Design de cameră: soluții personalizate

Designul camerei de zi este o etapă foarte importantă și serioasă a întregii renovări. Sufrageria și dormitorul sunt locuri unde ne petrecem cea mai mare parte a timpului liber și câștigăm puterea. Este important să creați totul pentru confortul dvs. și să luați în considerare numeroasele nuanțe.

Regulile camerelor

Aranjamentul adecvat al mobilierului nu este mai puțin important decât mobila în sine. Pentru a vă mulțumi rezultatele mult timp, luați în considerare sfaturile designerilor în legătură cu această problemă. Luați în considerare opțiunile de plasare a mobilierului într-un spațiu limitat, ca și în cazul unei zone mici cu care se confruntă adesea casele din panouri și Hrușciov.

Nu există atât de multe opțiuni posibile, unele sunt mai preferabile, unele mai puțin, unele sunt complet inaplicabile în anumite spații.

Există două metode principale de mobilier:

 • simetrice;
 • asimetric.

Sub aranjamentul simetric al mobilierului se înțelege amplasarea elementelor interioare pereche pe ambele părți ale unei anumite axe. De exemplu, sunt sugerate noptiere pe ambele părți ale capului. Potrivit acestui principiu pot fi amplasate rafturi pe ambele părți ale canapelei, dulapuri și altele asemenea. Pe partea opusă se află în mod tradițional televizorul. Aceasta este o atmosferă simplă și concisă, familiară cu ochii noștri. Cu toate acestea, această situație arată organic numai în camerele sub formă de pătrat.

Metoda asimetrică implică alternarea obiectelor înalte cu cele joase, care sunt situate de-a lungul pereților, ceea ce creează echilibrul necesar în interior. Proprietarii de spații alungite recurg la această metodă.

Cameră 17 mp m

În astfel de camere este cel mai bine să se respecte principiile standard de plasare a mobilierului. În apartamentele cu o cameră de dimensiuni medii, ecranele pot fi folosite ca zonare, ceea ce va ajuta la separarea zonei de lucru de dormitor. Astfel de partiții sunt ușor de pliere, și cu ajutorul lor se schimbă dimensiunile zonelor.

Dacă, de exemplu, proprietarii trebuie să primească oaspeți, ecranul se îndoaie și se retrage, iar noaptea este pur și simplu returnat. De asemenea, nu uitați de iluminare, deoarece după ce ați lucrat cu intensitatea sa, puteți separa funcțional o zonă de alta.

Camere mai mici de 17 de metri pătrați. m

Dacă aveți nevoie de zonarea unor astfel de încăperi mici, cum ar fi 12 și 16 metri pătrați. m, 11 și 14 metri pătrați. m, partițiile vor fi prea voluminoase, în loc să puteți utiliza perdele. Fibra densă va crea o izolație completă, iar tulul transparent va schimba ușor granița, menținând în același timp generalitatea camerei.

În cazul în care camera are destulă lumină naturală, de exemplu, o cameră cu două ferestre, în fața lor puteți instala un dulap oglindit, care adaugă vizual spațiu și aer.

O zonă de dormit într-o cameră mică este cel mai bine dotată cu o canapea extensibilă, care, atunci când este pliată în timpul zilei, va ocupa spațiu minim. Dacă o persoană locuiește într-o cameră, este logic să folosiți un scaun. Mobilierul din lemn este strict contraindicat. Zona limitată face să scăpăm de exces și să lăsăm doar cele mai necesare.Oglinzile, suprafața lucioasă a mobilei, rafturile deschise creează un interior mai aerisit.

Efectuând o cameră într-un apartament comun, trebuie să vă gândiți mai întâi la funcționalitate. Zonarea inteligentă va aduce confortul necesar casei dvs. Pentru a extinde spațiul, este mai bine să aranjați camera în culori luminoase, să ridicați tulul ușor și oglinzile.

Caracteristici de design

Stilul de proiectare depinde de aspect. Cea mai ușoară modalitate de a crea un design de camere pătrată, și peste unele opțiuni non-standard trebuie să-și rupă capul.

pasaj

În vremurile sovietice, camera de trecere a fost o problemă larg răspândită. Proprietarii au luptat cu planificarea rectangulară nereușită în multe feluri, separând o zonă de alta cu ecrane, perdele și chiar canapele și dulapuri. Mai jos sunt câteva sfaturi pentru a mări funcționalitatea camerelor de acces.

Una dintre modalitățile moderne de a face față unei camere incomode este un plan în plan deschis, care extinde vizual camera. Este necesar să scoateți pereții cortinei și să instalați pereți despărțitori de sticlă

O idee bună este să folosiți principiul simetriei. Spațiul dintre ușă este preluat deasupra axei.

Multe camere trec din cauza balconului glazurat activ. În acest caz, poate fi re-echipat ca un birou.

Deseori camera de zi este o cameră în care vin ușile din toate încăperile, ceea ce face dificilă amenajarea mobilierului într-un mod confortabil. Dacă sunteți proprietarul unui astfel de plan, nu încercați să construiți toate mobilierul de-a lungul pereților. În plus, spațiul liber liber nu este atât de mult, dacă scădeți ușile și ferestrele. Utilizați mobilier pentru zonarea clădirilor. De exemplu, canapeaua poate fi întoarsă în bucătărie.

Dacă zona de trecere nu vă permite să vă simțiți confortabil, puteți lua în considerare opțiunea de a muta portiera și de a separa o parte din cameră în favoarea coridorului. O astfel de activitate la scară largă necesită o coordonare obligatorie.

studiouri

În sensul general acceptat, un apartament studio sau spațiu deschis este o combinație de bucătărie și cameră de zi. Acest lucru sporește semnificativ confortul vieții și extinde spațiul.

Zona de bucătărie este de obicei separată de un bar, care este nu numai foarte convenabil, dar și elegant. Este foarte important să instalați televizorul în așa fel încât acesta să fie văzut nu numai de pe canapea, ci și din toate punctele apartamentului.În acest fel, membrii familiei pot face aceeași emisiune TV în timp ce fac lucruri diferite.

Loc de prânz este cel mai bine pentru echiparea ferestrei. În primul rând datorită luminii naturale, precum și pentru a vă bucura de vederile de la fereastră și de a comunica nu numai în timp ce vizionați televizorul.

În formă de L

Într-o astfel de cameră non-standard, canapeaua este mai bine să alegeți o formă - cu cotiere din lemn, astfel încât să puteți pune o ceașcă sau un geam acolo.

Pentru a ascunde oricare dintre zone, utilizați ecranul.

unghiular

Prezența a două ferestre în cameră este luxoasă și frumoasă, deci nu pierdeți șansa de a crea un spațiu confortabil și luminos. Foarte des, aceste camere sunt jucate pe principiul simetriei.

Ferestrele mari se potrivesc bine cu minimalismul. Partea însorită, chiar și cea unghiulară, oferă uneori rezidenților neplăcerile. Camera cu lumină întunecată trebuie să întunecăască jaluzelele, perdelele și tulul.

Faceți loc în culori luminoase pentru a adăuga și mai mult aer. Dacă ferestrele sunt situate pe pereți opuși, atunci este permisă crearea unui design diferit.

Este mai bine să plasați desktop-ul lângă fereastră pentru a asigura lumina naturală, dar aranjamentul mobilierului nu trebuie să împiedice trecerea spre zona ferestrei.Lângă ferestre puteți pune două scaune, iar între ele o masă de cafea, lampă de podea sau plantație.

Dacă sunteți suficient de norocoși să aveți ferestre mari de la podea până la tavan, puneți mobila opusă pentru a vă bucura de vederi.

Prin numire

Designul unei camere depinde nu numai de mărimea și aspectul acesteia, ci și de scopul acesteia.

Camera de zi este de obicei cea mai spațioasă în apartament, ceea ce oferă spațiu pentru imaginație. În ceea ce privește stilul, există anumite standarde. Interiorul este decorat fie în stil clasic, fie în conformitate cu noile tendințe moderniste.

Clasicul nu devine plictisitor cu timpul și nu are elemente iritante strălucitoare, care nu pot fi spuse, de exemplu, despre interiorul într-un stil loft. Indiferent cât de original poate fi proiectul, este puțin probabil să fie la fel de plăcut pentru proprietari în 5-10 ani. Camera de oaspeți aparține tuturor chiriașilor apartamentului și ar trebui să fie universală. Camera trebuie să fie confortabilă pentru a primi oaspeții și pentru a petrece serile de familie.

Atunci când alegeți un interior pentru dormitor, este important să înțelegeți caracteristicile unui cuplu sau ale unei persoane care trăiește în acesta.În special, este necesar să se țină cont de sexul proprietarului și de dependența acestuia.

Femeile de tip boudoir sunt mereu fundamental diferite de dormitorul bărbaților. Designul apartamentelor unei fete pline de farmec și a unui tip de gamer va varia, ceea ce este destul de natural, deoarece designul camerei ar trebui să corespundă cu chiriașul.

A face loc pentru bunica, trebuie să ia în considerare nevoile persoanei în vârstă, și anume - abilitatea de a ajunge la pat la cabinetul medical pentru a obține dreptul de lucru, fără a fi nevoie să se aplece scăzut sau pe un scaun.

Biroul este de obicei proiectat în culori stricte și întunecate. Este adesea folosit tapiterie din lemn, care creează o atmosferă de clasică scumpe.

În ceea ce privește bucătăria, mai întâi trebuie să decideți despre ce vorbiți: o bucătărie standard sau o bucătărie combinată cu o cameră de zi. De obicei, interiorul bucătăriei este ales de bucătarul șef din casă. Gătitul durează mult, deci este important ca toate manipulările "bucătăriei" să fie cât se poate de confortabile.

În baie, principalul lucru este să folosiți eficient fiecare milimetru de spațiu. Luați în considerare locul în care este mai bine să așezați mașina de spălat, în unele cazuri este mai bine să o faceți în bucătărie, unde să atârnați o șină de prosop încălzită, aveți nevoie de un dulap și așa mai departe.

Gusturile copiilor și adulților diferă în mod semnificativ, prin urmare, pentru a vă face plăcere copilului, dar, în același timp, păstrați practicabilitatea și funcționalitatea, angajați-vă în redactarea camerei copilului împreună cu copilul.

Înregistrarea coridorului depinde de mărimea acestuia. În cazul în care literalmente are o dimensiune de 2 pe 2, atunci nu vă clarificați. Principalul lucru este de a furniza cârlige și un loc pentru încălțăminte. Dacă suprafața coridorului este mai mare, de exemplu 4 până la 4, atunci vă puteți gândi deja la un loc în care puteți sta, un piept de sertare și o oglindă, lucruri drăguțe precum menajera.

Recomandările generale pentru proiectarea unui coridor mic sunt simplitate și nerăbdare:

 • nu - monitor tapet;
 • nu - rafturi deschise;
 • iluminare bună;
 • oglindă.

Dacă sunteți un proprietar fericit al unei săli de intrare spațioase, puteți să vă dați liber imaginația și să vă permiteți un decor și un aranjament de mobilier mai interesant.

Variantele de machete pot fi multe: de la camerele standard și simple până la neobișnuite, triunghiulare și pentagonale, dormitoare sub acoperiș și altele asemenea. Folosind sfaturi generale, puteți crea o atmosferă confortabilă și neobișnuită în orice casă.

Toate soluțiile de mai sus vă vor ajuta să creați un mediu confortabil în jurul dvs. și să petreceți timp cu beneficii.

Cum se face?

Dacă apartamentul dvs. nu este la fel de spațios cum doriți, nu vă supărați - pentru zonele mici, există multe idei neobișnuite. Dacă spațiul apropiat te doare, atunci gândește-te la proiectul de reabilitare. Camera poate fi extinsă combinând o cameră și o bucătărie sau o cameră și un balcon. Pentru a face acest lucru, va fi necesar să se demoleze un zid comun de cărămidă.

Locașul apărut poate fi dotat cu o zonă de lucru sau, dimpotrivă, cu o zonă de ședere prin plasarea rafturilor și un fotoliu acolo. În cazul în care spațiul rezultat nu este atât de mult, puteți echipa o nișă pentru un dulap încorporat în loc de un balcon. Înainte de a începe activitatea, este necesară coordonarea proiectului în cadrul autorităților competente. Faceți reamenajarea fezabilă cu propriile mâini, dar dacă aveți îndoieli, este mai bine să vă adresați profesioniștilor.

Soluții de culoare

Clasicele sunt întotdeauna la modă, mai ales în spații mici.

 • Nuanțele pastelate ușoare precum fildeșul, laptele și bejul vor aduce căldură și aer în interior. Mobilierul se va potrivi oricarei, principalul lucru nu este să alegeți prea greoaie.
 • Designul camerei în tonuri albe, azure și albastru-verde aduce prospețime și vigoare.Soluția perfectă pentru camerele calde și înghesuite.
 • Fanii confortului rustic vor aprecia stilul Provence. Amintiți-vă că neglijența ar trebui să fie ușoară, nu exagerați cu detalii.
 • Cu cât camera este mai mică, cu atât mai puține ar trebui să fie elementele decorului. În acest sens, stilul minimalismului va fi o mare opțiune. Lacomia laconică alb-negru întotdeauna arată decentă și elegantă.
 • Luxul și confortul adaugă toate nuanțele de maro: nisip, cafea, teracotă.
 • Schema de culori galbena este întotdeauna relevantă. Acordați atenție nuanțelor interesante și la modă ale porumbului, muștarului și ocrului.
 • Toate nuanțele de albastru, de la pastel la ultramarine profunde, conferă adâncime camerei magice.
 • Se pare că mirosul floral umple camera, decorată în violet, liliac sau purpuriu.

Desene și modele

Toată lumea știe că culorile întunecate și amprentele mari ascund spațiu, astfel încât în ​​încăperi mici este mai bine să se folosească o paletă ușoară, dar nimeni nu a anulat accentele întunecate și luminoase. De asemenea, nu este recomandat să utilizați imagini de fundal cu un model mare 3D și modele mari în spații înghesuite.

Exemple frumoase în interior

Toate lucrurile care ne înconjoară au un impact asupra vieții noastre. De aceea este atât de important să acordăm o atenție deosebită designului spațiului din jur. Sala frumoasă și bine proiectată nu numai că îi place ochiul, ci rezolvă problemele de planificare proastă, lipsă de spațiu, ascunde defectele și mărește funcționalitatea.

Mai jos sunt exemple de combinare cu succes a esteticii si comoditatii. La prima vedere, se pare că plasarea mobilei și nu supraîncărcarea camerei este o sarcină aproape imposibilă. Cu toate acestea, designerii se confruntă cu pricepere cu condițiile de lipsă de metri pătrați și non-standard layouts.

 • O opțiune minunată în culori blânde pentru o fată. Otomanul compact, în același timp, îndeplinește rolul cabinetului. Zona ferestrei este efectiv implicată sub desktop.
 • Soluție non-standard pentru elevul camerei. În centrul grădiniței există un întreg complex care unește un birou, un pat și un dulap.
 • O decizie îndrăzneață pentru tineri. Zona de recreere sub tavan și rafturi deschise pentru lucruri.
 • Cameră mică și confortabilă, unde nu este nimic inutil, dar în același timp există tot ce aveți nevoie.
 • Loggia, transformată într-un dormitor pentru copii.
 • Aici este - o soluție la problema unei încăperi înguste și incomode.
 • Opțiunea de zonare cu zonare reușită cu textile.
 • Patul este bine ascuns în dulap. Practic și elegant.

Soluțiile non-standard de design de cameră văd următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor