Exemple de design de camere mari

Crearea unui interior confortabil într-o cameră mare necesită o pregătire atentă. Se pare că o astfel de cameră este foarte ușor de decorat și frumos, dar pentru a crea confort și armonie nu este atât de ușor.

Pregătirea lucrărilor de finisare

Pentru ca interiorul să fie atent, organizat și, cel mai important, frumos și confortabil, merită să începeți cu crearea unui proiect pentru viitorul design al camerei. Pentru a face acest lucru, puteți desena un desen cu aranjamentul viitor al mobilierului, puteți realiza un aspect în care, pe lângă situația obiectivă, vor fi afișate idei de culoare și un program special de calculator vă va permite să vedeți designul în modul 3D.

Luați în considerare în prealabil dacă vor exista partiții în cameră care sunt prevăzute pentru zonarea spațiului.

Acestea trebuie să fie construite înainte de începerea lucrărilor de finisare.Materialul poate fi o cărămidă sau gips-carton. Foarte des, o cameră mare, care are rolul de cameră de zi, este combinată cu o bucătărie și o zonă de luat masa. Procesul de demolare a zidului este, de asemenea, unul dintre primele.

funcțional

Funcția camerei depinde dacă această cameră este singura sau la dispoziția dumneavoastră un apartament mare.

Dacă există doar o singură cameră, atunci este necesar să se gândească cel mai competent ce lucruri de care aveți nevoie, pentru că, de fapt, acest spațiu este destinat atât odihnei și somnului, cât și primirea oaspeților și, eventual, a muncii.

De asemenea, asigurați-vă că vă gândiți cum să zonați o cameră.

Această tehnică elimină senzația de haos, organizează viața. Una dintre cele mai comune metode de a împărți spațiul este de a instala partiții, de exemplu, între zona de dormit și camera de zi, sau pentru a construi un podium. O metodă mai puțin drastică este obținerea unui ecran pliabil. Acest element arată frumos și elegant, creând în același timp sexul necesar și se îndoa ușor, dacă apare necesitatea. Partițiile glisante mai fundamentale izolează complet o zonă de alta, sunt realizate pe principiul ușilor compartimentului, sunt foarte compacte și nu cântăresc spațiul.

Combinând o bucătărie și o cameră mare, de obicei o cameră de zi, este o soluție potrivită pentru un apartament cu o cameră și un apartament cu mai multe camere. Acest lucru are avantajele sale, dar, de asemenea, lipsesc contra.

Avantajele includ:

  • Creșterea spațiului vizibil vă permite să creați un interior luminos, aerisit;
  • Dacă bucătăria este mică, demolarea peretelui face posibilă deplasarea zonei de luat masa, creșterea muncii;
  • Un aspect mai relaxat vă permite să creați un design interesant și unic, care nu este condus într-un cadru îngust.

contra:

  • Miroase din bucătărie se vor extinde în camera de zi, iar elementele textile (mobilier, covor, perdele) le vor absorbi foarte ușor și rapid;
  • În apartamentul studio, izolația fonică dispare complet, astfel încât odihna și somnul unui membru al familiei și, de exemplu, procesul de gătit alimente pentru alții devine imposibil la un moment dat. Cu toate acestea, dacă există mai multe camere de zi, această problemă dispare;
  • În casa panoului, demolarea zidurilor este imposibilă, deoarece fiecare este un transportator.

O sufragerie mare într-o casă de țară sau într-un apartament cu mai multe camere poate fi făcută în orice stil modern sau clasic, folosind mobilier mare și elemente de decor și elemente decorative.Într-o astfel de cameră, puteți crea un loc de odihnă la televizor cu canapele și bufe, o zonă mică, dar confortabilă lângă șemineu și, de asemenea, găsiți un loc pentru un grup de mese în cazul primirii oaspeților, dacă planul nu oferă o cameră separată pentru sala de mese.

Pentru a crea confort în dormitorul mare trebuie să-l umpleți cu elemente textile și un set de dormitoare frumos. Ansamblul de mobilier poate include un pat mare cu patru uși, noptiere, o dulap mare sau un dulap încorporat, o masă de toaletă cu duș, o bancă de la noptieră sau un piept rafinat pentru depozitarea lenjeriei de pat, perdelelor și a unui covor pentru a crea o atmosferă caldă și confortabilă.

formă

Camerele mari au adesea o formă dreptunghiulară sau pătrată. Aceasta este cea mai reușită dimensiune a camerei pentru a crea orice interior. Astfel de camere sunt mobilate convenabil cu mobilier, decorarea pereților, tavanelor și podelelor nu este dificilă. Cu toate acestea, camerele mari pot fi prea înguste sau au nișe, proiecții și alte soluții nestandard în plan.

Strâns dreptunghiular

Pentru a aduce o astfel de cameră într-o formă pătrată, ar trebui să realizați cu ușurință pereți de tapet sau pereți de zugrăvire: doi pereți largi trebuie să fie făcuți într-o culoare deschisă, doi pereți îngustați - într-unul întunecat.De asemenea, instalarea elementelor oglindite pe unul dintre pereții largi va ajuta la editarea vizuală a spațiului.

trapez

Cu ajutorul design-ului competent al plafonului cu niveluri diferite, puteți transforma complet forma camerei. În colțuri ascuțite, în care este dificil să se potrivească orice mobilier, puneți oale cu flori și copaci decorativi de interior. Ele înmoaie claritatea, distrag atenția din forma incomodă. Îndepărtarea corectă a zidurilor aliniază și trapezoidul, apropiindu-l de pătrat: lipiți partea largă cu tapet cu dungi verticale și trei pereți îngustați cu cele orizontale. Oglinzile sau suprafețele lucioase pe ambele sau pe unul dintre pereții laterali îngustă "rup" și trapezoidul.

În formă de L

De fapt, o astfel de cameră este foarte ușor supusă zonării, această formă este ușor de învins, pentru a face fiecare colț al camerei confortabil și funcțional. Într-un apartament cu o cameră sau un apartament studio, o parte largă, dar scurtă poate fi o zonă de dormit sau un colț pentru copii, restul fiind potrivit pentru un living. Într-un apartament sau casă cu mai multe camere, puteți împărți spațiul într-o sală de mese și o zonă de relaxare cu o canapea și un televizor.L în formă de dormitor va ajuta la crearea unei zone separate pentru un dressing spațios.

Cu un perete semicircular

Complexitatea acestei forme constă în faptul că toate modelele de mobilier standard sunt proiectate pentru a fi așezate pe pereți drepți, drepți. Canapele, dulapurile, mesele de-a lungul peretelui semicircular vor arăta ciudat și nefiresc. Dar grupul de mese, care arată foarte bine atunci când se îndreaptă spre mijlocul camerei, scaunele și fotoliile căptușite, care arată, de asemenea, excelente în dinamică, pot coexista armonios cu un perete semicircular.

comunicarea

Designul unei săli mari de intrare este complicat de prezența unui număr mare de uși și porți în principiu. Sistemele de leagăn fură și simultan saturau spațiul.

Există mai multe moduri de a efectua ajustări:

  • Culoarea frunzelor nu ar trebui să fie prea întunecată. În mod ideal, dacă se va potrivi cu tonul culorii pereților. Apropo, există sisteme invizibile - panzele sunt complet îmbinate cu peretele, numai mânerul ușii le eliberează.
  • În loc de structuri swinging, instalați sistemele pe baza principiului "cutii de creion" sau alunecând stilul și economisirea de spațiu.
  • Nu folosiți uși acolo unde este posibil. Arcurile obișnuite vor crea un interior aerisit și transparent.

Asigurați-vă că mutarea dintr-o cameră în alta în jurul apartamentului nu este împiedicată de elemente decorative sau mobilier.

Plafoanele mici

În "Hrușciov", una dintre problemele în planificare sunt plafoane mici. Ridicați vizibil monitorul de plafon cu dungi verticale sau panza combinată vertical. Nu decorați tavanul cu stuc și nu creați plafoane colorate pe mai multe niveluri, ci doar exacerbează acest dezavantaj.

iluminat

O cameră mare necesită multă lumină. În clădirile cu apartamente, foarte des o cameră are doar o fereastră, care nu asigură lumina naturală necesară. Prin urmare, asigurați-vă că organizați un număr suficient de dispozitive de iluminat în jurul perimetrului.

Proiectoarele fac o treabă excelentă în această sarcină, nu supraîncărcă spațiul, pot coexista cu candelabrul principal, lămpile de podea și lămpile de perete, dau suficientă lumină, pot fi utilizate pentru zonarea ușoară a spațiului.

În cazul în care camera dvs. de zi este împărțită într-o sală de mese și o zonă de ședere, atunci ambele părți au nevoie de iluminare individuală.Acum nu este absolut interzisă să ai două sau chiar trei candelabre de tavan, principalul lucru fiind acela că ele sunt făcute în același stil și combinate în material.

Camerele cu două sau trei ferestre sunt luminoase și spațioase, dar chiar și ele au nevoie de lumină artificială în întuneric.

Pentru mai multe exemple de modele de camere mari, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor