Cum de a decora camera pentru Anul Nou?

 Cum de a decora camera pentru Anul Nou?

Anul Nou este una dintre sarcinile cele mai magice și atmosferice. Pregătirea pentru aceasta începe cu mult înainte de seara zilei de 31 decembrie. Puteți petrece anul vechi și puteți întâlni noul la domiciliu, pe stradă sau într-un restaurant. Dar cea mai caldă va fi sărbătoarea ei într-o atmosferă familiară confortabilă. Indiferent de numărul de clienți, indiferent dacă acesta este cercul restrâns al familiei, sau un grup mare de prieteni, un rol foarte important este jucat de decorarea festiva a casei.

De unde să încep?

Cum de a decora camera pentru Anul Nou? Opțiunile pentru decorarea festivă a camerei sunt incredibil de multe. Până în prezent, există o mare selecție de ornamente gata făcute pe tema Anul Nou.Le puteți cumpăra în aproape orice magazin, mai ales în ajunul acestei sărbători. Cu toate acestea, a face decorațiuni de Crăciun cu mâinile tale este mult mai interesant și interesant. La aceasta actiune placuta poti atrage copii care vor fi incantati de o astfel de distractie.

De unde ar trebui să începi? În primul rând, este necesar să se stabilească câte camere vor fi decorate. Asigurați-vă că decorați camera în care va avea loc evenimentul solemn. Atmosfera în hol este importantă, mai ales dacă oaspeții sunt așteptați în această zi. Trecând pragul casei, ei se aruncă imediat în atmosfera Anului Nou. Fiind angajați în decor, trebuie să luați în considerare dimensiunea camerelor. Decorarea camerelor mari va fi diferită de decorarea camerelor compacte.

Este necesar să decideți cum vor fi decorate camerele pentru Anul Nou. Poți să faci cumpărarea decorului sau să-l faci singur. O opțiune bună ar fi combinarea produselor finite cu bijuterii realizate manual. În orice caz, veți avea nevoie de o listă a ceea ce trebuie să achiziționați. Pentru a face o listă cu materialele necesare, trebuie să știți exact ce bijuterii vor fi făcute.Materialele pentru decorare pot fi tăiate țesături, panglici, frânghii, puf, spumă și multe alte opțiuni.

Pentru a face mai ușor să determinați decorațiile specifice, ar trebui să luați în considerare unele dintre ele și să alegeți cele care vă plac cel mai mult.

Ferestrele de Anul Nou

Decorarea ferestrelor are o importanță deosebită pentru crearea unei atmosfere festive. Desenele sau elementele decorative de pe ferestre vor încânta trecătorii pe stradă și vor da o dispoziție specială. Cea mai faimoasă și mai populară modalitate de decorare a ferestrelor este plasarea fulgilor de zăpadă pe ele. De cele mai multe ori utilizați în acest scop servetele albe sau hârtia foarte subțire. Fulgi de zăpadă trebuie tăiați pe un șablon sau în conformitate cu propriul design. Nu sunt întotdeauna obținute fulgi de zăpadă frumoase prima dată, așa că nu fi supărat. Este necesar să continuăm crearea acestor decorațiuni de hârtie și foarte curând rezultatul dorit va fi atins.

Puteți să lipiți hârtia de zăpadă cu apă, să umeziți uniform decorarea și să o așezați cu grijă pe geam. De asemenea, puteți utiliza un adeziv PVA. Atunci când se utilizează adeziv, este important să nu se deterioreze sticla și să fie bine spălată de pe suprafață.

Decorarea ferestrelor cu șervețele de hârtie este cea mai simplă și cea mai frecvent utilizată metodă de proiectare., dar astăzi nu este singurul! Astăzi nu este dificil să găsești o hârtie specială cu o temă de Crăciun, care este ușor lipită pe orice suprafață plană. Lucrul cu astfel de hârtie este ușor, iar procesul de decorare a ferestrelor este mult simplificat. În plus, hârtia autoadezivă, de regulă, se desprinde ușor, fără a lăsa reziduuri pe geam.

Modelele reale de Crăciun pot fi pictate pe ferestre cu ajutorul celei mai simple paste de dinți. Principalul avantaj al acestei metode este că pasta este foarte ușor spălată de pe suprafața ferestrei. Puteți să-l trageți cu o perie sau deget. Variațiile ornamentelor sunt diverse, totul depinde de abilitățile artistice ale unei persoane. Pornind de la modele simple pe sticlă, terminând cu desene care au un complot (bineînțeles, de Anul Nou), acest decor va atrage toți locuitorii casei, oaspeții și trecătorii care o văd de pe stradă.

Dacă nu doriți să lipiți fulgii de zăpadă sau să trageți pe geam, puteți decora ferestrele altfel. Cel mai bun asistent în această afacere va fi o ghirlandă.Trebuie să fixați cu atenție pe ferestre, iar atmosfera festivă va fi gata. Un coș de bomboane și mandarine, așezat pe pervazul ferestrei, va fi, de asemenea, un decor minunat. Cel mai bine este să completați coșul de molid sau panglica de coș, legat cu un arc. Lumânările care stau pe fereastră vor arăta bine, în timp ce trebuie să urmați regulile de siguranță la foc și să le așezați departe de perdele și obiecte inflamabile.

Design de iluminat

Iluminarea festivă creează o atmosferă magică, deci ar trebui să acordați o atenție deosebită acestui aspect. Decorarea unei camere cu ghirlande luminoase este o modalitate familiară de decor de Anul Nou. Cu toate acestea, merită să nu piardă popularitatea până în prezent. Ghirlanda poate fi așezată direct pe pomul de Crăciun (dacă există unul), pe ferestre, pe pereți, decorează ușa cu ea și, de asemenea, atârnă în orice loc convenabil.

Pentru a face ca lumina să lumineze festivă mult timp, ar trebui să se acorde atenție calității ghirlandei. Se recomandă să cumpărați bijuterii de înaltă calitate, în acest caz va dura mai mulți ani și nu va dezamăgi cu lumini care nu ard. Depozitați ghirlanda ar trebui să fie în mod corespunzător.Aproape fiecare persoană, cel puțin o dată în viața sa, sa confruntat cu o sarcină atât de dificilă ca și dezangajarea ghirlandei, care nu a fost ținută foarte atent.

Garland nu este singura opțiune pentru designul de lumină de astăzi la domiciliu. Un loc special aparține lumanarilor. Diferite în culoare, dimensiune, forma de lumânare va fi o decorare minunată de Anul Nou al camerei. Puteți achiziționa produsul finit în magazin sau puteți crea o lumânare decorativă cu propriile mâini. Decorul de decorare poate fi foarte divers. Panglici din satin, dantelă, bucăți de țesătură frumoasă, panglică sunt potrivite pentru decorarea lumanarilor festive. Tot felul de compoziții cu ramuri de brad, conuri, flori uscate și cârje de rowan vor arăta foarte elegante și originale. Scorțișoarele de scorțișoară și portocalele uscate completează perfect designul lumanării.

Lustre, lămpi, lămpi, care este tot ce aparține corpurilor de iluminat, decorează decorarea de Anul Nou. Pentru aceasta, mici jucării de copaci de Crăciun sau doar figurine tematice suspendate dintr-o linie de pescuit transparentă sau dintr-un fir inconspicuos sunt potrivite.Materialul pentru figurile tematice poate fi orice: țesătură, pâslă, hârtie, lut. A face astfel de jucării cu mâinile lor nu necesită mult efort și costuri. Este necesar doar să determinați ce cifre vor fi făcute și să achiziționați materialele necesare.

Puteți să cedați jucăriilor de intuiție și de cusătură la discreția dvs. sau să găsiți modelul exact al unui anumit produs și să-l faceți. În plus, merită vizitate magazinele specializate, care au o selecție largă de truse pentru a crea tot felul de decorațiuni. Kitul include de obicei modele și toate materialele necesare.

Coroane și compoziții festive

Un atribut comun al decorului de Anul Nou este coroanele festive. Sunt spânzurați mai mult pe ușă, dar vor arăta grozav chiar deasupra șemineului sau chiar pe perete. Cramele de Craciun din diferite materiale pot fi perfect combinate cu o coroană tematică. În cazul în care camera are un șemineu decorativ, atunci cu siguranță trebuie să fie decorate cu meșteșuguri de Crăciun. Lumânări, ramuri de molid, mandarine și alte atribute ale sărbătorii vor crea un confort incredibil și o dispoziție festivă.

Crăciunul șosete și mănuși atârnate peste șemineu sunt foarte populare. Deși această tradiție a venit din vest, a reușit deja să se stabilească ferm în țara noastră. Este obișnuit să ascundeți suveniruri și mici cadouri în astfel de șosete și mănuși, precum și note, dorințe și felicitări pentru anul care vine. Ca cele mai multe decoratiuni de Craciun, o coronita poate fi cumparata la magazin sau o faci singur. Pentru a vă face singur un coroană de Anul Nou, trebuie să efectuați următorii pași.

 • Luați baza pentru o coroană, cea mai bună opțiune este spuma. Acest material ușor este foarte convenabil de utilizat, puteți atașa cu ușurință ramurile și toate celelalte detalii ale decorului.
 • Ramurile de molid trebuie atasate la baza. Ele pot fi atât artificiale cât și reale. Deși paiele artificiale nu oferă acea aromă de Anul Nou, ele vor arăta exact ca cele reale.
 • Elemente suplimentare de decor în formă de mici jucării de Crăciun luminos, tinsel, conuri atașați la ramuri de brad sau pin. Astfel de compoziții sunt adesea decorate cu arcuri, presărate cu paiete.
 • Ramurile la spuma atașată cu fire.Elementele mai ușoare și mai mici pot fi așezate pe lipici sau pe bandă dublă.

Când faci o coroană de crăciun, poți folosi orice decorare. Dacă fantezia necesită odihnă, atunci o idee mai specifică de decorare a unei încăperi pentru Anul Nou poate fi vizionată în articole sau reviste ilustrate.

Cum să decorezi un pom de Crăciun?

Principalul oaspete al sărbătorii de Anul Nou este pomul de Crăciun. Poate fi o bradă reală sau artificială, mare sau mică, pufoasă și nu foarte luxuriantă. În orice caz, arborele este un atribut important al sărbătorii, deci este necesar să o decorați. Puteți să o aranjați într-un mod clasic și să atârnați jucăriile de Crăciun și ploaia pe un copac. În ciuda faptului că designul tradițional are fanii săi, în momentul de față a pierdut puțin popularitatea sa. Decorarea copacilor de Crăciun este acum luată mai creativ, în mod obișnuit, folosind cele mai non-standard idei.

O soluție interesantă pentru decorarea unui pom de Crăciun vor fi fotografii mici ale tuturor oaspeților care vor fi prezenți la evenimentul de gală. Puteți să închideți fotografiile cu ajutorul căștilor mici sau puteți utiliza fire sau filete în acest scop.Bomboane și alte dulciuri vor fi o decorare minunată a copacului de Anul Nou. Mai ales dacă dulciurile sunt făcute de casă. Turta dulce, decorată cu glazură cu diverse ornamente, poate fi atârnată pe un copac de Anul Nou sau pusă pe o masă festivă. Din acest decor, toată lumea va fi încântată.

Jucăriile pentru pomul de Crăciun pot fi realizate manual. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de bilele de forme dorite și de tot ce aveți nevoie pentru design. Merită să cumpărați fire cu mai multe culori, margele, panglici, spangle. Cu ajutorul lipiciului, puteți adăuga sclipici sau margele la minge, în timp ce decorul poate fi monofonic sau în culori diferite. Dacă nu există suficient spațiu în cameră, puteți cumpăra un mic molid, o puteți decora cu tangerine și dulciuri, iar ikebana din ramuri de brad cu panglica de Anul Nou va decora masa festivă.

Girlande pentru decorarea bradului de Craciun pot fi, de asemenea, realizate manual.

Pentru decor puteți lua:

 • diverse mărgele strânse pe o linie de pescuit;
 • bandă;
 • figurine;
 • lanterne;
 • fir de perle;
 • „Ploaie“.

Cifrele lui Moș Crăciun și Maiden de zăpadă sau alte personaje de Anul Nou, plasate sub pomul de Crăciun, adaugă o atmosferă specială de basm.

În funcție de cameră

Decorul de Anul Nou poate varia, în funcție de camera selectată. Principalul criteriu atunci când alegeți un design pentru o grădiniță este siguranța copiilor din cameră, deci nu este recomandat să folosiți obiecte de sticlă sau să puneți lumânări acolo. Girlandele, care lucrează la electricitate, ar trebui să fie plasate la îndemâna copilului, și chiar mai bine - înlocuite de omologii de hârtie sau din materiale sigure.

Pregătirea unei camere pentru copii pentru Anul Nou va fi un eveniment real pentru copil. Producția în comun de fulgi de zăpadă, ghirlande și meserii va da copilului un sentiment de sărbătoare. O alegere excelentă ar fi jucăriile care personifică simbolul anului care vine. Astfel de animale de pluș drăguț sunt vândute în mod tradițional în multe magazine din oraș în ajunul Anului Nou.

Dormitorul adulților poate fi decorat mai divers și folosit ca decor pentru lumanari și ghirlande. Nu există nici o îndoială că atmosfera festivă și romantică va fi asigurată. De asemenea, în dormitor puteți pune artizanat de Anul Nou din ramuri de brad. Un coș cu mandarine și dulciuri, subiecte festive și decorațiuni de ferestre - toate acestea sunt potrivite pentru decorarea unui dormitor.

Stil și culori

Alegerea stilului și a culorii în designul de Anul Nou al camerelor depinde în întregime de preferințele proprietarilor casei. Nu există reguli și restricții în această chestiune. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că schema de culori a decorului ar trebui combinată cu schema generală de culori a interiorului. Nu este necesar să aranjați camera în culori închise, nu este recomandat să o decorați într-o culoare foarte colorată și strălucitoare. O opțiune universală este decorul în tonuri albastre. Nuanțele suplimentare pot fi roz, liliac, precum și aur și argint.

Imaginile de pe ochelari, fulgii de zăpadă albastră și albă și zăpada pe o suprafață transparentă vor fi asociate cu zăpada, gheața și atmosfera de Anul Nou. Bine în interior vor fi combinate și nuante diferite de aceeași culoare.

Exemple frumoase

Folosind o varietate de idei gata făcute și conectându-vă propria imaginație, puteți decora camera pentru Anul Nou cu stil și eleganță. Șemineul decorativ cu artizanat de pe Anul Nou va arăta confortabil. Cu toate acestea, poate fi creată o frumoasă decorare de Crăciun în cazul în care nu există șemineu.

Poate fi interesant să aranjezi scaunele pentru fiecare participant la sărbătoare. O simplă "ploaie" sau tapițerie tematică a scaunului va crea o atmosferă cu adevărat festivă. Pentru a oferi copiilor placere în dimineața zilei de 1 ianuarie, puteți face "urme" ale lui Moș Crăciun (sau Moș Crăciun). Pentru a face acest lucru, trebuie să vă treziți puțină făină pe podea și apoi lăsați o amprentă acolo.

De asemenea, este importantă și frumoasă decorarea cadourilor. O alegere excelentă ar fi ambalarea fiecărui cadou într-o cutie, care apoi este învelită în hârtie de cadou și legată cu o panglică. O servire frumoasă tematică a felurilor de mâncare va da, de asemenea, o dispoziție festivă oaspeților și gazdelor. Cele mai multe salate sau bucăți pot fi făcute sub formă de pom de Crăciun. Mandarinul poate face ochi și zâmbește, pentru că aveți nevoie doar de garoafe de mazare.

Pentru a pregăti ghirlande de casă, puteți obține cu elemente foarte non-standard. Chiar și cele mai comune paste colorate înțesate pe un fir pot servi ca decor original.

   Idei pentru decorarea camerei de Anul Nou sunt variate. Unii pot fi vizionați în articole tematice sau pot veni în mod independent, fără a limita zborul de fantezie și experimentare. Și cel mai important lucru: decorarea camerei pentru Anul Nou nu este deloc o problemă, ci o distracție plăcută!

   Cum să decorați camera pentru Anul Nou, consultați următorul videoclip.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor