Sala de design de 20 de metri pătrați: exemple de design

Pentru a dota un apartament cu un dormitor mic nu este o sarcină ușoară. De regulă, în astfel de cazuri, este necesar să se combine într-un spațiu funcționalitatea a două camere simultan, și anume dormitorul și sufrageria. Dar nu disperați. Cu abordarea corectă a designului, puteți crea chiar și o cameră mică de 20 de metri pătrați. m confortabilă atmosferă familiară.

Room zoning

Există mai multe moduri în care puteți împărți o locuință de 20 de pătrate în două zone separate:

 • separarea vizuală, cel mai adesea formată cu ajutorul diferitelor modele de pereți, plafoane multi-nivel, arcade încorporate și surse de lumină multidirecționale;
 • împărțirea în zone care utilizează podiumuri, mobilier și articole de design suplimentare;
 • divizarea continuă prin partiții glisante, rafturi, ecrane sau perdele.

La zonarea unei încăperi, designul spațiului de culoare are un rol foarte important. Schema de culori trebuie aleasă pe baza cantității de lumină naturală din cameră și a stilului pe care îl alegeți în design. Dacă nu există suficientă lumină solară în cameră, atunci este mai bine să alegeți nuanțe luminoase și calde pentru decorarea pereților și podelei. Nu uitați de componenta psihologică a fiecărei culori. Pentru zona de dormitor este cel mai bine să alegeți culori pastelate liniștitoare, care vor contribui la o odihnă plăcută de noapte.

Culorile neutre pot fi folosite în zona de living, astfel încât părțile separate ale camerei vor fi mai bine combinate și vor forma un singur spațiu, care este foarte important pentru camerele cu funcții diferite.

Selecția mobilierului

Atunci când alegeți mobilier pentru o cameră mică în care trebuie să combinați un dormitor și o sală, amintiți-vă că ar trebui să fie compact, astfel încât să rămână suficient spațiu în cameră pentru a vă deplasa. Forma camerei este dreptunghiulară sau pătrată, iar o mulțime depinde de numărul de ferestre.prin urmare, înainte de a vizita magazinul de mobilier, este necesar să măsurați cu atenție camera din jurul perimetrului, să faceți un plan sau proiect de mobilier viitor cu dimensiunea exactă a articolelor de care aveți nevoie.

Una dintre cele mai bune opțiuni pentru camere mici sunt piesele transformabile de mobilier.

Setul principal de mobilier poate fi după cum urmează:

 • patul pentru zona de dormit poate fi fie dublu, fie unul și jumătate sau unic;
 • o noptieră sau un dulap poate fi, de asemenea, plasat în zona de recreere;
 • dulap, rafturi sau mini-perete pot fi utilizate în mod eficient pentru a separa spațiul dintre dormitor și camera de zi;
 • o canapea confortabilă pentru zona de living poate fi tradițională sau unghiulară, în funcție de aspectul spațiului de locuit;
 • un tabel în camera de zi este, de asemenea, necesar, și pentru a economisi spațiu, puteți achiziționa un tabel-bordură sau masa pliabilă;
 • Televizor sau home theater în zona de living.

Un astfel de set de mobilier necesar într-o cameră de 20 m2 va ajuta la economisirea spațiului fără a le aglomera cu lucruri inutile și vă va permite să plasați confortabil toate elementele necesare în viața de zi cu zi.

Design de cameră pentru bărbați

Recent, tinerii se îndreaptă din ce în ce mai mult către designeri de interior care doresc să creeze condiții de trai confortabile într-o zonă mică. Copiii în vârstă de douăzeci de ani, care tocmai intră în adulți, fac din ce în ce mai multe cerințe în ceea ce privește spațiul lor de viață.

Acestea includ următoarele puncte:

 • un stil individual conceput pentru a satisface nevoile și cerințele specifice ale unei anumite persoane tinere;
 • confort maxim. În camera unui tip de 20 de ani, nu ar trebui să existe lucruri inutile și inutile, comoditatea în totul este regula principală atunci când se planifică proiectarea unei camere pentru bărbați;
 • organizarea rațională a spațiului, mobilier confortabil pentru stocarea obiectelor personale și a îmbrăcăminții. Acest lucru este necesar pentru a menține o comandă permanentă într-un apartament cu licență;
 • minimalismul în decorarea și decorarea camerei. Designul camerei ar trebui să reflecte pe deplin interesele proprietarului.

Prin aderarea la aceste reguli de proiectare de bază, puteți crea o atmosferă individuală în cameră cu caracteristicile tânărului modern.

Un alt factor important este alegerea unui stil de design potrivit care să pună accentul pe cele mai bune trăsături ale caracterului proprietarului.

Direcții de proiectare

 • Stilul brutal - Una dintre opțiunile de design preferate pentru sediul unui om modern. Această soluție de design implică minimalism, care se învecinează cu asceza. În camera, decorate în stilul de "brutalism", de regulă, nu există nici tapet tradiționale de finisare sau tencuieli colorate. Suprafețele pereților și podelelor pot imita plăci de beton, lemn brut sau zidărie din cărămidă. Stilul este, de asemenea, caracterizat printr-o schemă de culori foarte restrânsă, fără accente strălucitoare, țipătoare, culorile principale ale designului fiind negru, maro, alb și gri.

Ferestrele din cameră, decorate în acest stil, de regulă, nu cortină deloc, deoarece acest stil interior necesită un iluminat bun atât din surse luminoase naturale, cât și din cele artificiale. Prezența perdelelor pe ferestrele de aici va fi pur și simplu necorespunzătoare, în cazuri extreme, puteți echipa deschizăturile ferestrelor cu jaluzele stilate. Mobila într-o astfel de cameră ar trebui să fie cât mai simplă și mai funcțională. Atunci când se furnizează, este de dorit să se aleagă forme simple și compacte. Stilul nu permite plasarea dulapurilor și mobilierului voluminoase. Rafturile și nișe cu sertare construite în pereți pot fi, de asemenea, amenajate pentru a stoca haine și articole de uz casnic.

 • "Loft" - Un alt stil modern care este adesea folosit pentru a proiecta casa unui om modern. Spațiul liber este important aici, deci dacă doriți să îl utilizați pentru a proiecta o cameră care nu este prea mare, va trebui să dezvoltați un plan pentru a optimiza fiecare metru pătrat în cameră. Este posibil să trebuiască să îndepărtați toate pereții din apartament, lăsând doar partițiile care separă baia și baia. Ferestrele în stil loft ar trebui să fie cât mai mari posibil. Ca și stilul brutal, această versiune a soluției de proiectare nu acceptă perdele și tyuly. Lumina maximă și spațiul - regula principală a "mansardei".

Pentru proiectarea pereților, podelei și tavanului în această decizie de proiectare pot fi utilizate cele mai imprevizibile combinații de finisaje simple cu ultimele inovații din domeniul designului interior. Aceasta poate fi zidarie in combinatie cu iluminarea cu LED a tavanului stretch. Linia principală în design ar trebui să fie totuși un motiv industrial. De asemenea, pentru decorare este permisă utilizarea accesoriilor interioare de epocă și antic: picturi, panouri sau postere, inclusiv părți ale pereților,decorate cu culori strălucitoare de graffiti.

 • Stilul de designer "High-tech" de asemenea, foarte popular cu jumătatea puternică a umanității. Stilul îmbină simplitatea aparent relaxată cu cele mai recente progrese tehnologice. De regulă, materialele de finisare moderne, cum ar fi plasticul, sticla, metalul, sunt folosite abundent în proiectarea acestei zone.

"High-tech" - este, mai presus de toate, claritatea formelor și gravitatea liniilor. În interior este selectat mobilier multifuncțional cu multe rafturi și sertare convenabile. Pentru a sublinia severitatea și corectitudinea liniilor în proiectare, adesea ascunse în pereți sunt dulapuri și rafturi ascunse pentru a stoca obiecte personale și aparate de uz casnic. Culorile principale care sunt prezente în design - argint negru, alb și metalic. Preferința în acest stil este dată iluminării artificiale și, în același timp, ar trebui să fie o mulțime. Vor exista o mulțime de lămpi încorporate, benzi de plafon LED și chiar lumini punctuale pe podea.

Principalul "truc" al stilului este tehnica modernă de dimensiuni uriașe. Televizoarele cu ecran lat și monitoarele de calculator sunt principalul obiectiv al designului și sunt afișate.Pentru zonarea spațiului într-un astfel de interior este cel mai bine să se utilizeze partiții glisante din sticlă mată sau metal subțire. Pot exista elemente suplimentare de decor, cum ar fi picturi, figurine sau cadre cu fotografii alb-negru. Este important să nu se abată de la linia principală de design, să nu exagerați cu decorațiunile.

 • Nu putem ignora nici o direcție interioară modernă, și anume stil rock design. Acesta este un stil de tineret relativ nou, ale cărui caracteristici principale nu au fost încă formate complet. Pentru tinerii care se bucură de muzică, acest stil în interiorul azi este foarte relevant. Poate că regulile de bază care ar trebui urmate pentru a decora camera unui tânăr iubitor de muzică sunt simplitatea și absența unor elemente inutile. Pentru proiectarea pereților și podelei, puteți utiliza principiile de bază ale tuturor stilurilor de mai sus.

De asemenea, este extrem de important să aveți un iluminat bun. Ei bine, dacă ferestrele din cameră sunt cât se poate de mari, lăsând multă lumină soare. Pentru iluminarea suplimentară, este mai bine să folosiți sconturi de perete și benzi LED.Un candelabru de tavan mare în acest stil ar fi complet lipsit de loc.

În design puteți utiliza culori mai luminoase, perdele pe ferestre și pături confortabile de pe canapea sau pat va arata bine aici.

Indiferent de direcția stilistică pe care o alegeți pentru dvs., mai întâi de toate, trebuie să vă bazați pe gusturile și preferințele dvs., stilul și ritmul vieții și ideile dvs. despre confortul și confortul optim, care sunt pur și simplu necesare în ritmul frenetic al realității moderne.

Exemple de apartamente studio de design de la un designer profesionist, veți găsi în următorul video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor