Romantic din Provence: interior apartament în stil francez

Provence este un colț al Franței de o frumusețe neagră, unde soarele strălucește întotdeauna strălucitor, suprafața netedă a mării calde mediteraneene se mândrește, arome aromate de lavandă ascunse în tufișurile satelor miniatură de vie. Interiorul în stilul Provence este la fel de blând, nu fantezist, provincial, cu antichități rafinate.

Un pic de istorie

Ei spun cu dreptate: determinarea conștiinței. Din viața satului francez din secolul al XVII-lea provine stilul Provence - aceasta este aceeași muzică country, dar cu o imitație din sud-estul Franței. El și-a moștenit numele din numele regiunii cu același nume din țară. Spre deosebire de tradițiile englezești de muzică country, ea respectă cu atenție și cu atenție caracteristicile naționale și etnice.

Acest stil a început să iasă din profunzimea unei vieți măsurate în mediul rural, plină de muncă, legată în mod inextricabil de natura uimitoare a acestei regiuni.Respectându-se, locuitorii provinciei au încercat să creeze un mediu în casele lor pentru o odihnă bună după zilele grele de lucru: confortabile, creative, practice, fără excese și detalii bogate în interior, dar cu un indiciu de eleganță și gust delicat.

În acest moment, poziția financiară a burgheziei mici și a intelectualilor sa îmbunătățit, iar întreaga familie de medici, profesori, avocați și industriași a vrut să aibă proprietăți de familie în provincie. Cu un confort deosebit și grație, ei au început să-și doteze proprietățile rurale, având grijă de confortul maxim în casă și o atmosferă care este în întregime propice recreerii.

Astfel a apărut stilul țării franceze sau Provence - "provincie" - care a devenit o alternativă minunată la clasicismul urban bine instruit.

În secolul al XIX-lea, acest stil a câștigat popularitate meritată în întreaga Europă, iar dorința de ușurință și armonie cu natura a cuprins toate aspectele vieții Franței în acel moment. Cote d'Azur (așa-numita Riviera Franceză) a fost considerată drept muza, Pablo Picasso și Henri Matisse, Cezanne și Honore de Balzac, Van Gogh și Marc Chagall. Până în prezent, elita creativă se întinde pe aceste locuri, iar stilul Provence bate înregistrări în relevanță și popularitate.

trăsături caracteristice

Țara franceză este un tandem de simplitate rustică și sofisticare nobilă, caracteristici din care:

 • Simplitatea și naturalețea vieții; pompozitatea și pretenția tendințelor baroce sau moderne moderne sunt inacceptabile pentru stil. Farmecul special al Provence este natura sa necomplicată, apropierea de natură, un stil de viață arhaic și de lungă durată. Interiorul în acest spirit este capabil să ne transfere în Franța romantică, unde eroii legendari ai lui Dumas trăiau, făceau prieteni, luptau și se îndrăgau.
 • Culorile delicate de pastel predomină: alb, bej, lăptos, ocru, galben deschis, lavandă, măslin. Toate culorile păreau să se estompeze în soare și ușor galbene, cu vârsta înaintată.
 • Utilizare în proiectarea materialelor și țesăturilor naturale: lemn, piatră, metal, porțelan, ceramică, lenjerie și bumbac. Mobila și accesoriile sunt ușor uzate, cu efectul antichității.
 • Camera în spiritul Mediteranei franceze este întotdeauna plină de soare și lumină.
 • Decorul în stilul Provencal este un împrejurim plin de viață, un lucru mic, prietenos cu familia, lucruri amuzante care se găsesc în mod miraculos pe o piață de vechituri, și niște cârlige memorabile din călătorii.Nu este obișnuit să ascundeți vasele și alte ustensile în sertar, l-au pus pe rafturile deschise ca suveniruri scumpe.
 • În interior există un sentiment de căldură și confortul casei.
 • Un atribut indispensabil al Provencei este semineul sau imitația sa pricepută.
 • Abundența de textile - este unul dintre principalele materiale decorative. Motivul este dominat de motive florale, linii geometrice sub formă de dungi și celule. Țesăturile sunt proiectate să reflecte aroma națională a provinciei franceze.

Pentru a încorpora interiorul tradițional provensal, așa cum am menționat deja, se folosesc în principal țesături naturale și materiale naturale, cu o notă de antichitate.

pereți

Pentru stilul ruralului francez, tencuiala cu tencuiala este predominant albă. Este minunat dacă este texturat, cu ușurință scuffs și neregularități. Pentru a crea efectul unei acoperiri provinciale naturale, puteți recurge la tencuieli decorative.

O altă opțiune bună cu care se confruntă pereții - console din lemn tapițate. Pentru ei, o paletă pastelată dezordonată sau o nuanță naturală naturală.Nu este recomandat să tapițați o gamă de pereți din încăpere, și chiar mai mult în întregul apartament, ar fi de preferat panourile tandem și tencuiala.

Imaginile de fundal în această direcție sunt "invitați" rare, deși pot fi folosite și în decor, dar nu într-o singură schemă de culori. În Provence există întotdeauna un loc pentru un ornament floral, un model gustos de țesături de ramuri de măsline sau inflorescențe de lavanda delicată pe acoperirile de perete va fi foarte binevenit.

Paul

O acoperire de pardoseală în aceeași cameră poate reprezenta un amestec de mai multe materiale. Adesea, această tehnică este folosită pentru apartamente studio sau apartamente cu mai multe camere, unde camera de zi este combinată cu bucătăria. Preferința, așa cum sa constatat deja, este dată plăcilor de lemn și a unei plăci. Prin urmare, excludem laminatul, linoleumul, covorul, parchetul și alte materiale artificiale. În loc de acestea, folosim o scândură din lemn masiv, iar dacă bugetul este limitat, puteți să vă alăturați unei plăci de podea de la castel, dar este de preferat o opțiune cu o singură linie.

Designul de culoare este binevenit, se potrivește organic în interiorul podelei apartamentului Provencal și paletei de cafea.Efectul de zgâriere și patina ușoară a antichității nu interferează deloc cu materialele de pardoseală. Adesea folosit pentru a termina pardoseala lemn nevopsit. Nuanța naturală adaugă căldură și confort interiorului.

plafon

Provence este străin materialelor tehnologice artificiale și moderne. Acest lucru împiedică crearea unui adevărat design în acest stil. Prin urmare, plafoanele întinse nu sunt potrivite pentru proiectarea spațiului tavanului în această direcție, este dificil să ne imaginăm o suprafață netedă lucioasă într-o casă unde lucrurile vechi sunt păstrate și tradițiile familiei sunt păstrate. Din același motiv, merită refuzat să se utilizeze construcții complexe de gips-carton.

Detaliile într-un astfel de interior radiază simplitatea, astfel încât tavanul este alb sau vopsit în vopsea albă, se aplică tencuiala decorativă și se utilizează decorațiuni din stuc.

Grinzi decorative de tavan va ajuta să sublinieze spiritul casei din lemn francez. Ca material pentru acestea, se utilizează lemn natural sau imitație de înaltă calitate. Culoarea grinzilor variază de la un contrast întunecat la o nuanță albă la culoarea tavanului.

Alegem mobilierul

Cartea de vizită a Provence este un mobilier care îmbină funcționalitatea și eleganța utile. Este cea care stabilește starea de spirit și culoarea. În mod tradițional, pentru fabricarea sa au fost utilizate numai materiale naturale: lemn masiv, ratan și stuf. Dulapuri și dulapuri cu picioare, scaune cu elemente sculptate sunt mobilierul clasic francez. Astfel de mobilier a fost simplu și adesea antic, cu o notă caracteristică a antichității.

În zilele noastre, în interiorul Provenceal pot fi folosite atât antichități reale, cât și articole învechite artificial din console MDF cu fisuri, chipsuri, scuffs caracteristice. Vintage - nu singura cerință, mobilierul trebuie să fie mai presus de toate bun și puternic.

Nu străin pentru proiectele în spiritul Provence și elemente falsificate. Utilizarea produselor forjate decorative poate revigora o încăpere, o face elegantă și atractivă, deoarece modelul de bare metalice arată elegant și dinamic.

Printre opțiunile pentru mobilier din fier forjat: canapele lungi ornate, mese de cafea complicate, scaune deschise, rafturi elegante și rafturi.Forjarea ar trebui să fie fantezistă și obiectele luminoase, dure și masive nu sunt locul.

Textilele contează

Textile realizate din lenjerie naturală, bumbac, chintz și lână vor contribui la accentuarea atmosferei provinciei franceze. Modelele florale și florale ale țesăturilor reflectă toată splendoarea naturii înconjurătoare. Muguri înfloritoare de trandafiri și trandafiri sălbatici, inflorescențe de lavandă, buchete de flori sălbatice mici seamănă cu o adevărată grădină minunată, de parcă ar fi mutat într-o cameră.

Motivele florale sunt adesea animate de fluturi și păsări - simboluri ale dragostei și bunăstării. Aranjamentele de flori, dantele și volanele sunt peste tot - pe perne, cuverturi de pat, șervețele și fețe de masă lucrate manual.

O atenție deosebită în textilele Provence merită perdele. Perdelele ideale în spiritul peisajului rural francez sunt țesături aerisite și draperii translucide în paleta paletă de acuarele de culoare deschisă. Capacele grele de culori închise și draperii complexe nu sunt relevante aici. Este destul de potrivit pentru a construi partea superioară și intercepții pe laterale, perdele lungi pe podea sunt decorate cu un margine largă și lambrequin moale. Ambalarea poate fi variată: motive florale, o cușcă delicată sau o bandă, dar țesăturile simple sunt considerate o opțiune de câștig-câștig.

Acesta va arata elemente decorative de mare, realizate cu propriile mâini: brodate cu perne dragoste, dumachki, decorate cu ciorapi scaun rogojini pe scaune, cârlige de bucătărie. Dar aici este mai bine să nu exagerați și să respectați stilul interior general.

Ruffele și broderiile sunt adesea folosite pentru lenjeria de pat.

Paleta de culori a textilelor conferă toate nuanțele unei pajiști înfloritoare - lavanda, roz, măsline și verde deschis, ocru și galben, albastru deschis.

Nuante importante

Designerii sunt sfătuiți să-și amintească câteva puncte atunci când finalizează camera în spiritul Provençal.

 • Provence este un stil în mai multe straturi, plin de detalii. Nu trebuie să o structurați, să încercați să o dați ordonată. O premisă tradițională în spiritul provinciei franceze nu este niciodată perfectă. Pentru a crea o adevarata atmosfera provensala, uneori nu este suficient un mic fleac: un coș de răchită cu tricotat, din care se rostogolea o minge sau o panglică decolorată pe perdea.
 • Plantele verzi oferă o aromă deosebită interiorului. În cazul în care permite pervazul ferestrei, ierburile aromate pot fi plantate în cutii înguste din lemn, de exemplu, busuioc sau rozmarin.Legumele proaspete nu numai că vor decora spațiul și vă vor arăta cu aromă plăcută, dar și vor fi la îndemână în pregătirea unor feluri de mâncare europene deosebite. Ierburile și fructele vor arăta spectaculoase în interior chiar și într-o formă uscată, introducând un spirit special de antichitate.

Flori de primavara bulbous in oale sunt, de asemenea, potrivite pentru acest stil. Decorarea camerei cu zambile proaspete și lalele este o soluție foarte bună.

 • Minimalismul și restrângerea detaliilor nu însoțesc niciodată interiorul provensal. Nu este nevoie să vă fie frică de accesorii, uneori pun ritmul dorit. Caseta de bijuterii decoupage Vintage pentru ceai, o oală veche de cafea de cupru cumpărată pe o piață de purici - orice lucru care a fost selectat cu grijă și cu gust, poate fi o atingere finală importantă pentru compoziția interioară.

Provence nu are tendința de a ascunde obiectele de uz casnic. Atributele integrale ale stilului francez sunt articolele de ceramică pictate cu motive rustice luminoase, borcane de condimente multi-colorate, sticle de ulei care se plasează cu drag pe rafturi deschise din lemn.

Idei de proiectare și exemple

Provence este minunat pentru situația unei case mari de țară, și pentru interiorul unui apartament standard cu două dormitoare. Chiar și proprietarul unui spațiu de locuit modest își poate permite reparații în spiritul vechii Franțe. În această direcție, puteți aranja o cameră separată, dacă proprietarul său este aproape în spiritul atmosferei mediteraneene.

Pentru întruchiparea spiritului de provensal în dormitorul unei fetițe sau a unui copil, puteți alege materiale de finisaj bej ușor și mobilier simplu din fildes laconic. Iar spiritul provensal este evidențiat de abundența textilului într-o gamă de roz moale.

Ce materiale trebuie folosite?

Perdele translucide plutitoare, arcuri girlande pe pat, lenjerie de pat în formă de pui, ciucuri delicate care fixează scaunul, motive florale tradiționale în decor - ceva pe care orice femeie îl va aprecia.

Coroana interioară poate fi decorată în același spirit cu un baldachin de tul delicat, lipit pe părți cu trandafiri decorativi.

Cum să decorezi interiorul apartamentului în stilul francez, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor