Cum de a alege un raft pentru flori pe pervaz?

 Cum de a alege un raft pentru flori pe pervaz?

Dacă un admirator de flori vii trăiește în casă, atunci un număr mare de plante existente lipsesc adesea spațiu. În acest caz, o soluție bună este să achiziționați un raft special pe pervazul ferestrei. Cu toate acestea, atunci când o alegeți trebuie să țineți cont de o serie de factori.

Caracteristici speciale

Rafturile de flori sunt standuri mici, care vă permit să plasați un număr mare de plante pe pervazul ferestrei. Uneori seamănă cu versiuni mai mici de rafturi. De fapt, astfel de rafturi sunt produse funcționale care diferă în componenta decorativă. Aceste structuri mobile pot fi ușor mutate într-un alt loc sau îndepărtate de la pervazul ferestrei.

Produsele au un aspect variat. De aceea, ele pot fi utilizate cu succes în orice stil de design interior. Ele pot fi, de asemenea, folosite pentru a decora designul ferestrelor, oferind camerei mai mult confort. Materialul pentru fabricare poate fi oricare - depinde de preferințele gustului proprietarilor casei și de capacitățile lor financiare.

Rafturile pentru flori sunt modele staționare instalate pe pervaz. Acestea pot fi completate cu structuri de perete într-un design asemănător, plasând suplimentele lângă ferestre sau pe pereți. Produsele nu pot fi fabricate numai din fabrică: ele pot fi făcute în mod independent chiar din materiale uzate. Astfel de produse conferă casei o aromă deosebită: casa arată deosebit de confortabilă.

De fapt, rafturile pentru flori pot fi numite elemente ale organizării spațiului. Ele nu numai că plasează mai multe plante, dar fac și din punct de vedere estetic atractiv.

Avantaje și dezavantaje

Este demn de remarcat avantajele rafturilor de flori pe fereastra.

 • Ele sunt originale. Orice design este diferit în forma sa și este capabil să transmită gusturile proprietarilor de case.
 • Rafturile de flori vă permit să creați o compoziție de plante.
 • Aceste coastere sunt unice. Ele pot fi folosite pentru flori, material săditor și, uneori, ca organizatori.
 • Sunt confortabili. Adesea, astfel de produse vă permit să plasați flori fără a fi nevoie să potriviți dimensiunea unui anumit vas.
 • Traversele sunt variabile. Dacă doriți, puteți alege un design cu găuri sau cu o suprafață de lucru solidă.
 • Modelele variază în funcție de dimensiune. Cumpărătorul are posibilitatea de a cumpăra standuri pentru măsurători specifice ferestrelor.
 • Produsele diferă în funcție de culoare. Acest lucru vă permite să cumpărați opțiunea potrivită pentru a se potrivi preferințelor dumneavoastră (sau pentru a se potrivi cu mobilierul existent).
 • Sunt disponibile. Astăzi le puteți cumpăra în multe magazine, ceea ce simplifică achiziția și vă permite să alegeți opțiunea preferată.
 • Modelele diferă în funcție de cost. Dacă se dorește, cumpărătorul poate actualiza designul pervazului de ferestre cu produse noi (mai ieftine sau mai scumpe).

Dezavantajele acestor structuri sunt asociate cu o scădere a cantității de lumină care intră în cameră în timpul utilizării lor. De regulă, orice tip de design împiedică razele solare să umple camera cu lumină în cantitatea corespunzătoare.Prin urmare, în camerele cu ferestre din partea de nord, aceste rafturi nu sunt întotdeauna potrivite. De asemenea, opțiunile pe mai multe niveluri pentru ferestre nu sunt soluția potrivită. Ele schimbă vizual percepția compoziției interioare și creează o atmosferă grea în cameră. Scopul unor soiuri este funcționalitatea strictă, motiv pentru care ele uneori par a fi urâte.

Nepotrivirea unor modele de fabrică poate să nu ia în considerare greutatea vaselor. Prin urmare, chestiunea alegerii ar trebui să fie abordată cu toată responsabilitatea.

Tipuri și forme

Suportul de flori pentru plantele din interior pe pervazul ferestrei este variat. Configurația poate fi dreaptă (liniară) sau unghiulară, distanțier.

 • Modelele directe sunt similare unui caz pătrat sau dreptunghiular.
 • În linie există astfel de soiuri, cum ar fi: scara, rafturi, rafturi suspendate, rafturi. Numărul de niveluri poate fi diferit, precum și distanța dintre ele. Într-un caz, spațiul de pe raft poate abia să fie suficient pentru flori mici (de exemplu, violete), în celălalt, roller-coasterele pot avea un raft și sunt potrivite pentru plantele înalte (orhidee).
 • Soiurile unghiulare sunt remarcabile prin faptul că pot fi aduși pe pârtii,economisind centimetri valoroși dintr-un prag mic. Adesea aceste produse sunt un suport compact.

Construcția cu șanțuri este adesea destinată plasării temporare a plantelor. Acesta este un mod ciudat de ambalare a cutiilor pentru răsaduri. Produsele sunt normale sau iluminate. Acest lucru este convenabil prin faptul că este posibilă furnizarea unei plante suplimentare cu lumină, care este valoroasă pentru cultivarea semințelor.

materiale

În funcție de materialul de fabricație, rafturile pentru flori pe pervazul ferestrei pot fi:

 • sticlă;
 • lemn;
 • metal;
 • din plastic.

Fiecare material are propriile caracteristici care determină grosimea, forma și designul rafturilor. Cele mai masive sunt produsele din lemn. Ele se disting prin greutatea lor mare și creează un efect tridimensional (fie un model drept sau unghiular). Analoguri de metal produse falsificate. Fusta de flori stând pe pervazul ferestrei arata foarte frumos dacă este făcută cu un model deschis.

Suportul de sticlă arată ușor și aerisit. Cu toate acestea, foile de sticlă nu au linii în formă specială, ceea ce afectează concizia designului. Plasticul este convenabil și diferă în greutate mică.Cu toate acestea, este necesar să alegeți un astfel de raft în mod deosebit cu atenție: opțiunile ieftine și o pânză subțire nu își păstrează forma bine. Dezavantajul este, de asemenea, instabilitatea la deteriorarea mecanică și arderea sub influența razelor UV.

Deseori, în construcția de materiale se combină unul cu celălalt. Uneori benzi sunt utilizate ca elemente de fixare, în alte cazuri colturi de metal sunt folosite pentru acest lucru.

Subtilitățile alese

Atunci când există dorința de a-și decora rafturile elegante și frumoase la domiciliu pentru flori, mulți se pierd atunci când aleg (datorită diversității sale). Într-adevăr, truse creative și clasice sunt prezentate pe rafturile magazinelor. Vă pot ajuta în alegerea câtorva sfaturi.

 • Cumpărați rafturile necesită în același timp pentru mai multe camere. Dacă modelele sunt diferite în ceea ce privește designul și culoarea, acestea vor sparge echilibrul designului. Necesitatea respingerii de la conceptul global de design. Dacă nu o țineți cont, produsele nu vor arăta frumoase.
 • Dimensiunea ferestrei cu geam dublu contează. Dacă fereastra este mare, este permisă utilizarea modelului sub formă de bibliotecă sau mini-rack.
 • Pentru a nu ascunde fluxul luminos, nu ar trebui să supraîncărcați fereastra prin plasarea de produse masive.Prin urmare, modele nedorite sub formă de degete mari, care blochează accesul la lumina soarelui în cameră. Nu este de dorit să se utilizeze pentru ferestrele de design un design al subtonei negre Acestea reduc cantitatea de lumină din orice cameră.
 • Ramă ar trebui să creeze un sentiment de ușurință. Acest lucru vă va permite să plasați flori pe ea fără aglomerația pervazului ferestrei.
 • Producția de materiale ar trebui să fie rezistentă la udarea și pulverizarea constantă a plantelor. Materiile prime pentru rafturi trebuie să fie ușor de întreținut, deoarece acestea trebuie să fie șterse în mod constant de petele de apă, pentru a îndepărta praful și particulele de pe sol de la slăbire.

De asemenea, este important să se utilizeze costurile. Pentru a crea un design frumos de ferestre, nu este deloc necesar să investiți o sumă mare. Este necesar să se bazeze pe funcționalitatea și estetica externă și să nu plătească prea mult pentru numele mărcii. Când aveți experiență cu metal sau lemn, puteți face standuri de flori pe cont propriu.

Este important să țineți cont de numărul de produse: cu cât forma și designul sunt mai neobișnuite, cu atât rafturile ar trebui să fie mai mici (și viceversa). În plus, merită să începeți de la numirea unei camere specifice: nu este un secret faptul că atmosfera bucătăriei, camera de zi, dormitorul și studiul sunt diferite. Deci, în bucătărie un entuziasm este binevenit. Dormitorul este o linie adecvată și elemente netede.În camera de zi trebuie să arătați unicitatea și configurația neobișnuită. Dacă doriți să decorați pragul de fereastră al unui studiu cu un raft de flori, ar trebui să alegeți un produs strict fără excese.

Când rafturile sunt cumpărate pentru a decora ferestrele verandelor sau chioscurile închise, situația este diferită: puteți cumpăra structuri forjate de lux, creând iluzia unui ansamblu de design. Când fereastra este una, li se alocă o anumită zonă funcțională. De exemplu, accentuarea geamurilor cu rafturi de flori va crea o senzație de seră.

Cum să o faceți singur?

Dacă vă gândiți la structurile de auto-fabricare, ar trebui să alegeți materialul cu care este mai ușor să lucrați. De exemplu, lemn sau placaj este cel mai des folosit pentru a crea rafturi. Pentru a face un astfel de produs este ușor, urmați instrucțiunile pas cu pas. Baza de care aveți nevoie pentru a lua structura agățat pentru culori mici. Și direct raftul poate fi făcut din două panouri de lemn de aceeași mărime de formă dreptunghiulară.

 • Plăcile sunt măcinate și apoi tratate cu o compoziție antiseptică care împiedică distrugerea.
 • Materialul este vopsit în tonul dorit sau lăcuit, subliniind textura naturală a lemnului.
 • Luați din pungi două curele de piele identice și fixați-le cu unghiile (sau alte elemente de fixare) pe panouri. Distanța dintre niveluri ar trebui să fie aceeași.
 • Rămâne să efectuați elemente de fixare pe cadrul.

Dacă doriți să faceți un design mai elegant pentru a decora pervazul ferestrei, puteți face un raft de sticlă călită. Această opțiune este potrivită pentru ferestrele din lemn și nu necesită investiții financiare și cunoștințe. Pentru aceasta aveți nevoie de colțuri forjate și o cârpă de sticlă de dimensiunea dorită. Puteți fixa colțurile de pe marginea ferestrei sau a cadrului, punându-le o foaie de sticlă.

În cazul în care interiorul camerei este realizat într-un stil ecologic, iar ferestrele sunt mari și largi, atunci puteți face un raft de ramuri obișnuitecare este ușor de asamblat la mersul pe jos în aerul proaspăt. Acest raft va arăta elegant. În același timp, acesta va fi unic și se va potrivi perfect într-un interior non-standard. În plus față de ramuri, pentru stand vor avea plăci de formă rotundă de dimensiuni medii.

 • Materialul colectat este uscat, curățat de coaja, murdărie.
 • Selectați separat mai multe ramuri groase de formă curbată. Acestea vor fi pilonii și locația suporturilor-cercuri.
 • Ramurile sunt împământate cu șmirghel.
 • Același lucru se întâmplă și cu elementele rotunde ale standului viitor.
 • Fragmentele din raftul viitor sunt tratate cu impregnare antimicrobiană urmată de uscare.
 • Compoziția este colectată împreună, formând suporturile (ar trebui să existe 4 dintre acestea). Ramurile ramificate pot fi plasate între suporturi, fixându-le cu adeziv.
 • Este important să plasați suporturile pentru oală la diferite niveluri.
 • În locurile în care se află vasele, lipiți semifabricate din lemn.
 • După asamblare, produsul este vopsit sau vopsit.

Pentru ca un astfel de raft să fie puternic, iar florile de pe el au fost bine fixate, ei încearcă să facă o intercalare a ramurilor densă. Unicitatea unui astfel de produs constă în baza sa naturală și naturală. Acest raft va arata frumos si armonios.

Sfaturi

Pentru a evita greșelile, trebuie să urmați sfaturi simple.

 • Dacă raftul va fi folosit pe balcon, îl puteți face să arate ca o mini-seară. Pentru a face acest lucru, ajustați mărimea produsului de-a lungul lungimii pervazului ferestrei și alegeți un material similar ca materialul. Va arata frumos si forjat.
 • Dacă produsul este necesar pentru a da și nu doriți să investiți bani mari într-o achiziție, puteți folosi un suport pentru mâncăruri cu paleți ca raft.
 • Opțiunile în alb vor arăta organic pe pervazul ferestrei.
 • Trebuie să alegeți acele modele care au un suport fiabil și solid. Trebuie să fie durabilă. În plus, trebuie să țineți cont de mecanismul de deschidere a ferestrelor.
 • Ar trebui să fie preferate modele compacte.
 • Puteți alege diferite opțiuni prin simplificarea sistemului de irigare.

Exemple frumoase

Exemple frumoase de rafturi florale decorative și funcționale vă vor ajuta. Un exemplu de utilizare a paleților și articulațiilor din lemn. Rafturi compacte pentru trei vase. Soluție elegantă sub formă de forjare. Un exemplu de model de distanțier. Cu o dimensiune mică, un suport poate conține până la 7 ghivece de flori. Interesant design arcuit metalic cu locuri suplimentare pentru a se potrivi cu florile. Un raft sub florile de pe pervaz, sub forma unei inimi. Construcție metalică ușoară și fără greutate cu dispozitive de reazem.

Cum să faci un raft pentru flori pe pervazul ferestrei cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor