Bucătărie-cameră de zi în stilul "high-tech": caracteristici ale interiorului modern

Combinația de zone funcționale în apartamente și case rezidențiale este o inovație foarte interesantă și convenabilă în planificarea încăperilor. Astfel de soluții fac posibilă extinderea semnificativă a spațiului chiar și al unui mic apartament. Combinând bucătăria și sufrageria, ca una dintre opțiunile de combinare a zonelor, crește semnificativ spațiul bucătăriei. În această versiune a aspectului, puteți implementa o mulțime de idei pentru un design frumos și elegant, precum și pentru a organiza în plus o zonă de luat masa pentru primirea oaspeților și mese de familie.

De ce combinate?

Principalele motive și premise pentru combinarea spațiului de living și de bucătărie sunt următoarele caracteristici ale locuinței:

 • Bucătărie spațioasă mică și spațioasă. O bucătărie mică este mai mult sau mai puțin convenabilă pentru o persoană.dar dacă o familie de mai mulți oameni locuiesc într-un apartament sau casă, pur și simplu nu se va întoarce într-o cameră mică.

Odată cu demolarea unuia dintre pereți și o creștere a spațiului de bucătărie, această problemă dispare. În spațiul de bucătărie-cameră de zi este posibil să se organizeze o zonă de luat masa la toate.

 • Cameră spațioasă adiacentă. În cazul în care apartamentul are un living mic și bucătărie, dar camera adiacentă are o suprafață mare, soluția ar putea fi să mutați peretele și să reduceți spațiul din cameră. Camera poate fi echipată cu un dormitor confortabil. Și zonele din bucătărie și din camera de zi care au primit mai mult spațiu ar trebui echipate cu un design competent.
 • Creșterea suprafeței livingului. În apartamentele mici, problema locului de primire a oaspeților este destul de acută. O cameră mică deseori serveste ca un dormitor matrimonial și face prieteni în ea nu este foarte convenabil. Și zona sala ar putea fi insuficientă.

În acest caz, datorită demolării peretelui dintre camerele adiacente, puteți câștiga spațiu suplimentar.

Pro și contra

Avantajele evidente ale combinării unui living și a unei bucătării includ:

 • Efectul creșterii vizuale și funcționale în spațiu. Acest lucru este valabil mai ales pentru apartamentele de dimensiuni mici, unde pereții și pereții despărțitori dintre camere par să "zdrobească" și să "fure" contoarele deja prețioase ale spațiului liber.
 • Utilizarea mai confortabilă și convenabilă a două zone ale apartamentului. Dacă oaspeții vin la dvs. sau aveți o cină de familie, va fi mult mai convenabil să serviți alimente, să pregătiți felurile de mâncare și să schimbați vasele. La urma urmei, produsele și tacâmurile vor fi foarte apropiate. Hostessul nu trebuie să lase oaspeții să pună un ceainic pe sobă sau să aranjeze bucățile de tort pe plăci.
 • Interior confortabil și economii la aparatele și mobilierul electric. Pentru o cameră combinată, puteți alege un tip de iluminat economic, deoarece de fapt nu mai trebuie să luminați două camere separate. În camera de zi, combinată cu o bucătărie, doar un televizor. Mobilierul selectat corespunzător va ajuta și la economisirea banilor.
 • Mâncăruri confortabile și plăcute. Atunci când în bucătărie există foarte puțin spațiu, membrii familiei trebuie să se mulțumească la o masă mică sau chiar să ia prânzul și cina pe rând. Uneori este posibilă și mai inconfortabilă opțiunea atunci când trebuie să plecați cu plăci în hol sau dormitor.Este mult mai confortabil și curajos să luați cina împreună la o masă suficient de mare.

Unii consideră următoarele dezavantaje:

 • Aburul de la fierbere și miroase din procesul de gătire devin imediat obișnuiți ai camerei de zi. În interior, acesta poate fi înfundat sau cald dacă procesul de gătit este lung. De asemenea, umiditatea poate crește periodic, deoarece cele mai multe procese de stingere sau de fierbere sunt asociate cu fierberea lichidului. Și praful și alți contaminanți care se ocupă de mobilier sunt mai greu de curățat.
 • Dacă în apartament nu există încă camere separate, sau nu toți membrii familiei le au, atunci combinarea camerei de zi cu bucătăria poate provoca un disconfort psihologic în timp. Din moment ce această zonă devine obișnuită, nu este posibil să fim singuri cu ea, să ne retragem pentru muncă sau să citim.

Stilul modern

Designul camerei în stilul "hi-tech" este întotdeauna foarte atractiv și ușor de recunoscut. Acest stil sa născut la sfârșitul secolului al XX-lea și și-a câștigat rapid popularitatea în domeniul designului interior pentru diverse tipuri de spații. Specificitatea acestei tendințe în design este șocantă, o combinație îndrăzneață de diverse materiale, soluții originale de culoare.O caracteristică caracteristică este utilizarea rațională a spațiului și a mobilierului.

În stilul "high-tech" există foarte puține lucruri, iar obiectele sunt destul de mari, cu forme clare și drepte. Pentru proiectarea bucătăriei în acest stil sunt folosite în principal materiale precum plastic de diferite culori, sticlă, metal. Oglinda sau suprafețele reflectorizante sunt binevenite.

Principiile de bază și principiile de proiectare combinate cu bucătăria din camera de zi în stilul "high-tech":

 • Iluminarea suficientă a încăperii. În această direcție, lumina luminoasă și detaliată predomină. Adesea se utilizează iluminatul încorporat, iluminarea suplimentară a mobilierului sau a elementelor decorative. Spectrul de culori al iluminatului este neutru sau rece.
 • Planificarea spațiului geometric. Contururile directe ale mobilierului, un minim de adăugiri și detalii decorative nefuncționale.
 • Culori vii și vii. Adesea există un contrast, o combinație evidentă de culori și nuanțe. Combinațiile de contrast ale elementelor luminoase cu fundal alb sau deschis sunt deosebit de eficiente. A doua schemă de culori este utilizarea unei singure culori sau 2-3 nuanțe aproape într-un spectru.Suprafețele de lucru ale mobilei nu sunt ocupate de nimic. Aparatele de bucătărie, produsele alimentare, produsele de curățare, obiectele personale sunt depozitate pe rafturi, în piedestal sau în dulapuri închise.
 • Plasarea rațională și convenabilă a mobilierului și a aparatelor de uz casnic. Acest stil nu tolerează strângerea de lucruri și mobilier. Spațiul rămâne cât mai liber posibil, datorită plasării numai a elementelor minime necesare. Pentru o cameră de zi, combinată cu o bucătărie, un scaun pliat, scaune pliabile și mese de glisare construite în dulapuri de bucătărie vor funcționa bine.

Revizuirea bucătăriei de înaltă tehnologie în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor