Idei moderne de design interior pentru un apartament cu două camere

Apartament cu un dormitor este una dintre cele mai căutate opțiuni de pe piața imobiliară datorită raportului optim preț-calitate. Proprietarul devine proprietarul unui spațiu de locuit suficient de mare, la costuri financiare relativ scăzute. "Dvushka" este grozav pentru o familie tânără, o femeie necăsătorită sau un cuplu în vârstă. Chiar și cu dimensiuni mici, este ușor să transformi un astfel de apartament într-o capodoperă a artei de design, principalul lucru fiind să țineți cont de nevoile oamenilor care trăiesc în el și preferințele lor în prealabil.

Caracteristici speciale

Înainte de a planifica reparații și consultări preliminare cu proiectantul, este important să discutăm punctele principale și să luați decizii cu privire la o serie de probleme pe cont propriu.Proprietarii ar trebui să știe ce design doresc să vadă în apartamentul lor. Poate nevoie de reamenajare.

Acest factor este influențat de mai multe caracteristici:

 • Suprafața totală a apartamentului și locația camerelor.
 • Numărul de locuitori și necesitatea de a organiza un colț personal pentru toată lumea.
 • Stilul de viață al membrilor familiei.
 • Stilul selectat.

Este mult mai ușor să proiectezi un apartament cu două camere într-o "clădire nouă" decât într-o locuință secundară. Foarte puțini sunt nemulțumiți de aspectul apartamentelor din case noi și vor să-l schimbe. Din păcate, același lucru nu se poate spune despre proprietarii de apartamente în case vechi, deoarece apartamentele de aici sunt adesea destul de mici. Nu este mulțumit de caracteristicile arhitecturale: un coridor îngust și întunecat, baie și toaletă combinată, bucătărie mică. Unii designeri au recurs la utilizarea metodelor de extindere vizuală a spațiilor, altele insistă asupra reamenajării.

Rețineți că în unele case este imposibil să obțineți permisiunea de a reconstrui bucătăria. Acest lucru se datorează, în primul rând, amplasării comunicațiilor, în special a gazoductelor.

După finalizarea lucrărilor de reamenajare, puteți începe planificarea reparației.Aproape toți designerii recomandă să realizați spațiul în același stil ales în prealabil. Când combinați într-un apartament de două camere cu mai multe stiluri, veți avea nevoie de ajutorul unui adevărat profesionist în domeniu, dar puțini vor începe să planifice interiorul unui stil mixt într-o zonă de 40 de metri pătrați. m. Designul apartamentului în direcția stilistică modernă implică o combinație de confort și funcționalitate inerentă stilului minimalismului. Confortul, practicul și atractivitatea vizuală stau la baza designului modern.

Decoratiuni interioare

Apartament cu un dormitor este una dintre cele mai căutate opțiuni de pe piața imobiliară datorită raportului optim preț-calitate. Proprietarul devine proprietarul unui spațiu de locuit suficient de mare, la costuri financiare relativ scăzute. "Dvushka" este grozav pentru o familie tânără, o femeie necăsătorită sau un cuplu în vârstă. Chiar și cu dimensiuni mici, este ușor să transformi un astfel de apartament într-o capodoperă a artei de design, principalul lucru fiind să țineți cont de nevoile oamenilor care trăiesc în el și preferințele gustului lor în avans.

Caracteristici speciale

Înainte de a planifica reparații și consultări preliminare cu proiectantul, este important să discutăm punctele principale și să luați decizii cu privire la o serie de probleme pe cont propriu. Proprietarii ar trebui să știe ce design doresc să vadă în apartamentul lor. Poate nevoie de reamenajare.

Acest factor este influențat de mai multe caracteristici:

 • Suprafața totală a apartamentului și locația camerelor.
 • Numărul de locuitori și necesitatea de a organiza un colț personal pentru toată lumea.
 • Stilul de viață al membrilor familiei.
 • Stilul selectat.

Este mult mai ușor să proiectezi un apartament cu două camere într-o "clădire nouă" decât într-o locuință secundară. Foarte puțini sunt nemulțumiți de aspectul apartamentelor din case noi și vor să-l schimbe. Din păcate, același lucru nu se poate spune despre proprietarii de apartamente în case vechi, deoarece apartamentele de aici sunt adesea destul de mici. Nu este mulțumit de caracteristicile arhitecturale: un coridor îngust și întunecat, baie și toaletă combinată, bucătărie mică. Unii designeri au recurs la utilizarea metodelor de extindere vizuală a spațiilor, altele insistă asupra reamenajării. Rețineți că în unele case este imposibil să obțineți permisiunea de a reconstrui bucătăria.Acest lucru se datorează, în primul rând, amplasării comunicațiilor, în special a gazoductelor.

După finalizarea lucrărilor de reamenajare, puteți începe planificarea reparației. Aproape toți designerii recomandă să realizați spațiul în același stil ales în prealabil. Când combinați într-un apartament de două camere cu mai multe stiluri, veți avea nevoie de ajutorul unui adevărat profesionist în domeniu, dar puțini vor începe să planifice interiorul unui stil mixt într-o zonă de 40 de metri pătrați. m.

Designul apartamentului în direcția stilistică modernă implică o combinație de confort și funcționalitate inerentă stilului minimalist. Confortul, practicul și atractivitatea vizuală stau la baza designului modern.

Decoratiuni interioare

Înregistrarea apartamentului este extrem de importantă. Designul unui apartament cu 2 camere depinde de tipul de aspect. Pentru fiecare opțiune, indiferent dacă este liniară, adiacentă, unghiulară sau mică, este important să alegeți stilul interior adecvat. Mulți experți împărtășesc în mod convențional caracteristicile designului de apartamente în funcție de mai multe criterii:

După tip de camere

Orice design de cameră, în primul rând, va depinde de scopul său. Adesea camera de zi este cea mai spațioasă și mai spațioasă cameră din apartament.Acest lucru vă permite să implementați un număr mare de idei în proiectarea sa, astfel încât să satisfacă pe deplin dorințele proprietarilor. Designerii recomandă crearea unui interior modern sau clasic pentru un aspect tipic al camerei. În plus, sala este o cameră în care se adună întreaga familie și unde oaspeții sunt invitați.

Există și alte reguli pentru dormitoare. Este important să țineți cont de psiho și hobby-urile proprietarului camerei. Camera unui tânăr muzician rock nu va fi similară în design cu un boudoir al unei femei, o actriță de vârstă mijlocie. În cazul în care camera are dimensiuni destul de modeste, atunci fiecare lucru mic trebuie luat în considerare cu atenție. Imaginile de fundal de culori strălucitoare și ornamente colorate vor fi nepotrivite. Mulți experți recomandă să viziteze magazinele de mobilier și să se familiarizeze cu exponatele finite.

Un rol important în proiectarea dormitorului îl joacă materialele de construcție și de finisare, ele determină tonul pentru întreaga cameră. Mulți experți recomandă utilizarea materialelor cu proprietăți de izolare fonică, care sunt atât de necesare pentru o cameră liniștită și retrasă.

Atunci când proiectați interiorul bucătăriei, nu trebuie să uitați de dimensiunea camerei, de numărul de membri ai familiei și de scopul propus.Este demn de luat în considerare în avans amplasarea aparatelor de bucătărie. Dispozitivele de iluminat joacă un rol principal în spațiul de bucătărie. Pentru fiecare casnică este important ca suprafața de lucru să aibă o iluminare suficient de bună. Este necesar să se ia în considerare numărul necesar de prize pentru a nu strica interiorul în viitor prin prezența cablurilor prelungitoare.

Este important să vă gândiți cu experți și podele. Trebuie să fie durabil și ecologic. Alegerea stilului bucătăriei, nu putem uita de pereți. Bucătăria este una dintre cele mai murdare camere din apartament, datorită stropirii permanente a apei și a grăsimilor în procesul de gătit. Mulți experți recomandă instalarea unei șorțuri de perete din dale, panouri din sticlă sau din plastic. Materialul pentru pereți trebuie să fie rezistent la umiditate, tavanul în bucătărie este ușor de spălat și să reziste schimbărilor de temperatură. Atunci când alegeți un material tavan ar trebui să fie conștienți de dimensiunile camerei. Placile de tavan pot "manca" pana la 7 cm in inaltime.

Interiorul băii și toaletă va depinde de dimensiunea lor. Cu o înregistrare mică, este important să nu lăsați decât piesele necesare de mobilier.Cu designerul trebuie să calculați modul de utilizare a fiecărui centimetru pătrat al zonei. Mulți proprietari sunt forțați să renunțe la instalarea unei mașini de spălat în baie, transferând toate comunicațiile în bucătărie. În locul mașinii de spălat, este mai bine să plasați un dulap îngust până la tavan. Acesta va servi ca un loc excelent pentru depozitarea obiectelor de igienă personală.

În cazul în care dormitorul și camera de zi sunt combinate, iar prioritatea este proiectarea sălii pentru copii, nu trebuie să uităm de interesele copilului însuși. Este necesar să discutăm detaliile importante pentru copilul din camera sa viitoare și apoi să căutați sfatul unui specialist.

O altă cameră în apartamentul de două camere este un coridor. Toată designul său va depinde, în primul rând, de dimensiune. Conceptul general al unui astfel de spațiu ar trebui să se bazeze pe confort și simplitate. Este necesar să se renunțe la învelișurile de perete luminoase și variate și să se deschidă spații de depozitare care vor crea un efect de dezordine. Cu cât suprafața coridorului este mai mare, cu atât mai multe opțiuni stilistice pot fi întruchipate.

Prin culoare

Alegerea culorilor - un punct foarte important în planificarea reparațiilor.Mulți proprietari de apartamente cu două camere doresc să aranjeze întreaga zonă într-o singură culoare. În acest caz, cea mai bună opțiune ar fi alegerea tonurilor bej. Această paletă de culori este preferată de mulți oameni. Culorile nobile și liniștitoare nu sunt enervante. Bejurile tonuri armonioase completează culorile albastru, verde, piersic și teracotă.

Când proiectați un interior cu un designer, ar trebui să decideți imediat ce vor fi în culori strălucitoare. Dacă proprietarii preferă să picteze peretele în culoare bej, atunci umbra poate fi ușor diluată cu accente luminoase sub formă de mobilier și accesorii. Este bine să utilizați în cantități mici lămpi strălucitoare pe pereți sau pe tablouri. Bejul este o bază minunată. Atunci când înlocuiți perdele, perne și vase, este ușor să creați un interior complet diferit. Bejul merge bine cu orice culoare. În prezența mobilierului bej este ușor să se potrivească în orice interior.

Culoarea neutră, prin natura ei, are multe nuanțe care sunt perfect combinate unul cu celălalt. Această tehnică vă va ajuta să faceți interiorul unic și elegant. Paleta luminoasă crește vizibil spațiul, ceea ce este bun pentru apartamente mici.Pentru camera copiilor merită să alegeți nuanțe în funcție de vârsta copilului. Pentru un copil foarte mic, designerii sunt sfătuiți să aleagă o gamă de culori de piersici și bej. Cada de baie va fi intercalată cu tonuri de aur, roz, verde sau argintiu.

Bucătăria, decorată în culori luminoase, va fi un semn de gust și eleganță deosebite. O opțiune bună ar fi separarea zonelor de bucătărie. Puteți să le decorați nu numai în culori strălucitoare, ci și să adăugați albastru, albastru, verde sau portocaliu. Unele mobilier în nuanțe de culoare brună va aminti de cafea, scorțișoară sau bomboane de ciocolată.

Recent, a devenit la modă să facă totul în alb și în tonuri de gri deschis. Albul extinde spațiul, face ca camera să fie mai strălucitoare. Se amestecă bine cu orice alte culori și întotdeauna arată festiv și solemn. Aceasta este o culoare destul de nepractică care necesită o manipulare atentă și o curățare de înaltă calitate. O gamă de gri deschis și mai intensă este o alternativă bună, care este perfectă pentru decorarea interioară în stilul high-tech sau loft. Chiar și un apartament standard de două camere va avea un design nobil și memorabil, cu combinația potrivită a nuanțelor necesare.

Pe contor

Indiferent de aspectul proiectului de design, metri pătrați și suprafața totală a unui apartament cu două camere sunt neschimbate. Apartamente mici, cu o suprafață totală de 44, 47, 48 de metri pătrați. m, constau din două camere miniatură, adesea adiacente. Suprafața totală a bucătăriei este rar mai mare de 6 metri pătrați. m, iar baia și toaleta - combinate. Prin urmare, proiectul de proiectare ar trebui să ia în considerare toate nuanțele unei mici zone a apartamentului. Un rol important îl joacă numărul persoanelor care locuiesc în zonă. Planificarea unei persoane și a unei familii cu un copil va avea diferențe dramatice. Datorită spațiului mic al apartamentelor, este necesar să se utilizeze tehnici care sporesc vizual spațiul. Adesea, astfel de apartamente sunt numite "Hrușciov" - aceasta este "veste" de o zonă mică.

Pentru a mări spațiul în încăperi mici, se va ajuta la dulapul cu ușile oglinzite sau la o masă cu un cap de sticlă. Pentru a face reamenajarea bine în prezența unui rezident. În cazul în care o familie locuiește împreună cu copilul în apartament, atunci o cameră este rezervată grădiniței, iar a doua - în camera de zi.

Apartamente de 52 sau 54 de metri pătrați. m au, de asemenea, un aspect tipic. Cel mai adesea, astfel de apartamente sunt situate în case de panouri cu nouă etaje și douăsprezece etaje. Apartamentele sunt bucatarie si coridor relativ mare.Într-un astfel de apartament cu două camere se creează o cameră pentru copii și un dormitor combinat cu o cameră de zi pentru părinți. Baia permite găzduirea unei mașini de spălat și a unui dulap mic pentru depozitarea obiectelor de igienă personală. Bucătăria are cel mai adesea o suprafață de 9 metri pătrați. m, care vă permite să creați un design foarte funcțional și interesant.

Un apartament cu un dormitor de 65 de metri pătrați. m va crea un interior modern și confortabil cu mult spațiu util. Adesea, designerii oferă să combine camera de zi și bucătăria și să adauge o zonă de luat masa. În plus, designul interior în culori luminoase va face camera vizibil mai mare. În ciuda dimensiunii și aspectului camerelor, este important să alegeți o opțiune potrivită pentru toți membrii familiei.

Cum să dăm echipamentul "Stalin"?

Un astfel de aspect al apartamentelor a fost întotdeauna în mare cerere și interes în rândul cumpărătorilor și designerilor. "Stalinka" are tavane foarte înalte, nu există ziduri portante. Astfel de apartamente sunt evaluate nu mai puțin de clădiri nou-fangled noi. Datorită acestor caracteristici, este posibil să se pună în aplicare cele mai neobișnuite și îndrăznețe proiecte de design. Este important să se țină seama de dorințele clienților.În cazul în care un tânăr tânăr sau un burlac inveter trăiește în apartament, ar putea fi necesar să se combine bucătăria și zonele de oaspeți.

Cel mai adesea, "Stalin" este împărțit în numeroase încăperi mici, datorită tavanelor înalte, pare oarecum în afara locului. O opțiune bună ar fi prezența unor pereți mici sau a ușilor de sticlă. Principiul zonării spațiului este adesea folosit. Când combinați sufrageria și bucătăria, contorul de bar va juca un rol important. Acesta va servi drept limita spațiului de bucătărie, combinându-l cu sufrageria.

Atunci când organizați un apartament cu două camere de acest tip, este important să amplasați detalii de accent care să fixeze tonul pentru întregul spațiu.

Opțiuni pentru reamenajare "brezhnevka"

Perioada sovietică a rămas în casele "moștenire" în zonele rezidențiale ale orașului. Avantajele evidente ale apartamentelor în ele sunt un aspect bun și izolarea camerelor. Pereții din casele de panouri sunt destul de neted. Un dezavantaj semnificativ îl reprezintă materialul însuși - betonul. Din cauza asta, apartamentele sunt destul de reci în timpul iernii. Un aspect important este prezența pereților portanți, astfel încât, în unele cazuri, reamenajarea ar trebui avută în vedere cu atenție.

Lucrarea este un proces destul de consumator de timp pentru proprietarul spațiului de locuit, dar puteți obține mai puțin efort și bani. Deci, designerii recomandă utilizarea zonei zonale.

Dacă proprietarul a decis să redevină, atunci în acest caz există mai multe opțiuni pentru schimbarea spațiului:

 • Cel mai adesea, baia este combinată.
 • Adesea o cameră mare este împărțită în două părți.
 • Creați o zonă de recreere pentru părinți și o zonă de oaspeți pentru a strânge împreună întreaga familie.
 • O altă opțiune ar fi extinderea deschiderii de la coridor la cameră. Datorită acestui fapt, se eliberează un spațiu mic, care poate fi ușor transformat într-o cameră de dressing spațioasă.

Alegerea mobilierului pentru "clădirea nouă"

Clădirile noi au un aspect mai atent și o zonă relativ mare de coridor, bucătărie și baie. Pentru "dvushki" este important să selectați opțiuni în același stil. Canapele canapea sunt foarte populare. Astfel de mobilier permite să nu aglomera camera cu fotolii suplimentare, nu un număr destul de mare de oameni pot găzdui. Accesorii sub formă de perne, lămpi de podea,ceasurile și picturile ar trebui alese în aceeași direcție stilistică. În funcție de amplasarea ferestrelor, sunt posibile tulle subțiri sau perdele groase. În casele noi există mai multe posibilități de planificare și instalare a unui dulap care va ajuta la stocarea articolelor necesare și nu va supraîncărca camera.

stil

Având în vedere avantajele și dezavantajele aspectului unui apartament cu două camere și oprirea alegerii pe o schemă de culori specifică, este important să se determine stilul viitorului interior. Fiecare designer are propria sa listă de stiluri preferate care sunt ideale pentru un aspect specific al unui apartament cu două camere. Ar trebui să luați în considerare cele mai populare opțiuni în design:

minimalismul

Simplitatea și caracterul practic sunt motto-ul acestui stil, sunt stricte și susținute. Se bazează pe utilizarea minimului necesar de mobilier și accesorii. Adesea, la înregistrare se aplică tonuri silențioase și nobile cu cel mai limitat număr de decor și modele. Într-un astfel de apartament nu există loc pentru lucruri casual și extra. Majoritatea majorității elementelor de mobilier și decorative au linii geometrice clare.Permit un număr mare de inovații tehnice. Se preferă iluminarea slabă, iar majoritatea corpurilor de iluminat sunt ascunse.

pod

Interiorul în stil loft este ales de oameni creativi care iubesc spațiul și libertatea. O caracteristică distinctivă a acestei direcții este prezența unei cantități mari de lumină și aer. Pentru realizarea unui astfel de interior, un apartament mare cu tavane înalte este necesar, este potrivit pentru un apartament studio. Materialele de finisaj surprinde prin natura lor. Acestea pot fi pereți obișnuiți de cărămidă sau cărămizi decorative. Pereții din cărămidă nețetată sau tencuiala brută arată pictat în orice cameră și, dacă există ateliere dezvăluite și lămpi vechi de la atelier, atunci apartamentul începe să arate cu adevărat creativ și rebel.

clasic

Classic este un favorit în multe interioare de peste 400 de ani. În acest stil faceți apartamente destul de spațioase și case de țară, dar arată bine într-un apartament mic, format din două camere de zi. Suprafața de perete din interiorul clasic are un design concis și discret.Tavanul pare mult mai complicat și înfloritor. Podelele implică utilizarea numai a lemnului natural. Deseori utilizați oglinzi situate unul față de celălalt. Această tehnică vă permite să măriți în continuare spațiul din cameră.

Interiorul folosește culori pastelate. Sunt permise mici pungi de roșu, violet și verde smarald. Bineînțeles, punctul cheie aici este aurirea materialelor și mobilierului cu care se confruntă. Mobila într-un interior clasic este o operă de artă.

neoclasic

Neoclasicismul este o combinație de gust rafinat și de reținere. Un interior destul de laconic în acest stil arată luxos și nobil. De asemenea, necesită mai mult spațiu, înseamnă reamenajarea apartamentului. Mobilierul pare puțin mai ușor datorită numărului mare de linii drepte. Gama de materiale utilizate este mult mai largă: piele artificială, lemn sau fier vechi special. Detalii privind auritul în interiorul neoclasicului nr. Stilul neoclasic este completat de perdele grele, dar din materiale mai puțin costisitoare.

Provence

Provence este personificarea romantismului și a culorilor însorite. Acest stil în interior este numit de multe "țări franceze". Întregul interior reproduce atmosfera căldurii, căldurii soarelui. Se folosesc culori calde. Baza este albă, se obișnuiește să se completeze cu stropi de galben, roz, lavandă și albastru pal. Cel mai adesea, acest stil este recomandat pentru a alege proprietarii de apartamente cu o mulțime de lumină. Mobilier vechi, o abundență de fotografii de familie și șervețele tricotate creează o atmosferă unică de căldură și confort de familie.

Principalele materiale de finisaj sunt lemnul și metalul. Pentru a acoperi zidurile folosind tencuiala bruta, si usile si tavanele vopsite cu vopsea alba. Forma mobilierului este destul de simplă, concisă, puțin neglijabilă. Materialul este selectat într-o floare mică, celulă mică sau bandă. Interior foarte frumos, confortabil și potrivit pentru un apartament mic.

Muzică country

Țara este mai potrivită atunci când faceți o casă de țară. Recent, acest stil este folosit în apartamente. Folosește culori naturale. Mobilier în interiorul culorilor luminoase. O atenție deosebită este acordată decorării spațiului și a diverselor accesorii.Numai țesăturile naturale sunt folosite în acest stil.

Tehnologie înaltă

Tehnologia high-tech este excelentă pentru proiectarea unui apartament cu două dormitoare. Designul laconic, abundența de sticlă și metal, aparatele moderne fac ca apartamentul să arate ca o navă spațială. Nu există vrăbii și perne înflorite, doar forme stricte și geometrice. Acesta este un stil destul de tradițional pentru burlaci și iubitori de inovații tehnice.

Sfaturi pentru designeri

Nu toate stilurile sunt ideale pentru decorarea unui apartament dintr-o zonă mică. Pentru o cameră plimbantă și un apartament mic, alegeți un stil neoclasic, modern sau minimalist. Principalul lucru este să se potrivească stilului proprietarilor.

Idei moderne în interior

În prezent, o mulțime de proiecte de proiectare gata de apartamente pot fi găsite în reviste sau portofolii de designeri. Împărțirea spațiului în diferite zone din aceeași cameră nu își pierde popularitatea. Combinația dintre living și bucătărie, chiar și într-o casă de panouri, va permite creșterea suprafeței libere și crearea unui spațiu mai ușor și mai voluminos.

Soluții interesante în interior sunt în decorațiuni de perete monocrom.Aceasta este o opțiune excelentă pentru o cameră mică. În plus, este foarte la modă. Accentul poate și trebuie făcut pe o mică parte a spațiului. Când aranjați mobilierul și accesoriile, pereții simpli vă vor permite să utilizați un număr mai mare de opțiuni diferite.

Pentru o familie cu un copil care locuiește într-un apartament cu două camere, aproximativ aceleași opțiuni sunt posibile pentru crearea interiorului, precum și combinarea dormitorului și a camerei de zi pentru părinți și crearea unei grădini funcționale pentru a satisface nevoile copilului. Oricare ar fi interiorul după reparații nu a funcționat, principalul lucru este că îndeplinește toate cerințele și cerințele membrilor familiei.

Exemple de design modern de apartamente pot fi găsite în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor