Cameră elegantă de design de 10 metri pătrați. m

Dacă este echipat corespunzător cu o cameră compactă într-un apartament modern, în cele din urmă obține un funcțional confortabil, comod, practic, și chiar și o cameră mare. Atunci când faceți locații mici, este necesar să utilizați corect fiecare metru de spațiu. O cameră mică reduce foarte mult posibilitățile designerilor. Într-un spațiu limitat, este necesar să instalați toate piesele necesare de mobilier și alte elemente.

Gândindu-te peste interior

Pentru a rezolva problema de mai sus, specialiștii din sfera de înregistrare a spațiilor au dezvoltat o serie de tehnici speciale care ajuta la organizarea spațiului cât mai mult posibil este avantajoasă din punct de vedere al ergonomiei și stil. Apoi vom vorbi despre cum să aranjăm o cameră de 10 metri pătrați.

mobilier

Primul lucru pe care trebuie să-l renunțați este mobilierul voluminos. De asemenea, ar trebui să scăpați de obiecte interioare care sunt folosite foarte rar. Structurile de mari dimensiuni nu numai că ocupă prea mult spațiu, ci și subliniază atenția, împingând designul în fundal. Piața modernă oferă o gamă largă de mobilier compact, frumos și multifuncțional.

Pe teritoriul de 10 mp M este de dorit să se instaleze mobilier-transformator cu funcția de pliere / pliere.

Acordați atenție modelelor care combină mai multe elemente într-unul: pat-canapea, scaun-pat, dulap-masă și multe altele. Atunci când alegeți un dulap pentru haine, dați preferință unor modele înalte. Refuzați să instalați o cantitate mare de mobilier. Este mai bine să alegeți numai cele mai importante și necesare, în funcție de scopul camerei (bucătărie, cameră de zi, grădiniță sau dormitor).

Decoratiuni de perete

Regula de aur de design - decoreaza peretii intr-o camera de dimensiuni mici, in culoarea luminii. Materialul nu contează. Cea mai obișnuită opțiune este tapetul. Tonalități foarte utilizate: alb, bej, lăptos, gri deschis. Este recomandabil să folosiți panze simple fără imprimări și imagini.

Dacă doriți să decorați pereții cu acoperiri cu un model, atunci ornamentul ar trebui să fie mic. De regulă, acestea sunt compoziții pe bază de plante sau forme geometrice.

Textura netedă a materialului de finisare al pereților este o alegere ideală pentru spațiile mici. De asemenea, experții recomandă utilizarea de imagini de fundal lucioase.

element

Pentru o creștere vizuală a spațiului, se folosesc diferite tehnici de proiectare, de exemplu, utilizarea suprafețelor de sticlă și cromate. Textura netedă reflectă lumina, umplându-le cu cameră, datorită a ceea ce razele umple chiar și colțurile îndepărtate.

Pentru a economisi spațiu, oglinzile nu sunt atârnate pe pereți, ci fixate pe suprafața mobilei (de regulă, pe dulapuri). Elementele cromate decorează mobilierul și obiectele decorative în stil. de înaltă tehnologie Designerii recomandă utilizarea cromului în designul camerelor compacte.

Un alt material care este perfect în acest caz este sticla. Produsele din această materie primă sunt ușoare și fără greutate. Materialul transparent nu împiedică pătrunderea luminii în cameră și împrăștierea liberă prin ea.

Stilistica interioară

Există o serie de tendințe stilistice care sunt potrivite. pentru camere compacte:

 • Minimalismul implică un decor strict, simplu și discret. Nimic în plus, doar cele mai necesare;
 • Tehnologie înaltă Baza acestui stil este direcția de mai sus. Tehnologii înalte sunt adăugate la concizie;
 • Japoneză. Acest stil este caracterizat de un decor asiatic sofisticat, care este spațios și clar. Sunt folosite culori neutre și calme;
 • Scandinave. Formă luminoasă și aerisită în culori strălucitoare;
 • Loft este un design industrial care arată organic într-un spațiu limitat.

În timpul reparațiilor, asigurați-vă că respectați caracteristicile distinctive ale stilului interior. Numai în acest caz va fi posibil să se creeze un decor holistic.

Cameră mică

vopsele

Când decorați dormitorul, este de dorit să folosiți culori pastelate. O astfel de paletă va crea atmosfera necesară în cameră - relaxantă și liniștită. În dormitor este o atmosferă foarte importantă, dispunând de somn și odihnă. Culori populare: albastru deschis, verde deschis, roz delicat, lavandă. Culorile luminoase și strălucitoare nu sunt folosite doar sub formă de adăugiri miniatură.

materiale

Ca finisaj alegeți tapet. Picturi ideale - monofonice sau produse cu un model geometric simplu. Ornamentul va da interiorului un anumit dinamism.

Plafonul și podeaua

Rafturile din cameră sunt decorate cu vopsea albă. Construcțiile pe mai multe niveluri nu sunt cea mai bună alegere pentru un teritoriu de 10 mp. Mai bine rămâneți pe lămpile cu LED-uri compacte. Ele pot fi plasate în jurul perimetrului camerei sau într-o ordine punctată. Pentru decorarea podelei se va potrivi orice material de podea în culori strălucitoare. Laminatul care imită materialul natural (lemn, piatră) arată organic. Atunci când alegeți o acoperire, rețineți că Trebuie să fie în armonie cu decorarea pereților și mobilierului.

mobilier

Nu așezați o mică zonă cu mobilier. Set standard: pat, dulap și noptieră. De asemenea, puteți amplasa o oglindă pe perete.

După cum sa menționat mai sus, trebuie să alegeți numai mobilier multifuncțional.

Designul copiilor

Designul de culori

Nu puteți utiliza culorile luminoase ca scală principală de culoare, dar nu ar trebui să le refuzați complet pentru căcă culorile luminoase și saturate au un impact important asupra dezvoltării copilului. Se potrivește perfect tapet de lumină cu o imprimare colorată.

mobilier

Produsele echipate cu compartimente suplimentare spațioase - aceasta este ceea ce aveți nevoie. Patul pe standul înalt vă permite să echipați zona de lucru cu o masă compactă și un scaun sub pat. La vânzare puteți găsi modele pentru camera copiilor, dotate cu dulapuri, zone pentru jocuri și rafturi alunecoase.

Design de cameră de zi

Tonurile delicate și blânde sunt perfecte pentru camera de zi. Această zonă a camerei este destinată petrecerii în compania celor dragi. De aceea este atât de necesar să echipăm în mod corespunzător zona pentru comunicare. Având în vedere gama largă de mobilier modern, este ușor să completați o masă compactă cu scaune. Aveți grijă de iluminatul de înaltă calitate în această locație.

Acordați atenție modelelor de colț care pot fi instalate în orice colț al camerei.

Opusul tabelului este adesea instalat TV. Cea mai profitabilă plasare este pe perete. În acest caz, suportul televizorului nu va ocupa prea mult spațiu în cameră.

zonare

De regulă, pe baza apartamentelor de studio (pe o suprafață de 10 mp), este necesar să dotați camera de zi în combinație cu bucătăria. În acest caz, trebuie să introduceți camera în mod corect. Sunt utilizate diferite tehnici pentru aceasta:

 • Visual: diferite finisaje de perete și podea, diferite în culoare și textura;
 • Actual: partiții, ecrane, structuri compacte;
 • Designerii recomandă utilizarea zonării într-o cameră dreptunghiulară sau pătrată.

La 10 mp trebuie sa dati:

 • un loc de odihnă;
 • zonă de lucru pentru gătit;
 • loc pentru a mânca.

Zona de lucru se recomandă să se organizeze între celelalte două.

Exemple de proiectare

Bucătărie combinată cu camera de zi. O zonă de 10 m2 echipată pentru odihnă, gătit și mâncare.

Cameră luminoasă și confortabilă într-o cameră mică. Un loc de dormit și un loc de muncă au fost organizate pe teritoriu, iar mobilierul a fost instalat pentru depozitare.

Cameră spațioasă și confortabilă pentru copii. Interiorul folosește atât culori deschise, cât și culori luminoase.

O altă opțiune apartamente studio, care combină bucătărie și living. Designerii s-au transformat într-o atmosferă confortabilă și elegantă.

Sfaturi pentru a face camera chiar confortabilă pentru 10 mp. Uita-te mai departe.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor