Interior interior: frumoase idei moderne

Interiorul modern nu este doar apartamente jumătate goale, cu un minim de mobilier și tapet alb pe pereți. Poate fi foarte multifata, ceea ce permite tuturor sa aleaga pentru ele solutia ideala stilistica care va satisface cele mai recente tendinte de moda.

Caracteristici speciale

De regulă, cuvântul puternic "modern" se referă la aproape toate opțiunile interioare, spre deosebire de ceea ce a fost creat anterior de designeri. În trecut se întâmplă un decor bogat, o abundență de lucruri mici și decorațiuni.

Persoanele moderne nu mai au nevoie de un lux ostentativ, ci de o funcționalitate maximă, iar conceptul de "lux" are acum o semnificație puțin diferită.

Dacă mai devreme nobilimea a încercat să-și decoreze casele cu dulapuri masive aurite pictate, acum este apreciată prezența echipamentelor moderne în casă.Designul modern, de regulă, este selectat pentru nevoile individuale ale unei persoane care locuiește într-o casă sau un apartament.

De asemenea, merită remarcat faptul că mulți confundă noțiunile de "stil modern" și "modern". Designul camerei în stil Art Nouveau este mai strict și limitat. Caracteristicile sale sunt recunoscute, în timp ce stilul modern este ceva mai flexibil, capabil să se adapteze la cererile proprietarului casei. Caracteristicile generale ale stilului modern pot fi de asemenea diferențiate într-o mică listă, dar fiecare dintre ele poate fi ușor donată.

Cea mai importantă caracteristică a acestei tendințe în lumea designului este o cantitate imensă de spațiu deschis. După cum puteți vedea, cele mai elegante apartamente arătau ca și cum designerul a început să le doteze și și-a abandonat proiectul în mijlocul drumului. Acestea sunt pe jumătate goale, ele stabilesc cantitatea minimă de mobilier, aproape nicio brățară decorativă.

Pereții și tavanul par să se integreze într-una. Toate acestea se fac pentru a crea aspectul spațiului liber chiar și în cel mai mic apartament. Fiecare detaliu al interiorului are un loc specific și este ales nu la întâmplare, ci după o planificare atentă.Statuetele, plăcile decorative pe pereți și monogramele pe mobilier nu sunt binevenite - este timpul să uităm de toate acestea.

Atributele principale sunt geometria simplă și ferestrele largi și ușile. De asemenea, în cameră, decorate într-un stil modern, ar trebui să existe o mulțime de oglinzi. Acest lucru este făcut nu numai pentru a vă permite să vă admirați din toate unghiurile, ci și pentru a extinde vizual spațiul unei locuințe chiar mici. Când o parte a unei încăperi se reflectă într-o oglindă, se pare că există, de fapt, de două ori mai mult spațiu liber. Dacă urmați aceste reguli de bază, veți putea aranja camera astfel încât să pară destul de modernă.

Tendințe de modă și elemente noi

Interiorul modern poate fi la modă și elegant sau și-a pierdut multă relevanță. Nu este atât de ușor să urmăriți toate cele mai recente și mai recente tendințe din lumea designului, dar ar trebui să cunoașteți punctele principale, mai ales dacă doriți ca apartamentul dvs. să arate modern.

stiluri

Expresia "stil modern" implică de multe ori câteva direcții stilistice similare dintr-o dată.Ar trebui să luați în considerare ideile principale care vor ajuta la determinarea designului unui apartament sau a unui studio obișnuit, deoarece fiecare astfel de direcție are propriile caracteristici care o deosebesc de altele.

techno

În mod constant există noi tehnologii care înlocuiesc învechite, iar acest lucru se reflectă în interiorul caselor. Stilul Techno, deși a fost fondat relativ recent, a câștigat popularitate tocmai datorită capacității sale de a sublinia astfel de schimbări. Caracteristica sa principală distinctivă este departe de liniile geometrice stricte, care se găsesc și în alte direcții.

Stilul tehnic evidențiază alegerea iluminării, care ar trebui să fie artificială și stilizată în lumina discobolurilor din cluburile de noapte. De asemenea, trebuie remarcat și funcționalitatea maximă a acestui stil. Chiar și cele mai înguste camere ar trebui să pară mai spațioase. Puteți realiza un rezultat similar utilizând tapeturi, tapet de oglindă sau chiar oglinzi reale.

Tehnologie înaltă

Există multe asemănări cu stilul techno și hi-tech. Premisele ar trebui proiectate astfel încât să aibă tot ceea ce au nevoie, dar, în același timp, toate aceste detalii nu atrag atenția prea mult. Alege mobilier și accesorii de forme simple.Decorate în stilul de locuințe de înaltă tehnologie potrivite pentru o varietate de oameni: burlaci, cupluri tinere și familii. Într-un apartament sau casă decorată în acest fel va fi un loc pentru un dormitor destul de confortabil și pentru un studio mobilat și pentru un living.

Modernul high-tech distinge prezența culorilor spectrului rece. Nu există loc pentru accente de culori strălucitoare sau culori dintr-o paletă caldă.

Cel mai adesea, culorile precum gri, alb și negru sunt folosite pentru a decora pereții și mobilierul. Acestea sunt cele care cel mai bine incorporează ideea că designerii au pus inițial în stil de înaltă tehnologie.

Art Deco

Această direcție va fi cu siguranță apelată la tinerii creatori. Printre toate celelalte stiluri de artă deco se evidențiază luminozitatea și utilizarea unor decoruri complicate: elemente etnice, ciucuri decorative de forme și culori neobișnuite.

În cadrul unui apartament sau chiar al unei încăperi, puteți folosi elemente "veniți" din diferite culturi, de exemplu, lămpi japoneze rafinate decorate cu hieroglife sau flori de sakura și cuverturi persiane calde. Aceste detalii diferite sunt surprinzător de combinate armonios în interiorul decorat în stilul art deco.

minimalismul

Este de remarcat o astfel de direcție ca minimalismul.Se caracterizează prin linii drepte simple și asemănări cu cele clasice. Într-o cameră decorată în acest stil, totul ar trebui să fie grijuliu, dar în același timp foarte simplu. Nu încărcați interiorul cu un decor complex și nu uitați că trebuie să existe suficient spațiu liber în cameră. Într-o cameră stilizată ca minimalism, mobilierul din sticlă călită și metalul cromat arată bine. Suprafețe bune și oglinzi, de exemplu, rafturi sau dulapuri pentru cercevele.

Clasic modern

Uneori se numește nou uitată veche. Designerii moderni nu-și ascund iubirea față de tendințele din trecut, adesea inspirați de unele stiluri deosebit de interesante din ultimii ani. Regândirea modernă a clasicilor arată, de asemenea, destul de interesantă. Concisitatea și manufacturabilitatea sunt combinate cu succes. Clasele moderne se caracterizează prin utilizarea de materiale scumpe de finisare: piele naturală, lână, bumbac sau piatră de înaltă calitate.

Este permisă utilizarea accesoriilor interesante, care, de exemplu, în stilurile high-tech sau minimalism, par superfluă.

Puteți decora camera de zi cu sfeșnice din bronz elegante sau un candelabru greu cu elemente din fier forjat. Va fi interesant să privim oglinda de lux în perete într-un cadru metalic sau din lemn. Rețineți că astfel de detalii ar trebui să fie mult mai mici decât în ​​stilul tradițional clasic, un astfel de accesoriu va fi suficient.

De asemenea, merită remarcat faptul că clasicele moderne sunt mult mai funcționale decât toate tendințele stilistice din trecut. În încăperi ar trebui să existe nu numai mobilier frumos și elemente decorative rafinate, ci și toate echipamentele necesare care nu trebuie ascunse, ci, dimpotrivă, ar trebui să fie prezentate pentru spectacol. Dacă mai devreme, bunăstarea unei persoane a fost judecată printr-o imagine a unui artist faimos care atârna de acasă, acum o "plasmă" mai largă sau un home theater vor face o impresie mai mare oaspeților.

În cele din urmă, este de remarcat faptul că moderne - un stil, care este mai mult ca pentru a proiecta apartamente spațioase sau case particulare decât camere mici, pentru că există același monumentalitate, care este atât de apreciat în trecut, de exemplu, covoare uriașe, tapiserii de perete și stuc.

Decoratiuni de perete

Stilul modern, de regulă, este inerent în zidurile simple fără decor special, astfel încât cel mai bun finisaj este o vopsea simplă sau o vopsea ușoară.

În unele cazuri, zidurile sunt lăsate nealterate, acoperind doar un strat subțire de ipsos. De asemenea, puteți alege materiale naturale pentru decorarea pereților. Uită-te la panouri de lemn sau tapet subțire de bambus care va arata bine pe peretii unui apartament sau casa moderna. Luați în considerare faptul că aceste materiale de finisare sunt destul de scumpe.

Dacă nu doriți să cheltuiți bani și doriți ca designul dvs. minimalist să aibă, de asemenea, un efect minim asupra stării bugetului familiei, atunci puteți alege tapet simplu simplu. Potrivit ca acoperiri de perete, stilizate ca un material scump, și lumină simplă.

Decorarea tavanelor

La proiectarea plafonului ar trebui să se respecte aceleași principii. Dacă aveți destui bani și sunteți gata să-l cheltuiți pentru reparații, puteți decora plafonul cu grinzi de lemn sau plafoane suspendate. A doua opțiune este bună pentru că puteți crea literalmente un miracol prin modelarea tavanului sub apus sau cerul de noapte.Foarte impresionant este plafonul stretch cu culori spațiale, decorat cu LED-uri. Cu toate acestea, puteți obține cu materiale mult mai ieftine, de exemplu, pentru a picta sau a albi tavanul.

Soluții de culoare

Pentru stilul modern, utilizarea culorilor luminoase este cea mai caracteristică. Culorile achromatice clasice sunt de obicei luate ca bază. Arata culori bune si pastelate. În direcțiile clasice moderne sau în stilul scandinav, toate nuanțele de aspect maro favorabil. Acestea sunt asociate cu un sentiment de căldură și confort, astfel încât acestea pot fi utilizate în siguranță atât ca și culori primare și ca complementare.

Pentru plasarea de accente pot fi aplicate și mai multe culori saturate. Pernele colorate, cârpele de mătase, sertarele, coșurile sau coastele pot fi folosite ca detalii strălucitoare. Designerii folosesc aproape toate culorile, dar cele mai populare astăzi sunt nuanțele de albastru, violet și galben. În plus, ele sunt combinate organic cu gri, negru și alb, care, de asemenea, nu se pot bucura decât.

textil

Confortul nu este principalul lucru într-un stil modern, dar totuși vreau să am o atmosferă relaxată și relaxantă în casă.Cea mai ușoară modalitate de a le recrea, folosind tot felul de perdele, covoare, covoare și alte produse textile. Prefer materiale naturale. Ele nu numai că ar fi mai scumpe, ci și mai lungi și sunt, de asemenea, mai benefice pentru sănătate decât sintetice. În ceea ce privește culorile, textilele - aceasta este exact ceea ce vă permite să vă diversificați în interiorul solid al locuințelor moderne.

Pentru ca apartamentul dvs. să nu semene cu o cutie jumătate goală, ridicați o pereche de pături confortabile, perdele și perne potrivite într-o singură culoare. Aceste lucruri vor fi suficiente pentru ca apartamentul să "trăiască" și să devină mai confortabil.

mobilier

Când planificați interiorul apartamentului trebuie să vă gândiți întotdeauna la alegerea mobilierului potrivit. Funcționalitatea ar trebui să fie primordială. Pentru a elibera maximum de spațiu, designerii încearcă să aranjeze mobilierul de-a lungul pereților - spațiul este suficient în centrul camerei.

Ca și camerele în stil modern, mobilierul ar trebui să fie compact și simplu. Aici un fotoliu rotund simplu de culoare deschisă va arăta mai armonios decât o canapea sofisticată cu picioare curbe.

În ceea ce privește materialele, lemnul natural și sticla sau plasticul sunt evaluate în mod egal.Lemnul arată scump și este mulțumit de calitatea sa, iar plasticul este modern și luminos, astfel încât să puteți alege bucăți de mobilier în funcție de preferințele personale și de caracteristicile stilului în care este decorată camera.

7 fotografie

zonare

Foarte des, într-un stil contemporan, sunt proiectate apartamente spațioase în studio. Pentru a proiecta în mod corespunzător o singură cameră, trebuie să puteți folosi în mod corespunzător partițiile și coloanele care ajută la zonarea spațiului.

Cel mai adesea, zonarea folosește partiții simple. În exterior, ele par a fi un perete alcătuit din sticlă călită, lemn natural sau gips-carton ieftin.

Cea mai frumoasă opțiune este o perete de sticlă, care este aproape invizibil în cameră și nu "încarcă" interiorul.

O altă versiune modernă a partiției - o perdea translucidă de cristal, care pare puțin pretențioasă, așa că este cel mai adesea folosită în designul camerelor în stilul clasic modern. Locul unei astfel de partiții de cristal poate fi găsit chiar și într-o cameră de zi mică.

Tinerii sau doar iubitorii de viata de noapte si activitatile in aer liber se vor bucura de ideea de a imparti spatiul in zone separate cu un contor de baruri. Se poate separa bucătăria de zona de luat masa sau camera de zi.O varietate de modele de contoare de bare vă permite să le montați în orice interior modern. Încercați să instalați bara lângă dulapul, dulapul sau pervazul ferestrei. Acolo puteți păstra tot ce aveți nevoie pentru a vă face băuturile preferate.

O altă soluție funcțională este utilizarea unei insule de bucătărie pentru împărțirea unui studio în două zone. Această insulă este situată în centrul camerei și separă bucătăria de camera de zi sau de zona de luat masa.

Dacă proiectați un dormitor pentru un copil sau o cameră de zi, atunci în loc de o partiție puteți folosi o bibliotecă scăzută. Nu numai că va arăta frumos în interior, ci va servi și ca loc pentru a stoca cărți, documente și toate dulciurile necesare. Pentru a împărți spațiul în zone este destul de posibil să folosiți chiar mobilier. Această mișcare este deosebit de relevantă dacă nu există spațiu suficient în apartament și nu există suficient spațiu pentru instalarea partițiilor.

iluminat

Una dintre principalele caracteristici distinctive ale unui interior modern este ferestrele larg deschise. Indiferent cât de mari sunt acestea, iluminarea naturală nu va fi întotdeauna suficientă, deci trebuie să alegeți surse de iluminat artificiali de înaltă calitate - lămpi, lămpi de podea și sconturi.

În apartamentele moderne nu se recomandă utilizarea candelabrelor grele cu pandantive de cristal sau bază forjată.

Acordați atenție plafonului din sticlă ușoară sau din plastic sau a construcțiilor metalice îngrijite. Ele pot fi simple și decorate cu sculpturi sau decorate cu detalii mici. Deseori, designerii moderni folosesc lămpi cu diode mici, care sunt folosite pentru a plasa accente, de exemplu, pentru a evidenția o imagine sau o zonă de lucru.

Noi proiectăm sub zonă

Indiferent de ce apartament sau casă, interiorul poate fi amenajat în funcție de ultimele tendințe de modă. Există proiecte pentru apartamente mici de 40 de metri pătrați. metri, și pentru spații mai spațioase de 120 de metri pătrați. metri.

Apartamentul sovietic

Apartamentele care au fost construite în timpul URSS au fost similare cu celelalte. Aveau o bucătărie mică (nu mai mult de 10 metri pătrați, M) și o baie combinată. Numărul de alte încăperi depindea de numărul de chiriasi. Dar chiar și o astfel de zonă modestă poate fi transformată, de exemplu, prin combinarea camerei principale cu o bucătărie folosind o arcadă sau dezmembrarea completă a peretelui.După aceea, camera va fi cel puțin vizuală. În astfel de camere merită să se utilizeze mobilier modern: o canapea de transformare în camera de zi și o masă modulară în bucătărie.

Un studio

Este mult mai ușor să faci o renovare modernă într-un studio elegant. Dimensiunea acestui apartament poate fi diferită: de la 15 la 50 de metri pătrați. Aceste premise sunt deosebit de populare în rândul tinerilor, în special în rândul studenților. Toate tipurile de partiții vor veni la salvare, ceea ce va ajuta la separarea diferitelor zone unul de celălalt și la crearea unui sentiment de confidențialitate în timp ce stați în orice parte a apartamentului studio.

Exemple frumoase din viața reală

Există multe exemple interesante despre modul în care designerii transformă spațiile de locuit în apartamente elegante, care sunt plăcute pentru a viziona atât proprietarii, cât și oaspeții.

Minimalismul japonez

Datorită lipsei spațiului liber în țările estice, fiecare metru liber este apreciat. Japonia inspiră mulți designeri moderni. O cameră în stil japonez este o cameră cu scaune joase, un covor moale de bambus, un pat îngust și un dulap. Preferința este dată materialelor naturale: bumbac fin, tapet de bambus, lemn de lumină și așa mai departe.Culorile primare - alb, bej sau cafea. Baza de lumină poate fi decorată cu picturi rafinate sub formă de personaje japoneze, cercuri roșii sau culori fermecătoare ale sakura.

Stilul stradal

Tinerii doresc mereu să adauge niște note extravagante unui interior simplu. Este destul de posibil să se facă acest lucru, pe baza stilului loft, care este acum extrem de solicitat.

Apartamentele sau studiourile proiectate în această direcție seamănă cu depozitele sau sediul fabricii. Ei nu ar trebui să fie perfecți, stricți și exacți, dimpotrivă: într-un astfel de interior există un loc de neglijență ușoară. Firmele de lipire, pereții goi de cărămidă, mesele uzate din lemn și alte detalii ale gospodăriei arată aici destul de ecologic. Pereții din cameră în stilul mansardei pot fi decorați nu cu tapet plictisitor sau cu un strat de vopsea ușoară, dar cu o pictură strălucitoare dintr-o cutie. Dacă vă place graffiti strălucitoare pe fațadele caselor, atunci o astfel de mișcare de design vă va plăcea cu siguranță.

Motive clasice

Nu mai puțin populare sunt motivele clasice din interiorul modern. Clasicul modern este un stil care îi place pe cunoscători de frumusețe și este popular atât pentru tineri, cât și pentru cei maturi.

A face un apartament într-un stil clasic modern este destul de simplu. Combinați tapetul cu lumină simplă cu mobilier din lemn de înaltă calitate și aceleași uși și ferestre, în timp ce nu ar trebui să decorați arcele și suprafața mobilierului cu picturi sau alte tipuri de decor. Mobila într-un apartament atât de modern combină, de asemenea, detaliile tradiționale și cele mai recente tendințe de modă. Scaunele din lemn sunt așezate lângă mesele metalice și rafturile din sticlă.

Când proiectați un astfel de apartament, puteți experimenta foarte mult, mai ales dacă sunteți încrezători în flerul dvs. artistic.

Stilul modern se schimbă și se îmbunătățește constant, astfel încât să nu urmați orbește anumite tendințe specifice. Întotdeauna faceți ceva de-al tău. Deci, chiar și după mulți ani, apartamentul dvs. va rămâne unic și frumos și nu se va transforma într-o cameră învechită, care are nevoie constantă de reparații.

Un exemplu de design interior al apartamentului, realizat într-un stil modern, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor