Decoratiuni de Craciun in tehnica kanzashi: tipuri si productie

 Decoratiuni de Craciun in tehnica kanzashi: tipuri si productie

Anul Nou este o sarbatoare speciala, nu incepe sa se pregateasca pentru intalnirea sa in avans. Toată lumea vrea să-și decoreze casa într-un mod special, luminos, astfel încât acestea să fie amintite. Un bun ajutor în acest lucru vor fi decorurile de Anul Nou în tehnica kanzashi, numeroasele tipuri și ușurința de fabricație, care vă vor permite să creați un decor pentru fiecare gust.

Scurt istoric

Kanzashi - tehnologie japoneză. Artizanii acestei țări au fost primii care au creat gizmos unic, frumos din bucăți de bandă. Panglici, cercei, coliere - acest lucru și multe altele pot fi create în această tehnică simplă, dar eficientă. Piesele pătrate de panglici îndoite în diagonală sunt asamblate și atașate la un model.Aceasta poate fi o formă tridimensională (con, minge, pătrat etc.) sau o suprafață plană de orice formă pe care sunt atașate piesele de prelucrat.

Locuitorii Țării Soarelui Rising apreciază o muncă bună, deci nu este surprinzător faptul că produsele din pânze de satin subțiri își găsesc aproape imediat fani. În această tehnică au fost create atât accesorii, cât și decorațiuni interioare. Și acum tehnica kanzashi nu și-a pierdut popularitatea. Bijuteriile fine sunt încă apreciate de iubitorii de frumusețe din întreaga lume.

Jucarii de Craciun, conuri si pocnitori

Decoratiuni obisnuite de Craciun din plastic, carton, chiar si multi au deja plictisit cu sticla. Gama de magazine nu este adesea mulțumită de soi, iar calitatea jucăriilor uneori lasă mult de dorit. Din aceste motive și din alte motive, jucăriile de pom de Crăciun realizate de-a lungul timpului devin din ce în ce mai populare.

Kanzashi decoratiuni de Craciun sunt o modalitate foarte buna de a nu decora doar pomul de Craciun cu jucarii neobisnuite, unice. Este, de asemenea, o oportunitate de a crea accesorii unice pentru aspectul dvs. festiv. La urma urmei, în Anul Nou toată lumea încearcă să arate perfectă, uimitoare și în același timp - neobișnuită.

Tehnica kanzashi vă permite să creați figuri volumetrice (de exemplu, o minge, un con) și elemente plate (un guler festiv pentru rochie, colier și cercei).

Puteți găsi adesea o asemenea decorare a unui pom de Crăciun pe o masă festivă - o culoare verde mică, nu întotdeauna tradițională, acest element de decorare adaugă un plus de solemnitate, distractiv în interiorul camerei.

Pentru a face un astfel de pom de Crăciun nu veți avea nevoie atât de mult:

  • Panglici de satin cu culoarea dorită, lățime de 3 centimetri;
  • pensete;
  • clei de lipit;
  • brichetă sau lumânare;
  • foarfece.

Banda este tăiată în pătrate. Fiecare pătrat este pliat în diagonală în jumătate, apoi din nou - în jumătate. Marginile triunghiului rezultat cant o bricheta sau o lumanare. Este mai bine să dați patratele cu pensete - va fi mai precis și va fi mai convenabil să lucrați. În acest fel, se recoltează numărul necesar de petale. Următorul pas va fi pregătirea petalelor mai mici. Pentru a face acest lucru, trebuie să rostogoliți bucățile pătrate în același mod ca cel descris mai sus (în diagonală la jumătate și încă o dată la jumătate), singura diferență fiind că colțurile triunghiului rezultat sunt îndoite în direcții diferite.

După ce au fost pregătite un număr suficient de petale de ambele tipuri, ele încep să fie atașate la șablon. În acest caz, șablonul este un con de pâslă, pe care sunt lipite petalele cu un pistol de lipire. Trebuie să începeți lipirea din partea inferioară, de la bază, treptat ridicându-se spre partea de sus. Rezultatul ar trebui să fie un pom de Crăciun în formă de con, fără "pete chelate" - zone ale modelului care nu sunt acoperite de petale.

În fabricarea mingii instrumentele necesare și succesiunea acțiunilor sunt aproape la fel. Panglicile de satin sunt tăiate în pătrate, se îndoaie în triunghiuri, ale căror margini sunt arse pe foc și sunt atașate la un semifabricat rotund. Dar, înainte de a trece la fixarea petalelor, pe partea superioară a mingii, trebuie să lipiți cu atenție o bucată de bandă pentru a închide locul în care va fi un suport și ochelari de jucărie. Mai departe, din partea de sus, închisă de un pătrat, până la mijlocul mingii sunt atașate petalele. În primul rând vor fi patru dintre ele, în fiecare rând următor va crește numărul de petale. Imediat ce jumătate din mingea este închisă și suprafața ei va începe din nou să se "confere" spre vârf - numărul de petale va scădea din nou.

În aceeași tehnică puteți face o lovitură - atât volumetrică cât și plană.Chiar și fără decoruri suplimentare sub formă de margele sau margele, un astfel de con va ocupa un loc vrednic pe pomul de Crăciun.

Kanzashi bijuterii

În această tehnică veche japoneză, puteți crea nu numai decorațiuni de pom de Crăciun, ci și decorațiuni frumoase. Cerceii, colierele, brățările, bijuteriile de pe cap (părul părului, căștile, tierele, coroanele) realizate în această tehnică vor fi un spectaculos plus față de aspectul festiv.

Pentru a crea bijuterii, trebuie să utilizați baza pe care vor fi atașate petalele de panglici. Cel mai adesea, în acest scop, se consideră simțită. El își păstrează bine forma, nu se întinde, nu luminează și nu este subțire. În plus, este destul de ușor să le atasați petalele, ele țin bine pe acest material pentru scutece.

Secvența de acțiuni este aceeași ca și în fabricarea jucăriilor de pom de Crăciun. Mai întâi, panglica este tăiată în pătrate, care sunt pliate diagonală de două ori. Triunghiurile rezultate sunt arse în jurul marginilor pentru a evita ruperea materialului.

Când se conectează colțurile opuse ale triunghiului, se evidențiază petalele, care sunt elementul principal al oricărui produs. Astfel, puteți conecta mai multe triunghiuri de diferite culori și dimensiuni - obțineți un efect destul de interesant, mai ales dacă alegeți culorile potrivite ale panglicilor.

Va arăta grozav, de exemplu, o rochie monofonică în podea, în combinație cu o coroană sau o diademă kanzashi. Cercei și coliere potrivite care se potrivesc cu stilul și culoarea se potrivesc bine imaginii. În funcție de culoarea bijuteriilor, poate fi imaginea Reginei de zăpadă sau a Carmen-ului fierbinte sau a prințesei Disney - totul depinde de dorința creatorului.

Dacă aceste ornamente "panglici" urmează să fie completate cu pietre artificiale, pietre sau margele, veți obține un set cu adevărat șic, care va exista într-o singură copie. Dar pentru o femeie este atât de important să avem lucruri unice pe care nimeni nu le are.

În următorul videoclip veți găsi o clasă de master în a face jucării de Crăciun (clopot și lanternă) pe pomul de Crăciun folosind tehnica kanzashi.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor