi fragmentele se îndreaptă, de ce devin voluminoase și seamănă cu lanterne.

   Stretch Garland

   O astfel de ghirlandă poate fi făcută pe baza cercurilor mijlocii. După ce au fost împinse de 3 ori la jumătate, ele sunt dispuse alternativ fie pe o parte, fie pe cealaltă, nu ating o margine de aproximativ 0,7-10 mm. După ce ați făcut acest lucru cu fiecare bilă rotundă, acestea sunt îndreptate și lipite împreună exact în centru, care nu este incizată.

   Pentru a face monturile mai rezistente atunci când ghirlanda va fi întinsă, nu le puteți lipi împreună, ci conectați-le cu un capsator.

   fluturi

   Această tehnologie poate face multe produse din hârtie. Principiul lor seamănă cu metoda atașării cercurilor la un fir.Cu toate acestea, această metodă este mai simplă și mai rapidă, deoarece nu necesită prezența adezivului. Dacă aveți o lovitură specială pentru a crea fluturi, veți putea face o astfel de ghirlandă foarte repede. Atunci când nu există un astfel de dispozitiv, se pot elimina șabloanele de hârtie, care se taie din hârtie multicoloră sau din carton în cantitatea necesară. Apoi, aproximativ 0.3-0.4 m este irosit pe o mașină de cusut, după care cusatura de hârtie fluturi la anumite intervale. Dacă doriți să faceți elementele mai voluminoase, în loc de un gol, puteți utiliza mai multe, adăugând-le exact împreună și așezând o linie în mijloc.

   steaguri

   Acest produs este ușor de făcut: pliați foaia la jumătate și decupați forma dorită. Pentru a face ca ghirlandoul să arate mai interesant, pot fi folosite modele diferite pentru meșteșuguri, de exemplu, dreptunghiuri cu decupaj triunghiular, triunghiuri. După ce au fost tăiate, trebuie să ai grijă de decorarea steagurilor. Aceasta poate fi o aplicație, lipirea hârtiei de contrast cu figuri tematice. Ele arata frumos pe decoratiuni similare ale scrisorii, mai mult, este o modalitate foarte buna de a indica apartenenta unui ghirlanda la o anumita vacanta.Pentru a împiedica deplasarea steagurilor de-a lungul bazei (coarda), pliul lor trebuie împrăștiat cu clei. Pentru un design mai colorat, puteți folosi o varietate de decor (decupaje din cărți poștale, fragmente de dantelă, butoane din lemn și multe altele). Steagurile de decupaj colectate pe coardă cu ajutorul unui puncher arăta superb.

   Cu ciucuri

   Ciucurile sunt făcute din hârtie crepată sau crep subțire.

   Acest ghirlandă arată original, făcând-o destul de simplă după cum urmează:

   • hârtie, pliată în mai multe straturi, tăiați lungimea dorită;
   • laturile sale sunt incizate în margine, lăsând partea centrală intactă;
   • în mijloc, piesa de prelucrat este răsucite, apoi părăsind piesa pe buclă, îmbinată prin topire la cald;
   • joncțiunea elementului este acoperită cu o bucată de hârtie pentru a se potrivi;
   • la fel se fac toate elementele, după care se pun pe frânghia principală în detrimentul buclei;
   • că elementele nu s-au alunecat pe o bază, ele sunt atașate de ea pe lipici.

   Dacă se pare că o astfel de ghirlandă este simplă, o puteți adăuga cu un alt decor.

   Cu inimile

   Pentru această decorare veți avea nevoie de benzi de hârtie colorată sau de carton bidirecțional.Pentru a le face să pară mai interesante, merită să luați hârtie frumoasă și groasă. Puteți completa inimile, de exemplu, elemente rotunde plate, detalii cu o margine ondulată sau chiar pliate într-o hârtie de armonică, fixată într-un cerc. Acest lucru poate schimba starea de spirit și poate aduce ceva special în interior.

   De exemplu, inimile volumetrice conectate între ele, formate din inimi mai mici, arata frumos.

   Efectuarea unui astfel de decor este simplă: în plus față de carton, aveți nevoie de un capsator și orice accesorii care sunt la îndemână. Se taie benzi de aceeași lățime, dar cu lungimi diferite. Pentru o singură inimă, veți avea nevoie de 2 benzi de dimensiuni mai mari, 2 - medii și 2 - mai mici, precum și una pentru coadă (dimensiunea depinde de dorința comandantului, deoarece aceasta va fi fixată la bază). Fâșiile (fără coadă) sunt conectate la partea inferioară, aliniind lungimea și conectate cu un capsator. Apoi, luați capetele superioare și înfășurați-le în interior, introduceți coada de bandă și fixați toate benzile cu capsator. Prin acest principiu, creați toate elementele și le atașați la bază.

   Anul Nou

   Pentru acest decor, puteți utiliza diferite tehnici, utilizând modele pentru teme de iarnă și de Anul Nou.Astfel încât ghirlanda se potrivește perfect stilului existent și corespunde temei vacanței, o puteți face în culorile sale, care includ o combinație de roșu, alb și verde. Este permisă adăugarea altor tonuri, este mai bine dacă domină principalele. În ceea ce privește specia, ghirlanda pentru Anul Nou poate avea elemente cum ar fi pomul de Crăciun, oameni de zăpadă, precum și fulgi de zăpadă, care pot fi nu numai plate, ci și voluminoase. Volumul poate fi creat prin tehnologia descrisă anterior prin lipirea sau coaserea acelorași blancuri cu expansiunea lor ulterioară. Copacii de Craciun din verde, alb, hârtie de argint, armonica pliată arată frumos, combinațiile de stele și bile sunt originale, precum și opțiunile pentru fulgi de fier de două culori contrastante. Anul, șosetele, mănușile și cizmele de Anul Nou creează un sentiment de sărbătoare.

   „Lanț“

   Un lanț simplu astăzi nu va surprinde pe nimeni. În general, această categorie include produse care constituie un lanț de elemente interconectate, fiecare dintre ele fiind legătura sa. De exemplu, din aceleași dungi care sunt utilizate în mod obișnuit pentru lanțul clasic, puteți crea inimi.Pentru a face acest lucru, luați 2 benzi de aceeași mărime, combinați-le deasupra și fixați-le cu un capsator. Mai departe, se desfasoara capetele superioare, ceea ce are ca rezultat doua laturi rotunjite ale inimii, apoi capetele inferioare sunt combinate, dar inainte de a le fixa cu un capsator, se adauga alte doua benzi (inceputul sau varful inimii urmatoare). Acesta este principiul de a face întregul ghirlandă. În detrimentul clipurilor, se va menține bine, dar nu este recomandat să trageți prea mult, deoarece poate afecta forma inimilor. Aveți posibilitatea să creați un lanț și metoda de conectare a diferitelor elemente cu capsator, perforator, arcuri din panglică subțire satinată.

   floare

   Ghirlanda de flori nu poate fi doar simplu plat, dar și volumetric electric. Produsele volumetrice pot fi realizate folosind ghirlande obișnuite și torturi de copt. În acest caz, materialul principal va fi hârtie subțire ondulată de diferite nuanțe. Hârtia cu dimensiunea dorită se aplică formei și se împinge prin marginea ondulată. Apoi este îndepărtată, pliată cu atenție ca o fulg de zăpadă, asigurându-se că marginile ondulate sunt situate la același nivel față de centru.

   După despicare marginea piesei de prelucrat este tăiată, oferindu-i o formă rotunjită. De mai multe ori elementul este pliat în acest caz, cu atât mai multe petale va avea floarea viitoare. Puteți face o floare din hârtie ondulată multicolor, care îi va da un volum și o va face mai interesant. Tot ce trebuie să se facă cu hârtiile goale este de a le fixa pe ghirlanda în sine.

   Rainbow Panglici

   Acest decor este realizat în principal din hârtie ondulată. Produsele din hârtie ondulată sunt remarcabile pentru ușurința lor, pe lângă faptul că acest material este elastic și bine întins. Veți avea nevoie de trei hârtii colorate de aceeași culoare. Ele sunt puse împreună în moduri diferite. Cele două funduri pot fi combinate, apropiindu-se unul de celălalt cu aproximativ 1,5 cm.

   După vârf trebuie să puneți oa treia și să cuscați totul împreună pe o mașină de cusut. Pentru produsul nu a fost plat, este ușor colectat. Deoarece hârtia se poate rupe, trebuie să o colectați pe linia "pas cu pas". De asemenea, puteți realiza o altă "panglică" prin tăierea ruloului de hârtie ondulată în benzi înguste, apoi tăiți-le în marginea marginilor. Tehnologia de coasere este aceeași: mai multe benzi (pentru un volum mai mare) sunt cusute pe o mașină de scris, apoi sunt risipite.

   „Cifre“

   Cu doar câțiva ani în urmă, centrul atenției decorului era ghirlande cu o varietate de balerine tridimensionale, legături din care erau niște fulgi de zăpadă frumoase. Astăzi nu veți surprinde pe nimeni cu îngerii, dar puteți merge într-un mod diferit. De exemplu, pentru a decora o cameră cu birdies de hârtie-aplicații, conectându-le una cu alta, cu margele din lemn de lumină. Arată bine pe pereți și pe tavan și pe un decor ca o ghirlandă de becuri de hârtie colorate, pești, iepuri de câmp, cerbi, precum și figuri origami.

   Cifra poate fi făcută nu numai, puteți crea efectul unui produs cusut prin coaserea elementelor pe o bază de hârtie.

   Poate fi tăiată pur și simplu din carton gros, se pun cîteva găuri în coarne și se trece la o panglică îngustă. Dacă combinați astfel de figuri, schimbând culoarea sau diluându-le cu aceleași fulgii de zăpadă sau arcuri de panglică, acest lucru va crea un spirit festiv în cameră. Cineva preferă ghirlande, ale căror personaje sunt elfi, dansatoare prințesă, bărbați turtă dulce, girafe, purcei, elefanți. Tăiați-le, desigur, mai mult, dar dacă, pe lângă acestea, ghirlanda va fi diluată cu un alt decor, puteți reduce timpul de fabricație.

   „Lanterne“

   Lanternele pot fi făcute din hârtie ondulată, datorită cărora ele vor arăta mai ales elegante. Ele iau două blanduri dreptunghiulare, una dintre ele fiind îndoită cu paie și fixată în mijloc cu un capsator. Cel de-al doilea este pliat pe jumătate, incisiv la intervale regulate (0,7 cm). După aceea, o margine este înfășurată în jurul vârfului tubului și fixată, iar cealaltă este primită, atașând-o în partea de jos. Apoi rămâne să faci găuri pentru buclă și să atarzi o lanternă pe baza ghirlandei.

   Dacă vrei altceva, poți folosi hârtie colorată, pliată cu un acordeon la o distanță de 0,5 cm, făcând colțuri oblice în centru.

   Apoi, piesa de prelucrat se îndreaptă, formând două laturi, se îmbină într-un inel și formează un cerc. Este important să se garanteze că găurile de la margini sunt destul de mici, altfel nu vor putea să stea pe ghirlandă. După terminarea tuturor elementelor, ele sunt atașate la ghirlandă în locurile diodelor. Nici un alt tip de sursă de lumină nu poate fi utilizat pentru decorarea hârtiei, deoarece numai becurile cu LED-uri nu se încălzesc și, prin urmare, nu vor arde hârtie.

   Aplicare în interior

   Pentru a decora camera, puteți alege un alt tip de ghirlandă de hârtie.

   Merită să luăm în considerare cele mai reușite exemple.

   • Un astfel de decor pe perete poate fi un ornament al unei zone de fotografie romantice.
   • Acesta este un decor original și extrem de blând pentru orice cameră.
   • Decorarea poate fi elegantă, chiar dacă este făcută din ziare obișnuite.
   • O ghirlandă de inimi de fir poate aduce un sentiment de romantism unei case.
   • Frunzele și temele de vegetație dau un sentiment de prospețime și se scufundă în atmosfera de vară.
   • Canapele Confetti arata simplu, dar in acelasi timp elegante, umpland spatiul cu o atmosfera festiva.
   • Baloanele în vrac, florile din hârtie ondulată pot decora orice sărbătoare, fie că este ziua de naștere a copiilor, fie că sunt nunți.
   • Ghirlanda de carduri colorate arată neobișnuită și frumoasă.
   • Soluția originală pentru decorarea dachului vă permite să simțiți ziua specială peste tot.
   • Chiar și notebook-urile scrise pot fi o decorare specială dacă sufletul necesită creativitate.

   Cum sa faci o hirtie de hartie, vezi urmatorul clip video.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor