Designul unui apartament pe două nivele: opțiuni interesante

 Designul unui apartament pe două nivele: opțiuni interesante

Apartamentele pe două nivele au devenit populare nu cu mult timp în urmă și, mai degrabă, sunt asociate cu locuințe de lux decât cu locuințe în masă. De fapt, un astfel de aspect poate fi disponibil pentru o gamă suficient de largă, este potrivit nu numai pentru camere spațioase, ci și pentru camere relativ mici.

Caracteristici speciale

În funcție de caracteristicile de design, este necesar să se distingă apartamentele situate pe două etaje sau pe una, dar cu posibilitatea de a proiecta un al doilea nivel, în cazul în care înălțimea plafonului permite acest lucru. Atât unul cât și celălalt pot fi numiți pe două niveluri. Ele au următoarele caracteristici:

  • Acest tip de apartament poate concura cu o casă de țară.Deoarece acest tip de apartament, în esența sa, este deja diferit de opțiunile tradiționale, acestea sunt dobândite pentru a sublinia un anumit statut sau originalitatea locuințelor.
  • Repararea a două nivele va costa mai mult decât unul, cel puțin datorită faptului că sunt necesare costuri suplimentare pentru a instala o scară sau un lift. Și, de asemenea, pentru repararea și întreținerea acestora.
  • Alegerea unei opțiuni similare, merită luată în considerare nu numai avantajele economice, ci și posibilitățile estetice de design. Un rol imens îl joacă stilul de viață al oamenilor, deoarece o astfel de construcție a spațiului intern implică o mobilitate mai mare și, în același timp, o anumită izolare. Aceasta este că această opțiune nu este potrivită pentru persoanele sedentare și singure.

schemă

Principiul de bază aplicat în zonarea unui apartament cu două etaje va fi împărțirea în părți comune și private. Deoarece accesul în partea de sus este asociat cu depășirea anumitor obstacole (sub forma unei scări), acesta va fi zona specială. Urmând această regulă La etaj există de obicei dormitoare și camere pentru copii. Desigur, există și excepții: procesul creativ de a crea o imagine sau de a lua decizii de afaceri necesită, de asemenea, intimitate, astfel încât să puteți organiza un studiu sau un studio de artă acolo.

O zonă de recreere separată este mai potrivită pentru o familie mare în care fiecare membru are nevoie de propriul spațiu.

Pentru o familie mică, această separare poate fi o piatră de poticnire. Partea comună, dimpotrivă, unește oamenii. În partea inferioară există, de obicei, o sală de intrare, bucătărie, sufragerie, living, bibliotecă, sală de joacă, etc.

O atenție deosebită trebuie acordată băilor. Una dintre ele poate fi mai mică în zona și funcționalitate, dar ar trebui să existe cel puțin două dintre ele. În plus, nu există obstacole în acest sens, deoarece spațiul de mai jos este în proprietatea dvs. Acest lucru nu va cauza probleme majore în execuția legală a reamenajării.

Este mult mai dificil, atunci când combinați două nivele, pentru a face o gaură în tavan cel mai convenabil, frumos și adecvat codul clădirii.

Altfel ar putea amenința întreaga clădire. Dacă acest lucru este posibil, suprapunerea însăși poate fi schimbată, de exemplu, pentru a fi transparentă.

Două nivele pe un etaj

O condiție prealabilă pentru proiectarea apartamentelor pe două nivele a fost refacerea clădirilor departamentale sau industriale pentru locuințe. De regulă, toți aveau o înălțime suficientă pentru acest lucru.Acest mod de organizare a spațiului este potrivit pentru orice cameră cu parametri adecvați. Principalul său avantaj îl constituie utilizarea rațională a spațiului.

Una dintre opțiunile cele mai frecvent utilizate este de a selecta partea de sus a patului. Este creat literalmente pentru camere mici și joase, principala fiind faptul că există cel puțin un metru de la pat la tavan. Proiectele în două etape sunt adesea folosite pentru paturile pentru copii.

În plus față de pat, pe al doilea nivel, puteți aranja diferite sisteme de depozitare - dulapuri pentru diverse scopuri, noptiere, dressers etc. Sau un loc de muncă confortabil pentru a rămâne singur cu gândurile tale. Desigur, pentru a limita complet un astfel de site, ar trebui să se gândească la partiții. Acestea vor proteja de zgomot și mirosuri, iar modelele transparente vor arăta mai ușor din punct de vedere vizual.

Acest design nu poate fi amplasat numai în colț, folosind pereți ca suporturi suplimentare, dar și în mijlocul spațiului de locuit. Albul va ajuta să-l facă fără greutate. În acest caz, trebuie să vă amintiți despre fiabilitate și siguranță. Toate suporturile trebuie armate cu profile metalice.

Dacă există o bucătărie mai jos, aerul cald și mirosurile se vor ridica. Ar trebui să evaluați capacitățile sistemului de ventilație, asigurați-vă că utilizați capota și aerul condiționat.

Sistem de ridicare și coborâre

Scările și alte aparate care oferă acces la etajul superior variază în funcție de cost și de funcționalitate. Costul, de regulă, depinde de material, mecanismele utilizate, metoda de fixare și poate ajunge la un sfert din costul apartamentului propriu-zis. Desigur, cele mai populare sunt scările. Acestea pot fi:

  • scări;
  • construit.

Acestea sunt cei care consumă mult spațiu nu numai cu zona lor, ci și prin asigurarea unor abordări în acest sens. Planificând o scară, este necesar să vă amintiți câteva nuanțe:

  • panta nu ar trebui să fie prea abruptă;
  • treptele ar trebui să fie suficient de largi pentru a pune piciorul pe ele și cât mai jos posibil;
  • suprafața treptelor nu trebuie să alunece;
  • dacă există copii, bătrâni sau animale în casă, balustrada va fi o condiție prealabilă. Fără ele, în ciuda aspectului spectaculos, designul este nesigur. Platforma de sus, dacă nu are pereți, trebuie să aibă și bariere.

Spațiul de sub scări poate fi, de asemenea, utilizat. Acolo puteți să dotați cutiile de depozitare, să construiți o dulap mic sau un loc unde să vă odihniți.

Opțiuni frumoase

Dispozitivele și materialele moderne vă permit să creați toate tipurile de dispozitive de suspendare. Un pat și scări care nu ating pardoseala creează un efect al luminozității. Și acoperirea neobișnuită te face să vrei să o atingi.

Un mic apartament pe două nivele, decorat într-un stil modern, este un exemplu de plasare compactă a tuturor lucrurilor necesare într-o zonă relativ mică.

Este tocmai apartamentele de dimensiuni mici cu detalii atent selectate, florile neutre din lemn și tapițeria textilă a mobilierului, care sunt mai confortabile și permit o odihnă maximă după ziua de lucru.

Pentru apartamente spațioase (de la 80 la 100 mp) stilul clasic este mai potrivit. Varietatea pieselor decorative ale mobilierului, lemnului sculptat, balustradelor metalice forjate, finisarea aurită va crea o atmosferă de lux.

Pentru a crea o imagine completă a apartamentului aveți nevoie de iluminarea corectă. În plus, este un alt instrument de zonare.Dacă dezactivați luminile de pe unul dintre niveluri, puteți restrânge vizual spațiul. În plus față de iluminatul local, aveți nevoie de un fundal general, acesta trebuie luat în considerare la crearea unui proiect.

Sistemul în două etape este potrivit pentru mansardă. În plus, spațiul unui etaj tehnic sau al unui pod este atașat la unele apartamente.

Scara de formă neobișnuită va deveni obiectul central al interiorului oricărei încăperi. Diapozitivul va face coborârea mai rapidă și va fi o adevărată aventură pentru copii și adulți.

Designul unui apartament pe două nivele într-un stil modern, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor