Subtilitățile designului camerei pentru un tânăr

Pentru un tânăr de orice vârstă este foarte important spațiul său personal. De regulă, oamenii nu acordă atenție minorului, în opinia lor, lucruri mici, dar în același timp sunt foarte gelos pentru orice invazie pe teritoriul lor. Prin urmare, este important să se gândească la întreaga proiectare a camerei dintr-o dată, pentru că atunci tipul pur și simplu nu va permite să schimbe nimic, deoarece bărbații sunt de obicei mari conservatori.

Există o mare varietate de tendințe de design pentru proiectarea spațiilor rezidențiale. Să încercăm să luăm în considerare cel mai potrivit pentru bărbați.

pod

Acest stil se distinge prin brutalitatea și ascetismul său. Este un amator și este recomandat mai degrabă pentru un tânăr de 25 de ani, decât pentru tinerii la vârsta fragedă.Trăsăturile sale distinctive - un minim de finisare și, uneori, absența completă. Din moment ce "mansarda" inseamna "mansarda", o camera in acest stil ar trebui sa aiba toate semnele sale - ziduri de beton goale, lipsa chiar a unui indiciu de decoratiuni, mobilier dur din lemn sau metal si in loc de perdele, jaluzele sau chiar fara ele.

Dacă suprafața brută a pereților și tavanului pare prea brută, puteți adăuga un pic de confort în cameră picându-l în culori neutre. Alternativ, puteți experimenta schema de culori și puteți vopsi toți pereții în mai multe culori. Tonuri preferate - alb, gri, maro, negru. În ceea ce privește acesta din urmă, trebuie să fii deosebit de atent cu asta. Chiar dacă spațiul este spațios, nu trebuie să-l pictezi pe toate negre - trebuie să-l adăugi măsurat și, de preferință, sub formă de mai multe accente. Abundența de negru în interior doar la etapa inițială va arăta spectaculos, și apoi va începe să opri și să se enerveze.

Dacă aveți de-a face cu o cameră pentru un tânăr într-un vechi "Hrușciov", atunci există de obicei o mică cameră sub grădina, a cărei suprafață rareori depășește 12 metri pătrați. m.În acest caz, merită în general să se abțină de la negru.

minimalismul

Acest stil de interior este foarte similar cu cel precedent. Aici, ca și în mansardă, nu există accesorii suplimentare. Fiecare lucru are scopul strict. Băieții sunt deseori preocupați, în mod obișnuit, de restabilirea ordinii în camera lor, astfel încât mobila pentru un astfel de interior ar trebui aleasă în termeni de practicitate și funcționalitate.

Spațiu și spațios dulap complet de perete - o opțiune bună pentru stocarea de haine și alte lucruri. În ea puteți pune rapid toate lucrurile împrăștiate în jurul camerei, dacă este necesar, restaurați rapid ordinea. În plus, acolo puteți stoca și mai multe lucruri voluminoase care pot fi adolescenți în 16 ani - role, hidromasaj, console de jocuri, instrumente muzicale. De asemenea, puteți aloca o zonă pentru stocarea discurilor, a cărților și a articolelor de papetărie.

Este mai bine să alegeți fațada pentru ușile dulapului din lemn sau plastic de înaltă calitate, dar nu ar trebui să vă uitați la oglinzile din știri - nu este tipic ca băieții să se admire în fiecare minut; Când proiectați o zonă de lucru pentru o cameră într-un stil minimalist, ar trebui să exersați, de asemenea, reținere. Dimensiunea tabelului ar trebui să fie exact așa încât să se potrivească laptopului și manualelor.Alegeți o tapițare practică pentru un scaun, astfel încât, dacă este necesar, puteți să eliminați cu ușurință urme de chips-uri sau cola.

Pentru finisaje într-un interior minimalist caracterizat de culori solide calme. Ar trebui să se acorde prioritate culorilor naturale. În mod tradițional, este nisip, gri, galben deschis, verde pal sau alb neutru.

Tehnologie înaltă

Acest design al camerei într-un stil modern și se va potrivi cu siguranță gustul tipilor de la vârsta de 18 ani, care sunt interesați, de exemplu, de robotică sau jocuri pe calculator. Are un ascetism caracteristic minimalismului, dar a fost deja diluat cu câteva inovații tehnice pe care le oferă progresul - acestea nu sunt doar prezente aici, ci și afișate pentru spectacol. Dacă un televizor este planificat în cameră, atunci acesta ar trebui să fie plasma celui mai recent model. În cazul în care muzica, atunci poate fi un sintetizator sau chiar un set de cilindru sau home theater, și întotdeauna cu acustic de înaltă calitate.

Mobila este încă lipsită de forme netede, toate liniile sunt clare, simple și ușor de înțeles. Cu toate acestea, dacă în loft am observat un design primitiv, atunci hi-tech, dimpotrivă, este plin de prezența unor mecanisme complexe ascunse.Există multe aparate moderne, sertare secrete și dulapuri încorporate. Sticla, metalul și plasticul sunt caracteristice pentru finisajul de înaltă tehnologie. Podeaua este acoperită cel mai adesea cu un înveliș sintetic. Cu toate acestea, cu utilizarea de materiale artificiale ar trebui să fie, de asemenea, atenți. Este important să ne amintim că acesta este încă un spațiu de locuit și că o abundență de sintetice poate afecta negativ starea de sănătate a unui adolescent.

Ca decor, sunt posibile postere tematice, picturi sau fotografii. Culorile de bază ale designului zidurilor sunt totuși toate nuanțele neutre. Puteți alege o culoare sau puteți combina mai multe nuanțe. Dacă un tânăr este îndrăgostit de graffiti, el poate decora personal unul sau mai mulți pereți în camera lui.

Un rol foarte important în iluminatul de înaltă tehnologie joacă. Aici este preferată lumina artificială - este prezentă pretutindeni: lumini încorporate pe tavan, iluminare interioară a mobilei, benzi LED pe pereți și rafturi. Cu ajutorul iluminatului, este posibilă zona chiar și o mică încăpere de 10 metri și zonele demarcate pentru odihnă și muncă. Lumina corect selectată poate extinde vizual limitele camerei.

sportiv

Această soluție interioară este potrivită pentru tinerii care se angajează într-un anumit sport. Dacă acesta este un jucător de fotbal, puteți alege materiale de finisare în culorile echipei sale, decora pereții cu decupaje din reviste sau postere cu atleți și idoli ai unui tânăr, iar pe podea se pune o podea care imită un teren de fotbal. Dacă proprietarul camerei este interesat de volei sau de baschet, atârnă-i o plasă pentru minge. Puteți decora camera unui tânăr care se bucură de luptele orientale cu citate de la maeștrii de arte marțiale.

Adesea, pasiunea copiilor pentru sport se dezvoltă în ceva mai mult, iar un tânăr de 20 de ani are deja o anumită listă de premii și realizări. Pentru cupoane și certificate, puteți selecta un raft sau un dulap separat cu uși de sticlă, astfel încât toți oaspeții care intră în cameră să poată vedea mândria proprietarului. Pentru un efect mai mare, dulapul poate fi echipat cu iluminare interioară. Acei tipi care nu sunt interesați de un anumit sport, ci preferă pur și simplu un stil de viață activ, pot fi mulțumiți de barele de perete cu un turnichet pentru a trage în sus sau un simulator. Deoarece astfel de lucruri nu sunt cumpărate timp de un an, nu ar trebui să economisiți pe calitatea echipamentului sportiv.Iar colțul, care a fost cumpărat pentru un adolescent la vârsta de 14 ani, va sluji stăpânului său la vârsta de 20 de ani.

Nu există reguli sau restricții speciale pentru decorarea unei camere într-un stil sportiv. Pot exista atât tonuri foarte luminoase, cât și întunecate. Aici puteți juca pe contrast, apoi camera va arăta dinamică, modernă și de tineret. După cum știți, sportul este, în primul rând, mișcarea. Prin urmare, o cameră în stil sportiv ar trebui să fie cât mai spațioasă și mai confortabilă posibil. Nu trebuie să-i faci mobilierul - ar trebui să fie la minimum. În același timp, ar trebui să fie practic, confortabil și nu voluminos.

muzică

Tema muzicală în proiectarea camerei pentru un adolescent sau un tânăr este destul de comună. Aproape niciodată nu iese din modă. Pe lângă rock și metal deja clasic, au fost adăugate recent genuri precum R'n'B, rap și alte direcții. Atunci când creați un interior muzical, puteți să vă îndepărtați de stereotipurile obișnuite și să eliberați imaginația. Aici este binevenită abordarea creativă - de exemplu, puteți folosi tobe ca rafturi.Nu le poți pune mult, ci ele vor servi ca element decorativ, ci mai degrabă atrăgătoare și neobișnuite. De asemenea, dulapul sau masuta de cafea pot fi decorate pentru un tambur.

Dacă aveți o chitară veche pe mezanin, nu vă grăbiți să o aruncați. De asemenea, poate fi folosit în interior, de exemplu, ca dulap de perete. Pentru a face acest lucru, trebuie să scoateți panoul frontal, iar în interior faceți câteva rafturi. Puteți, de asemenea, să decorați pereții cu autocolante frumoase reprezentând figuri de dans sau portrete ale unor muzicieni celebri. Puteți face ceasuri originale sau rame foto de pe CD-uri. Puteți, de asemenea, să le atârnați pur și simplu pe pereți și, dacă atârnați o minge de disco rotativă în tavan, razele de lumină vor fi reflectate în discuri, creând iluminare muzicală suplimentară.

avangardă

Acest design se distinge prin curajul ideilor și este potrivit pentru cei care nu se tem de experimente și creativitate, pentru tinerii încrezători care nu tolerează plictiseala și nu încearcă să iasă din mulțime. Pentru avangardă se caracterizează prezența unor culori și accente strălucitoare.Schema de culori nu tolerează tonurile - aici totul este la maximum și în contrast. Culorile sunt saturate, în timp ce este permisă vecinătatea nuanțelor tradițional incompatibile.

Mobila este deseori aleasă de autor, cu forme complexe și caracter îndrăzneț. Dar, în același timp, nu ar trebui să uităm de funcționalitatea sa. Patul ar trebui mai întâi să fie un loc de dormit și apoi o decorare interioară. Și un dulap, chiar dacă este de la cel mai la modă designer, ar trebui cu siguranță să fie spațios. Puteți face o cameră cu ajutorul luminii - puteți face un tavan întins sub forma unui cer înstelat deasupra patului, iar în miezul de deasupra scaunului și televizorului puteți închide un candelabru într-un stil modern sau puteți instala o lampă de podea cu un parasol original.

mare

Acest interior este mai potrivit pentru băieții adolescenți. El nu va pierde niciodată relevanța. Singura diferență este că părinții băieților moderni, la vârsta de 14 ani, au fost citiți de rătăcirile căpitanului Nemo, iar fermecătorul căpitan Jack Sparrow a devenit idolul fiilor lor.

Tehnologiile moderne de imprimare în format mare vă permit să creați imagini de fundal cu orice temă. De aceea, dacă gloria piratului menționat este bântuită de urmașii voștri, dați-i un dar și ordonați un poster cu un complot dintr-un binecunoscut blockbuster.Aceasta poate fi, de exemplu, o corabie pirată pe calea luminată în lună, în marea de noapte a întregului zid, iar spoturile vor crea iluzia unui cer înstelat. Pentru a completa imaginea, puteți așeza un abajur sub forma unui volan, iar în loc de perdele pe ferestre - plase de pescuit.

Pentru ca camera să fie o sufragerie, mai degrabă decât să amintească de peisaj pentru o performanță, este important să respectați măsura și să rezistați funcționalității. Pe podea, puteți așeza un laminat care seamănă cu o punte a unei nave. În decor este permisă o combinație de lemn și metal alb. De preferință, culorile sunt discrete. Pentru pereți, puteți alege maro, în asociere cu cabana căpitanului, sau albastru, ca marea. Orice ton neutru, care poate fi animat cu câteva detalii, este de asemenea permis - o stea de mare adusă pe perete sau o chiuvetă pe raft.

Rezumând toate cele de mai sus, putem concluziona că există o mulțime de direcții în care vă puteți mișca când proiectați camera bărbaților. Cu toate acestea, ele au ceva în comun: camera ar trebui să fie la fel de funcțională, confortabilă și viabilă.

Examinați camera pentru un tânăr într-un stil de înaltă tehnologie, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor