Design "Hrușciov": soluții interioare elegante

 Designul lui Hrușciov: soluții interioare elegante

În anii '60 ai secolului trecut, locuințele din panouri au fost construite masiv în Uniunea Sovietică. Încercând să-și îndeplinească planul planului de cinci ani, au economisit materialele de construcție și pe material. Dar oamenii erau fericiți, pentru că era propriul spațiu de locuit, și nu un apartament comunal.

Puteți face orice cameră confortabilă, inclusiv mici. Pentru a face acest lucru, trebuie să alegeți un stil în care să fie reparată camera și mobilierul corespunzător. Astăzi vom vorbi despre proiectarea lui "Hrușciov".

Caracteristici ale planificării

Deoarece casele au fost construite ca locuințe temporare, perioada lor de funcționare era de numai douăzeci și cinci de ani.Înălțimea tavanelor din casele primei serii a fost de aproximativ 2,5 m, s-au prezentat camere cu balcoane și o baie combinată.

În seria actualizată, durata de viață a casei a fost dublată. Dar premisele au rămas neschimbate, problema cu izolarea fonică nu a fost rezolvată. Deși este de remarcat faptul că înălțimea tavanului în unele case a ajuns la 2,7 m. Plafoanele înalte s-au găsit în principal în case de tip bloc.

În casele din epoca lui Hrușciov, patru apartamente erau situate pe un etaj, numărul total al etajelor era de patru sau cinci. Ascensorul, desigur, nu a fost prevăzut, deoarece locuința era temporară, iar instalarea ascensorului este o cheltuială suplimentară. Zona de bucătărie în "Hrușciov", în toate seria este de aproximativ șase metri pătrați. Într-o astfel de bucătărie este dificil de a pune aparate mari de uz casnic și de a organiza o zonă de luat masa. Prin urmare, de multe ori frigiderul a fost plasat în camera de zi, gospodăriile au luat masa și au luat masa.

Apropo, zona livingului într-un apartament cu o cameră este de 18 metri pătrați. m. Există o cămară și un balcon. Suprafața totală a apartamentului este de 32 de metri pătrați. m. În apartamente cu două camere, acesta variază de la 30 la 45 de metri pătrați. m, în timp ce cele trei camere sunt de 55 de metri pătrați. m.Camerele de dormit, ca și cele pentru copii, sunt mici, în medie de aproximativ 7 metri pătrați. m.

Apartamentele, camerele în care se află o locație finală, au sporit confortul. În ceea ce privește reamenajarea, o astfel de cameră este cea mai ușor de reparat. Este posibilă efectuarea de reparații cu construirea unei partiții suplimentare. Din această cauză este posibilă împărțirea unei încăperi mari în două părți.

zonare

Se pare că poți face o cameră? În plus față de pat, unii oameni încă mai doresc să organizeze o zonă de recreere, și cineva vrea să pună mobilierul și, în același timp, camera ar trebui să rămână spațioasă. În acest caz, o metodă specială de proiectare - zonare - vine la salvare.

Zonarea vă permite să vizualizați tapetul vizual pentru a evidenția un zid sau un colț. Și dacă dimensiunea camerei permite, este posibilă construirea partițiilor, separând astfel o parte din cameră. Există următoarele tipuri de partiții.

ecran

China este considerată locul de naștere al ecranului, este în această țară populară de mai bine de un secol. Acesta nu este doar un detaliu interior, ci și o partiție ușor instalată care poate separa patul de camera principală.Ecranul este potrivit pentru orice design și interior, poate fi montat într-un apartament oraș.

O cameră mică în care este instalat un ecran poate fi împărțită într-o zonă de lucru și o zonă de odihnă. Datorită acestei decizii, o persoană care este nocturnă nu va interfera cu gospodăriile de vacanță. Ecranul este ușor de asamblat și, prin urmare, poate fi instalat numai la momentul potrivit. În rest, camera va rămâne spațioasă.

Ecranul este perfect combinat cu mobilier mare. Dacă nu există perdele în cameră, atunci este capabil să protejeze camera de lumina soarelui, de multe ori, o astfel de nevoie apare în timpul sezonului de vară.

În interiorul cel mai adesea sunt pliere, ecrane metalice, ecrane și rafturi ecran. Clasicele sunt primele, ele sunt numite și cercei - au forma unui acordeon. Acordeonul este format din trei uși, de unde și numele. Când sunt pliate, ecranul nu ocupă mult spațiu.

Această variantă este realizată din lemn, plastic sau sticlă. Dar amintiți-vă că în familiile în care există copii mici, ecranele de sticlă nu sunt sigure, există o mare probabilitate de a obține tăieturi și abraziuni.

Ecranul metalic este un produs în relief. Experții nu o recomand pentru micul "Hrușciov". Pentru camere mici, este mai bine să instalați un raft de ecran. Ele nu numai zona de cameră, dar, de asemenea, să creeze un alt loc pentru a stoca lucruri.

Opțiunea rămasă - ecranul, din păcate, nu se adaugă. Dar din moment ce este fabricat din plastic, nu ar trebui să apară dificultăți în transport și în mișcare. Apropo, unele modele sunt echipate cu roți de bază - roți.

Plasticul este capabil să ia orice formă, astfel încât aceste ecrane sunt potrivite pentru orice stil și interior, inclusiv zone moderne, și la un preț acest material este mai ieftin. Arborele este recomandat pentru designul clasic și pentru camerele realizate în stil ecologic. Dar amintiți-vă că pomul are nevoie de grija potrivită.

Perdele și perdele

Când este așezat în zona de dormit în camera de zi, este foarte important să zonați camera. În acest scop, perdele sau perdele sunt folosite cel mai des. Perdelele adaugă lumină la interior, dar în același timp nu pot proteja zona de dormit, pentru a crea o atmosferă intimă.Perdelele de blackout au zonat perfect camera, dar în același timp este foarte important să alegeți o schemă de culori potrivită pentru interior.

Adesea, o partiție este separată de o partiție, pentru aceasta, în cameră este montată o perdea de plafon sau de plafon. Apropo, perdelele sau tulul pot fi ușor îndepărtate și spălate.

Zonarea zonelor are o clasificare proprie. Este complet sau parțial. În primul caz, camera este separată de-a lungul întregii lungimi sau lățimi, iar în al doilea rând, este separată numai partea necesară a interiorului, inclusiv patul. Cu perdele complete pot fi utilizate, și cu parțială potrivire chiar și produse care seamănă fir.

În scopuri decorative, firele sunt strânse pe margele și arată elegant în orice cameră. Apropo, perdele sub formă de fire pot separa dormitorul de pătuț. Copilul va fi întotdeauna supravegheat, dar în același timp părinții vor avea propriul colț.

Al doilea tip este zonarea temporară sau permanentă. Zonarea temporară este utilizată pentru o anumită perioadă. De exemplu, în timpul unei călătorii de afaceri sau a unei vacanțe a unei rude, puteți face o zonă din cameră.

Și completează clasificarea zonării funcționale sau decorative. Zona decorativă este utilizată în designul camerelor în stilul unui mansardă, shebbi-shek, Provence. Unii designeri au recurs la această tehnică atunci când implementează proiecte în stilul vintage, country și rustic. În acest caz, perdelele sunt folosite pentru a evidenția ușile interioare și ca ușile dulapurilor.

Perdelele sunt una dintre cele mai democratice moduri de zonare. Ele nu ocupă mult spațiu, sunt ușor de împins, îndepărtate și înlocuite. Dar, mai ales că ați putut alege perdelele pentru orice interior, alegerea în magazine este pur și simplu imensă. Și dacă nu puteți găsi o opțiune potrivită, puteți întotdeauna să coaseți perdele cu propriile mâini.

Din opțiunile moderne se remarcă rolshtora, ceva care amintește de jaluzele. Numai mișcarea nu are loc pe verticală, ci pe orizontală. Cu astfel de modele, ele separă nu numai dormitorul de camera de zi, ci și vestiarul din camera principală.

Caracteristica principală a versiunilor moderne este că acestea sunt acoperite cu un strat invizibil de PVC. Acest tip de plastic este capabil să respingă apa și praful, ceea ce înseamnă că este ușor să aveți grijă de rolshtor,ei nu trebuie să fie spălați. Caracteristici similare au perdele japoneze. Apropo, și blind-urile sunt folosite pentru zonarea unei încăperi. Când se asamblează, nu ocupă mult spațiu și pot fi mutate întotdeauna, făcând camera liberă și spațioasă.

Atunci când zonarea perdele este foarte important să urmeze sfatul de designer. Perdelele trebuie să atingă în mod necesar podeaua, dacă folosiți produse de lungime mică, efectul de zonare nu poate fi atins, deoarece partea inferioară a încăperii va fi întotdeauna vizibilă.

Experții recomandă utilizarea împreună și tul, și draperii groase. O astfel de combinație în timpul zilei va da aerisire, cu condiția ca perdelele să fie împinse înapoi, iar noaptea un cadru intim, când perdelele se vor întoarce în poziția lor inițială.

Partiții din gips-carton

În unele încăperi, unitatea de balcon este demonstrată în mod deliberat pentru a crește spațiul. Balcon glazurat, acoperit și izolat. Dacă se folosește o loggie mare, atunci este organizat un loc de dormit sau un studiu.

În cazul în care camera este fără balcon, puteți construi o partiție de ghips carton. Caracteristica principală a acestui tip de partiții este capitalulstructura, în cazul în care ecranele și perdelele sunt ușor de îndepărtat, apoi un perete de gips-carton este ridicat pentru o perioadă nedeterminată.

Gipsul este un material de construcție ieftin ușor de întreținut. Poate fi tăiat și îndoit, acesta din urmă va fi necesar atunci când creați o structură arcuită. Are proprietăți bune de absorbție a zgomotului. Pe gips-carton, puteți lipi tapet, acesta poate fi vopsit în culoarea dorită.

Construcția structurilor din plăci de ghips este un proces creativ. Structura poate fi echipată cu o nișă, o muchie, un spațiu suplimentar de depozitare, acoperită cu lemn și spoturi instalate. Amintiți-vă că există gips-carton rezistent la umiditate, de obicei, baia din "Hrușciov" combinate, atunci când se utilizează materiale de construcție moderne, puteți separa baie și toaletă.

Rafturi și dulapuri

Nu toți oamenii vor să se grăbească cu reparații. Reparația necesită mult timp, efort și bani. Pe măsură ce oamenii glumește, repararea nu se termină niciodată, după realizarea unui vis, altul apare mereu. După o muncă grea, vrei să vii acasă, să te relaxezi și să trăiești fericit, fără să te gândești la nimic.

Designerii recomandă ca astfel de oameni să acorde atenție rack-urilor și dulapurilor. Din anumite motive, se presupune că cabinetul trebuie să stea în mod necesar lângă perete.

În acest fel, au fost instalate blaturi, pereți și biblioteci. Dar, modele moderne ușoare arata armonios în partea centrală a camerei, separând o parte a camerei de celălalt.

Nu este necesar să folosiți rafturi de la capăt la capăt, dacă este necesar, partea din spate a dulapului poate fi înlocuită cu o oglindă. Nu este un secret faptul că oglinda mărește vizual spațiul, iar acest lucru este foarte important în stilul de tip "Hrușciov" de dimensiuni mici.

Podiumuri

Această opțiune de zonare este potrivită pentru "Hrușciov" cu tavane înalte. Proprietarii de camere cu plafoane standard trebuie să știe că podiumul va "fura" până la 30 cm. Prin urmare, este necesar să se folosească astfel de zonare în cazuri extreme. Pe podiumuri se află livingul, zona de luat masa sau zona de lucru.

Cu condiția ca plafonul să fie redus - ele organizează o zonă de somn, deoarece este de obicei utilizată doar pe timpul nopții, spre deosebire de cantinele și dulapurile, care sunt solicitate în timpul zilei. Dacă folosiți un podium pe mai multe niveluri, casetele vor fi două și apoi de trei ori mai mult.

Da, și un podium pe mai multe niveluri în acest caz va acționa ca o scară. Apropo, această soluție de design nu ocupă mult spațiu, spre deosebire de dulapuri și rafturi.

Glisante partiții

Glisierele se aseamănă cu dulapurile culisante prin principiul muncii lor. Puteți utiliza ambele materiale dense care nu transmit lumina zilei și lumină translucidă.

În forma deschisă, partițiile glisante nu ocupă mult spațiu.prin urmare, este recomandabil să le mutați înapoi în timpul zilei. Atunci când se implementează stilul japonez, această opțiune este folosită, este, de asemenea, potrivită pentru camerele echipate cu minimalism.

Se pare că poți organiza într-o cameră standard pe douăzeci de metri pătrați? Chiar și un burlac într-o astfel de cameră poate fi aglomerat, ca să nu mai vorbim de un cuplu căsătorit cu copii mici. Dar poporul nostru, obișnuit cu condițiile spartane, a găsit o cale de ieșire din această situație.

Experții recomandă pentru pătuțuri să folosească un colț cald, care are lumină naturală. În viitor, această colț poate fi extinsă, dar în primii ani de viață a copilului acest lucru va fi suficient. În timp ce copiii sunt mici, au nevoie de ochi și ochi, ceea ce înseamnăîn stadiul inițial, utilizarea de perdele este justificată pentru partiții, ulterior ele sunt înlocuite cu perdele sau o construcție de gips-carton.

Este foarte important ca în stadiul de dezvoltare să se ofere copilului un spațiu personal, podiumul se descurcă perfect cu această sarcină. Copilul este clar clar ce colț este proprietatea lui, în plus pe podium puteți organiza o zonă de joacă.

Apropo, dacă situația financiară nu vă permite să cumpărați materiale de construcție moderne, puteți folosi întotdeauna tapet sau vopsea. Culorile luminoase sunt potrivite pentru un colț pentru copii, dar este important să fie combinate cu camera principală.

Tipul camerei

Specialiștii în design interior preferă să proiecteze camere cu două ferestre. În astfel de camere, după cum se spune, există unde să se transforme ideile de design. În plus, fereastra "inutilă" poate fi întotdeauna reparată. Dar despre totul în ordine, deci, camerele din "Hrușciov" sunt din următoarele tipuri.

comunicarea

Aceasta este o mare durere de cap pentru toți proprietarii de metri pătrați în "Hrușciov". Deoarece de multe ori camera de zi are un trecere prin trecere în dormitor și invers. Mulți, care doresc să scape de pasaj, să-și planifice încăperea, să ridice sau să demoleze zidurile.

Dar nu uitați că este necesară permisiunea pentru demolarea pereților.În caz contrar, există o probabilitate mare de deteriorare a pereților lagărului, ceea ce va conduce la consecințe ireversibile. În plus, nu este rău să obțineți permisiunea de la vecini, deoarece reparațiile pot fi amânate pe o perioadă nedeterminată.

unghiular

Cel mai adesea, camera de colt se găsește într-un apartament cu o cameră. Are două ferestre care se confruntă cu direcții diferite, astfel încât această cameră să poată fi împărțită în cel puțin două părți egale. Într-una, organizați un dormitor sau pepinieră, iar a doua parte pentru a oferi un living.

Pentru a face acest lucru, nu este necesar să construiți un zid de cărămidă, puteți utiliza metodele de zonare descrise anterior. Dacă există o dorință clară de a separa o încăpere de alta, atunci trebuie construit un cadru metalic și acoperit cu foi de gips-carton.

Subtilități ale planificării

Atunci când creați un proiect de design, este foarte important să luați în considerare subtilitățile aspectului. Un apartament mare diferă de spațiile mici, nu numai în mărime, ci și în caracteristici structurale, prezența unui balcon sau absența acestuia. De exemplu, apartamentele cu două camere se numesc "cărucioare" din cauza ieșirii ferestrelor pe diferite părți ale casei și pentru aspectul adiacent.Acest lucru ar trebui să fie luat în considerare într-un proiect viitor.

Probabil, nimeni nu va argumenta cu faptul că apartamentele diferă unul de celălalt, a cărui suprafață este de 42 și 58 de metri pătrați. m. Cu cât camera este mai mare, cu atât mai multe elemente pot fi plasate, dar în camere mici, totul ar trebui să fie compact. În consecință, designul poate fi pentru un apartament.

studio

De multe ori, dimensiunea odnushki este de 31 de metri pătrați. m. Și zona singura ei cameră este de 18 de metri pătrați. m. "Odnushka" se transformă nu numai prin zonarea încăperii, ci și prin utilizarea de mobilier modular și tehnici speciale pentru extinderea vizuală a încăperii.

8 fotografie

Două cameră

Apartamentul cu un dormitor oferă mult mai multe opțiuni pentru design. De obicei, una dintre camere devine o pepinieră sau un dormitor, iar al doilea este alocată camerei de zi.

10 fotografie

BRS

Potrivit statisticilor, treshki de cele mai multe ori suferă reparații majore. Spațiul se extinde datorită dezasamblării blocului de balcon, pe lângă acestea, 3 camere pot fi combinate sau, invers, ridicarea unui cadru metalic și acoperirea acestuia cu gips-carton, împărțiți una dintre camere în două părți.

9 fotografie

BRS

Designul unui apartament cu patru camere ca întreg nu diferă prea mult de aspectul obișnuit, cu excepția unui singur lucru - o zonă mică din fiecare cameră. Dar aici puteți face fără utilizarea partițiilor masive și a principiilor de zonare - va fi alocată o cameră separată pentru fiecare cameră funcțională.

culoare

Designul color al camerei poate influența starea de spirit nu numai a gospodăriei, ci și a oaspeților. Prin urmare, este foarte important să abordați cu atenție această problemă, să alegeți culoarea tapetului sau vopseaua nu pentru moment, ci conștient.

Culorile nu numai că creează starea de spirit, ci și se extind vizual sau, dimpotrivă, îngustă camera. Și unele versiuni ale tapetului pot avea un efect negativ asupra psihicului, este deosebit de important să se ia în considerare atunci când se proiectează o cameră pentru copii sau adolescenți.

12 fotografie

Apropo, expertii recomanda sa schimbe tapetul sau culoarea peretilor in camera la fiecare sase ani, afecteaza in mod sigur starea generala, exista un anumit tip de shake-up, care este necesar pentru orice organism. Rețineți că nu este recomandat să aranjați dormitorul, sufrageria și bucătăria în același stil. Este mai bine să arătați imaginația, pentru că monotonia se obosește foarte repede și, prin urmare, trebuie să re-lipiți sau să repoziționați camera într-o altă culoare.Iar acestea sunt cheltuieli suplimentare atât financiare, cât și timp.

În cazul în care camera este întunecată și ferestrele sale sunt orientate spre nord, este foarte important să se utilizeze nuanțe de lumină în design. Acordați preferință albului și galbenului. Și într-o cameră luminoasă, de regulă, nu există restricții.

iluminat

Lumina corect selectată nu poate doar să evidențieze punctele principale din interior, zona în cameră, dar și să nu dăuneze sănătății umane. Nu este nici un secret faptul că vederea poate fi plantată în lumină slabă și ars retina în lumină puternică. Din același motiv, medicii nu vă recomandă să vă uitați la soarele strălucitor și la sudură fără dispozitive speciale.

În interior puteți organiza trei tipuri de iluminat - general, combinat și local. Iluminatul general este utilizat în majoritatea camerelor, în timp ce candelabru este situat strict în centrul camerei, lumina sa este împrăștiată uniform pe întreaga suprafață.

11 fotografie

Iluminatul general este perfect pentru încăperi pătrate și nu pentru încăperi rectangulare. În acest caz, și cu o anumită zonare, este utilizată o iluminare locală suplimentară. Pot fi lămpi de perete, sconturi, lampă de podea sau lampă de masă.

Ei bine, iluminatul combinat a absorbit atât generalul, cât și cel local.Apropo, există încă de iluminat de urgență, este adesea folosit în case private, dar pentru "Hrușciov" nu va fi superfluă. Atunci când lumina este oprită, lumina care rulează pe baterii pornește, ceea ce înseamnă că puteți uita de lumânări.

Există, de asemenea, moduri de iluminare, printre care există lumină împrăștiată, nu directă, direcționată și mixtă. Cand vine vorba de lumina ambientala, lampa incandescenta vine in minte, se raspandeste lumina in jurul camerei la 360 de grade. Lumina direcțională poate lumina numai o anumită zonă. Mai degrabă decât lumina directă, este o lumină care se reflectă dintr-un perete, un tavan, o oglindă sau orice altă suprafață.

Versiunea mixtă este cea mai potrivită pentru camere mari, deoarece un candelabru nu este capabil să ilumineze întreaga cameră. Și când zonarea fără lumină suplimentară nu se poate face. De exemplu, puteți închide lămpile lângă noptieră și puteți pune o lampă de birou pe biroul calculatorului.

Articole decorative

Partea finală a interiorului este considerată a fi decor. Chiar dacă se implementează un proiect bugetar, designerii trebuie să utilizeze diferite vaze, rafturi și figurine pentru a adăuga exclusivitate.

Parte din decor nu este numai mobilier, perdele, oglinzi și covoare, dar și plante de interior, materiale de decor și picturi. Este foarte important să observăm un anumit stil, dar să evităm asemănările muzeului. Elementele de interior nu ar trebui să decoreze numai camera, dar, de asemenea, să fie utilizate în scopul propus. De exemplu, plăci și un set de ceai se pot pune pe masă și puteți privi în oglindă înainte de a merge la lucru.

14 fotografie

Design modern

Amintiți-vă, indiferent cât de veche este casa construită în anii domniei lui Hrușciov, camera poate fi întotdeauna reparată. Și nu numai cosmetic, ci și profund. Dacă utilizați materiale de construcție moderne, atunci locurile anterioare nu pot fi recunoscute.

Luați, de exemplu, baie, în "Hrușciov" el, de regulă, combinate. Dar dacă vă aflați în camera cu pereți despărțitori sau perdele, baia se va schimba vizual.

Să luăm în considerare proiectarea altor încăperi.

bucătărie

Bucătării în "Hrușciov" au dimensiuni mici, în medie, suprafața sa este egală cu șase metri pătrați. Proprietarii acestor spații trebuie să folosească fiecare centimetru în sensul literal al cuvântului.

Recomandări de planificare cheie:

 • Orice bucatarie incepe cu un frigider. În cazul nostru, trebuie să fie plasat în colț, și este de dorit să fie mare, dar nu îngust. Copiile largi la deschiderea unei usi reduc spatiul.
 • Atunci când instalați o mașină de spălat în bucătărie, este important să construiți pe culoarea mobilierului. Mașina de spălat trebuie instalată în setul de bucătărie, făcând parte integrantă. În cazul în care mașina de spălat va sta separat, atunci, pe lângă faptul că va ocupa spațiu liber, nu se va încadra și în interiorul principal.
 • Cuptor cu gaz și cuptor este cel mai bun pentru a alege din opțiunile încorporate. Sunt perfect montate în bucătărie, completează-l. Dar nu uitați că conexiunea trebuie efectuată de un specialist, altfel există o mare probabilitate de scurgere a gazelor și acest lucru poate duce la consecințe ireversibile. Nu uitați de capot, datorită mirosurilor sale nu stați mult timp în cameră.
 • Setul de bucătărie pentru dimensiuni mici ar trebui să fie spațios. Trebuie să alegeți modele care conțin elemente încorporate.Chiuveta este în mod necesar montată în set, un loc pentru gunoi este organizat sub ea, iar sistemul de canalizare este ascuns în acest dulap.
 • Înlocuind pervazul vechi al ferestrei pe o suprafață de lucru din piatră puternică, puteți organiza o zonă suplimentară pentru gătit. Și sub pervazul ferestrei, experții recomandă instalarea unui mic cabinet cu sertare glisante, unde puteți stoca tacâmuri sau produse alimentare.
 • Dacă utilizați un suport pentru introducerea unui cuptor cu microunde, atunci în acest caz masa de masă a unității de bucătărie va fi eliberată, deoarece cuptorul cu microunde se va ridica deasupra acestuia. Această suprafață poate fi utilizată ca zonă de lucru.
 • Pentru spoturi de iluminare suplimentare. În primul rând, acestea sunt instalate în zona de lucru, iar pentru decorarea setului de bucătărie este adesea evidențiată în jurul perimetrului.
 • Din păcate, pentru a pune o masă mare într-o bucătărie mică nu va funcționa, dar ca o alternativă, puteți utiliza un contor retractabil bar. În spatele ei, doi oameni vor putea să se cazeze, iar acest lucru este mai mult decât suficient dacă familia este mică.
 • Foarte rar, în bucătărie din "Hrușciov" folosit în formă de U aspect. De regulă, oamenii singuri recurg la această metodă de proiectare, deoarece mobilierul "mănâncă" cea mai mare parte a camerei și doi oameni într-o bucătărie vor fi aglomerate. Dar, cu un astfel de aspect, totul va fi la îndemână - și chiuveta, blatul de lucru și frigiderul. Nici un gest suplimentar nu este necesar.
 • Când se utilizează aspectul unghiular al spațiului, apare mai mult, dar trebuie să alegeți frigiderul și bucătăria potrivită. Este posibil ca mobilierul să fie făcut la comandă.
 • Planificarea și planificarea paralelă într-un rând sunt cele mai des organizate în bucătării mari. Cu un aranjament paralel de mobilier și aparate de uz casnic apare spațiu liber, care este folosit pentru mișcare. Ei bine și, în consecință, atunci când se planifică într-un rând, spațiul liber este dublat. Apropo, dacă aveți permisiunea de a dezmembra parțial pereți, atunci această opțiune poate fi pusă în aplicare într-un "Hrușciov".
 • În bucătărie nu se recomandă utilizarea culorilor de marcă - alb și negru. Dar trebuie să ne amintim că nuanțele luminoase pot extinde vizual spațiul, iar acest lucru este foarte important în spații mici. Da, iar mobila este făcută în principal în culori vii.
 • Dacă utilizați nuanțe întunecate, atunci trebuie să înțelegeți că reducerea vizuală a bucătăriei, pentru a evita acest lucru, designerii recomandă iluminarea suplimentară și utilizarea suprafețelor reflectorizante - acestea sunt atât oglinzi, cât și materiale lucioase de finisare.
 • Dacă ferestrele din bucătărie au vedere spre partea de nord, experții recomandă utilizarea de culori calde. Mobilierul și materialele de construcție fabricate în culoarea piersicului sau a fisticului vor umple camera cu căldură și vor contribui la crearea unei bune dispoziții.
 • Dar dacă doriți să experimentați, atunci puteți combina diferite nuanțe. De exemplu, albastrul merge bine cu galben și alb cu roșu. Este important să respectați regulamentul nedorit. În primul rând, materialele de construcție trebuie să fie neapărat neutre sau luminoase și, în al doilea rând, este important să se creeze un spațiu unic prin utilizarea mobilierului, electronicii și decorului. Ei bine și, desigur, este necesar să se ia în considerare faptul că elementele luminoase distrag atenția nu doar a gospodăriei, ci și a oaspeților și, prin urmare, trebuie să se concentreze pe ceva necesar. În special, în bucătărie sau mobilier.
 • Pereții din bucătărie sunt lipiți cu tapet de lumină sau vopsite cu vopsea ușoară. Șorțul poate fi selectat utilizând o țiglă sau un mozaic special de clorură de polivinil. Este important ca tapetul să fie impermeabil și lavabil, vopseaua să nu absoarbă mirosurile, iar șorțul să fie ușor de spălat.
 • În nici un caz nu trebuie să utilizați un plafon suspendat, va reduce spațiul, deoarece se construiește un cadru pentru instalarea sa. Pentru a nu albi tavanul în fiecare an, experții recomandă instalarea unei opțiuni de tensiune. Este usor de ingrijit pentru el, usor reduce inaltimea camerei. Și dacă instalați nu mat, și plafonul lucios, aceasta contribuie la expansiunea vizuală a spațiului.
 • Podeaua din bucătărie poate fi așezată din laminat sau din țiglă. Aceste materiale de construcție sunt potrivite pentru multe stiluri, dar, din nefericire, ele vor reduce ușor înălțimea. Apropo, dacă utilizați un laminat cu o clasă de durabilitate ridicată, atunci sub el puteți pune sistemul de încălzire - o podea caldă.
 • Ușa din bucătărie poate fi complet dezmembrată, caz în care nu va mai fi nevoie de spațiu. Alternativ, deschiderea poate fi arcuită sau poate fi folosită perdele pentru zonarea camerei.Dar dacă există dorința de a salva ușa, atunci designerii sfătuiesc să folosească o ușă cu inserții de sticlă.
 • De regulă, perdelele sunt atârnate în bucătărie, puteți atârna perdele, dar este important ca acestea să nu fie groase și întunecate. Protejați-vă de soare și jaluzele, în ultimii ani, înfășurat câștigă popularitate.

Ele sunt ușor de montat direct în ferestre din plastic, în timp ce, în funcție de densitatea materialului, se selectează umbrele necesare. Ea poate fi la fel de densă, în acest caz, razele soarelui nu vor cădea în cameră și nu s-au împrăștiat. Pentru bucătărie se recomandă utilizarea umbririi difuze.

dormitoare

Dormitorul din "Hrușciov" are aceleași dimensiuni ca bucătăria - o medie de aproximativ opt metri pătrați. Dar, în același timp, este necesar să se pună un pat, un dulap în el, să se organizeze o zonă de agrement. În anii trecuți, au apărut anumite dificultăți, dar modelele moderne sunt atât de compacte încât sunt și ele potrivite pentru spații mici.

Primul lucru este să vorbim despre pat, astăzi în magazinele de mobilier, puteți găsi cu ușurință un pat care este construit în garderobă. Un transformator de zi este asamblat în timpul zilei, apare un spațiu liber, care poate fi folosit pentru a juca sporturi sau aranja un loc pentru jocuri pentru copii.Și noaptea, dulapul este transformat într-un pat, iar această procedură poate fi efectuată de o fată fragilă, deoarece sunt folosite fitinguri moderne.

O alternativă este o canapea convertibilă, care este asamblată în mod similar în timpul zilei. Apropo, există o nișă sub canapea care poate fi folosită pentru a stoca lucruri, inclusiv așternuturi.

Există tehnici de proiectare care pot spori vizual spațiul. În primul rând, aș dori să menționez oglinda, dacă este montată pe întreaga înălțime a ușii dulapului, camera este transformată. Hârtia fotografică și tapeturile 3D moderne au un efect similar. În plus, plafoanele lucioase de întindere și laminatul cu o suprafață lucioasă sunt capabile să reflecte lumina.

Dacă dormitorul are un balcon, puteți dezmembra unitatea de balcon, cu permisiunea de a demola o parte a zidului. Acest lucru va adăuga câțiva metri pătrați, va trebui doar să încălziți balconul și să puneți un dulap pe el sau să organizați o zonă de lucru.

Deasupra patului, din punct de vedere al economiei, va fi mai corect să montați peretele modular, este foarte important să fie toată înălțimea și lățimea peretelui.Efectul maxim este obținut dacă nu are pixuri și este realizat în culori pastelate ușoare.

Alegerea stilurilor este necesar să se bazeze pe dimensiunile camerei. De exemplu, minimalismul înseamnă mobilier mic, simetrie regulată și absența detaliilor inutile. În același timp, camera pare a fi liberă. Adăugând cele mai noi materiale de construcție, modele neobișnuite și mobilier adecvat interiorului, este posibilă modernizarea designului dormitorului.

Designul de culoare - un detaliu important al interiorului. Deoarece dormitorul este mic, experții în design nu recomandă utilizarea a mai mult de trei culori.

Este foarte important ca acestea să fie nuante pastelate:

 • Albul are un loc special. Acest dormitor aerisit va face apel atat la noii casnicii cat si la cei care au fost casatoriti de peste 20 de ani. O atmosferă familiară poate înfrumuseța un covor cu o grămadă mare și fotografii din arhiva familiei.
 • Dormitorul în negru nu va umple situația, dacă în interior se adaugă elemente reflectorizante - oglinzi, suprafețe lucioase, inserții de aur sau crom. Această soluție poate extinde chiar și spațiul vizual, iar electronica modernă, din plastic negru, se potrivește perfect situației.
 • Dormitorul gri se potrivește armonios în majoritatea stilurilor. Este frumos să-și petreacă timpul într-o astfel de cameră, pentru că această culoare este calmă. Culoarea bej are un efect similar, creând o atmosferă confortabilă caldă.
 • Culoarea brună, albastră și verde este populară printre oameni, datorită combinației frumoase cu alte culori, inclusiv alb și roz. Apropo, dormitorul roz este potrivit pentru o fată, această culoare dă romantism camerei.

O atenție deosebită în dormitor trebuie acordată iluminării. Mulți oameni citesc sau folosesc gadgeturi moderne înainte de a merge la culcare, deci este obligatoriu să instalați lămpi de perete sau lămpi de noptieră pe peretele din spatele panoului. Dar în același timp, lumina principală rămâne candelabrul central care corespunde interiorului.

Un loc special în dormitor este ocupat de iluminarea cu diode, poate fi folosit pentru a decora tavanul, iar crearea unui "cer" de stele "este recomandată pentru dormitoarele pentru copii. Un sfat puțin: dacă un copil nu poate adormi mult timp, îl sfătuiți să numere stelele, de regulă, numărând până la o sută, copilul adoarme.

Pornind de la dimensiunea mică a dormitorului în "Hrușciov", amintiți-vă că lucrurile din interior ar trebui să fie un pic. Perne de ajuns, câteva cărți într-un loc proeminent, o telecomandă de la un televizor sau alt echipament electronic și un telefon. Și pentru a crea confort, un covor cald este așezat pe podea, perdelele sunt realizate din materiale naturale.

Coridorul

Coridorul are un spațiu de locuit mai mic, deci este foarte important să se utilizeze materiale de construcție care extind vizibil camera. Acest tavan lucios și podea lăcuită și prezența unei oglinzi. Amintiți-vă că culorile luminii de fundal nu reduc spațiul, la fel ca cele întunecate.

Laminatul pe coridor trebuie să fie rezistent la umezeală, rezistență ridicată la uzură. Dacă utilizați o opțiune ieftină, atunci într-un timp scurt laminatul va deveni inutilizabil, vor fi necesare reparații suplimentare. În cazul în care plafoanele sunt scăzute, experții recomandă utilizarea tapetului cu o bandă verticală și pentru extinderea pe lungime - cu una orizontală.

Încercați să evitați tapetul cu un model mare, pe coridoare mici, se concentrează pe ele însele, accentuând astfel dimensiunea camerei.

Este necesar să ne gândim la iluminare, dacă coridorul este întunecat, atunci seamănă cu un dulap. Pentru a îmbunătăți situația, corpurile de iluminat de tip punct sau pe perete sunt potrivite, dar iluminatul central joacă, de asemenea, un rol important.

Apropo, stucul și plafoanele suspendate reduc semnificativ dimensiunea camerei, în acest sens, ele trebuie să fie abandonate. Dar dacă utilizați tapet sau vopsea pe tavan, atunci, dimpotrivă, puteți crește vizual spațiul în înălțime.

Pentru coridoarele mici, minimalismul este stilul optim de design. Este suficient să închideți un raft pentru haine, să organizați un loc unde să păstrați pantofii. Îmbrăcăminte de sezon este de dorit pentru a curăța într-un dulap separat. Amintiți-vă că pentru "Hrușciov" dulapul încorporat este o opțiune ideală, peretele din spate al acestui design lipsește și, prin urmare, există centimetri suplimentari care pot fi utilizați așa cum a fost intenționat.

studiouri

Apartamentele studio sunt populare, datorită faptului că, pentru un pic de bani, puteți cumpăra cazare confortabilă pentru o familie mică. Mulți proprietari de metri pătrați în "Hrușciov" a mers în același mod. Ei au demolat o parte din perete și, astfel, au ieșit dintr-un studio de bucătărie.

Opțiunea de a combina un coridor cu o cameră mică nu este exclusă, iar dacă există și un balcon, zona utilizabilă devine mai mare. Dar rețineți că pentru demolarea zidurilor este necesar să aveți permisiunea autorității de control.

Atunci când faci un studio, trebuie să ții cont de percepția holistică a camerei., și, înseamnă, o scală de culoare ar trebui să fie utilizate. Unele părți ale camerei pot fi zonate folosind tapet, ecrane sau draperii. Partiția transparentă și translucidă arată grozav. Partiția poate fi făcută din bar, este foarte convenabil să se utilizeze pentru a transfera mâncăruri gata făcute oaspeților, iar restul timpului doar pentru a lua cina în spatele ei.

În zonarea camerei, un rol deosebit îl joacă podeaua, de exemplu, în studiouri se recomandă așezarea în bucătărie a pardoselilor și a parchetului sau parchetului laminat. Metodele moderne de decorare a îmbinărilor a două materiale de construcție diferite fac cusătura comună aproape imperceptibilă.

Opțiunea pentru designul bucătăriei a fost deja descrisă mai devreme, iar în ceea ce privește camera de zi, trebuie să existe o zonă de ședere, inclusiv electronică și mobilier tapitat. Amintiți-vă că mobilierul din colț ocupă mai puțin spațiu, dacă puneți o canapea în centrul camerei, se va focaliza asupra dvs., spațiul liber va scădea.

Canapeaua de transformare este perfectă pentru camerele de zi mici, în plus, dacă oaspeții vor să stea peste noapte, această canapea se transformă cu ușurință într-un pat dublu. Aparatele de uz casnic și electronice moderne sunt mici, de exemplu, televizorul este ușor montat pe perete și, prin urmare, cabinetul nu are nevoie de el. Toate cablurile pot fi scoase sub cadrul metalic, acoperite cu gips-carton. În același mod, puteți face proeminențe și nișe pentru a stoca lucruri.

În cazul combinării unui dormitor și a unei grădinițe, opțiunile de zonare și de proiectare au fost considerate mai devreme, astfel încât nu vom mai rezista și nu vom mai repeta. Din nefericire, deseori zidul poartă și, prin urmare, nu poate fi demolat. În acest sens, se recomandă demontarea foii de ușă și deschiderea rezultată a unui tip arcuit.

Expert de consiliere

Luați în considerare cele mai comune sfaturi de design, care este recomandat să recurgă atunci când design camere în "Hrușciov":

 • Demolarea zidurilor. Această soluție este potrivită pentru persoanele singure și pentru noii soți care doresc să facă un apartament studio modern din casele lor. Camera combinată pare mai spațioasă, persoanele în vârstă singure pot trece cu ușurință de la bucătărie la dormitor și viceversa.
 • Demontarea unității de balcon. Cu condiția ca balconul să fie izolat și glazurat, în acest spațiu puteți organiza un loc de muncă. Pentru a face acest lucru, puneți doar o masă și un laptop. Iar femeile își pot organiza propriul colț, echipându-l cu o masă de toaletă. Dacă familia are copii mici, atunci prin instalarea unui birou pe balcon, puteți elibera camera principală. În plus, balconul este dominat de iluminatul natural, ceea ce înseamnă că electricitatea poate fi economisită.
 • Utilizarea mobilierului pliat. Mobilierul modular și paturile de transformare sunt instalate în spații mici cel mai adesea, ele sunt de obicei folosite noaptea, iar restul sunt în stare asamblată, fără a ocupa spațiu.
 • Combinând camera de zi cu zona de luat masa. Din nefericire, este imposibil din punct de vedere fizic să puneți o masă în bucătărie, pentru aceasta este necesară abandonarea aparatelor de uz casnic și a mobilierului de bucătărie. În acest sens, designerii recomandă mutarea zonei de luat masa în camera de zi. Toți membrii familiei și oaspeții se pot aduna la o masă mare.
 • Design de dormitor. Înainte de a cumpăra un pat, este important să luați în considerare dimensiunile camerei: dacă cumpărați un pat mare, atunci nu va mai fi loc de mișcare.Este recomandabil să faceți o schemă de plan și să notați pe toate dimensiunile.
 • Ergonomie. Camerele mici nu tolerează lucruri inutile, toate mobilierul și decorul ar trebui să-și ia locul. Lumina, culorile, oglinzile și imaginile de fundal pot extinde vizual o cameră mică. Pentru a face față acestei sarcini și pieței de construcții noi - laminate moderne lacuit și plafoane întinse lucioase.

Greșeli comune

Alegerea greșită a designului de culoare riscă adesea impresia camerei. Chiar dacă camera este confecționată cu cea mai recentă tehnologie, se folosesc materiale de construcție scumpe, efectul adecvat nu funcționează. Nu vă fie teamă să combinați culorile, un anumit ton stabilește culorile mobilierului și decorului. Armonios, interiorul special este obținut numai cu o combinație de culori diferite, altfel camera pare plictisitoare.

Și unii oameni, dimpotrivă, sunt prea zeloși când cumpără lucruri frumoase. Este necesar să se țină seama de faptul că mobilierul din "Hrușciov" ar trebui să fie utilizat în scopul propus, în cazul în care un exponat muzeu este cumpărat, acesta va lua un loc care este deja lipsit.

Înainte de a cumpăra, de exemplu, un scaun sau un scaun, ar trebui să stați cu siguranță pe ea, dacă este confortabil de mobilier și este necesar pentru cameră, puteți să-l cumpărați, altfel ar trebui să refuzați să-l cumpărați. La urma urmei, mobilierul va fi în cameră mai mult de un an.

Iluminarea incorectă este o altă greșeală obișnuită. Și acest lucru se aplică la sediu și cu iluminare insuficientă, și cu excesul său. Și adesea nu există lămpi în locul unde sunt necesare, de exemplu, în zona nopții. Amintiți-vă că în corpurile de iluminat moderne puteți regla intensitatea luminii, ceea ce înseamnă că acestea pot fi amplasate în toate zonele și colțurile.

Mobilierul trebuie să se potrivească în mod necesar cu stilul camerei, în caz contrar se va deosebi de fundalul principal. Este foarte important să se utilizeze mobilier pliat, ocupă mai puțin spațiu. Din nefericire, obiectele de arta vor trebui abandonate, in camere mici, sculpturi sau picturi mari vor arata sfidatoare. În plus, antichitățile sau picturile nu sunt întotdeauna potrivite pentru stil.

Stilul interiorului

Cele mai frecvent utilizate stiluri în proiectarea apartamentului "Hrușciov":

 • Mai întâi de toate, desigur, va fi vorba despre minimalismul. Când este proiectat într-un stil minimalist, este selectat numai mobilierul necesar, lipsit de un design deosebit, elementele de decor masive sunt excluse. Schema de culori este doar neutră, cu opțiunea de zonare într-o altă culoare. Imaginea de fundal cu modele luminoase este exclusă, tavanul poate fi vopsit sau albat.

Podeaua poate fi făcută din orice material de construcție, dar este important să se potrivească armonios cu culoarea pereților. Minimalismul nu permite utilizarea candelabrelor masive, iluminarea ar trebui să fie un punct.

 • clasic este populară în orice moment. Usile cu un stil clasic sunt realizate dintr-un arc. O atenție deosebită este acordată oglinzilor, pentru decorare sunt folosite numai materiale de construcție naturale - plăci ceramice, lemn și piatră. Clasicul nu acceptă plastic și metal. Tencuielile decorative din bej, maron sau alte culori populare sunt aplicate pe pereți, este permisă utilizarea tapeturilor foto pe tavan care imită modele clasice. Este necesar să se renunțe la mobilierul general, poate fi înlocuit cu mobilier pliat din materiale naturale.
 • Stil Loft alegeți tineri moderni și oameni de profesii creative. Stratul de stil implică decorarea pereților cu cărămidă sau piatră, tapet adecvat, imitații de zidărie. Această direcție modernă accentuează stilul unificat al camerei, dar în același timp permite zonarea zonelor de lucru și de recreere. Schema de culori este rece, cel mai adesea alb, gri și maro. Iluminatul este minim, preferința fiind lumina naturală care trece prin ferestre.

Mobilierul este cumpărat este simplu și numai necesar - o canapea, scaun, masă.

 • Stilul scandinav implică utilizarea unei podele din lemn, principalul lucru este păstrarea modelului de lemn. Minimalismul este folosit în toate privințele: în alegerea mobilierului și în alegerea produselor textile. Prin urmare, se recomandă difuzarea jaluzelelor pe ferestre, mai degrabă decât perdele. Trebuie să fie detalii luminate în interior - perne verzi sau o canapea roșie. Pereții sunt vopsite în alb.

Exemple frumoase în interior

În această secțiune, vor fi prezentate fotografii și idei reale de transformare a unui apartament tipic Hrușciov în locuințe moderne confortabile.Amintiți-vă că o cameră confortabilă este obținută chiar și dintr-o cameră mică, este important să urmați recomandările experților.

În acest videoclip așteptați sfaturi utile privind amenajarea unei bucătării de dimensiuni mici de la designer.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor