Proiectați un apartament cu o cameră de 30 de metri pătrați. m: exemple de proiectare

"Casele noastre sunt închisorile noastre; dar vom găsi libertate în ele dacă le putem decora la discreția noastră ". Coco Chanel

Mulți proprietari de apartamente cu o cameră se întreabă cum într-un spațiu atât de mic - pentru că majoritatea proprietarilor de apartamente din "Hrușciov" au doar 30 de metri pătrați. - Aveți posibilitatea să plasați un dormitor, un birou, un living, o zonă pentru copii și, în același timp, să creați un mediu confortabil și confortabil pentru fiecare membru al familiei. Principalul lucru este să optimizați corect spațiul prin zonare, apoi chiar și cu 30 de metri pătrați. m. să găzduiască confortabil întreaga familie.

De unde să încep?

Înainte de a începe să reparați, trebuie să faceți un proiect de proiectare. La diverse forumuri de pe Internet, în articole specializate despre reparații și design, puteți afla multe idei pentru decorarea apartamentului dumneavoastră.La elaborarea unui proiect, este mai întâi necesar să se rezolve problema nevoii de reamenajare.

Combinație posibilă:

 • bucătării și camere;
 • coridor și cameră;
 • balcoane și camere.

Când combinați mai multe camere într-un spațiu, veți avea un apartament studio care este acum popular. În plus față de creșterea reală a zonei, acest format vă permite să creați un sentiment de spațiu mare chiar și într-o zonă mică.

Rețineți că, înainte de a începe să lucrați, familiarizați-vă cu decretele guvernului din orașul dvs., LCD-ul Federației Ruse sau consultați-vă cu un specialist, deoarece, în funcție de tipul de lucru, este posibil să aveți nevoie de permisiunea organului de stat pentru ao face sau nu aveți nevoie de permisiune Doar înregistrați modificările efectuate. Există reparații care sunt interzise. Acestea includ, în special, demolarea zidurilor portante.

De asemenea, gândiți-vă la posibilele și dezavantajele combinării camerelor. Aceasta este în primul rând apariția de mirosuri care în mod inevitabil va crește în cameră atunci când este combinată cu bucătăria. Dacă aveți adesea oaspeți, pot apărea inconveniente dacă doriți să le lăsați peste noapte.

Distribuția corespunzătoare a spațiului

În pasul următor, trebuie să decideți cu privire la raportul dintre zone. Cineva lucrează acasă și este important pentru el să aibă un loc de muncă confortabil, cineva are nevoie de o zonă de depozitare mai mare și cineva preferă un spațiu maxim. Gândiți-vă la planurile dvs. pentru următorii 2-3 ani: dacă aveți de gând să aveți copii, proiectul ar trebui planificat imediat ținând cont de aceste schimbări.

Zona de lucru

Ca o masă, puteți utiliza un prag de fereastră larg și așezarea dulapurilor cu sertare retractabile sub ea vă va oferi un loc de muncă cu drepturi depline. În noile clădiri, loggia oferă un spațiu larg pentru imaginație, deoarece zona vă permite să dotați o zonă de lucru pe ea, să mutați zona de luat masa, economisind astfel spațiu în bucătărie sau să faceți un dressing - în funcție de care dintre zonele de care aveți nevoie mai mult. Pentru a utiliza loggia pe tot parcursul anului, efectuați lucrări preliminare - este necesar să-l încălziți, să instalați încălzire (pentru încălzire, puteți utiliza încălzirea în pardoseală, o baterie) și glazura.

dormitor

Un pat complet poate fi separat folosind un rack sau ecran - aceasta va crea un spațiu mai privat.În cazul în care înălțimea tavanului în apartament permite, patul poate fi situat în al doilea nivel, și sub el pentru a aranja zona de lucru. Într-o zonă mică este mai rațional să se plaseze canapele de transformare sau paturi de transformare.

Organizare de stocare

Spațiul de depozitare trebuie să fie ascuns - puteți să dotați un dressing sau să utilizați un dulap construit în perete. Vă sfătuim să vă uitați la opțiunile cu uși de balamale - acest lucru vă va permite să extrageți centimetri suplimentari, deoarece proiectarea ușilor glisante este destul de mare. Proprietarii fericiti ai "Stalinok" au mici chilii, care sunt perfecte pentru rolul de dressing.

De asemenea, puteți utiliza podium-uri pentru stocare. Spațiul de sub ele este potrivit pentru pături, perne, precum și pentru haine non-sezoniere. În plus, podiumul va ajuta să se concentreze pe partea dorită a camerei.

Utilizați mobilier multifuncțional - paturi, canapele, scaune căptușite cu compartimente de lenjerie. Pat de pat nu este o excepție - acum sunt prezentate multe modele care combină un loc de dormit și un sistem de stocare. Există paturi de transformare care se vor "dezvolta" și se vor schimba cu copilul și cu nevoile lui.

Uită-te mai atent la alte modele transformatoare - poate fi un cabinet transformator, care se transformă noaptea într-un loc de dormit complet, iar în timpul zilei salvează 4 metri pătrați. m. pătrat; O canapea cu o masă încorporată în locul unei cotiere vă va ușura să cumpărați o masă de cafea. Și, desigur, proprietarii de apartamente mici nu ar trebui să uite de posibilitatea de a face mobilier la comanda. Astfel, mobilierul va lua exact partea din camera pe care io alocați, lăsând astfel spațiu liber.

Tehnici de zonare

Se pot distinge următoarele metode de zonare:

 • construcția de construcții din gips carton;
 • ridicarea unităților arhitecturale decorative - podiumuri, coloane;
 • utilizarea tavanului cu relief;
 • utilizarea diferitelor texturi de pardoseală;
 • un amestec de diferite culori și texturi;
 • crearea diferitelor scenarii luminoase;
 • aranjarea mobilierului;

Constructii din gips-carton. În zilele noastre, designerii rareori folosesc materiale de interior, cum ar fi gips-carton, atunci când creează un interior. Se folosește în principal pentru a crea partiții care sunt mici în lungime și înălțime, care sunt similare cu o unitate de bare sau rafturi.Cu ajutorul construcțiilor din gips-carton este posibilă separarea unei suprafețe funcționale a unui mic apartament de la un alt apartament - de exemplu, pentru a separa zona de lucru și locul de odihnă: bucătăria și sufrageria. Peretele de gips-carton, pe lângă divizarea spațiului, poate deveni un element independent al decorului - este suficient să-i dăm o formă neobișnuită.

Folosirea podiumului din interior devine din ce în ce mai populară. Acest element al interiorului nu numai că ajută să se concentreze asupra părții dorite a apartamentului, dar este, de asemenea, destul de funcțional. Podiumul este capabil să separe marginile apartamentului, în timp ce el nu a stricat integritatea imaginii.

Podiumul poate deveni, de asemenea, un înlocuitor pentru un loc de dormit - doar decorați-l cu o saltea frumoasă. Spațiul sub acest design, așa cum sa menționat mai sus, poate fi folosit ca spațiu de stocare.

Coloanele pot fi utilizate pentru separarea vizuală a bucătăriei și a zonei de living, separarea unei dane, pot aranja intrarea în apartament. Principalul lucru - de a alege materialul din coloană. Folosind coloanele, puteți ascunde structurile de sprijin, comunicațiile.

În mod tradițional, coloanele sunt realizate din marmură, beton, dar în prezent utilizează piatră modificată artificială, lemn și alte materiale.Designerii sfătuiesc să aleagă materialele pentru coloane pe baza funcționalității spațiilor - coloanele din poliuretan sunt potrivite pentru dormitor, deoarece acestea au doar o funcție decorativă.

Vă rugăm să rețineți că podiumul nu este potrivit pentru camere cu un plafon mic: se va zdrobi, va provoca un sentiment de etanșeitate. În cazul în care înălțimea tavanului este suficientă, atunci înălțimea podiumului este optimă de la 10 la 15 cm. Dacă aveți nevoie pentru a face structura mai mare, este mai bine să adăugați numărul de pași proporțional cu aceste dimensiuni.

Utilizarea unui tavan înalt, cu proeminențe de diferite înălțimi, vă va ajuta, de asemenea, să delimitați spațiul. De exemplu, pentru a evita senzația de "puț" într-un coridor îngust, înălțimea sa poate fi redusă. Utilizarea tavanelor întinse este larg răspândită datorită posibilelor configurații și forme, abilitatea de a utiliza soluții color. Astfel, zona de luat masa poate fi decorata cu o cifra ovala pe tavan. Această metodă este recomandată pentru a fi utilizată în combinație cu altele, deoarece ea însăși nu este suficientă pentru o delimitare clară a zonelor.

Pardoselile cu mai multe suprafețe pot evidenția zone. Covoarele de diferite culori și materiale pot face față acestei sarcini, este permisă utilizarea diferitelor acoperiri de podea.De exemplu, în bucătărie și pe hol puteți utiliza gresie, puneți lamele în zona de oaspeți și separați zona de dormit cu un covor mic.

Conectarea pe pereți a diferitelor texturi, culori contrastante - una dintre cele mai utile și mai eficiente metode. Dacă pictezi un perete într-o culoare strălucitoare, faci cărămida (sau o decorezi), poți aloca spațiul necesar în apartament.

Fiecare zonă trebuie să aibă propria sursă de iluminat - poate fi o lampă de masă la locul de muncă, lămpi suspendate în zona de luat masa a camerei de zi, instalarea iluminatului în partea inferioară a dulapurilor agățate din bucătărie. Scripturile de lumină ajută la zona unei încăperi și o fac mai vizibil.

La zonarea cu elemente de mobilier, luați în considerare faptul că înălțimea cea mai optimă este de la 75 cm până la 120 cm - această înălțime este deja estimată ca un obstacol, dar în același timp, astfel de mobilier nu va cântări în plus spațiul.

Utilizarea rafturilor și dulapurilor este una dintre cele mai ușoare căi de a împărți spațiul în cameră. În funcție de ceea ce doriți - o cameră confortabilă mică sau doar pentru a împărți spațiul - puteți folosi fie rafturile închise pe o parte, fie deschise pe ambele părți.Limitele zonei pe care ați dorit să o separați sunt marcate intens, iar înălțimea mică a rackului, peretele oglinzii nu va supraîncărca spațiul.

Atunci când creați un design de apartament, nu vă limitați la una dintre căile dvs., combinați-le unul cu celălalt - de exemplu, separați camera de zi de bucătărie folosind contorul de bare, selectați zona oaspeților cu un covor contrastant și puneți accente folosind iluminarea.

Creșterea optică a spațiului

Când creați un apartament cu o cameră, ar trebui să utilizați tot felul de metode de creștere optică: folosiți iluminarea puternică, culorile luminoase pentru decorare și oglinzile. Pentru decorare sunt selectate mai multe culori: cea mai ușoară dintre ele este cea mai importantă, iar celelalte două - care sunt o nuanță sau un ton mai întunecat - îndeplinesc funcția de a distinge zonele și de a crea tranziții de contrast. Ca culoarea principală, este mai bine să alegeți o culoare dintr-o paletă bej sau gri. Materialele pentru finisarea podelei, tavanelor și pereților ar trebui să fie în armonie între ele pentru a crea un singur spațiu.

Nu uitați de oglindă - această piesă de mobilier nu numai că poartă funcționalitatea, ci ajută la creșterea spațiului, chiar și vizual.Instalați oglinzile sub formă de ferestre pe partea opusă a deschiderilor ferestrelor - acestea vor reflecta lumina soarelui, umplând spațiul cu căldură solară. Plasați o oglindă mare la întreaga înălțime de la podeaua tavanului sau mai multe mici - acest lucru va da spațiului o anumită complexitate. Utilizarea oglinzilor creează, de asemenea, un sentiment de ușurință și aerisire, care este important atunci când spațiul este limitat.

stiluri

Mai întâi de toate, alegeți un stil bazat pe stilul tău de viață, preferințele, pentru că trebuie să trăiești în acest interior! Ascultați membrii familiei dvs. pentru a vedea ce design este mai aproape de dvs. - simplitate rustică, sofisticare sau modernitate. Alege stil Provence, vintage, high-tech, respectiv.

Iar dacă iubiți o anumită țară sau vă pierdeți patria, atunci aduceți elemente colorate din țara preferată. În același timp, țineți cont de particularitățile apartamentului dvs. - unele stiluri vor părea în afara locului cu tavane mici, altele vor exercita o presiune suplimentară asupra spațiului, luând departe metri pătrați de valoare fără el.

Alegerea unui stil și evaluarea bugetului.Unele stiluri necesită materiale naturale, cum ar fi lemn, piele, piatră; unele - mobilier antic sau designer. Cele mai populare stiluri pentru designul unui apartament studio sunt minimalismul, mansarda, hi-tech, stilul scandinav. Toate au un detaliu comun - simplitate în design.

concluzie

 • Interiorul unui apartament mic ar trebui să fie, în primul rând, rațional și funcțional;
 • Pentru a termina, alegeți culori deschise, utilizați diferite soluții de iluminare pentru a evidenția zonele;
 • Mobilierul ar trebui să fie multifuncțional și, de preferință, nuanțe ușoare, pentru a nu agrava în continuare spațiul;
 • Alege stiluri de design minimalist;
 • Asigurați-culori strălucitoare în design va ajuta elemente spectaculoase de decor.

Revizuirea designului unui apartament cu o cameră de 30 mp vezi în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor