Arborele din interiorul apartamentului: design natural elegant

Arborele din interiorul apartamentului: design natural elegant

O mare varietate de materiale artificiale practice nu ar putea forța lemnul natural. Materialele prime naturale sunt în mare cerere la nivel mondial ca material pentru decorarea interioară a apartamentelor și caselor. Lemnul are o serie de avantaje datorită cărora nu își pierde relevanța. Matricea este utilizată atât în ​​stilurile clasice, cât și în cele moderne. În continuare, în articol vom vorbi despre utilizarea lemnului în interiorul spațiilor rezidențiale.

Caracteristicile materialelor

Luați în considerare avantajele lemnului natural:

 • Protecția mediului și siguranța pentru sănătate.Materialul este complet inofensiv pentru copii mici, animale de companie și alergii.
 • Culoare naturală extraordinară. Unele soiuri sunt decorate cu inele expresive anuale, altele au un model monocromatic și neted.
 • Rezistent la uzură și durabilitate.
 • Matricea creează o atmosferă caldă și familiară în cameră.
 • Mobilierul și obiectele decorative din lemn arată elegant, elegant și bogat.

Fiecare varietate are o culoare specială și caracteristici individuale de performanță. În domeniul designului au fost utilizate atât soiuri rare cât și comune.

Utilizați în decor

Acest material este folosit în mod activ în apartamente și case într-o varietate de stiluri. Designerii au apreciat lemnul la adevărata sa valoare datorită varietății mari de culori și texturi.

Este de remarcat faptul că mobilierul din lemn, mai ales dacă este o rasă valoroasă și rară, este cel mai elegant, valoros și elegant. Decorează nu numai clădiri rezidențiale, ci și restaurante scumpe, hoteluri de înaltă clasă și alte instituții de elită.

Decorarea podelei

Pardoseala este importantă nu numai ca un element decorativ, ci și un instrument pentru crearea unei atmosfere confortabile în cameră.Finisajul de înaltă calitate vă va ajuta să mențineți camera caldă și să deveniți un suport solid sub picioare.

Parchetul din această gamă se găsește în spații rezidențiale rareori datorită costului ridicat. Dar prețul este pe deplin justificat prin frumusețea, durabilitatea, prietenia cu mediul și alte avantaje. Nu un singur analog artificial, chiar și cea mai înaltă calitate, poate înlocui complet materialul de finisare din lemn.

Cu grija potrivita, podelele vor arata elegante si atractive pentru multe decenii. De asemenea, afectează longevitatea climatului interior.

Această opțiune de pardoseală este utilizată în stilurile clasice. Materialul de finisare completează interiorul rafinat și luxos. De asemenea, lemnul natural este folosit pentru a proiecta stil rustic de țară și mansardă industrială modernă. Pe podeaua copacului, praful se acumulează mai lent decât pe finisajul artificial.

Piese de mobilier

Indiferent de dimensiunea camerei și de stilul decorativ, mobilierul este un atribut obligatoriu al camerei. Elementele din lemn natural se evidențiază pe fundalul produselor din alte materiale.Acestea sunt produse premium care impodobesc interioarele rafinate, precum și diverse unități de elită.

În stilurile clasice (baroc, imperiu, rococo și altele) mobilierul din lemn este decorat cu elemente aurite, figuri tridimensionale, sculptură, textile scumpe și alte detalii. De asemenea, scaune din lemn, paturi, dulapuri și mese sunt folosite pe baza tendințelor asiatice și a stilurilor satelor (țară și Provence). Produsele din materii prime naturale sunt elemente esențiale în direcția modernității și clasicismului.

Mobilierul din lemn nu numai că va decora decorul cu culori naturale, ci va oferi și un confort extraordinar în timpul utilizării. Durata de viață a mobilierului de înaltă calitate este de câteva decenii.

Tipuri de matrice

Pentru fabricarea de interior folosește o varietate de soiuri care diferă în ceea ce privește culoarea și textura.

Soiuri domestice - Este de stejar, mesteacan, pin, frasin, zada, tei si altele. De asemenea rase exotice - wenge, mebrau, tic, abachi, fag și multe altele.

Fiecare varietate are o culoare deosebită și caracteristici de performanță. Unele sunt mai potrivite pentru stivuirea în încăperi cu umiditate ridicată, altele prezintă rezistență la temperaturi scăzute sau ridicate. Culoarea produsului este aleasă pentru decor, precum și pentru schema generală de culoare din cameră.Mobilierul din soiuri întunecate va arăta mai ales expresiv pe fundalul zidurilor ușoare și invers.

uşi

Ușile îndeplinesc o funcție importantă în procesul de zonare a încăperilor. În ciuda faptului că în unele arhitecturi de stilistică sunt instalate în locul lor, nu va fi posibilă abandonarea completă a pânzei. Modelele din lemn demonstrează o înaltă rezistență, fiabilitate și practicitate. Piața oferă o mare varietate de opțiuni pentru fiecare gust și buget. În plus față de cârpele surde, ușile cu sticlă și inserții metalice sunt foarte populare. Combinația a două materiale diferite conferă produsului un aspect deosebit.

Stofele din materii prime naturale pot fi fabricate în culori diferite. De asemenea, clienții pot alege modele de diverse dimensiuni, forme și texturi. Produsele diferă în funcție de tipul construcției și de metoda de deschidere.

Lemnul este ușor de procesat, datorită căruia materialul poate fi dat în orice formă. Stofe din masiv sunt folosite în direcțiile clasice și moderne. Experții observă că materialul natural creează un microclimat special în cameră, care are un efect pozitiv asupra non-umane.

accente

Lemnul este folosit nu numai ca material pentru fabricarea mobilierului, decorării și a altor elemente-cheie, dar și în formă de elemente suplimentare. Acest material are o estetică deosebită, datorită căreia este folosit pentru a crea o atmosferă familiară și caldă în cameră. Chiar și obiectele mici pot schimba atmosfera în cameră prin adăugarea unor note de confort și confort în decor.

Lucrurile mici și compacte (rame și fotografii, figurine, cutii și alte obiecte) vor face situația proaspătă. Pot fi atât lucruri utile în casă, cât și dulciuri drăguțe.

Bucătăria va arăta ustensile mari din lemn și tacâmurile. Atunci când alegeți elemente suplimentare, este necesar să se țină seama de stilul interiorului, în caz contrar obiectele nu se vor încadra în decor, ci distrug integritatea.

Produsele dintr-un copac vă vor ajuta să schimbați un interior și să îl faceți mai atractiv și mai elegant. O soluție excelentă pentru actualizarea decorului fără cost și efort.

Lemn în forma sa naturală

Ca element decorativ este adesea folosită lemnul în forma sa brută. Acestea pot fi ramuri sau secțiuni de trunchiuri.Designerii remarcă faptul că ramurile mari și masive pot fi folosite în locul barelor de perdele. Un astfel de element este ideal pentru o țară rustică americană.

Compoziții originale cu aspect elegant, de mici crengi și particule de lemn. Aceste elemente sunt ideale pentru zonele decorative, care tind să fie naturale și naturale.

Este demn de remarcat ecrane de lemn și alte elemente pentru camerele de zonare. În acest caz, produsul realizează două funcții simultan: decorative și utile.

prelucrare

Pentru a proteja materialul de factorii externi negativi și pentru a-și extinde durata de viață, se folosesc tehnici și instrumente speciale. Prelucrarea este necesară nu numai pentru a proteja materialul, ci și pentru a-l decora și transforma. Luați în considerare cele mai populare opțiuni de prelucrare a lemnului:

 • Lac. Lacul transparent este folosit pentru prelucrarea mobilierului în direcția clasică decorativă.

Materialul protejează suprafața de deteriorare și datorită texturii transparente nu se suprapune frumusețea naturală a lemnului.

 • Patina. Metoda de patinare este deosebit de populară atunci când decorează ușile. Panza este acoperită cu un film special.De regulă, instrumentul va da produsului o nuanță de argint sau aur.

Patinat folosit pentru a obține efectul mobilierului vechi.

 • Enamel (vopsea). Datorită acestei exploatări, lemnul poate stoarce o culoare diferită - de la nuanțe de lumină și pasteluri, dar la culori saturate și întunecate. Emaila colorata este prelucrata cu mobilier din materiale naturale, usi si diverse elemente decorative.

Efectul de vopsea crăpată, decolorată și abraziune îi conferă arborelui un aspect deosebit. Astfel de produse au un farmec și un farmec deosebit. Acest tratament este utilizat în fabricarea pardoselilor, ușilor, mobilierului și a altor obiecte, cum ar fi cuțite, cufere și multe altele.

Trucuri interesante

Dacă doriți să dați decorului o expresivitate specială, acordați atenție peretelui din lemn. Aceasta este o tehnică de design elegantă și practică care poate transforma un interior monoton într-o zonă rezidențială tipică. Această tehnică va respira viața nouă în decor, va face atmosfera mai proaspătă și mai confortabilă. Peretele, acoperit într-o matrice, va ajuta la distragerea atenției de la structurile din beton. Anumite soiuri au o aromă încântătoare și proprietăți speciale care afectează pozitiv sănătatea umană.

Unul dintre pereți, decorat cu lemn, va atrage atenția.Acest element va fi cheia și interiorul.

Această tehnică are mai multe avantaje:

 • Proiectarea va deveni mai atractivă și mai complexă.
 • Izolație suplimentară.
 • Accentul care atrage atenția, va distrage de la deficiențele de aspect și de design.
 • Panza din lemn va ajuta la mascarea defectelor peretelui, cum ar fi fisuri, lovituri, gropi și multe altele.
 • Dacă doriți să selectați o locație separată în cameră, un perete de lemn este ideal.
 • Soiurile de lumină cresc vizual spațiul din cameră.
 • În combinație cu alte elemente și obiecte din lemn, peretele suplimentar va crea un ansamblu unic. Această combinație va înnobila camera și va aduce stilul la un nou nivel.

Designerii nota că, dacă doriți, puteți decora toate cele patru pereți cu panouri din materii prime naturale, dar în acest caz, efectul necesar este pierdut.

Atunci când alegeți un material pentru perete, rețineți că ar trebui să fie combinat cu podele și mobilier. Acordați atenție culorii soiului. Se poate îmbina cu gama de pardoseli sau pentru a contrasta.

Cel de-al doilea lucru care trebuie luat în considerare este textura materialului.Zidul poate fi neted, cu o strălucire ușoară lucioasă sau cu crăpături și zgârieturi frumoase. Luați în considerare caracteristicile individuale ale rasei: rezistență la temperatură, umiditate, decolorare și alte influențe. Descrierea raselor de mai sus vă va ajuta să alegeți corect.

În următorul videoclip puteți vedea o imagine de ansamblu a ideilor interesante pentru decorarea interiorului cu lemn.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor