Tipuri de ghirlande de bile și clase de master în fabricarea lor

 Tipuri de ghirlande de bile și clase de master în fabricarea lor

O ghirlandă de baloane este o decorare fantezie, care este abordată din mai multe motive. Există multe combinații interesante de decor. Ele pot varia nu numai în forma lor, ci și în culori. Astăzi vom afla ce feluri de ghirlande există și cum le puteți face singur.

Caracteristici speciale

Astăzi există o mulțime de adăugiri decorative folosite pentru a crea o atmosferă festivă și primitoare. Unul dintre produsele cele mai populare și spectaculoase sunt ghirlandele.În fabricarea lor se folosesc bile, caracterizate de un design diferit. Astfel de soluții par foarte interesante și atrag atenția. De regulă, decorațiile unei astfel de forme se integrează perfect în multe ansambluri interioare. Mai mult, ele pot fi folosite din mai multe motive.

specie

Ghirlande frumoase de bile sunt diferite. Adesea la diferite evenimente puteți găsi opțiunile standard sub formă de arc, dar aceasta nu este singura modalitate de a efectua astfel de decorațiuni. Să le cunoaștem mai bine.

De la baloane

Cele mai frecvente sunt simple (dar nu mai puțin atractive) exemplare în formă de arc. Construcțiile sub forma unei inimi mari sunt considerate a doua cea mai populară. În astfel de decorațiuni, pot fi prezente atât bile unicate, cât și cele multicolore. În ambele cazuri, veți obține bijuterii originale și atractive care nu merg niciodată nesupravegheate. Ghirlandele de bile pot avea cea mai diferită structură.

Principalele avantaje ale acestui decor sunt:

 • preț rezonabil - cumpărați un decor similar sau faceți-i propriul buzunar pentru toată lumea, deoarece ghirlandele de baloane sunt ieftine;
 • posibilitatea de a folosi la evenimente majore - un ghirlande format din baloane poate fi folosit pentru a decora nu numai o sărbătoare modestă, ci și o sărbătoare pe scară largă cu mulți oaspeți;
 • viteza de producție - o grămadă frumoasă de baloane se poate face în doar câteva minute, deci nu va mai fi prea mult timp pentru a decora o cameră festivă;
 • o lunga durata de viata - in ciuda faptului ca baloanele nu sunt cele mai durabile produse, decorul acestora poate ramane timp de cateva zile fara nici o pierdere (desigur, pentru a obtine un astfel de rezultat, trebuie sa aderati la tehnologia de a face ghirlande);
 • versatilitatea - cu astfel de decorațiuni decora nu numai camere diferite, ci și mașini (cel mai adesea, astfel de decorațiuni sunt folosite pentru a decora autoturismele de la o procesiune de nuntă).

plat

Soiurile de decoruri decorate sunt realizate în același mod ca și ghirlande simple sau rotunde. Patru bile combinate unul cu celălalt și legate de linia de pescuit sau de panglică. La compunerea acestei compoziții decorative este foarte important să se abordeze calibrarea în mod responsabil.bilele folosite. Pentru a face o ghirlande plată, mai întâi trebuie să construiești o aparență a unei flori cu patru petale. Lângă partea centrală a bilei este atașată, care are o dimensiune mai modestă, va îndeplini funcția mijlocului. Astfel de desene sau modele sunt foarte populare deoarece arată interesant, dar sunt făcute pur și simplu. Este nevoie de foarte puțin timp.

stradă

Ghirlandele de pe stradă sunt alcătuite din bile mai dense. Pentru ghirlande obișnuite, aplicați opțiunile mai simple. De regulă, construcțiile stradale tolerează cu ușurință temperaturile scăzute (rezistente la îngheț), dar căldura obositoare are un efect negativ asupra lor. Luminile stradale de înaltă calitate pot dura o săptămână (sau mai mult), dacă în acest timp a existat o vreme bună fără vânturi puternice.

Stingerea stâlpilor de bile este adesea folosită atunci când se deschid noi unități sau se ține diverse tipuri de evenimente. Ca o regulă, pentru asta alege bile mai ușoare. Cu toate acestea, o astfel de decizie, în ciuda atractivității sale, nu poate fi numită practică. Condițiile climaterice ideale nu apar întotdeauna, astfel încât longevitatea acestor decorațiuni poate fi redusă semnificativ.

LED lumina

Insanely popular astăzi LED ghirlande formă sferică.Astfel de decorațiuni sunt cele mai des folosite în timpul sărbătorilor de Anul Nou. Ele sunt atârnate nu numai pe pomul de Crăciun (stradă și acasă), ci și pe diverse obiecte urbane. Cu ajutorul ghirlandelor selectate în mod corespunzător, puteți oferi situației un aspect cu adevărat festiv și elegant. Decorurile cu diode strălucitoare au multe calități pozitive:

 • consum redus de energie;
 • decorațiile cu diode nu se încălzesc;
 • au o lumină plăcută, dar destul de puternică;
 • servesc pentru o perioadă foarte lungă de timp;
 • nu se tem de influențele exterioare ale precipitațiilor;
 • nu se tem de scăderi de temperatură (desigur, dacă sunt fabricate din materiale de înaltă calitate);
 • a prezentat o gamă largă.

Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că aceste produse sunt destul de scumpe, însă performanța lor și durata lungă de viață justifică prețul ridicat.

Felinarele thailandeze

Felinarele thailandeze sunt o tendință reală, ele sunt extrem de populare. Lanternele sunt bumbac și rattan. Aceste detalii deseori completează și completează interioarele diferitelor stiluri. Luați în considerare caracteristicile caracteristice ale opțiunilor thread.

 • Aceste decorațiuni pot fi păstrate numai în spații uscate și închise.
 • Astfel de modele sunt luminoase și funcționează pe rețeaua de 220V.
 • Produsele fabricate pot fi operate la temperaturi de la 0 la +45 grade.
 • Astfel de ghirlande sunt interzise să includă în timp ce sunt ambalate. În plus, ele nu pot fi acoperite chiar și cu țesături / cuverturi foarte ușoare și transparente.
 • Nu este recomandat să păstrați aceste ghirlande rotunde la modă în locuri unde acestea vor rămâne nesupravegheate sau copii / animale pot ajunge la ele.

Designul spectaculos are ghirlande rattan rotunde. Potrivit designerilor, astfel de decoratiuni arunca o umbra foarte frumoasa. Opțiunile de ratan sunt disponibile într-o varietate de culori. Adesea, aceste decorațiuni, ca cele țesute, sunt rezultatul muncii manuale.

hârtie

Ghirlandele foarte frumoase și originale sunt realizate din hârtie sau carton colorate. Astfel de decorațiuni pot fi făcute cu ușurință manual. Pentru a face față acestei activități nu este dificilă, este chiar copil. Dacă totul se face bine și corect, rezultatul vă va fi plăcut. Ghirlandele frumoase de hârtie în formă de minge sunt abordate într-o varietate de cazuri.Ele sunt atârnate pe diferite baze în timpul petrecerilor, zilelor de nume și altor evenimente similare. Deseori, compozițiile de hârtie combină mai multe culori diferite deodată. Rezultatul este un peisaj pozitiv și atrăgător.

Selectarea materialelor

Este foarte posibil să faci ghirlande sferice cu mâinile tale. Cel mai adesea, oamenii își fac propriile decorațiuni pe hârtie, precum și compozițiile interesante de baloane. Deci, pentru fabricarea ghirlandelor de baloane, în majoritatea cazurilor sunt necesare astfel de materiale.

 • Baloanele însele. Mai întâi decideți asupra culorilor lor - decideți dacă designul va fi monocromatic sau va fi alcătuit din mai multe culori. De asemenea, este extrem de important să se ia în considerare diametrul bilelor. Dacă intenționați să construiți o decorare care va fi pe stradă, atunci este recomandabil să alegeți produse al căror diametru este de aproximativ 12 cm. Pentru soluțiile la domiciliu vor fi suficiente bile cu un diametru de 5 și 9 centimetri.
 • De asemenea, aveți nevoie de o pompă. Pentru a forma o compoziție frumoasă și deplină, o mulțime de baloane vin la îndemână. Pentru a le umfla cel mai adesea folosiți pompe speciale de dimensiuni compacte.De regulă, acestea sunt vândute în magazine speciale, unde sunt oferite diverse bunuri pentru vacanțe.
 • Linia de pescuit Baza compoziției "aer" ar trebui să fie linia de pescuit. Doar pe ea și design-ul va începe să păstreze. Ar trebui să fie transparentă și densă, dar în același timp destul de flexibilă.

Dacă intenționați să faceți ghirlande ieftine, dar frumoase sub formă de bile de hârtie, atunci veți avea nevoie de alte componente.

 • Hârtie colorată. Vor fi făcute mingi pentru un ghirlandă. Puteți utiliza nu 1 sau 2, dar multe culori.
 • Perforarea găurii
 • Mașină de cusut și mașină de cusut.

Dacă v-ați hotărât să faceți propriile mâini de modă astăzi din fire, atunci ar trebui să achiziționați următoarele materiale:

 • bile de cauciuc;
 • Clei PVA;
 • fir;
 • amidon.

Pentru fabricarea bilelor de fir puteți folosi aproape orice tip de fir. De exemplu, pot fi optiuni acrilice sau bumbac. Nu este recomandat doar să aplicați firelor de lână. Ideale sintetice perfecte. Mărimea baloanelor depinde în mare măsură de locul în care intenționați să instalați viitorul decor. De exemplu, dacă vă decideți să le completați cu un candelabru în casă, atunci ar trebui să cumpărați opțiuni mai mari.Este recomandabil să alegeți produse cu un inel special pe capăt. Va fi convenabil să închideți produsul rezultat.

În ceea ce privește adezivul PVA, atunci este necesar să se țină seama de faptul că este necesar să se cumpere doar într-un magazin specializat de hardware. Ambalajele trebuie să indice în mod necesar că pot fi utilizate pentru a lucra cu suprafețe din lemn. Nu este necesar să cumpărați o compoziție lipicioasă într-un magazin de papetărie obișnuit, deoarece acolo este diluat încă de la început cu apă.

pregătire

Dacă aveți de gând să faceți un design frumos de baloane, atunci Va trebui să faceți următoarele lucrări pregătitoare:

 • pregati calibratorul - cu ajutorul acestuia veti determina marimea bilelor deja umflate;
 • umflați bilele cu ajutorul unei pompe sau invitați pe cineva care să vă ajute;
 • puneți bile umflate pe suprafețe curate;
 • Asigurați-vă că decideți ce lungime va avea construcția viitoare (pe baza acestui parametru, va trebui să alegeți o linie de pescuit adecvată sau linia de îmbrăcăminte).

Dacă faceți decorațiuni din hârtie, atunci în primele etape va trebui să tăiați numărul necesar de bile,folosind un pumn de gaură (în loc de un pumn de gaură, puteți lua un pahar mic sau un pahar mic, pune-l pe hârtie și cerc cerc). Cercurile pregătite trebuie tăiate cu foarfece. Înainte de a trece la fabricarea bilelor de filete, este necesar nu numai să stocați toate materialele necesare, dar și să pregătiți adecvat adezivul pentru lucrări viitoare.

Pentru aceasta veți avea nevoie de:

 • diluați 3 linguri de amidon cu apă;
 • amestecul rezultat trebuie să fie bine amestecat și apoi adăugat într-un vas de jumătate de litru de adeziv alb;
 • după aceea, adezivul va deveni destul de lichid, astfel că va fi mult mai ușor de pus pe fir, iar amidonul va face produsul să fie mai puternic.

Va trebui, de asemenea, să umflați baloanele. Acest lucru se poate face atât independent, cât și cu ajutorul pompei. După aceasta, vor trebui să lubrifiați uleiul tehnic. Acest proces este necesar pentru ca compoziția adezivă să nu înceapă să adere la minge, ci se colectează în zone în care nu există fire.

Cum să o faceți singur?

La finalizarea lucrărilor pregătitoare ar trebui să se procedeze la fabricarea directă a decorurilor sferice. Pentru a începe, să aruncăm o privire la instrucțiunile pas cu pas pentru a face una dintre cele mai atractive ghirlande de baloane.

 • Mai întâi umflați 2 baloane, dar nu trebuie să faceți acest lucru la limită.Umflați produsul, ușor aerisiți aerul din ele. Acest lucru va trebui făcut pentru a reduce nivelul tensiunii din pereți, în caz contrar se vor sparge. Nu este nevoie să legați cozile de bile cu fir. Doar apăsați-le cu degetele.
 • Apoi, trebuie să verificați diametrul bilelor. Practic, pentru acest scop, folosiți un șablon special, care este o placă cu o gaură în centru. Dacă bilele umflate intră acolo prea ușor, trebuie să fie și umflate. Dacă, dimpotrivă, nu trece, atunci va fi necesar să-l micșorați ușor.
 • Asigurați-vă că bilele sunt de aceeași mărime, că va trebui să fie încrucișate între ele, răsucite de două ori și legate într-un nod.
 • Următorul detaliu care trebuie pregătit este cel de-al patrulea. Trebuie să luați câteva perechi, să le puneți în cruce și apoi să răsuciți. Deci, partea de bază va fi gata.

Apoi puteți trece la asamblarea peisajului. Dacă intenționați să faceți două culori, atunci pentru a pregăti cele patru trebuie să luați 2 perechi de bile de diferite culori și să le răsuciți astfel încât detaliile unei singure nuanțe să fie situate unul față de celălalt, iar culorile să fie alternate. Adunarea se efectuează după cum urmează.

 • Extindeți profund linia dintre 2 obiecte statice (de exemplu, poate fi un scaun, o masă, un dulap). Lăsați capetele libere pe ambele fețe să fie de aproximativ 1-1,5 m, astfel încât mai târziu să nu existe dificultăți la fixarea acestora.
 • Luați cele patru și atașați-o la linia de pescuit. 2 bile trebuie ținute, iar celelalte 2 ar trebui să fie răsucite în jurul liniei de pescuit, astfel încât toate elementele să fie fixate în siguranță și ordinea culorilor să nu se schimbe.
 • Acum, luați încă patru. Repetați aceiași pași. Asigurați-vă că ați asigurat că culorile sunt aranjate și alternează corect. Este de dorit ca acestea să fie amplasate într-un mod eșalonat.

Când toate bilele vor fi strânse, trebuie să verificați dacă sunt suficient de strânse pentru a se deplasa unul către celălalt și dacă toate culorile se află în locurile rezervate acestora. Asigurați capetele libere. În ceea ce privește auto-producția de ghirlande de hârtie în formă rotundă, nu există nimic complicat aici. Pregătiți numărul necesar de cercuri tăiate, veți avea nevoie de:

 • pentru a stabili semifabricatele tăiate în funcție de combinația de culori planificată;
 • acum începeți să coaceți stive rotunde folosind o mașină de cusut;
 • după coaserea unui element, mergeți la următorul, fără a rupe firul;
 • În concluzie, este necesar să îndoiți fiecare cerc în jumătate.

Și acum vom lua în considerare o clasă de master în fabricarea garzilor de modă. Este mai bine să răsuciți firele de pe bilele pregătite cu un asistent. Din păcate, acestea nu sunt întotdeauna și trebuie să facă totul pe cont propriu. În acest caz, o eficace, dar nu cea mai plăcută este metoda de auto-adeziv pe fire cu degetele. Pornirea filetului trebuie să fie legată într-un nod și apoi este necesar să continuați să răsuciți ușor firul pe o bază rotundă. Aveți posibilitatea să înmuiați firul în clei în porții mici și apoi să îl înfășurați pe minge. În acest caz, materialele pot deveni pur și simplu confundate, deci este mai bine să le purtați pur și simplu cu mâinile în timp ce puneți pe minge. Desigur, este nevoie de mult timp și de răbdare, dar firele nu vor fi confundate.

Un balon înfășurat va trebui să fie agățat doar câteva zile să se usuce. Apoi, va trebui să explodeze ușor. După asta, o minge de fire va fi gata. Desigur, există încă multe tehnici de fabricație interesante de ghirlande de bile.Printre acestea sunt ambele foarte simple și destul de complexe. Cele de mai sus sunt cele mai înțelese clase de master, cu care, dacă se dorește, toată lumea va fi capabilă să facă față.

Exemple interesante

Ghirlande bine executate de bile pot nu numai să înfrumusețeze interiorul existent, ci și să le adauge o atingere festivă. Luați în considerare câteva ansambluri atractive, în care sunt prezente aceste decorațiuni originale.

La intrarea în instituțiile recent deschise în majoritatea cazurilor, set de ghirlande de baloane, expuse sub formă de arcuri înalte și rotunjite. Astfel de bijuterii atrage mai multă atenție dacă este făcută din baloane colorate. De exemplu, pot fi combinații armonioase de alb și albastru, turcoaz și argintiu, alb și portocaliu, auriu și roșu și multe alte culori.

Girlande de baloane făcute în special pentru petreceri pentru copii arată foarte aranjament și minunat. De regulă, pentru astfel de evenimente, sunt folosite materiale de culori calme și "dulci", cum ar fi violet, roz, alb, turcoaz sau galben pal. Astfel de modele pot fi făcute sub formă de arcade, completate cu culori mari de culori contrastante (de la bile) sau bile strălucitoare sub formă de asteriscuri - variante de greutate.În acest caz, decorațiile în stilul "Rainbow", care combină toate culorile spectrului de curcubeu.

Baloanele fac peisaje foarte interesante și frumoase (asimetrice sau curbate). Adesea, acestea sunt plasate în zone de fotografie speciale și studiouri foto. Aceste desene combina cel mai adesea 2, 3 si mai multe culori. În mod obișnuit, arcade colorate sunt create pentru petreceri pentru copii, care completează diferitele elemente de recuzită tematice. De exemplu, un produs realizat din bile de dimensiuni diferite de culori roz, alb, menta, albastru, stacojiu și galben va fi în armonie cu figurile frumoaselor flamingosuri roz.

Bilele fac decorațiuni foarte interesante pentru podea. De exemplu, pot fi flori înalte cu bile verzi în partea de jos și roz (petale) în partea de sus. Este mai bine să completezi centrul mugurilor improvizate cu bile roșii mici.

Modelele ghirlande de rattan cu iluminare din spate, în formă de inimă, vor fi complementul perfect al interiorului romantic și misterios. O ghirlandă de rattan alb-albastru (sau trei culori alb-albastru-violet) pe o frânghie albă densă va fi o decorație minunată a unei camere luminoase în tonuri subtile.

Cum să faci o ghirlandă de bile cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor