Caracteristicile camerei de design de 15 metri patrati

15 metri pătrați m. - o măsurare destul de obișnuită a încăperilor din timpul construcției "Hrușciov". Pe metru prețios, puteți să dotați un living, dormitor sau o grădiniță, dacă aveți un apartament cu două sau trei dormitoare sau puteți combina toate zonele funcționale, dacă aveți la dispoziție un apartament cu un dormitor.

Este important să rețineți că nu toate stilurile vor fi potrivite pentru a se uita la un spațiu mic. Dar nu dispera - acest articol vă va convinge că 15 de metri pătrați. m suficient pentru a crea un design modern și spectaculos.

Crearea de proiecte

În orice caz, dacă designerul profesionist va lucra sau veți fi implicat în proiectarea și reparația dvs., înainte de a începe lucrul trebuie să creați un proiect.

Proiectul trebuie să țină seama de:

 • zona și forma camerei;
 • numărul de ferestre, prezența / absența unui balcon;
 • amplasarea căldurii și a apei;
 • necesitatea creării unei grădinițe.

Proiectul poate fi desenat pe hârtie (hârtia grafică este potrivită pentru acest scop) sau se poate realiza cu ajutorul programelor de calculator. Crearea unui proiect va ajuta la determinarea costului materialelor de finisare, a dimensiunilor corespunzătoare ale mobilierului.

Forma camerelor poate fi pătrată și dreptunghiulară, mai puține ori puteți găsi opțiuni cu colțuri mărunțite.

O camera pătrată este o cameră în formă normală, așa că designerii îi place să lucreze cu ea - orice metodă posibilă de zonare este potrivită pentru un astfel de apartament, puteți încerca aproape orice interior pentru el. Dar, mai des, camerele au o formă alungită, ceea ce creează anumite dificultăți în proiectare.

Sarcina principală în crearea interiorului unei astfel de încăperi este expansiunea optică a camerei, transformarea acesteia dintr-un "slot" într-un spațiu convenabil. În acest scop, poate fi folosită vopsirea cu accent a pereților, utilizarea de benzi - o bandă orizontală face vizual spațiul mai mare, dar în același timp plafonul pare mai mic. Cu cât este mai mare banda, cu atât este mai mică camera.Lama verticala face din camera mai mult alungita, iar plafoanele sunt mai mari.

Vă rugăm să rețineți:

 • Bara verticală este interzisă dacă înălțimea camerei este mai mare decât lățimea acesteia.
 • De asemenea, este important să se țină seama de partea orientată spre ferestrele camerei: dacă ferestrele se confruntă cu partea însorită, este posibilă utilizarea de gri deschis, turcoaz, albastru - astfel de culori vor aduce răcoare în sezonul cald; dacă umbra - folosiți culori calde: bej, piersic și altele.
 • Dacă lucrați pe balconul pre-vestiat, acesta poate fi transformat și într-un spațiu de lucru - un studiu, o zonă de luat masa sau un dressing.

Idei pentru un apartament cu o cameră

În cazul în care zona de living a apartamentului dvs. este de 15 metri patrati. m., designerii moderni oferă o privire mai atentă la opțiunea de a crea un apartament studio. Primele astfel de apartamente au apărut în Europa la începutul secolului trecut și au câștigat acum popularitate în țara noastră.

Principala lor trăsătură este absența completă a partițiilor interioare, o cameră privată este doar o baie. K

Camera, bucătăria și holul se îmbină într-un singur spațiu armonios.

Utilizând diferite metode de zonare, zonele funcționale sunt evidențiate în cameră.

Se poate folosi:

 • bucăți de mobilier (rafturi);
 • structuri arhitecturale (podiumuri, arcuri);
 • podele diferite (covoare, punerea în aplicare a diferitelor culori, respectiv zona);
 • corect accente lumina.

Toate aceste metode pot fi combinate între ele pentru a obține soluții interesante și luminoase.

Evidențiați acele zone funcționale de care aveți nevoie. Cineva lucrează acasă, deci este important să dotați un loc de muncă cu drepturi depline; pentru alții, casa este un loc de odihnă, este, prin urmare, important să se aranjeze un pat confortabil.

la locul de muncă

Ca loc de muncă, puteți utiliza un prag de ferestre larg, așezând dulapuri cu sertare retractabile sub el. Dacă scoateți consumabile de birou și un computer, puneți o saltea pe pervaz și arunci perne, veți avea un loc confortabil de citit.

Instalați sconturi sau puneți lămpi de masă pentru o muncă confortabilă.

Camera de zi

Pentru a evidenția zona de living, puteți utiliza elemente de podea: utilizați un laminat de culoare diferită de ceea ce ați pus în dormitor și în bucătărie.

Elementele de mobilier vor contribui, de asemenea, la evidențierea zonei oaspeților - o canapea setată "în spate" la contorul de bara sau la birou va delimita clar zona de ședere și bucătăria / zona de studiu.

dormitor

Uneori, oamenii nu pot renunța la un pat complet în favoarea transformării canapelelor, chiar și cu spațiu limitat. De asemenea, ca și în cazul unei canapele pentru oaspeți, este de preferat să așezați patul cât mai mult posibil de la ușa din față.

Pentru a crea un sentiment de confidențialitate, ascundeți dormitorul de ochii curios cu un perete de sticlă, ecran sau rafturi. Utilizați un iluminat mai scăzut în comparație cu zona de oaspeți, puneți un covor moale.

Fiți atenți! Când creați un proiect, rețineți că reamenajarea trebuie să fie coordonată cu agențiile guvernamentale. Demolarea pereților purtători este interzisă.

Dacă decideți să combinați bucătăria și încăperile, nu distrați-le pe capotă.

Idei pentru un apartament cu două sau trei camere

După cum sa menționat mai sus, primul pas este să creați un plan de proiect, luând în considerare toate caracteristicile camerei și dorințele dumneavoastră.

Camera de zi

Când planificați un design, este important să țineți cont de funcționalitatea camerei - fie că va fi utilizată pentru primirea oaspeților, fie pentru adunările familiale ale gospodăriilor după ziua de lucru.Pe baza acestui fapt, există o alegere a culorii și mobilierului principal al camerei.

În cazul în care camera de zi este un loc de întâlnire pentru oaspeți, camera ar trebui să fie decorate în culori luminoase, dinamice - galben, portocaliu, roșu. Nu este necesar să folosiți aceste culori ca culori primare - este suficient să pictați un perete într-o culoare contrastantă.

În cazul în care camera are o formă dreptunghiulară, accentul ar trebui să fie unul dintre pereții scurți.

Pe lângă introducerea dinamicii, o astfel de vopsire va ajuta la netezirea disproporției camerei dreptunghiulare, făcând peretele vizibil mai aproape de pătrat.

Dacă camera de zi este un loc de întâlnire pentru gospodării, alegeți un ton mai calm. Culorile contrastante sunt, de asemenea, potrivite aici, dar alegerea trebuie făcută în favoarea unei umbre aproape de nuanța de bază a pereților.

Puteți selecta o zonă pentru vizionarea TV, o zonă de șemineu (cu o lipsă de spațiu și o dorință mare, puteți folosi un șemineu fals).

Atunci când alegeți mobilier, luați în considerare funcționalitatea acestuia. Dacă aveți adesea oaspeți, uitați-vă la varianta canapelei-transformator, care vă va permite să organizați spațiu suplimentar de stocare.Dacă este posibil, așezați locul de dormit departe de intrare, pentru a nu deranja dormitul.

În camera de zi au adesea o zonă de lucru. O bună opțiune pentru plasare va fi un loc aproape de fereastră, mai aproape de lumina naturală. Pentru a evidenția această zonă, puteți utiliza toate metodele de zonare: separați biroul de un raft, de perete de sticlă sau de colorare cu contrast; instalați surse de lumină suplimentare.

O opțiune interesantă este amplasarea biroului în dulap: atunci când este închis, acesta este un dulap obișnuit, dar în spatele ușilor sale poate fi fie un birou de calculator, fie o suprafață mare de lucru pentru creativitate și artizanat.

Adesea, este necesar să se combine camera de zi cu dormitorul, în cazul în care cealaltă cameră servește ca pepinieră. Pentru a separa patul, folosiți aceleași metode considerate pentru un apartament studio.

dormitor

De obicei, în camera lui Hrușciov, cu o suprafață de 15 metri pătrați. m. dați la camera de zi, dar dacă decisiv pentru tine acasă este doar odihnă, puteți utiliza o cameră mare pentru dormitor.

Alegeți modelele de colț - aceasta este cea mai compactă opțiune în timp ce mențineți spațiu sau plasați-o în spatele oglinzii - aceasta va ajuta nu numai să vă evaluați imaginea la înălțimea sa completă, ci și să măriți vizual camera.

În dormitor se poate amplasa un dressing.

Cel mai bine este să amplasați o zonă de lucru lângă fereastră și să instalați rafturile cu toate accesoriile necesare pentru a lucra în apropierea ferestrei de deschidere. Dacă nu se presupune locul de muncă, atunci lângă fereastră se poate amplasa o masă de toaletă.

Nu uitați, de asemenea, alegerea iluminatului potrivit - în dormitor lumina ar trebui să fie slabă, difuză, cea mai relaxantă, iar pentru cei cărora le place să citească în pat, va fi important să plasați surse suplimentare de lumină lângă pat - acestea pot fi asemenea lămpilor de masă plasate pe noptiere, și lămpile de podea.

Este mai bine să poziționați patul cu un cap de perete, fără ferestre și uși, iar în fața acestuia puteți pune un mic piept de sertare, atașați un televizor pe perete.

stil

Mai intai, alege un stil bazat pe stilul tau de viata si preferinte, pentru ca trebuie sa traiesti in acest interior. Ascultați-vă pe dvs. și pe gospodărie.

Dar atunci când alegem un stil, trebuie să procedăm nu numai din dorințele cuiva, ci și din particularitățile unei evaluări vizuale a unui spațiu mic. De exemplu, stilul de design clasic implică utilizarea de mobilier solid, o abundență de elemente decorative și stuc.Toate aceste elemente vor afecta negativ spațiul camerei, făcând vizual chiar și mai mici.

Nu este de dorit să combinați mai multe stiluri dintr-o dată într-un spațiu mic - niciunul dintre ele nu va putea să se desfacă complet, cu condiția să existe o zonă limitată, ceea ce duce în cele din urmă la o grămadă haotică de mobilier, poate frumos, dar nu a putut să o arate; poate luminos, dar a pierdut pe fondul altor obiecte.

Merită folosită stilurile care disting caracteristicile simplității, clarității liniilor și absenței decorului luxuriant:

 • minimalismul;
 • tehnologie avansată;
 • Stilul scandinav.

Dacă sunteți confuzi de restrângerea acestor stiluri, faceți accente luminoase - pot fi picturi, postere, perne strălucitoare, suveniruri. Numărul acestor elemente nu trebuie să fie mare, trebuie să economisiți spațiu liber.

Desigur, echiparea apartamentului în conformitate cu toate regulile și canoanele pare o sarcină de neconceput, mai ales dacă nu există nimic în spatele experienței. Dar crede-mă, rezultatul merită. Nu vă fie frică să creați, creați!

Aș vrea să închei cu un citat al arhitectului american Daniel Hudson Burnham: "Nu vă gândiți la proiectele minore.Nu există suficientă magie pentru a încălzi sângele, astfel încât, cel mai probabil, nu vor fi realizate. "

Faceți un mic spațiu de cameră, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor