Interiorul unui apartament cu o cameră: exemple, idei și recomandări

Astăzi, piața imobiliară cu un dormitor apartamente sunt foarte populare. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece pentru bani relativ mici, cumpărătorul își obține propria locuință și încrederea în viitorul lor. Sarcina principală care apare în fața fiecărui proprietar este nevoia de a se potrivi cu tot ceea ce este necesar pentru o viață confortabilă într-un spațiu mic. Planificarea, zonarea și utilizarea rațională a fiecărui centimetru de zonă reprezintă componentele principale ale unui design interior reușit.

Caracteristici speciale

Dacă o persoană intenționează să trăiască într-un apartament, este puțin probabil că vor exista mari dificultăți în organizarea unui spațiu confortabil.Dar a pune o întreagă familie pe 30 de metri pătrați, cu pătrate mici, nu este o sarcină ușoară. Într-o astfel de situație, este necesar chiar la început să se calculeze toate nuanțele și să se urmeze strict planul.

Orice, chiar și cel mai mic apartament, începe cu un spațiu al coridorului. În interiorul unui apartament cu o cameră, planificarea acestei părți a camerei trebuie abordată cu mare atenție. Instalarea dulapurilor de la podea la tavan va ajuta la rezolvarea problemei stocării unor lucruri.

Cel mai probabil, va trebui să renunțe la achiziționarea de mobilier finit, deoarece nu va îndeplini toate cerințele.

Lungimea standard a cuierului de haine este de 42-43 centimetri, iar hainele calde sunt adăugate cu 3-4 centimetri, adică adâncimea dulapului poate fi de 50 centimetri față de modelele pregătite de la 70 și mai mult. Deseori, în design, la comandă, oferă un loc pentru o mașină de spălat și accesorii de uz casnic: aspirator, mop, găleată, mătură.

Pentru a extinde spațiul, trebuie să instalați cât mai multe suprafețe reflectorizante. Ușile glisante ale oglinzii din carcasă, o oglindă mare în podea aproape de ușă sau chiar pe ea, vă vor ajuta să scăpați de senzația de rigiditate și de dezordine. Acest lucru contribuie, de asemenea, la iluminarea spot la mai multe niveluri.Dar de pe rafturi pentru lucruri mici trebuie să fie abandonate, ele pot face dificilă mișcarea și să creeze o atmosferă de dezordine.

Următoarele camere care au nevoie de reorganizare sunt baia și toaleta. În funcție de film și de caracteristicile tehnice ale clădirii, există mai multe opțiuni.

Transferul toaletei în baie va oferi ocazia de a elibera întreaga cameră pentru stocare. De obicei, spațiul toaletei este destul de îngust, deci trebuie să folosiți brațe retractabile și rafturi cu mai multe niveluri. Este mai bine să refuzați ușa în acest caz, înlocuindu-l cu o ușă rulantă specială.

O altă opțiune: combinarea toaletei cu o baie prin demolarea peretelui. Alegerea acestei metode permite amplasarea inteligentă a tuturor elementelor sanitare necesare. Dacă a fost decis să nu instalați mașina de spălat în această încăpere, atunci este mai bine să puneți chiuveta în colț. În caz contrar, plasarea orizontală tradițională de-a lungul peretelui rămâne.

Puteți lua în considerare instalarea unei mașini de scris sub chiuvetă sau sub o singură masă, astfel încât spațiul va fi mai armonios.

Când este nevoie să utilizați fiecare centimetru din cameră, trebuie să acordați atenție sistemului de instalare cu o toaletă montată pe perete.Acest design ocupă puțin spațiu și nu deranjează vizual camera.

Cel mai probabil, va trebui să renunți la baie completă, înlocuind-o cu un duș. Cel mai bine este să nu cumpărați un model de cabină finisat. Într-un duș construit automat, puteți ajusta nu numai mărimea, ci și un spațiu încorporat pentru rafturi pentru accesorii de baie. Dacă, totuși, prezența unei băi este o condiție prealabilă, atunci trebuie să abordați corect folosirea spațiului sub ea. În locul plăcilor ca placări, utilizați panouri care se deschid pe principiul unei cutii de pantofi. În acest caz, ele pot oferi un loc pentru curățarea produselor.

Plasarea instalației sanitare în colțuri, restul poate fi folosit sub o carcasă cu creion mic. Fă-o mai bine la tavan și cu o ușă în oglindă. Astfel, va exista un loc pentru prosoape și alte lucruri necesare, iar oglinda va împinge spațiul.

O zonă de gătit este un element necesar pentru orice casă. Nu conteaza daca este o camera separata sau combinata cu o camera, compacta si functionalitatea layout-ului ei este importanta.

În primul rând trebuie să decideți despre plasarea aparatelor de uz casnic.Cu o mică înregistrare a camerei, echipamentul încorporat nu este un capriciu, ci o condiție importantă pentru un interior competent. Cuptorul cu microunde, procesorul de bucătărie, mixerul și prăjitorul de pâine, aliniate pe suprafața de lucru, nu numai că ocupă spațiu, ci și umflă vizibil spațiu mic.

Dacă există un spațiu redus pentru o suită de bucătărie, este nevoie de suprafețe suplimentare de lucru. Una dintre opțiuni - zone de alunecare. Acestea pot fi montate sub masă sau achiziționează o masă de transformare.

Un alt mod de a crește suprafața utilizabilă este utilizarea pragului de fereastră și a spațiului din jurul acestuia. Unii îl combină cu o unitate de bucătărie cu o singură placă de lucru, altele o folosesc ca o masă. În casele seriei vechi, este adesea posibil să se vadă un fel de dulap rece sub pervazul de bucătărie. Este modificată sub dulapul obișnuit de bucătărie.

Separat, este necesar să menționăm această metodă de extindere a zonei, cum ar fi un balcon.

Nu există o interdicție directă a unor astfel de acțiuni, dar de multe ori există dificultăți în ceea ce privește aprobarea unui plan de ITO. Pentru a evita acest lucru, trebuie să știți unele dintre nuanțe.

Este interzisă transportul radiatoarelor pe balcon.Acest lucru se datorează creșterii cantității de căldură necesară pentru încălzirea întregii case. Același argument este prezentat de comisie în cazul refuzului de a legitima reamenajarea. Această problemă poate fi rezolvată prin instalarea ușilor glisante sau a ferestrelor franceze. Rezultatul va fi un singur spațiu funcțional, iar receptoarele nu vor avea un motiv formal de refuz.

În cazul în care casa nu este monolit, atunci blocul de balcon este parte a peretelui portant. În acest caz, dezmembrarea este interzisă. În astfel de condiții, nu puteți instala ferestre și uși și puteți folosi restul pervazului ferestrei ca o blată de lucru.

Când conectați balconul la camera principală, este necesar să efectuați o izolație de înaltă calitate. În caz contrar, suprafața interioară a peretelui va rămâne rece, se va forma condens pe acesta, ceea ce va conduce la apariția mucegaiului și ciupercilor.

Singura cameră într-un apartament cu o cameră are o încărcătură funcțională foarte mare. Acesta este un pat, o cameră de zi și o sală de mese. Mobilierul multifuncțional poate ajuta în organizarea spațiului. Pe piața modernă există numeroase modele de astfel de mobilier, de la canapele bine-cunoscute până la dulapuri-dulapuri.

Astfel de elemente funcționale sunt mai scumpe decât cele obișnuite, dar în condiții de zonă limitată ajută la obținerea rezultatului dorit.

Tendințele actuale

În fiecare an, designerii de interior oferă idei noi pentru decorarea apartamentelor, alege culori și stiluri la modă. Dar, în timp, rămân anumite tendințe care și-au dovedit valoarea și relevanța. Pentru un apartament cu o cameră, aceste soluții testate în timp sunt cele mai potrivite.

ergonomie

Producătorii de mobilă au demonstrat că interiorul modern nu poate fi doar designul original, ci și o multitudine de funcții în același timp. Acest lucru vă permite să renunțați la un număr mare de accesorii ca o recepție de decorare, menținând în același timp stilul și sofisticarea interiorului în detrimentul mobilierului. Atunci când designul interior apartament cu o cameră trebuie să abandoneze un număr mare de elemente decorative. Acest lucru va evita sentimentul de aglomerare a camerei. Mobilierul multifuncțional modern vă va permite să faceți acest lucru.

Materiale de calitate

În apartamentul unei zone mici, fiecare colț liber este important.Numai folosind materiale de înaltă calitate în decorațiuni, puteți obține un spațiu perfect armonios. Mobilierul realizat pe un proiect individual este mai scump decât omologii tipici. Dar, în acest caz, puteți oferi toate caracteristicile premisei și nevoile cumpărătorului.

Stiluri reale

Apartamentul confortabil se remarcă nu numai spațiu zonal și funcțional, ci și stilul general al întregii camere. O înregistrare mică nu ar trebui să afecteze frumusețea interiorului, acest lucru va ajuta la designul corect ales.

Stilul scandinav

El are la sine ușurința, simplitatea și naturalețea. Materialele sunt folosite în principal din lemn natural, piatră, in, bumbac. Mobila este simplă și funcțională. Principalele culori ale acestui stil sunt alb, bej, gri deschis, albastru.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la culorile luminoase, ele acționează ca accente. Culorile contrastante sunt folosite în textile: pături, perne, covoare țesute. Accesorii pot fi, de asemenea, nuante bogate, cel mai important, ele nu ar trebui să fie mult.

Abundența luminii implică utilizarea de perdele luminoase sau jaluzele. Pereții sunt de obicei decorați cu ipsos sau vopsite într-un ton. Podeaua este acoperită cu parchet sau laminat, imită lemn natural. Acest stil este caracterizat de instalarea iluminatului pe mai multe niveluri.

Tehnologie înaltă

Acest stil reflectă principiul principal al unui apartament mic - funcționalitate. În elementele de mobilier și decorative domină linii drepte, clare. Toate spațiile de depozitare sunt montate cât se poate de discret. În finisare folosiți culori pure, laconice.

Tehnologia high-tech este caracterizată prin utilizarea de partiții glisante. Ele sunt realizate din sticlă și nu ascund spațiu vizual. De asemenea, un număr mare de suprafețe oglinzii, elemente cromate și metal sunt binevenite.

Decorați cel puțin, în principal - este tablouri alb-negru, fotografii. Aparatele de uz casnic moderne nu se ascund în spatele frontului de bucătărie, ci acționează ca un element independent de design. O soluție bună ar fi instalarea unui număr mare de iluminat spot la mai multe niveluri: lămpi de pardoseală și de perete, lămpi.

Datorită conciziei și utilizării materialelor industriale, interiorul, realizat în stilul hi-tech, poate fi foarte frig și incomod.Din acest motiv, merită puțin să diluăm acest design adăugând elemente din stilul de artă pop sau avangardă.

Accesoriile caracteristice acestor zone vor fi bine combinate cu conceptul de bază și vor da luminozitate și dinamism întregului interior.

minimalismul

Acest stil este considerat cel mai de succes în designul apartamentelor mici. Caracteristica sa distinctivă este utilizarea de mobilier concis și funcțional, culori ușoare, liniștitoare, cu un minim de finisaj.

Materialele cu acest design ar trebui să fie cât mai naturale posibil. Podele din lemn sunt folosite pe podea, pereții sunt acoperite cu ipsos sau tapet simplu.

Tot spațiul, precum și mobilierul, trebuie să fie proiectate în forme geometrice clare: dreptunghi, pătrat, oval. Compartimentele de sticlă și oglindă sunt binevenite.

Este o greșeală să presupunem că atunci când proiectăm un apartament cu o cameră, trebuie să renunți la stiluri confortabile, calde și familiare, cum ar fi Provence, clasic și etno. Doar atunci când decorarea interior este de a reduce numărul de detalii decorative, alege un ton calm ca culorile principale și de a folosi mobilier-transformator, potrivit pentru atmosfera generală a camerei.

Regula generală în proiectarea interiorului unui apartament cu o cameră este de a evita supraîncărcarea spațiului. Acest lucru se aplică și paletei de culori.

Universal poate fi considerată alegerea culorilor pastelate și luminoase. Luminile accente ar trebui să aloce spații funcționale separate. Acest lucru se poate realiza prin pictarea unei părți din perete sau prin adăugarea de materiale colorate. Dar nu uitați că abundența covoarelor, pernele decorative pot supraîncărca interiorul.

Dacă setul de bucătărie este construit într-o nișă separată, alegerea fațadelor strălucitoare lucioasă va fi o soluție interesantă și originală. În cazul unui aranjament standard, este mai bine să nu vă concentrați atenția asupra acestuia și să cumpărați mobilier de nuanțe inconspicuoase. În zona de gătit puteți adăuga culori cumpărați feluri de mâncare și servetele luminoase pentru aparate.

La înregistrarea coridorului nu se recomandă utilizarea tapetului cu un model frecvent, repetat. Datorită faptului că spațiul este îngust, dintr-un astfel de decor de perete se va rupe în ochi.

În designul unui apartament cu un dormitor, accentele de culoare pot acționa ca una dintre modalitățile de zonare a spațiului.

Reguli de zonare

Cel mai important rol în planificarea interiorului unui apartament cu o cameră este jucat de selecția corectă.zonele funcționale necesare. Spațiul de zonare poate fi permanent și transformant.

Metodele permanente includ divizarea spațiului prin partiții încorporate. Ele sunt cel mai bine făcut nu complet solid, astfel încât să puteți evita aspectul de colțuri întunecate. Acest lucru nu se aplică alocării patului. Dar, construind o nișă pentru pat, trebuie să vă amintiți despre circulația aerului, altfel puteți obține un spațiu înfundat. Acest lucru poate fi evitat prin combinarea pereților despărțitori din gips-carton cu perdelele de lumină.

O mică partiție situată în mijlocul spațiului comun, puteți separa zona de luat masa de camera de zi, dacă nu există perete între bucătărie și încăpere. Pe de o parte, este amplasat un televizor, iar pe de altă parte, este așezată o masă mică cu scaune. Ușile glisante din sticlă fac, de asemenea, treaba.

Pentru o familie cu un copil, este important ca apartamentul să aibă o zonă separată pentru copii. Dacă copilul este foarte mic, patul său poate fi separat de camera comună cu un ecran. Pentru copiii în vârstă, se va potrivi un podium: în partea superioară se află o piesă de joacă și o zonă de lucru, iar dacă este necesar un pat este avansat.

O familie cu doi copii ar trebui să cumpere un pat supraetajat sau un complex special pentru copii: în partea de jos există o zonă de lucru și locuri de dormit în partea de sus.

Este mai bine să scoateți biroul de sex masculin sau atelierul de sex feminin pe balconul încălzit, închizând spațiul cu ferestre franceze.

Pentru un tânăr sau o fată, puteți zona o cameră folosind doar culoare și lumină. Dacă o persoană locuiește singură, nu este nevoie de partiții staționare.

Opțiuni pentru locația mobilierului

Într-un apartament cu o cameră trebuie să existe doar un minim de mobilier necesar, altfel interiorul va fi supraîncărcat, se va crea un sentiment de depozit de lucruri inutile. Prin urmare, în faza de planificare, este necesar să se prezinte în mod clar întreaga funcționalitate a camerei viitoare.

Spațiu de depozitare poate fi amenajat în hol. Dacă spațiul permite, instalați un dulap încorporat, cu uși glisante orizontale. În caz contrar, depozitați haine și încălțăminte în cameră. Merită să acordați atenție mobilierului multifuncțional. În nișă, aveți posibilitatea să instalați un pat staționar cu spațiu de depozitare încorporat, canapele și camuflaje, de asemenea, de multe ori au compartimente speciale pentru lucruri.

Ca o masă sau o zonă de lucru, este mai bine să folosiți un pervaz renovat. Suprafețele de pliere sau pliere pot economisi și spațiu. În cazul în care o încăpere a fost instalată în încăpere, atunci una din laturile ei poate fi atașată masă pliantă pentru muncă sau studiu. Scaunele merită de asemenea să cumpere un tip pliabil. Când sunt asamblate, acestea nu ocupă mult spațiu și le puteți pune pe cârlige ciocănit în perete.

Cotul trebuie așezat la patul părinților. Pentru intimitatea copilului, acesta poate fi închis de un ecran alunecător sau de un baldachin ușor.

Distribuirea corectă a funcțiilor mobilierului și, dacă este posibil, combinarea maximă a acestora, va contribui la crearea unui mediu confortabil și armonios.

Cum să învingă aspectul?

Apartamentele mici pot fi vândute ca și cu pereți despărțitori, și sub forma unui studio. Structura apartamentului viitor depinde de dorința și capacitatea proprietarilor de a construi sau de a demola zidurile.

Interiorul studioului presupune prezența unui maxim de spațiu deschis. De obicei, proiectul a pus deja un loc separat sub zona de baie și zona de bucătărie. Acest lucru se datorează localizării comunicațiilor în casă.Prin urmare, viitorii chiriasi trebuie sa planifice camera, luand in considerare aceste caracteristici.

În apartamente mici nu mai mult de 18 de metri pătrați. m baie nu este separat de pereți, deoarece pentru construcția lor necesită o anumită zonă, și a stabilit partiții opace. În spatele lor se potrivește unghiul de duș și toaleta. Zona de bucătărie este situată într-o mică nișă unde se află cel puțin elementele necesare.

În astfel de apartamente, încercarea de a organiza un pat staționar separat nu are sens. Există suficient spațiu pentru o canapea extensibilă și niște picioare de noapte pentru depozitarea hainelor.

Mulți încearcă să scape de pereți într-un apartament cu o cameră. Dar prezența unei bucătării mici dar separate are o serie de avantaje semnificative. Și dacă zidurile nu pot fi demolate, nu fi supărat. O cameră separată va elimina zgomotul și mirosurile neplăcute în timpul gătitului.

În casele moderne monolitice și de panouri, bucătăria are o imagine bună. Dacă plasați setul cu cască de-a lungul a două pereți, spațiul rămas, de preferință la fereastră, poate fi transformat într-un colț confortabil.

Când se planifică un apartament pe colț cu două ferestre, este posibil să se organizeze un pat închis complet cu o sursă naturală de iluminat.

Exemple de proiecte pentru diferite domenii

Toate apartamentele cu un dormitor pot fi împărțite de metru la:

 • Mici (16, 18, 20, 23, 30, 31 de metri pătrați);
 • Media (32, 33, 34, 35, 36, 37 mp);
 • Mare (38, 40, 43, 45 mp).

Luați în considerare opțiunile pentru proiecte pentru diferite grupuri.

Apartamentele cu imagini minime sunt adesea numite hoteluri. 16-18 de metri pătrați au forma unui dreptunghi alungit, care se termină într-o fereastră destul de îngustă. Aranjarea mobilierului într-o astfel de cameră este posibilă numai paralel cu pereții. Un cuier pentru îmbrăcăminte exterioară este așezat la ușă, urmat de o baie mică, o zonă de bucătărie, o canapea este așezată pe peretele opus.

Adesea, proprietarii donează o parte din spațiu la unul dintre pereți și se montează o nișă de-a lungul acestuia. Are o bucătărie, un dulap cu uși în oglindă, un televizor și rafturi pentru a stoca detaliile necesare. Această formă de premise este cea mai reușită, cu o sumă minimă, deoarece există o zonare naturală și progresivă, care nu necesită structuri suplimentare.

În Rusia, a început recent să redeschidă clădirile industriale inutile sub apartamente rezidențiale. Prin achiziționarea unui apartament mic într-o astfel de clădire, puteți deveni proprietarul unei camere pe două nivele. La 20 de metri pătrați datorită înălțimii tavanului există o zonă de dormit separată.Amplasarea etajului inferior nu diferă de dormitorul tipic.

Apartamentele cu un singur dormitor de dimensiuni medii sunt cele mai comune în țara noastră. Reorganizarea spațiului în astfel de spații depinde de seria de case. Dacă există o posibilitate de a demola pereții, atunci este mai bine să folosiți acest lucru, deoarece aproape toate bucătăriile au imagini foarte modeste. Ca partiții, utilizați structuri glisante - sticlă sau oglindă.

În astfel de apartamente, principala atenție ar trebui acordată organizării spațiului de stocare. În Hrușciov pot fi găsite în cămară în hol. Se transformă cu succes într-o garderobă spațioasă. O nișă superficială în cameră este ideală pentru un dressing. Mai adânc este de a da sub dormitor.

La 34-36 de metri pătrați. m va fi capabil să aranjeze și la locul de muncă. Acesta este plasat în principal la fereastră, folosind un prag de fereastră ca o blat. Astfel, nu este nevoie să instalați o suprafață orizontală suplimentară, zona de lucru are o sursă de lumină naturală.

Se recomandă utilizarea activă a spațiului ferestrei în zona de bucătărie. O opțiune este transferarea mașinii de spălat în fereastră.Ca rezultat, avem un spațiu frumos, armonios. Singurul negativ - un spray de apă pată pe sticlă. Ecranul mic transparent din partea inferioară a ferestrei ajută la rezolvarea acestei probleme.

Dacă prelungiți sau prelungiți pervazul ferestrei bucătăriei, puteți obține un loc pentru zona de luat masa. O altă opțiune este o masă pliantă.

Apartamente mari de o cameră au început să apară în casele noii serii. Ele se disting prin bucătării spațioase. Acestea au o bucătărie modernă spațioasă și o zonă de luat masa sau de living. În restul camerei fac un dormitor cu un spațiu de depozitare spațios.

Dacă o familie cu un copil plănuiește să trăiască într-un apartament, camera poate fi împărțită în două mici. O zonă cu o fereastră este preferabilă pentru a oferi copilului, iar pentru adulți să instaleze aer condiționat.

Idei frumoase de inspirație.

 • Puteți folosi nu numai construcțiile de ghips, lemn sau sticlă ca partiții, ci și acvariile mari și șemineele artificiale moderne. O construcție transparentă nu va aglomera camera, ci va crea o atmosferă confortabilă și liniștită;
 • În cazul în care proprietarii nu sunt gata să renunțe la accesoriile lor preferate, atunci acestea ar trebui plasate într-o partiție prins.La proiectare, acesta oferă găuri de dimensiunea dorită, unde colecția se potrivește perfect, de exemplu, vase;
 • Perdelele luminoase și luminoase nu numai că vor ajuta la ascunderea patului, ci vor servi și ca elemente independente ale decorului;
 • Suprafața oglinzii instalată în fața ferestrei va extinde spațiul și va permite mai multă lumină în încăpere;
 • Pe o mică structură pivotantă care separă bucătăria de camera de zi, plasați televizorul. În funcție de nevoi, îl puteți urmări, relaxându-vă pe canapea sau pregătiți cina pentru întreaga familie;
 • O altă modalitate de a separa bucătăria de cameră, instalând canapeaua înapoi la masa de masă, va permite să desemneze zone diferite fără a avea probleme suplimentare;
 • Utilizați diferite materiale pentru finisarea podelei în diferite zone funcționale. Datorită acestui fapt, spațiul poate fi separat fără construcții voluminoase;
 • Cu o cameră alungită și întunecată ca partiție, instalați o fereastră falsă. El va transmite lumina și, dacă este necesar, poate fi închisă cu perdele;
 • Instalați o mulțime de dispozitive de iluminat la diferite înălțimi, astfel încât să puteți evidenția zona de care aveți nevoie în acest moment;
 • În cazul în care înălțimea camerei permite, puteți construi un podium, atunci chiar și în cel mai mic apartament va apărea un loc de dormit cu drepturi depline, prezentat pentru timpul de odihnă;
 • O oglindă atașată la ușa din față nu se va deplasa numai în afară de orice coridor, ci va face și colecțiile mai convenabile;
 • Începând cu reparațiile într-un apartament cu o cameră, amintiți-vă că mai puțin mobilier, cu atât mai bine. Transformatoarele moderne vor ajuta la ascunderea patului în dulap, la fabricarea a șase scaune mici dintr-o bucată sau la plasarea unui dulap întreg sub pat;
 • Nu vă fie teamă să faceți accente de culoare strălucitoare într-o cameră mică. Cu ajutorul lor, se disting zone separate și se creează un interior vibrant și dinamic. Amintiți-vă, în toate moderațiile importante.

În proiectarea unui apartament cu o cameră, este important să calculați cu atenție fiecare nuanță. Zonarea corectă a spațiului, utilizarea de mobilier, creată pe un proiect individual, va crea un interior frumos care să răspundă tuturor nevoilor proprietarului. Dacă vă îndepărtați de stereotipuri și aplicați soluții nestandardizate atunci când planificați, fiecare membru al familiei va primi un colț confortabil, care este în perfectă armonie cu atmosfera generală a casei.

Sfaturile privind amenajarea unui apartament cu un dormitor sunt împărtășite cu noi de către designer în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor