Designul unui apartament mic: confort și confort

Dacă problema lipsei de metri pătrați nu va fi rezolvată, este important să abordați corect organizarea spațiului disponibil. Puteți face un mic apartament confortabil, confortabil și ergonomic. Pentru a face acest lucru, utilizați doar câteva tehnici de design și trucuri.

Un mic apartament confortabil creează adesea o impresie mai strălucitoare decât o casă spațioasă. Dar, pentru a decora un apartament în miniatură, este necesar să aveți gândire fantezie, bun gust și un sentiment de culoare.

Caracteristici speciale

Apartamentele mici astăzi nu sunt neobișnuite. Ideile de design ale apartamentelor moderne devin tot mai îndrăznețe și mai originale în fiecare an. Există noi modele, bucăți de mobilier, materiale de decorare și elemente decorative - totul pentru a face un apartament mic confortabil și confortabil.

Ideile de design proaspete și multe trucuri diferite pot crea un design unic chiar și pe 30 de metri pătrați. Dar aici este important să se țină seama de stilul general al apartamentului.

Un mic apartament de 32 de metri vă face să visați, să căutați proiecte individuale și să creați interioare cu adevărat unice. Pentru confort maxim și confort, interiorul apartamentului trebuie aranjat cât mai simplu posibil.

În același timp, cerințele pentru un apartament mic sunt exact la fel ca pentru un apartament mare - este necesar să se cazeze dormitor, living, bucătărie, baie și baie. Și, în unele cazuri, chiar și un studiu și cameră pentru copii.

Fiecare apartament are argumente pro și contra. De exemplu, de la minusuri evidente - imagini mici. Iar beneficiile pot fi ferestre mari, plafoane înalte sau un aspect neobișnuit.

Într-un apartament de 47 de pătrate, puteți crea un interior frumos și practic la un cost minim. Pentru aceasta este suficient să se utilizeze forme concise în mobilier și decor, precum și tehnologii moderne. Același lucru se poate spune despre apartamentele cu o suprafață de 38 sau 43 de metri pătrați. m.

Pentru un mini-apartament de 30 de metri pătrați. m este important să alegeți finisajul potrivit și grijuliu.Suprafața pereților, tavanului și podelei trebuie să fie uniformă. Și într-o cameră mică trebuie să potriviți totul într-un spațiu limitat. Zona unei astfel de încăperi este de obicei nu mai mică de 11 metri pătrați. m, iar în majoritatea cazurilor este de 18-20 de metri pătrați. m.

Prin urmare, orice reîncarnare într-un apartament trebuie să înceapă cu un plan clar întocmit pe hârtie, fiecare centimetru pătrat trebuie luat în considerare. Fiecare detaliu trebuie îndreptat spre o creștere vizuală a spațiului.

stil

Nu toate stilurile de interior pot fi folosite într-un apartament mic. Dar, în ciuda stilului ales, este mai bine să menținem întregul apartament într-o singură direcție. Și vă gândiți prin fiecare detaliu, puteți obține un interior funcțional și elegant. Acest lucru se poate face în diferite stiluri: Provence, Art Deco, Modern sau Baroc. Dar cel mai potrivit stil este minimalismul. Interiorul ar trebui să fie doar lucrurile necesare, minimul de detalii și monotonia este binevenită. Puteți prefera nuanțele dulci - cum ar fi turcoazul sau menta.

 • Stilul englezesc - asociat cu camerele amurg și înghesuite, dar poate fi folosit cu succes într-o cameră mică.Camerele confortabile, reținerea, iluminatul cald și fotolii mari sunt soluția perfectă pentru un living mic.
 • Tehnologie înaltă - îmbină confortul și inovația, excelentă pentru apartamente mici. Stilul se caracterizează prin utilizarea celor mai simple și concise forme fără elemente decorative și detalii suplimentare. Combinația de culori ușoare, monocrome și metalice este la îndemână proprietarilor de apartamente mici.
 • Modă astăzi stil loft industrial cu un zid de cărămidă este scump: structurile metalice și elementele de decor boemă, cum ar fi mobilierul tapițat, picturile și, eventual, antichitățile - vor costa destul de mult.
 • Pentru persoanele conservatoare care prețuiesc tradiția, este mai bine să aranjăm un apartament în stil clasic. În plus, clasicul este important în orice moment.
 • Iubitorii de la Paris și fanii erei lui Audrey Hepburn se potrivesc ușor cu anturajul în stil francezSe desfășoară de ceva timp în Franța. Scară de lumină restrânsă, eleganță, aerisire și atmosferă aristocratică arată foarte atractivă.
 • Un alt stil francez - cabană - Absolut nu ca luxul pretențios, acesta este un interior confortabil și ușor de neglijat al păstorilor unui sat de munte.
 • Stil japonez combină armonia frumuseții, motive poetice ale culturii și funcționalității orientale. Stilul Țării Soarelui Rising este foarte bun pentru spații mici. În calitate de proiectanți de zonare, se recomandă utilizarea ecranelor și a partițiilor mobile.
 • Stilul suedez Am colectat în toate tehnicile și metodele de extindere vizuală a spațiului: pereții culori luminoase și decor luminos, construirea unui deal și de a folosi partiții, mobilier multifuncțional și dulapuri în aer liber - toate acestea fac ca interiorul camerei mici, este foarte confortabil.
 • Design interior în stil finlandez, ar trebui să se acorde prioritate materialelor și mobilierului de finisare cu nuanțe de lemn natural, precum și o combinație de albastru și alb. Prin urmare, interiorul în stil finlandez arata întotdeauna concis, simplu, spacios, este cald și confortabil.

În orice stil pentru podea este mai bine să alegeți nuanțe luminoase de lemn, dacă vorbim despre laminat sau pardoseli. Într-un apartament mic, într-o zonă deschisă, puteți așeza panourile fără praguri și îmbinări.

De asemenea, țiglele de sub arborele așezat în diagonală arată grozav, contribuind la expansiunea vizuală a spațiului.

Soluție colorantă

Într-un apartament mic este potrivit să se utilizeze nuanțe ușoare, calme și neutre. Ei sunt capabili să creeze un adevărat miracol, reflectând lumina și extindând chiar și un spațiu mic. Acest lucru se aplică pereților, tavanului, podelei și mobilierului. Dar orice obiecte și lucruri nu pot fi simple și plictisitoare, ci de design și atractive.

Nuanțele pot fi reci și calde. Paleta caldă este mai potrivită pentru apartamente întunecate, și rece - însorită. În orice lumină, spațiul în culori strălucitoare ale apartamentului va părea mai aerisit și mai voluminos. Dar în căutarea zidurilor albe, lucrul cel mai important nu este să o exagerăm, pentru a nu obține un interior al spitalului. Detalii pastel, monocrome și strălucitoare, sunt cei mai buni aliați în crearea unui design confortabil și confortabil.

Pentru o cameră mică, imagini de fundal cu perspectivă, ipsos sau serigrafie sunt excelente - o combinație pricepută de diferite culori și texturi într-o cameră vă va permite să creați un interior unic și elegant.

Ridicați vizibil plafonul și extindeți spațiul îngust va ajuta linii verticale pe pereți.Și nu este necesar să alegeți linii stricte drepte, este suficient să alegeți un ornament sau un model tipic în sus. Culoarea tavanului trebuie să fie mai ușoară decât pereții.

Culorile întunecate și saturate pot fi prezente în interior doar ca un element decorativ pentru a accentua contrastul și a adăuga adâncime. O culoare strălucitoare poate acoperi un perete sau o parte din acesta. De asemenea, o canapea luminoasă sau o camuflaj se va potrivi într-o cameră luminoasă.

Ca amprente și desene, este mai bine să folosiți geometrie echilibrată și modele simple. Dar fundalul principal ar trebui să rămână luminos.

Decorul luminos poate fi folosit numai în picturi, textile și perdele. Dacă vă plac pernele frumoase, alegeți lenjeria de corp luminată și drăguț care poate fi schimbată în funcție de starea dumneavoastră de spirit. Ei bine, dacă paleta de culori se va suprapune cu un indiciu de perdele sau covor.

mobilier

După cum știți, teatrul începe cu un cuier, iar apartamentul începe cu un hol. Și pentru a evita sentimentul unei mizerie într-un coridor îngust, este mai bine să alegeți imediat un loc pentru un cizmar îngust, dar spațios. Acesta va salva un spațiu mic de coridor de la pantofi murdari și va ajuta la menținerea ordinii.

Principala regulă, care trebuie întotdeauna amintită, nu trebuie să aglomereze încă o cameră mică cu mobilier inutil. Toate piesele de mobilier ar trebui să-și îndeplinească sarcinile și este mai bine să combine mai multe funcții.

Alegeți mobilierul funcțional. Mobilierul, creat prin calcule individuale, este capabil să transforme orice situație într-o locuință destul de confortabilă. De exemplu, chiar paturile de mansardă vă vor ajuta să combinați camera de zi și dormitorul fără a sacrifica spațiu.

Camera separată, ascunsă de ochii curioși, va crea un sentiment de confort și liniște. Și dacă este posibil să separați zona de dormit de alte camere, atunci vă puteți permite un pat dublu mare.

Reguli de bază alese:

 • lungimea unei dane trebuie să fie cu cel puțin 15 cm mai mare decât înălțimea unei persoane;
 • alegeți un pat de lățime confortabilă;
 • lăsa acces liber la pat pe ambele părți;
 • Carcasa interioară a patului trebuie să aibă un sistem de stocare.

Și dacă puteți renunța la orice obiect, atunci este mai bine să faceți acest lucru. Este mai bine să fixați televizorul pe suportul pivotant. Deci, puteți scăpa de rafturi sau console inutile, care fac parte din spațiu.

Dar dacă este nevoie de o masă de cafea, atunci preferați o masă transformatoare, care se poate transforma dintr-un mic într-o masă mare pentru 12 persoane. Principalul lucru - că designul mobilierului era simplu, iar greutatea - mic.

Atunci când alegeți mobilierul, cel mai important lucru este să utilizați rațional spațiul liber din jurul pereților. Dar, în același timp, este necesar să abandonăm stereotipul pentru a plasa mobilierul de-a lungul pereților opuși unul altuia. De exemplu, un dulap colț este perfect, care ocupă vizual un pic de spațiu, dar poate deține un număr mare de lucruri.

Este mai bine să alegeți oglinzi ca ornamentele ușii, care vor mări vizual camera și vor elimina necesitatea de a achiziționa o masă suplimentară de toaletă.

Mai ales alegeți cu atenție mobilierul din bucătărie. Este mai bine să optați pentru un set cu cască spațios, care va ajunge la plafon. Pe rafturile superioare se pot depozita mâncăruri sau aparate rare folosite. Un spațiu îngust între perete și frigider poate fi utilizat pentru rafturi verticale de lansare.

Masă de masă este mai bine să alegeți pliere. De asemenea, puteți folosi un contor îngust de bar pentru a mânca în bucătărie, iar în timpul sosirii oaspeților să dezasamblați tabelul-transformator de consolă.Atunci când alegeți culoarea mobilierului, dați preferință nuanțelor ușoare din lemn, astfel de mobilier arată mai puțin masiv.

zonare

Mobilierul multifuncțional poate supraîncărca camera. Fiecare zonă a camerei ar trebui să aibă propriul scop. Pentru a face acest lucru, trebuie să împărțiți apartamentul în zone funcționale mici: living, living, bucătărie și baie.

Ideal dacă structura apartamentului permite dezmembrarea unor pereți. Dacă scapi de niște partiții și faci reparații, poți combina sufrageria, bucătăria și holul, rearanjează mobilierul astfel încât apartamentul să aibă mai mult spațiu și să creeze un interior original.

Apartamentele vechii fundații, așa-numitul "Stalin", au potențial evident - tavane înalte. Prin urmare, într-un astfel de apartament puteți implementa cele mai neobișnuite și soluții interesante.

Puteți elimina spațiul de suprapunere și descărcare inutilă cu ajutorul celui de-al doilea nivel (de multe ori un pat este plasat pe el) și de a crește funcționalitatea fiecărui metru pătrat.

Multe acțiuni în timpul reamenajării trebuie să fie coordonate cu organul executiv și să pregătească documentația proiectului.

Exemple de proiecte finalizate arată că, ca mijloc de zonare, puteți folosi orice: mobilier, perdele, ecrane, partiții, un podium mic și chiar ferestre panoramice.

Dacă o persoană sau un cuplu tânăr locuiesc într-un apartament, atunci vă puteți concentra pe spațiu și libertate, iar cel mai rapid și mai ușor mod de a ajunge în zonă este să utilizați perdele luminoase sau rafturi mobile.

De asemenea, puteți împărți apartamentul prin alegerea culorilor care contrastează cu fiecare zonă. Principalul lucru - la toate nuanțele au fost ecou și combinate unul cu celălalt.

Iluminatul artificial aduce căldură și confort și joacă un rol cheie în zonare. Fiecare parte a apartamentului ar trebui să fie aprinsă. Lămpile suplimentare în colțurile întunecate nu vor evidenția limitele camerei.

Este mai bine să înlocuiți candelabruul de tavan mare în centrul tavanului cu un număr mare de lămpi încorporate., lămpile direcționale și benzi LED. Și ca iluminare individuală, folosiți sconturi de perete și lămpi de podea. De asemenea, arătați în mod avantajos lămpile cu podea încorporate, cu o lumină verticală orientată în sus.

Combinând tipurile de iluminat disponibile cu un plafon lucios stretch,Puteți obține un efect incredibil. Reflectat de la oglinda, lumina va curge și va ridica vizual tavanul. Și spațiul reflectorizant al încăperii nu va permite definirea limitelor clare între tavan și perete de la prima dată.

Reguli pentru creșterea spațiului

Zona de living ar trebui împărțită în zone separate: o cameră de zi și un dormitor. Și în fiecare zonă ar trebui să fie gândit un design individual și să fie selectate mobilier special.

Rețeta perfectă pentru creșterea spațiului vizual este simplă:

 • Utilizarea mobilierului multifuncțional și necesar numai. Aici principalul lucru este acela de a păstra mediul de mijloc între estetică și practică.
 • O atenție deosebită ar trebui acordată mobilierului tapițat, deoarece aici se petrec majoritatea locuitorilor și oaspeților. Nu alegeți o canapea dimensională, este mai bine să vă limitați la o canapea cu două locuri și un scaun sau o canapea moale. Și în timpul sosirii oaspeților puteți obține scaune pliante, care trebuie să fie în apartament, în care rudele și prietenii se adună adesea pentru o cină de familie. Aceste scaune pot fi stocate într-o stare suspendată în afara ușii și pot fi obținute atunci când este necesar.
 • Un truc bun de design este eliminarea ușilor obișnuite. Puteți utiliza structuri glisante sau puteți crea arcade cu iluminare suplimentară în locul deschiderilor. O modalitate simplă va crea iluzia unui spațiu mare și va folosi spațiul de pe perete, care de obicei rămâne să deschidă ușa.
 • Oglinzi maxime și iluminare bună. Oglinda poate atârna nu numai pe perete, ci și pe dulap, pe ușă sau pe partiție.
 • Principala greșeală care apare atunci când se aranjează o cameră mică este utilizarea de perdele masive groase. Perdelele frumoase cu lambrequins categoric nu se potrivesc în acest caz. Este mai bine să alegeți porții de tonuri de lumină și calm, sau perdele luminoase - tul. De asemenea, potrivit pentru perdele romane, austriece sau japoneze laminate.
 • Aruncați decorul în favoarea funcționalității. Numărul de piese mici, statui și rame foto ar trebui să fie redus la minimum - toate elementele creează un sentiment de dezordine și de dezordine într-o cameră mică.

Ce să ia în considerare o familie cu un copil?

La elaborarea proiectului apartamentului cel mai strălucitor și mai călduros spațiu din apartament trebuie alocat pentru o grădiniță.Chiar și cea mai mică, dar o cameră separată va fi o opțiune mai bună. Principalul lucru este că este confortabil, confortabil și neclintit.

Pentru a determina limitele zonei copiilor, este mai bine să folosiți partiții din gips-carton. Au izolare fonică excelentă și nu lăsa lumina să treacă. Cu ajutorul zidurilor false, puteți crea un colț separat pentru un mic membru al familiei.

Dar dacă aspectul apartamentului nu permite împărțirea camerelor în două părți, puteți recurge la această metodă de zonare, ca pe podium. O astfel de recepție este pe deplin satisfăcută pentru copil.

Zona pentru copii poate fi ridicată cu câteva zeci de centimetri, iar intestinele podiumului pot fi folosite ca un sistem de depozitare spațios. De asemenea, sub podeaua ridicată poate fi ascuns un alt pat.

Pentru un copil în școală, este mai bine să alegeți mobilier-transformator, care combină mai multe zone funcționale, de exemplu, un pat și un dulap. Transformatoarele de mobilier modern sunt impresionante în designul lor.

De asemenea, este necesar să dotați zona de lucru și este mai bine să plasați masa lângă fereastră. Într-o încăpere mică, puteți utiliza planul pervazului ferestrei ca un birou.Și pe laturile din dreapta și din stânga pentru a plasa rafturile pentru cărți și cărți.

Interiorul camerei copilului ar trebui să fie făcut în culori calme.

În acest caz, principalul lucru nu este să o exagerați cu paleta, deoarece în această cameră copilul nu numai că va juca, ci va învăța și să se odihnească. Și culorile strălucitoare luminoase pot face dificilă relaxarea sau tonul pentru a studia.

Idei frumoase de design interior

Soluțiile de design și trucuri deschid voința imaginației și ajută la crearea unui interior minunat al unui mic apartament cu propriile mâini. Luați în considerare exemplele reale de amenajare a spațiilor mici.

Murală cu perspectivă, străzi care se întind sau peisaje pitorești - o modalitate uimitoare și eficientă de a extinde spațiul. Un perete poate înșela percepția și poate crea un efect uimitor.

Un dulap deschis în colț, în care se analizează fiecare detaliu și detaliu, poate deveni un obiect de artă real.

Spațiul cabinetului trebuie gândit la fiecare raft.

O paletă de culori calmă, dar nu plicticoasă, va dilua interiorul luminos al camerei de zi. Modelele și amprentele neobișnuite pe perne, o lampă drăguță și un covor colorat vor crea un interior unic și armonios.

Dacă combinați baia și scăpați de baie în favoarea dușului, puteți obține o creștere semnificativă a suprafeței utilizabile.

Mașina de spălat poate fi așezată în baie sub chiuvetă. Numai în acest caz, adâncimea chiuvetei nu trebuie să fie mai mică decât lățimea mașinii de spălat.

Un exemplu de design al unui mic apartament studio de la un designer profesionist poate fi găsit în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor