Proiectați o cameră de zi cu șemineu într-o casă privată

Semineele sunt din ce în ce mai instalate în case. Focul dă casei nu numai căldură, ci și o atmosferă și un confort deosebit. În cazul în care apartamentul are posibilitatea de a pune doar o imitație, puteți pune un șemineu adevărat într-o casă privată. Acesta va arata bine in aproape orice interior, indiferent de stil. În acest caz, un șemineu este unul dintre centrele semantice ale camerei, iar proiectarea unei încăperi cu șemineu ar trebui să fie bine gândită.

Caracteristici interioare

Șemineul este un element special al interiorului. Cel mai adesea, acesta devine accentul central și este situat vizavi de intrarea în cameră, deși alte opțiuni sunt posibile. Centrul va fi interesant să se uite în combinație cu stiluri diferite.

Luați în considerare următoarele opțiuni de design de cameră și caracteristici pentru amplasarea unui portal de șemineu în astfel de interioare:

 • Foarte des, interioarele moderne adaugă un incendiu real. stil de țară. În combinație cu materiale naturale, lemn, piatră și piei de animale, portalul de șemineu va arăta deosebit de interesant și organic. Adesea, pentru astfel de interioare alegeți lemnul sau cărămizile pentru portal. Acesta poate fi situat în fața unei canapele sau fotolii. Un șemineu în interior, în stil rustic, va face casa deosebit de confortabilă.
 • cunoscători Art Nouveau de asemenea, de multe ori alege un șemineu pentru a decora camera și de încălzire. Opțiunile interioare pot fi foarte diferite - șemineul este adesea dezvelit cu lemn lăcuit neted sau decorat cu ceramică. Cu mobilier din piele tapițat și dulapuri din lemn lăcuit, această opțiune va arăta deosebit de elegantă.
 • îndrăgostiți interioare clasice sau baroc pot alege un model căptușit cu marmură. Această opțiune este cea mai potrivită pentru conceptul general și va arăta luxoasă.
 • Acum portalul de șemineu poate fi introdus cu succes chiar și în cea mai modernă atmosferă de acasă. stilul hi-tech. Există modele foarte interesante de șeminee moderne, decorate cu metal și sticlă. Cu acest design, ele sunt perfecte chiar și pentru eclectismul modern sau elegantminimalismul.

locație

Locul de amplasare a șemineu în cameră este, de asemenea, extrem de important, deoarece va atrage atenția.

Luați în considerare următoarele aspecte bune:

 • Este important ca portalul de șemineu să se confrunte cu centrul camerei - atunci focul va fi clar vizibil de oriunde în cameră. Acest lucru va face designul camerei mai armonios.
 • Proiectele sunt deseori proaste pentru lucrarea semineului. Ar trebui să fie poziționată astfel încât să nu existe niște usi, ferestre și scări aproape de el.
 • Alături de portalul de șemineu dați de obicei un loc confortabil pentru a vă relaxa cu o canapea sau fotolii. Nu este necesar ca între șemineu și mobilierul tapițat să se formeze un pasaj prin cameră. Deci membrii familiei care trece vor invada spațiul și vă vor deranja pacea.
 • Televizoarele sunt adesea situate deasupra șemineului. Aceasta nu este cea mai bună soluție în ceea ce privește designul, deoarece tehnica va distrage atenția asupra ei înșiși. În același timp, este convenabil pentru mulți să se relaxeze în fața televizorului, astfel că această cazare este extrem de populară. Dacă închideți ecranul deasupra șemineului, încercați să îl faceți cât mai discret posibil: este bine dacă peretele este întunecat și televizorul în sine nu se evidențiază.
 • Uneori, o cameră de zi spațioasă este împărțită în mai multe zone, dintre care una este vatra. Acest lucru vă permite să mutați televizorul și restul echipamentului în alte zone, iar locurile lângă șemineu pot fi folosite pentru citire, muncă și conversații.
 • Dacă aveți două ferestre panoramice în sufragerie, centrul este adesea așezat între ele. Aceasta este o soluție elegantă pentru orice interior. În plus, este de asemenea o modalitate de a utiliza în mod eficient spațiul dintre două ferestre, care de multe ori nu sunt mobilate în nici un fel.
 • Dacă faceți arcuri sau pereți decorativi într-o cameră spațioasă, puteți construi adesea un șemineu în ele. Arată foarte interesant și neobișnuit. În plus, această opțiune este potrivită dacă pe pereții principali ai camerei nu puteți găsi un loc pentru un șemineu.

Decor de șemineu

Acum căptușeala de șeminee diferă o mare varietate. Puteți găsi atât opțiuni scumpe cât și economice potrivite pentru orice interior.

Principalul lucru este să vă gândiți la proiectarea întregii camere în avans pentru a alege dreptul de decor pentru șemineu.

Unele furniruri vor fi aproape universale, în timp ce altele se vor potrivi doar într-o versiune specifică a interiorului. Luați în considerare următoarele modele:

 • Gips sau panou Portalurile pot fi foarte diverse, dar cel mai adesea ele sunt realizate în stil clasic. Ele arata concis si stilat, si au, de asemenea, un pret redus. Cele mai frecvente sunt versiunile albe sau ușoare, deși, dacă doriți, puteți picta portalul în orice culoare. Puteți găsi, de asemenea, modele cu o formă neobișnuită de design și textura - aceste opțiuni originale se vor putea integra fără probleme chiar și în interioarele moderne.
 • Pardoseala din caramida sau din piatra - Aceasta este una dintre opțiunile cele mai populare în casele particulare, care vor arăta organic în multe variante de interior. Portalul din caramida sau piatra reala va arata cel mai elegant, dar este destul de scump. Dacă doriți să economisiți bani, puteți achiziționa o faianță decorativă care imită caramida. Acum există opțiuni foarte interesante de diferite culori și dimensiuni.
 • Placi ceramice - Aceasta este o opțiune interesantă pentru un interior în stil modern sau țară. Poate fi foarte diversă. De la dale mici puteți să arătați cu ușurință modele frumoase de mozaic. De asemenea, plăcile populare - plăci de relief care sunt perfect capabile să decoreze șemineul portalului.
 • Portaluri de marmură sau portaluri din piatră solidă - Este o opțiune costisitoare, care se va potrivi în principal în interiorul stilului clasic sau în stil baroc. Modelele dintr-o piatră artificială, populare acum vor fi puțin mai ieftine. Acestea sunt fațadele durabile și rafinate pentru un șemineu care poate avea cel mai variat design.
 • Fatade din plastic - Aceasta este o opțiune economică. Adesea nu durează mult, dar totul va depinde de calitatea unui anumit produs. Avantajul este că, atunci când se lucrează cu plastic, designerul nu este limitat nici în formă, nici în soluții color. Astfel, puteți găsi versiuni moderne neobișnuite ale unor astfel de fețe.
 • În interioarele moderne este foarte popular acum mantel placare de sticlă. Designerii oferă o varietate de opțiuni. Poate fi din sticlă lucioasă sau mată, întuneric, transparent sau vitraliu. De asemenea, foarte populare sunt modelele cu iluminare din spate.
 • Foarte stilat poate arata si placări metalice - această tendință este tipică pentru stilul de minimalism și de înaltă tehnologie. În mod tipic, designul de portaluri metalice este foarte simplu și concis, deși puteți întâlni câteva opțiuni interesante neașteptate.Adesea, metalul din căptușeală este combinat cu ceramică sau sticlă, creând un design interesant.

Idei de bucatarie

În zilele noastre, spațiile deschise în interior sunt foarte populare și mulți sunt dornici să scape de ușile și pereții inutili între camere. Camere deosebit de populare în bucătărie.

Plasarea unui șemineu într-o cameră împărțită în două zone poate să nu fie ușoară.

În același timp, există multe opțiuni interesante care pot fi implementate cu un aspect atât de neobișnuit.

Luați în considerare următoarele proiecte de proiectare și decideți:

 • Dacă spațiul de bucătărie este suficient de spațios, șemineul poate fi amplasat chiar lângă unitatea de bucătărie. Această opțiune este potrivită în special pentru dvs. dacă aveți un proiect de bucătărie la colț. Cel mai adesea, în astfel de cazuri, alegeți un șemineu, construit în perete - un șemineu proeminent poate interfera cu munca în bucătărie. Opțiunea este relevantă dacă șemineul este văzut din toate părțile din cameră. De obicei, în fața lui, la o anumită distanță, au o masă sau un bar.
 • Dacă aveți o bucătărie în insulă, o soluție originală ar putea fi un șemineu construit pe insulă. În astfel de cazuri, insula este de obicei împărțită în două părți - pe de o parte,cu care se confruntă camera de zi, va fi un șemineu, iar pe cealaltă față cu care se confruntă bucătăria poate fi un birou, o sobă sau chiuvetă, precum și rafturi și cutii de depozitare. Acest design arată foarte modern și neobișnuit și, de asemenea, ajută la delimitarea clară a spațiului fără ziduri și arce inutile.
 • Dacă aveți de gând să faceți o structură arcuită, un zid mic sau o coloană într-o cameră, se poate construi un șemineu în ele. De obicei, acest lucru se face în așa fel încât portalul de șemineu să fie orientat spre camera de zi. O astfel de decizie va arăta neobișnuită și elegantă. În plus, un arc sau un pilon va sublinia în continuare șemineul din interior.
 • Dacă aveți un set mare de bucătărie, uneori portalul de șemineu este situat chiar în centrul său. Ar putea părea foarte interesant - un șemineu în acest fel se va asemăna cu adevărat unei case. Este bine ca în acest caz spațiul camerei să nu fie împărțit de nimic și focul luminat va fi perfect vizibil din zona de living.
 • Dacă aveți pereți laterali lungi și doriți să reduceți cât mai mult posibil zona de gătit, un șemineu poate ajuta și la delimitarea spațiului în acest caz.Puteți plasa un set miniatural pe o parte și puneți un șemineu în spatele acestuia. Pentru o mai mare distincție, fațada șemineului poate fi completată cu o muchie cu rafturi pentru bușteni sau cu sertare închise. La portalul de șemineu, puteți amplasa orice doriți - plante interioare, o masă de cafea, un secretar de lucru, rafturi sau dulapuri închise. Astfel, puteți limita cu ușurință spațiul de bucătărie, făcându-l cât mai compact posibil.
 • Desigur, mai multe versiuni tradiționale ale șemineului din centrul camerei sunt, de asemenea, potrivite pentru bucătărie-cameră de zi - aceasta se face de obicei în zona de living lângă mobilier tapițat. Aceasta este o opțiune câștigătoare, universală pentru toate tipurile de interioare.

Idei pentru un living mic

În unele case de locuit, camerele de locuit sunt destul de mici, astfel încât în ​​acest spațiu este important să se utilizeze tot spațiul disponibil cât mai eficient posibil. În același timp, chiar și într-o cameră mică, dacă doriți, puteți amplasa un șemineu.

Pentru un aspect bun, țineți cont de următoarele idei:

 • Vatra construita in perete - Este o soluție care nu este întotdeauna posibilă să realizați, totuși, dacă există o astfel de oportunitate în camera dvs., pentru o cameră mică, un șemineu încorporat va fi o opțiune excelentă.Deci, nu ia prea mult spațiu, dar va deveni un element indispensabil al decorului. În camerele mici, șemineul vă permite să creați o atmosferă specială de confort și va fi, de asemenea, minunat să încălziți camera în timpul sezonului rece.
 • Șemineu pe colț - Aceasta este o altă opțiune interesantă. Adesea nu folosim spațiul din colțurile camerei, dar într-o încăpere mică dorim să găsim o aplicație pentru fiecare metru pătrat. Dacă un șemineu proeminent în centrul peretelui reduce semnificativ spațiul de locuit, șemineul din colț va fi aproape imperceptibil. În cea mai mare parte această opțiune este potrivită pentru interioare moderne - această soluție poate fi bătută prin alegerea unei căptușeli neobișnuite și prin plasarea corectă a mobilierului în jurul său.
 • Chiar dacă decideți să postați portal de cămin în centrul camereiPuteți găsi modalități de a economisi spațiu. În primul rând, fațada șemineului vă poate ajuta. Pe partea superioară și pe laterală se pot amplasa rafturi deschise - puteți să le depozitați cărți, vase, obiecte mici, cutii și cutii de lucruri. De multe ori, de asemenea, în partea de jos a șemineului există o cutie închisă pentru păstrarea lemnului de foc - puteți, de asemenea, să depozitați alte obiecte de uz casnic în acesta.În cele din urmă, direct în fața șemineului, puteți închide oale cu plante în ghivece, puteți decora portalul cu imagini și fotografii în interior.

Soluții de design elegant

Șemineul este un element clasic al interiorului, care poate arăta și foarte modern. În camera de zi a unei case private cu șemineu puteți realiza idei neobișnuite care vor face spațiul casei individuale și vă vor permite să bateți prezența unui șemineu în cameră.

Rețineți câteva idei de design spectaculoase:

 • Acum popular portaluri de focuri de artificii combinate cu un acvariu. Dacă păstrați pește în casa dvs., s-ar putea să vă placă această idee. Uneori, acvariile sunt construite în fațadă de sus, cu toate acestea, aceasta va arăta mai originală dacă acvariul formează un arc în jurul vetrei. Un astfel de detaliu neobișnuit va fi un punct culminant în interiorul oricărei camere de zi.
 • Portal suspendat de șemineu - Aceasta este o alta idee de design de moda care poate fi realizata, desi preturile acestor seminee sunt inca relativ ridicate. De obicei, structurile suspendate sunt realizate într-un stil contemporan și se potrivesc cel mai bine în interiorul minimalist sau eclectic.
 • Șemineu cu uși - Este o soluție simplă, dar originală, care va atrage cu siguranță atenția în decorul camerei. În versiunea clasică a șemineului este închisă cu două uși cu sticlă prin care puteți privi focul. Există, de asemenea, opțiuni combinate - de exemplu, un șemineu este situat numai pe o parte, spațiul din spatele celei de-a doua uși este o dulap izolat pentru depozitare.
 • Încăperi încorporate în perete - O altă opțiune interesantă pentru un interior modern modern. Accentul în acest caz nu este localizat mai jos, ca în cazul clasic, dar mai sus pe perete. Arată deosebit de bine în interiorul laconic în stilul high-tech.

Vedeți următorul videoclip pentru mai multe interioare cu șemineu.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor