Modă cameră design cu o suprafață de 18 mp M

Cameră de 18 m². m este considerat tipic dacă vorbim de un bloc de apartamente. Designerii oferă multe opțiuni pentru interiorul unei astfel de case: de la clasic la minimalism și de înaltă tehnologie. Utilizarea unor soluții neobișnuite va ajuta la transformarea interiorului într-un mod la modă și interesant.

Tipul camerei

Criteriul care determină caracteristicile designului interior este adesea tipul de cameră. O sală de 18 de metri pătrați. m poate fi găsit în "Hrușciov", deoarece astfel de imagini sunt considerate tradiționale pentru camere de zi în case vechi. Un apartament studio și o cameră obișnuită într-un apartament mic au un pătrat similar. Toate camerele sunt diferite și fiecare dintre ele încearcă să se mări vizual și să o facă cât mai funcțională și confortabilă.

comunicarea

Pătrat cameră sau formă alungită în "Hrușciov" este adesea intrarea. De asemenea, este cel mai mare din apartamentele de acest tip.

Sala de trecere în "Hrușciov" este de două tipuri:

 • camera de zi cu balcon (în apartamente cu mai multe camere);
 • o cameră cu un balcon și o ușă la bucătărie (într-o singură cameră "Hrușciov").

Designul camerei de intrare presupune confort și detalii minime. Ca și în cazul camerei de zi, interiorul camerei din "odnushku" implică combinarea a diferite tipuri de spații: zone de agrement, locul de muncă, dormitor. Partițiile, podiumurile și nișele pot acționa ca elemente de zonare. Puteți face fără structuri suplimentare, împărțind spațiul cu culoarea, lumina, diverse tipuri de materiale și țesături.

În interiorul unei încăperi mici, fiecare centimetru de spațiu este important. Deci, pentru a crește spațiul folosit de multe ori balcon. Acesta poate fi izolat și echipat pentru un studiu, o sufragerie sau un dormitor.

În unele cazuri, designerii sfătuiesc să combine balconul cu camera, dezmembrarea peretelui adiacent, făcând astfel zona încăperii mult mai mare. Această soluție vă permite să implementați multe idei interesante.

Un studio

O caracteristică a designului apartamentului de studiou este că nu există nici o partiție separând bucătăria de alte spații de locuit. În studioul din piața 18.m în spațiul disponibil, aveți nevoie pentru a organiza bucătărie, dormitor și cameră de zi, și în cele mai multe cazuri - de asemenea, un loc de muncă și de studiu.

Merită să faceți o rezervare că acest tip de locuință este aleasă de băieți tineri, burlaci până la 40 de ani, cupluri tinere și familii. Apartamentele de tip studio sunt comune în Europa, unde atât bărbații bogați, cât și tinerii îi aleg ca case.

În Rusia, acest tip de apartament câștigă popularitate. Vârsta chiriașilor determină în mare măsură aspectul interior al apartamentului studioului. Designul presupune utilizarea de mobilier concis, un minim de piese, ușurință în construcții și ușurința de decorare a tavanului și podelei.

Pentru a distinge între zonele bucătăriei și camera de zi, puteți folosi bara, garderoba, canapeaua de colț. Este, de asemenea, posibilă zona de spațiu cu ajutorul diferitelor materiale: de exemplu, pentru a utiliza țigle în bucătăria și laminat sau linoleum în camera de zi. Separarea spațiului de la celălalt poate fi și lumină și culoare.

Nu este greu de organizat în apartamentul studio și un pat complet cu un pat. Zona de odihnă este separată de restul teritoriului prin pereți despărțitori de sticlă, plăci din gips-carton sau spumă,perdele orb.

compact

Un apartament obișnuit într-o casă construită de sovietici nu are o suprafață mare. Adesea cea mai mare cameră în ea nu depășește 18 metri pătrați. metri. Sala de dimensiuni mici nu atinge înălțimea plafoanelor și a scării sale, dar pentru a face o reparație decentă, crescând vizual proporțiile sale, este încă posibil.

Pentru a "extrage" o cameră, puteți utiliza tapet vertical cu dungi, iar pentru a mări lățimea sa, alegeți tapet orizontal cu dungi. Tavanul pentru o astfel de cameră este o prelungire lucioasă preferată.

Principalul lucru este să folosim regulile minimalismului, menținând în același timp liniștea liniilor și uniformitatea decorului. Chiar și o cameră mică într-un apartament obișnuit poate fi făcută o adevărată operă de artă, iar interiorul nu va arăta prea pretențios.

Cum se mări vizual?

Această întrebare este adresată tuturor proprietarilor de camere de 18 metri pătrați. m. Extinderea spațiului și îmbunătățirea funcționalității - sarcina principală a designerului.

Principalele metode de creștere a spațiului sunt:

 • utilizarea culorilor luminoase în interior;
 • "Albirea" tavanului - iluminarea intenționată a mijlocului său cu marginile mai întunecate;
 • demontarea ușilor, înlocuirea lor cu arcuri spațioase;
 • extinderea spațiilor ferestrelor;
 • demontarea peretelui adiacent balconului și extinderea camerei în detrimentul zonei loggiei. Este demn de remarcat faptul că proiectul acestor reparații necesită aprobarea scrisă a ITO;
 • utilizarea zonării în interior.

Unele tehnici ar trebui discutate mai detaliat. Designerii folosesc culori deschise pentru a crea un efect vizual de extindere a zonei. Pentru a face camera să arate mai spațioasă, alegeți laminat și linoleum de nuanțe de lumină: nuc de aur sau de lumină, stejar, fag, artar, pin natural.

Pentru pereți, este mai bine să alegeți tapet de nuanțe pastelate, cum ar fi șampanie, bej, gri, lăptos, nisipos. Ar trebui să fie atenți la ornamente mari, modele geometrice complexe. Puteți alege un tapet într-o floare mică. Aveți grijă când decorați pereții. Abundența culorii albe transformă adesea camere confortabile în spitale. Este mai bine să alegeți culori pastelate.

Atunci când alegeți mobilier, ar trebui să evitați draperiile cu mai multe straturi, culorile închise și modelele voluminoase.

Canapeaua, care adesea servește și ca pat, ar trebui să fie ușoară, compactă.O opțiune excelentă ar fi mobilierul transformabil, care poate fi ascuns într-un dulap sau nișă în perete. Primirea zonării spațiului este potrivită atât pentru camera dreptunghiulară cât și pentru cea patrată.

Cu ajutorul de partiții pot fi separate de fiecare zonă de recreere alte, sala de mese, la locul de muncă. Pereții sunt surzi și transparenți, din plastic, din sticlă. Diferite construcții din ipsos pot fi funcționale: ele plasează rafturi pentru miniaturi și cărți în interior, precum și compartimente de depozitare de înaltă calitate. Pereții pot fi făcuți sub forma unei ferestre sau a unui grătar metalic forjat. Dulap, canapea, perete va servi ca divizoare originale.

Recomandări generale

Principalele caracteristici ale designului interior al unei încăperi mici de 18 m2 pot fi date sub forma următoarelor teze:

 • minimalismul în tot: în aspectul mobilierului, decorului, detaliilor interioare;
 • utilizarea nuanțelor luminoase;
 • spot în locul unui candelabru cu mai multe etaje;
 • lipsa plafoanelor în mai multe etape:
 • mobilier de design simplu și concis, realizat în principal în culori strălucitoare;
 • spațiu de zonare.

Urmărind recomandările de mai sus, veți contribui la armonizarea spațiului, la crearea unui interior elegant, chiar și în piețe mici.

Exemple frumoase

Este necesar să se țină cont de opțiunile de design populare pentru o cameră mică.

Stilul clasic

Camera de zi în "Hrușciov" poate fi aranjat într-un stil clasic, folosind versiunea sa modernă. Texturile tapetate și țesăturile pe ferestre vă vor ajuta să obțineți efectul dorit. În conformitate cu tradiția, într-o cameră de zi în centru este o masă rotundă. Atingerile finale vor servi mobilier din lemn, picturi, antichități. Pentru decor, este mai bine să folosiți culori pastelate moi. Din punct de vedere vizual, puteți extinde camera cu ajutorul oglinzilor încadrate în rame din lemn ornamentate.

Clasicul este mereu la modă, așa că arătați că acest stil va fi în același timp un loc plăcut și luxos.

pod

Acest stil este foarte popular în rândul tinerilor. El este perfect pentru un tip tanar. Direcția mansardă implică absența oricărei decorări, ceea ce înseamnă că reparația va fi foarte ieftină. Puteți lăsa pereții din zidărie sau zidării. Designul tavanului implică prezența firelor înmulțite în exterior.Deschiderile ferestrelor trebuie extinse deoarece interiorul implică o cantitate mare de lumină.

Jaluzelele romane sunt recomandate ca perdele. Puteți completa interiorul cu mobilier brutal și o masă de oglindă.

minimalismul

O cameră decorată în această direcție va arăta mereu la modă și proaspătă. Acest stil minimalist este cel mai potrivit pentru interiorul apartamentelor mici. Atunci când faceți un design, este necesar să vă concentrați pe rigurozitatea formularelor și pe concisitatea detaliilor.

Interiorul implică utilizarea materialelor naturale, pictarea pereților în culori pastelate. Textura suprafețelor este aleasă în cea mai mare parte mată, fără luciu.

Provence

Acest stil va fi foarte binevenit când faceți un dormitor sau o cameră de zi. Interiorul satului francez presupune prezența unor culori calde în decor, o abundență de lumină. Tapetul dintr-o floare mică sau ziduri ușor tencuite va crea o dispoziție ușoară.

Puteți completa interiorul cu mâncăruri ceramice, flori, mobilier antic și țesături. Stilul Provence creează o atmosferă de lumină, căldură și confort.

Art Deco

Găsiți aplicația în direcția art deco în interiorul dormitorului.Pentru decorare, este mai bine să alegeți o culoare principală (galben, lăptos, smarald, turcoaz), adăugându-l cu nuanțe pastelate.

Accentul principal va fi cu siguranță un pat cu o căptușeală din piele moale, cu relief sub formă de pătrate sau romburi. Acesta va servi drept indicator al bunăstării proprietarilor. Când decorați pereții și podelele, designerii recomandă utilizarea materialelor naturale, precum și a lacului, care oferă strălucire obiectelor.

Picturile în rame aurite, oglinzile și lămpile de perete cu inserții de cristal sunt folosite ca detalii la modă în interiorul unui deco art.

Urmând sfaturile designerilor și bazându-vă pe propria lor imaginație, chiar și într-o cameră mică, puteți crea un interior la modă al viselor dvs. Atunci când se planifică situația unei încăperi cu imagini mici, este necesar să se țină seama de acele părți ale încăperii care de obicei nu sunt utilizate, de exemplu, spațiile de colț.

Vedeți următorul videoclip pentru antitrust în designul interior din acest an.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor