Cum sa faci jucarii cu pomul de Craciun?

Anul Nou este una dintre cele mai strălucite și mai distractive vacanțe. Este iubit și sărbătorit în toate țările lumii, în ciuda faptului că este sărbătorită pe diferite calendare. Este iubit atât de adulți cât și de copii, se pregătesc cu atenție pentru el, păstrând cadouri și cadouri pentru masa festivă. Această sărbătoare este de obicei sărbătorită cu familia. Adulți și copii se pregătesc împreună pentru această zi: decorează casa, pregătesc surprize și cadouri. Unul dintre atributele esențiale ale Anului Nou este pomul de frumusețe pufos verde. Cu puțin înainte de sărbătoare, multe decorațiuni frumoase de pom de Crăciun din sticlă, plastic, hârtie și alte materiale apar în vânzare. Toate acestea sunt cele mai diferite culori și forme la cele mai diferite prețuri. Din toate aceste magnifice ochi împrăștiați!

Dar ține minte pomul de Crăciun din copilăria ta.Până la urmă, cele mai preferate jucării pe care le-ai făcut au fost cele pe care le-ai făcut cu mâinile tale. Să presupunem că au fost inconspicuoase și nu întotdeauna îngrijite, dar mama și tata au fost fericiti pentru ei, mai ales pentru că a fost darul tău pentru vacanța de familie. Copilăria a trecut, dar întotdeauna ai ocazia să dai copiilor tăi aceste momente magice fericite. Petreceți timp așteptat în ajunul sărbătorii cu copiii pentru o activitate interesantă și utilă: a face jucării de Crăciun cu mâinile tale. Astfel de jucării nu numai că vor decora pomul de Crăciun și vor fi un dar excelent, dar și vor ajuta copiii să învețe tehnici simple de artizanat. Una dintre cele mai accesibile și ușor de utilizat materiale pentru astfel de jucării este simțită. Luați în considerare ce este, cum să lucrați cu astfel de materiale, ce jucării pot fi făcute din pâslă, dacă copiii pot face față fabricării lor.

Reguli de lucru cu materialul

Felt în franceză înseamnă simțit. Acest material este obținut prin scufundarea fibrelor sau a fibrelor de lână în foi subțiri sau groase de diferite dimensiuni. Este potrivit pentru a face pălării, pantofi și bijuterii. Este foarte simplu la locul de muncă: nu se rupe, este ușoară, moale și plăcut la atingere, nu provoacă alergii.Acesta este motivul pentru care este o materie primă preferată nu numai pentru multe femei de ac, ci și pentru cei care lucrează cu copii mici.

Disponibil în foi de format A3 și A4 în ambalaje sau rulouri. În ambalaje există două opțiuni: foi colorate sau colorate. Simțit cu un model de diverse subiecte este foarte popular printre femeile de ac. La vânzare există, de asemenea, truse pentru creativitate din simțire. Desigur, simțirea modernă se face nu numai din fibrele de jos și din lână de oaie și de capră.

În funcție de compoziția fibrelor, este utilizată diferit.

 • Lâna pură de lână este cel mai adesea folosită pentru fabricarea bijuteriilor. De obicei este mai gros. Acesta poate fi călcat, respectând temperatura corectă a încălzirii fierului. Deficiențele sale - tendința de a razlohmachivaniya Culori în stoc.
 • Jumătate din lână simțită în compoziția sa are aditivi din acrilic sau vâscoză. Acest material este un pic mai ieftin. Este moale și, prin urmare, produsele fabricate din aceasta, de regulă, nu își țin foarte bine forma, pe măsură ce se rup. Se va potrivi cu jucarii si decoratiuni mici.
 • Pâsla acrilică are o grosime mică, din cauza căruia pot apărea coli de lumină.Foarte durabil, dar în același timp moale și nu se estompează. Luciuul distinctiv de pe suprafață ajută la distingerea acestuia. Nu se recomandă călcarea la temperaturi ridicate.
 • Viscoza este cea mai blândă, moale și matasoasă în comparație cu altele. Este durabil, dar necesită o curățare atentă. Potrivit pentru jucării și decorațiuni.
 • Poliester - una dintre cele mai durabile și mai dense materiale. Este perfect pentru fabricarea oricăror produse.

Indiferent de compoziția pe care o cumpărați, veți fi mulțumit de o mare varietate de culori. Grosimea materialului de la 1 la 5 mm.

Pentru a lucra cu pâslă, veți avea nevoie de unelte și materiale speciale.

 • Foarfecele pot fi folosite cele mai comune. Pentru tăierea găurilor mai adecvate mici. O opțiune frumoasă ar fi și foarfecă.
 • Marcatorul pentru țesătură este folosit pentru a transfera liniile modelului. Dacă acest lucru nu este, nu disperați, îl puteți înlocui întotdeauna cu cretă sau cu o bucată de săpun uscat bine ascuțită.
 • Carton sau hârtie pentru realizarea de modele.
 • Fire pentru coaserea pieselor, puteți lua bobine. Dacă aveți fire de broderie, atunci chiar mai bine. Cusăturile realizate cu firele din ațe nu arata mai bine și mai frumoase.
 • Ace pentru coaserea manuală cu capăt ascuțit și cu ochi mari (astfel încât este mai convenabil să se așeze firul cu fir, care este de obicei utilizat în mai multe adăugiri).

Important: când lucrați cu ace, foarfece cu copii nu uitați să le explicați instrucțiunile de siguranță!

 • Adeziv poate fi folosit PVA, "Moment" sau orice alt material textil.
 • Este mai bine să folosiți o umplutură pentru jucăriile de Crăciun: sintepon, sintepukh, holofiber. Aceste materiale sunt foarte ușoare și nu formează bulgări.
 • Margele, margele, paiete, nasturi, panglici, panglica sunt potrivite pentru decorarea decorativa a jucariilor dvs. de pom de Craciun.

Este foarte frumos dacă detaliile jucăriei vor fi îmbinate cu o cusătură de cusături cu fire multiple de mai multe adăugiri. În funcție de metoda de execuție, ar putea să arate diferit.

În plus față de buclă, puteți utiliza cusătura "în față" și lanț ("pigtail") pentru decorarea produselor din pâslă.

Dacă sunteți familiarizat cu mașina de cusut, puteți utiliza cusăturile mașinii drepte sau decorative.

Modele și modele

Deoarece pâsla este un material care nu este slăbit, piesele sunt cel mai adesea tăiate fără cote de cusătură. Un șablon din carton sau hârtie este plasat pe suprafața materialului și pur și simplu trasat în jurul conturului cu creta sau cu un marker special.Puteți desena cele mai simple modele cu copii (de exemplu, conturul pomilor de Crăciun, câini, dulciuri, urși, pisici, case sau mașini). Astfel de jucării și de a face mai ușor, iar designul lor va fi neobișnuit. Modele complexe, cum ar fi cerb, Moș Crăciun, fulgi de zăpadă, pot fi imprimate pe hârtie și tăiate. După desenarea șablonului, piesa este tăiată cu foarfece.

Există două opțiuni pentru realizarea jucăriilor.

 • Jucăriile plate sunt tăiate dintr-un strat de pâslă groasă. După tăiere, jucăria este decorată cu broderii sau nasturi, paiete, margele.
 • Volumetric se obține prin coaserea a două părți dintr-o bucată mai subțire de pâslă sau alt cusătură. Atunci când lucrează, părăsesc o secțiune mică, care nu se îmbracă, pentru a umple jucăria cu un material de umplere sintetic pentru a le da volum.

Master Classes

Dacă lucrați cu pâslă pentru prima dată sau dacă copiii dvs. nu pot lucra cu un ac și cu fir, încercați să faceți produse plate simple.

Ghirlanda din pâslă

Ghirlandele pot consta din steaguri multi-colorate de diferite forme, purtate pe un fir sau o panglica. Forma steagurilor poate fi foarte diferită: dreptunghiulară, rotundă, ovală, cu sau fără decupare, în formă de animale sau fulgi de zăpadă. Chiar și cei mai mici vor face față acestei lucrări.

Pentru a le face, pregătiți un șablon de formă care vă place și rotunjiți-l pe spații de pâslă de diferite culori. Găurile în stegulețe pot fi făcute cu un șanț special sau se pot face două tăieturi în partea superioară cu o lungime de cel mult 1 cm. Fiecare martor poate fi decorat prin lipirea butoanelor colorate sau a paietelor. După ce ați pregătit suficiente steaguri, treceți panglica prin găuri și ghirlanda este gata. Poate decora pomul de Craciun sau atarna in camera.

Exemple de ghirlande simțite vă vor ajuta în munca dvs.

Feluri de bile

Astfel de jucării de pe pomul de Crăciun sunt, de asemenea, ușor de fabricat. Pentru ei, veți avea nevoie de simțuri de culori diferite, de umplutură, fire de ață, margele plate sau panglică, adeziv pentru textile și pistol de căldură.

 • Tăiați două cercuri cu un diametru de 12 cm din carton.
 • Pe fiecare jumătate a părții frontale, lipiți margele și bucăți de panglică.
 • Apoi, desfaceți martorul împreună cu fața în sus. Coaseți marginile jucăriei cu o cusătură de cusătură a firelor atașate în trei completări. Nu uitați să lăsați o zonă mică în partea de sus.
 • Prin aceasta, umpleți mingea cu poliester de umplutură, coaseți o gaură, nu uitați să introduceți o buclă de bandă, astfel încât jucăria să poată fi atârnat.

  Bilele pline de strălucire vă vor decora frumusețea pădurii.

  Felt copaci de Crăciun

  Pandantivele în formă de pom de Crăciun sunt făcute în același mod ca și bilele. Nu uitați că trebuie să decorați produsul înainte de coasere.

  Felt de pom de Crăciun poate fi nu numai o jucărie de Crăciun, dar, de asemenea, o decorare independentă a interiorului. În cazul în care în casa dvs. nu există prea mult spațiu pentru o brad reală, faceți o copie mică simțită a acesteia. Poate fi plasat pe o masă sau fereastră festivă.

  • Folosind șablonul, tăiați cele două detalii ale pomului de Crăciun de la pâine verde.
  • Coaseți semifabricatele cu o cusătură de cusături sau o cusătură "în față", lăsând un plasture mic.
  • Umpleți un brad cu un material de umplere dintr-un zirminator sintetic și coaseți.
  • Glisați cu grijă bivolul din lemn prin gaura din partea inferioară a jucăriei. Atașați celălalt capăt al bolșului într-o oală sau o ceașcă de nisip sau tencuială.
  • Decoreaza pomul de Craciun cu margele, arcuri, butoane.

  Exemple de arbori și șabloane simțite sunt atașate.

  Jucăriile de crăciun în formă de animale pot fi cele mai interesante, deoarece jucăriile pentru animale sunt foarte populare pentru copii.

  Câini

  Pentru cei care nu le place să coasă, pentru fabricarea unor astfel de jucării, puteți folosi pâslă de culoare cu adeziv pe partea greșită. Tăiați două părți identice de cele lipite.Când tăiați, rețineți că modelul este afișat în direcții diferite. După aceea, îndepărtați stratul de hârtie de protecție de pe semifabricate și atașați unul de celălalt pe partea greșită. Detaliile sunt bine conectate. Când lipiți, nu uitați să puneți o buclă de panglică pentru suspendare. Jucăria este gata!

  Articolul oferă șabloane și exemple de lucru.

  cerb

  Aceste animale sunt puternic asociate în mintea noastră cu Anul Nou și Moș Crăciun. Aceștia sunt cei care îl ajută pe bunicul Frost să aducă cadouri pentru copii în ajunul Anului Nou. Va fi foarte frumos să le vedeți pe copac.

  Pentru fabricarea de cerb va avea nevoie de o pâslă maro, roșu sau gri. Pentru decorarea potrivi orice margele sau paiete. Puteți decora detaliile înainte de cusut broderie simplă.

  Cerbul sunt făcuți pe principiul bilelor simțite: cusute din două jumătăți cu cusături cu buclă sau cu altă mână. Aceste jucării sunt, de asemenea, umplute cu poliester de umplutură și furnizate cu o buclă pentru agățat.

  Șabloanele atașate, puteți folosi în siguranță, iar exemple interesante vă vor inspira să creați o jucărie.

  Sperăm că sfaturile noastre și cursurile de master vă vor ajuta să vă pregătiți pentru sărbătorile de Anul Nou.

  Pentru a afla cum puteți face jucăriile de Anul Nou să vă simțiți, consultați următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor