Design interior în stil clasic: alegeți un candelabru

Astăzi, interioarele clasice câștigă impulsuri la fel de mult ca cele moderne. Designul interior într-un stil clasic necesită o abordare specială, deoarece este foarte important să se acorde atenție tuturor detaliilor, inclusiv iluminării corecte. Alegerea unui candelabru într-un interior clasic nu este la fel de ușor cum pare la prima vedere. Piața modernă oferă numeroase modele diferite de candelabre și lămpi care se încadrează perfect în interiorul clasic, atât de mulți cumpărători nu vor avea dificultăți de a alege. Cu toate acestea, unele detalii merită să fie cunoscute.

Elementele de iluminat

Designul clasic interior al oricărei încăperi din casă sugerează prezența unor mobilier scump și luxos și finisaje elegante.În plus, apartamente în stil clasic includ adesea designer și mobilier exclusiv și accesorii, textile și decorațiuni. Pentru a accentua fiecare detaliu al unui astfel de interior într-o lumină favorabilă, este foarte important să alegeți candelabrul potrivit pentru el.

Până în prezent, următoarele stiluri se numără printre stilurile clasice:

 • greacă;
 • Roman;
 • gotic;
 • baroc;
 • rococo;
 • Empire;
 • Nouveau.

Fiecare dintre aceste stiluri are caracteristici atunci când aleg o lumină de plafon. De exemplu, atunci când căutați candelabru necesar pentru stilul gotic, o atenție deosebită ar trebui acordată modelelor din metal întunecat, cu prezența unor detalii forjate și cromate și decupate cu cristal. În timp ce stilul baroc este caracterizat de modele mai mult pompoase, cu prezența abundentă de aurire, bucle, diverse cristale și pietre.

Nu puteți găsi un candelabru universal, care este potrivit pentru orice stil clasic, deoarece fiecare dintre ele este special și neobișnuit în felul său.

Pentru a crea o iluminare perfectă, trebuie să alegeți modelul potrivit pentru candelabre.De asemenea, trebuie să țineți cont de locul în care îl atârnați.O opțiune excelentă ar fi crearea unei scheme de iluminare pentru o anumită cameră. Deseori, candelabruul servește ca lumină principală, mai ales dacă este mare, motiv pentru care este amplasat în centrul camerei.

Dacă doriți să cumpărați mai multe candelabre de dimensiuni medii, asigurați-vă că luminile au fost poziționate cu succes, altfel va trebui să alegeți lămpi suplimentare, lămpi și lămpi de podea.

Dacă vorbim despre camere combinate unde există zonare, totul va fi puțin mai complicat aici, deoarece este de dorit să alegeți un candelabru separat pentru fiecare zonă sau un univers universal. Cu toate acestea, trebuie să fie în armonie cu fiecare zonă funcțională, în timp ce lumina ar trebui să fie suficientă pentru întreaga cameră.

Vorbind despre camera de zi, care combină o bucătărie, o zonă de ședere și o sală de mese, este mai bine să dai preferință unui candelabru mare. În mod ideal, acesta va fi situat în centrul camerei sau deasupra zonei de ședere.

Bucătăria și zona de luat masa sunt cel mai bine evidentiate cu iluminare suplimentara si locala.

desen

Candelabrele, create pentru stilul clasic al interiorului, vă pot mulțumi cu o mare varietate de modele și modele diferite.

 • Plafonul de candelabre de acest tip poate fi realizat dintr-o varietate de materiale, incluzând sticla, cristalul și încadrarea cu diferite metale. Direcția luminilor va depinde de modelul candelabrului. De exemplu, ele pot fi îndreptate în sus și în jos și chiar în lateral. Plafonul poate avea cele mai neobișnuite forme. Cele mai relevante opțiuni sunt sub formă de lumânări, diverse culori și, uneori, forme geometrice ale formei corecte.
 • Toate candelabrele clasice au o structură și un cadru robust. Adesea, baza este realizată din metal pentru a fi cât mai rezistentă la uzură și pentru a rezista părților masive și a decorurilor. Opțiunile de bronz arată foarte neobișnuit.
 • Baza și candelabrul în sine pot fi decorate cu aurire, forjare neobișnuită și artistică sau cele mai mici piese din fier forjat, cristal, porțelan, sticlă și mozaic.
 • Culorile cele mai relevante în care sunt fabricate candelabrele pentru stilurile clasice sunt negru, crom, argint, aur, burgund, ciocolată, lapte, alb și multe alte nuanțe.

Candelabrele de acest tip pot fi cu siguranță elementele cele mai importante ale oricărui interior.Deoarece multe dintre ele sunt opere de artă reale, pe care au lucrat profesioniștii din munca lor. Mulți designeri aleg candelabre clasice scumpe pentru a acorda o atenție specială camerei și a atrage atenția asupra acestora.

specie

Printre gama largă de candelabre opțiuni clasice pot fi suspendate și plafon.

fals Modelele de candelabre arată întotdeauna foarte impresionant. Orice candelabru suspendat este un design special suspendat de tavan printr-un lanț special. Astfel de candelabre întrețin foarte bine diferite tipuri de detalii decorative. Cu toate acestea, modelele suspendate sunt ideale doar pentru acele încăperi în care există tavane înalte. De exemplu, pentru camere de zi și săli, în cazul în care recepția de oaspeți.

Cu cât tavanul este mai mare în cameră și cu atât este mai mare în dimensiune, cu atât mai mult și mai luxos ar trebui să fie candelabrul.

Astăzi, mulți experți recomandă caselor și apartamentelor foarte mari să nu piardă timp pe dispozitivele de prindere de modele de lustre, deoarece pot fi ușor înlocuite cu mai multe modele mai puțin imense, în același stil.Cu toate acestea, totul depinde de dorințele și capacitățile gospodăriei.

Pentru camerele de locuit ale apartamentelor și case în care plafoanele mici și camerele mici, cel mai bine este să cumpărați plafon modele de candelabre. Astfel de opțiuni nu pot fi mai rele decât cele exterioare.

Astăzi, mulți producători autohtoni și străini oferă o mulțime de candelabre de plafon diferite care se potrivesc perfect în orice interior clasic. În plus, ele sunt proiectate pentru camere cu parametri. Cele mai luxoase modele sunt create în Italia și Franța, precum și în alte țări europene, unde apreciază în mod special frumusețea interioarelor clasice.

Plafonul candelabrelor are modele plate, astfel incat sa nu accentueze plafoanele mici si chiar sa faca vizual plafonul mai mare.

Cum sa alegi?

Pentru a alege în mod corespunzător unul sau alt candelabru în cameră, este foarte important să ia în considerare câteva puncte:

 • Selectați modelul dorit trebuie să fie în vedere toate dimensiunile camerei. Este recomandabil să faceți toate măsurătorile și să alegeți modelul potrivit cu un specialist.
 • Iluminarea artificială ar trebui să fie gândită la cel mai mic detaliu, nu ar trebui să fie orbitor și nu ar trebui să fie prea slabă.Ideal pentru a găsi un teren de mijloc.
 • Deoarece numeroase magazine și buticuri oferă versiuni de proiectare a candelabrelor, asigurați-vă că modelul ales în viitor este în armonie cu întregul interior și nu contrazice-l în detaliu.
 • Este de preferat să cumpărați modele direct în magazine, și nu pe Internet. Este foarte important să verificați independent puterea și fiabilitatea structurii pe care doriți să o plasați pe tavan. Nu este recomandat să cumpărați candelabre din materiale ieftine, deoarece astfel de modele nu sunt numai durabile, dar nu pot deține toate piesele de pe ele.
 • Acordați o atenție deosebită culorilor produsului. Toate nuanțele candelabrului trebuie combinate favorabil cu paleta generală a interiorului. Toate culorile ar trebui să fie perfect potrivite. Evitați candelabrele cu nuanțe excesiv de luminoase care vor atrage atenția nedorită.
 • Dacă alegeți acest model, nu uitați să țineți cont de toate criteriile de siguranță. Foarte adesea bulbii cu incandescență sunt instalați în structură, ceea ce poate deteriora tavanul și poate conduce la incendii ulterioare.

Dacă nu sunteți sigur că va fi capabil de a alege același model candelabru, cel mai bine este de a utiliza serviciile de profesioniști.

Opțiuni interesante în interior

 • Pentru a maximiza interior clasic completează și să-l complet, uita-te pentru kituri gata făcute, care includ un candelabru și perete sconces. Astfel de produse vor completa perfect decorarea luxoasă a oricărei camere într-un stil clasic.
 • Candelabrele albe cu o abundenta de cristal - acesta este un clasic real al genului. Acestea vor ajuta pentru a crea efectul de luminozitate și eleganță delicat la camera de zi, decorate în culori luminoase.
 • Luminile strălucitoare ale candelabrele de modele neobișnuite va sublinia frumusetea clasic stil Art Nouveau. Un model cu lumanari decorative va scoate în evidență toate grațiile unui tavan suspendat cu detalii decorative.

Cum să alegeți candelabrul potrivit, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor