Subtilitățile designului camerei de oaspeți

 Subtilitățile designului camerei de oaspeți

Nu ar trebui să tratați ușor decorarea camerei de oaspeți. Înregistrarea acestei zone a încăperii ar trebui efectuată corect, mai ales dacă partea principală a casei este îmbrăcată într-un interior elegant și luxos. Apariția acestei locații afectează aspectul general al casei. În continuare, în articol vom vorbi despre designul camerei de oaspeți într-o casă privată. Luați în considerare regulile pentru crearea unei atmosfere confortabile și elegante.

Dispoziții principale

Camera de oaspeți este o zonă separată și izolată, proiectată pentru o cazare confortabilă a oaspeților. În această locație ar trebui să fie tot ceea ce aveți nevoie pentru o distracție completă. Puteți face o analogie cu o cameră de hotel.Nu contează exact unde este situată exact o cameră separată pentru oaspeți. Pe baza caselor private, acestea sunt cele mai des echipate la parter sau mansardă.

Cel mai adesea în această cameră există o lipsă de iluminare. Este rar folosit, și, prin urmare, zonele bine luminate sunt lăsate pentru proprietarii casei. Atunci când decorați această locație, este necesar să compensați acest neajuns, mai ales dacă încăperea se află pe podeaua subsolului. Instalarea ferestrelor mari și a surselor de lumină artificială va face față acestei probleme.

Spațiu mic

Când decorați o cameră în miniatură, trebuie să știți ce ar trebui să fie în ea:

 • Loc de dormit - pat sau canapea. Dacă camera este miniaturală, un scaun pliabil va face.
 • Zona de lucru. Birou pentru lucrul cu documente, tehnologie modernă și alte lucruri. Poate fi folosit și pentru a mânca.
 • Spațiu de depozitare. Este necesar un dulap și mai multe rafturi.
 • De asemenea, nu uitați să plasați în cameră. oglindă umeraș de haine.

În cazul în care sarcina este de a organiza o cameră mică, designerii recomandă cu tărie să facă o alegere în favoarea mobilierului cabinetului modular.Aceasta este o opțiune practică și convenabilă pentru spațiu limitat. Cu plasarea corectă în cameră există un loc pentru tot.

Mobilierul fără cadru se potrivește perfect. Scaunul scaunului ocupă puțin spațiu, cântărește puțin și poate fi mutat în mod liber de la un loc la altul. O alternativă modernă la scaunele standard.

Un perete cu rafturi spațioase și deschise reprezintă o soluție practică și elegantă pentru camerele compacte. Această piesă de mobilier poate fi utilizată pentru a stoca vase, obiecte personale, cărți și multe altele.

Nu exagerați cu numărul de bucăți de mobilier. Instalați numai cele mai necesare: pat (canapea), masă și scaun, garderobă. Dacă există un loc, puteți pune o noptieră, scaun.

Pentru decorarea camerelor miniatură, este mai bine să alegeți stilistica bazată pe concisitate și restrângere. Cele mai populare dintre ele - minimalism, hi-tech, stil japonez. Aceste zone sunt caracterizate de culori calme, delicate și neutre.

Fiecare stil are o paletă de culori caracteristică, dar nu trebuie să uităm de aspectul important - dimensiunea camerei. Nu este un secret pentru nimeni că pentru a decora camerele mici trebuie să faceți o alegerefinisaj ușor. Această culoare trebuie luată în considerare atunci când alegeți mobilier, perdele și alte elemente.

Cameră spațioasă

Cameră mare vă permite să alegeți orice stil. Camera spațioasă poate fi decorată într-un stil clasic luxos: clasicism, baroc, rococo, modern și altele. Pentru stilul de mai sus alege mobilier de lux de cea mai înaltă calitate. Zone clasice - o bază excelentă pentru plasarea unui număr imens de obiecte decorative elegante și luxoase: lămpi, picturi, figurine și alte lucruri.

7 fotografie

În locația liberă, puteți instala o mulțime de mobilier pentru o cazare confortabilă a oaspeților. Mobilă este cel mai bine să se instaleze în colțurile camerei și de-a lungul pereților. Spațiul permite, pe lângă zona de dormit și de lucru, echiparea unei mini-bucătării și multe altele. De asemenea, puteți amenaja o zonă sanitară, separându-o de cameră, cu ajutorul pereților despărțitori de sticlă, gips-carton sau alte materiale.

Într-o cameră de oaspeți de dimensiuni mari va arăta o lampă luxoasă, amplasată în centru. Mai ales luxul arată candelabru de cristal luxos cu pandantive. Acesta este un dispozitiv standard pentru direcția clasică.Pentru iluminarea colțurilor mai întunecate, se folosesc și lămpi LED mici.

Combinația de zone

Zona de lucru este un fel de studiu în cameră. Pentru a aranja această locație, aveți nevoie de un birou scris sau de calculator, un scaun și o sursă de iluminare artificială, mai ales dacă această zonă este departe de fereastră.

Pentru a nu sparge spațiul, zona de dormit nu este separată de partea de lucru de pereți. Toate acestea există în mod armonios în aceeași cameră. Dacă doriți, puteți utiliza o mică partiție care va crea zonarea vizuală.

exemple

 • Design elegant și practic al camerei pentru oaspeți. Fotografia arată cum un loc de dormit, o zonă de lucru și o zonă de odihnă miniaturală în colț sunt bine combinate. Imaginea demonstrează clar un design bine gândit folosind o paletă de culori moale: bej, maro, alb, gri.
 • Cel de-al doilea exemplu de decorare. O partiție a fost utilizată ca zonare. Funcționează de asemenea cu rafturi deschise. Paleta este restrânsă și plăcută.
 • Cameră aerisită și luminoasă, într-un stil minimalist. Design elegant și elegant.
 • Finisaj spațios și elegant într-un stil clasic. Toate elementele din interior sunt în armonie unele cu altele.

Sfaturi utile

 • Designul camerei de oaspeți ar trebui să fie combinat cu designul restului casei și intrarea care duce la această cameră.
 • Cea mai bună paletă de culori - tonuri pastelate și moderate. Ei nu irită ochii și nu contribuie la pace. Într-o astfel de cameră, orice oaspete va fi încântat să fie.
 • Nu trebuie să uitați de culorile luminoase. Fără accente pline de culoare, designul va fi plictisitor și stins.
 • Aveți grijă de un număr suficient de compartimente pentru a depozita lucruri și umerase.
 • În mobilier, în funcție de oaspete nu ar trebui să fie stocate lucruri străine.
 • Dresserul poate înlocui garderoba, dar în acest caz dota camera cu cârlige suplimentare de haine.
 • Ideea introducerii florilor proaspete în cameră ar trebui eliminată. Acestea sunt eforturi suplimentare.
 • Gândește-te la petrecerea timp liber a oaspetelui în timp ce se află în cameră. Plasați în cameră un raft cu literatură interesantă, pregătiți o selecție cu filme și muzică, puneți pe masa câteva reviste noi.
 • Nu uitați să dați echipamentul dorit.

În următorul videoclip așteptați 5 sfaturi pentru a crea confort în dormitorul pentru oaspeți.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor