Apartament de tip studio în diferite stiluri: exemple de design

Astăzi, proiectarea apartamentelor cu un dormitor este o problemă foarte actuală pentru mulți oameni, deoarece acestea sunt cea mai accesibilă opțiune de locuințe la prețul lor.

Cel mai adesea, atunci când proiectăm interiorul unui apartament cu o cameră mică, se folosește principiul: mai puține lucruri, spațiul mai bun și mai liber. Cu toate acestea, dacă planificați în mod corespunzător toate zonele funcționale ale camerei, precum și un design frumos vizual în stilul ales, atunci un mic apartament cu un dormitor poate deveni foarte frumos, modern, funcțional și confortabil.

Cum de a alege un stil interior?

În zilele noastre, există o mare varietate de stiluri diferite în designul interior. Alegeți un design în care apartamentul dvs. va fi decorat, aveți nevoie doar pe baza gusturilor și preferințelor personale.

Unii preferă reținerea inerentă în interiorul clasic, alții ca minimalismul laconic, cunoscătorii tradițiilor orientale pot realiza interiorul apartamentului lor în stilul japonez.

Fiecare stil are propriile nuanțe, de exemplu - paleta de culori a camerei, mobilierul și toate accesoriile. Prin urmare, în acest articol vom vorbi despre principalele caracteristici ale tuturor stilurilor cele mai populare folosite în designul interior al apartamentelor cu o cameră, precum și exemple de proiecte finite.

Provence

Acest stil va fi apreciat de oricine este fascinat de Franța. Stilul Provence se caracterizează prin nuanțe plăcute de lumină, modele florale, desene simple, confort rustic și căldură. Decorarea mobilierului se poate face folosind tehnica îmbătrânirii artificiale - poate fi abraziuni și fisuri în vopsea. Mobilierul ar trebui să fie confecționat din lemn, dimensiuni compacte (care este, de asemenea, foarte important pentru un mic apartament cu o cameră) și o formă elegantă.

Puteți aranja mobilierul după cum doriți, în acest stil nu există reguli clare și linii directoare în materie de planificare.

Principalele caracteristici ale interiorului "Provence":

 • În interior puteți folosi cât mai multe accesorii din textile - fețe de masă, perdele, prosoape și servetele;
 • Acest stil permite folosirea elementelor de răchită în interior - pot fi diferite coșuri și vase;
 • La alegerea felurilor de mâncare se acordă atenție produselor cu ornamente florale în stil rustic;
 • Mobilierul cu design realizat în tehnica îmbătrânirii artificiale va arăta frumos și elegant;
 • Culorile mobilierului și mobilierului ar trebui să fie ușoare, pot fi turcoaz, roz, lavandă și tonuri de liliac, iar mobilierul din lemn va arăta cel mai bine în culoarea sa naturală;
 • Pe măsură ce pereții pot fi utilizați ipsos sau tapet de lumină;
 • Pentru a finaliza podeaua, puteți alege - plăci ceramice, pardoseli din lemn, laminat. Nu este permis ca stilul Provence să folosească înveliș de covor și linoleum.

Tehnologie înaltă

Acest stil este cel mai caracteristic al funcționalității fiecărui element din interior, precum și utilizarea diferitelor inovații tehnice pentru apartament. Interiorul nu trebuie să fie nimic extra, fiecare element își îndeplinește funcția.Cea mai populară schemă de culori este alb-negru. Este permisă utilizarea în interior a obiectelor metalice lucioase, cristaline și cromate.

Dacă vă plac lucrurile funcționale, forme clare și linii drepte în interior - designul de înaltă tehnologie este ideal pentru proiectarea apartamentului dumneavoastră.

Principalele caracteristici ale interiorului "hi-tech":

 1. Pardoseala este laminata, parchet sau faianta;
 2. Decorarea pereților trebuie să fie simplă;
 3. Pentru finisarea plafoanelor, cele mai des folosite sunt structurile de tensiune cu o suprafata lucioasa sau oglinda;
 4. În interior, puteți folosi orice tehnologie modernă - controlul climatizării, șemineele electrice și multe altele.

Art Deco

Apartament în stilul decorului artistic va fi cea mai bună opțiune pentru iubitorii de design de lux și de clasă. Acest stil va accentua individualitatea proprietarului apartamentului.

Elemente de artă decorativă, design minimalist sunt inerente acestui design interior. Apartamentul poate fi decorat cu perdele din satin, candelabre chic.

Fitingurile pentru mobilier pot fi aurite și tapet - cu modele strălucitoare.

Principalele caracteristici ale interiorului "Art Deco":

 1. Forme netede și linii blânde;
 2. Culorile ar trebui să prevaleze - negru, alb, maro, măslin și roșu. Este indicat să se utilizeze auritul;
 3. Decorul din cristal, din piele sau din lemn poate fi punctul culminant al interiorului.

modern

Modern este cazul când într-un stil poți combina o varietate de forme, culori, materiale și texturi. În stilul modern, puteți găsi adesea o combinație de elemente într-un stil clasic, cu elemente interioare ultra-moderne, linii stricte și curbe netede.

Principalele caracteristici ale interiorului "modern":

 1. Folosiți în designul interior modelele și ornamentele elegante;
 2. Mobila pentru cameră poate fi decorată cu antichități, precum și obiecte din bronz și din piele;
 3. La finisarea pereților, mai multe materiale diferite pot fi combinate una cu cealaltă;
 4. Lemnul și piatra naturală pot fi folosite pentru a finaliza podeaua și tavanul;
 5. O nuanță importantă în interiorul "moderne" este sursa de iluminare - acestea trebuie să fie precise și nu prea luminoase, de exemplu, puteți instala lămpi de podea confortabile sau mici sconces.

Muzică country

Acest stil este numit și "rustic", combinând cu succes simplitatea, confortul, confortul, funcționalitatea și tehnologia modernă.Dacă doriți să proiectați un apartament cu o cameră în acest design, trebuie să utilizați numai materiale naturale și ecologice - acest lucru se aplică în cazul decorării, mobilierului și a altui decor. Mobilă în același timp, ar trebui să fie cât mai simplu posibil în proiectarea sa.

Aspectul tuturor suprafețelor (chiar și al tehnologiei) ar trebui să imite materialele naturale. Este mai bine să refuzați utilizarea materialelor din plastic și metal.

Principalele caracteristici ale interiorului țării:

 1. Pasajele dintre diferitele zone ale apartamentului (de la cameră la coridor, de la coridor la bucătărie) pot fi făcute sub formă de arcuri;
 2. În interior, puteți folosi flori proaspete - ambele plante de interior în ghivece și buchete tăiate;
 3. Toate nuanțele trebuie să fie naturale și neutre;
 4. Pentru decorarea peretelui, puteți alege tapet din hârtie sau textile.

Stilul scandinav

Acest stil a venit la noi din țări precum Norvegia, Finlanda și Suedia. Prin urmare, este caracterizat de o anumită severitate și răcoare, precum și de concisitate. Un apartament cu o cameră în stil scandinav poate fi decorat foarte aproape de stilul clasic, dar ar trebui să elimini luxul excesiv și pompa.

Interiorul trebuie planificat astfel încât să rămână ușor și spațios. Culorile ar trebui să fie pastelate, însă o soluție elegantă ar fi să folosească una sau două culori vii pentru anumite elemente de decor și decor.

Principalele caracteristici ale interiorului în stil scandinav:

 1. Mobilă este mai bine să utilizeze lemn natural;
 2. Finisajele pentru pereți, tavan și podea trebuie să aleagă nuanțe albe sau alte lumini;
 3. Este bine să te uiți la modele dungate și verificate în interior cu un design scandinav;
 4. Nu trebuie să utilizați perdele grele, este mai bine să atârnați perdelele de lumină de aer pe fereastră.

Apartament studio în stilul Ikea

Produsele acestui brand au câștigat o popularitate atât de largă în întreaga lume încât marca în sine a devenit un reprezentant al unui stil de interior separat.

Culoarea cea mai populară pentru designul interior al unui apartament cu o cameră în acest stil este alb. Toate elementele interioare trebuie să fie funcționale, de înaltă calitate și practice, din materiale ecologice.

Dacă vă uitați la fotografiile diferitelor interioare Ikea, veți observa că este foarte aproape de stilul scandinav. Dar, în același timp, mobilierul poate avea ecouri de un stil atât de modern.Gama de culori, spre deosebire de stilul scandinav, dominată de tonuri albe, poate fi oricare. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor încă optează pentru culoarea albă la modă a interiorului.

Apoi, consultați revizuirea designului unui apartament cu o cameră în culori luminoase.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor