Organizarea spațiului în apartament: idei pentru depozitarea corectă

Indiferent de mărimea apartamentului, îl puteți umple cu diverse lucruri foarte repede. Pentru a nu crea neplăceri, trebuie să organizați stocarea. În cazul locuințelor de dimensiuni mici, această problemă este și mai urgentă. Experții sunt gata să sugereze cum să o rezolve.

Caracteristici ale organizării spațiului

Armonizarea implică respingerea unui dulap mare, mai ales dintr-un raft deschis sau umerase, deoarece acestea duc la haos. Soluții încorporate care corespund culorii finisajului sau dulapuri înalte de lungime și lățime moderate, dotate cu fațade cu oglindă.

Este foarte important să aveți grijă de iluminarea maximă a casei dumneavoastră, de a fi împărțită în zone folosind bariere transversale din plastic sau din sticlă.Dar studiourile de zonare sunt mai potrivite pentru producerea ușilor glisante, deoarece acest lucru este mult mai practic.

Optimizarea utilizării spațiilor mici se realizează prin transformarea mobilierului de diferite tipuri. Elementele multifuncționale ar trebui să acorde prioritate ordinii. Dacă pare să nu existe niciun spațiu pentru a fi folosit, aruncați o privire mai atentă.

Asigurați-vă că creați un spațiu de lucru separat și, în mod ideal, selectați biroul. Amestecarea bucătăriilor și a camerelor de zi este permisă, însă alte încăperi nu merită conectate.

Distribuția verticală a articolelor stocate este mult mai economică decât cea orizontală. Selectați o bucată de mobilier care va acționa ca organizator al spațiului din jur și va aranja orice altceva, astfel încât să fie pe deplin accesibil și clar vizibil.

Este recomandabil să folosiți astfel de stiluri precum minimalismul și hi-tech-ul, care sunt diferite:

  • eliberarea maximă a spațiului;
  • predominanța elementelor funcționale și compacte;
  • capacitatea de a folosi chiar elemente vizuale incompatibile.

Apartamentul trebuie să aibă mai multe părți care să aducă confort, deoarece aici nu există suficientă funcționalitate.

Idei creative

Mișcarea inițială - utilizarea de mobilier cu o fațadă lucioasă sau oglindă, precum și produse pe bază de sticlă din plastic și transparent. Astfel de obiecte ocupă vizual spațiu foarte mic și rămân aproape invizibile. Zonele de sub scară vă permit să creați sisteme de stocare sau colțuri de lucru. Spațiul sub pat, dacă îl luați în sertare retractabile mari, poate găzdui mai multe lucruri decât pare!

Într-un apartament mic, este logic să păstrați jucăriile pentru copii sub podele special amenajate. Acest lucru va evita haosul și va ajuta copiii să se intereseze într-o abordare neobișnuită. Designul este simplu - se construiește o platformă sau o pivniță, adâncimea căreia ar trebui să fie de 35-40 cm și o copertă de ridicare pentru a facilita accesul. Spațiul creativ de economisire este, de asemenea, realizat prin utilizarea de piese de mobilier care combină proprietățile unui pat, dulap și bibliotecă.

Placaj de cub poate fi plasat în jurul ferestrei, punând în interiorul unui pat confortabil. În partea dreaptă se află dulapul încorporat, sertarele cărora sunt desprinse. În stânga și în partea de sus sunt părți ale bibliotecii în forma literei "G".În partea de jos a patului puneți câteva cutii care vă permit să păstrați lenjeria de pat.

Făcând o astfel de construcție cu mâinile tale, merită să ții cont de plasarea sistemelor audio și a proiectoarelor.

Îndepărtarea camerei de la tot excesul, fără a arunca multe lucruri, va ajuta să fie deghizat în pereții locului de depozitare. Alegerea aspectului lor este aproape nelimitată. Unii designeri au recurs la astfel de soluții originale, cum ar fi imitarea cojilor de moluste sau a cuiburilor de păsări.

Culorile interioarelor de nișă în culori strălucitoare, contrastează cu culorile principale ale pereților, ajută la extinderea spațiului.

Dacă casa are o bibliotecă mare, ea poate fi plasată chiar în mijlocul apartamentului și completată cu o scară care poate fi folosită pentru a intra în studiu. De regulă, nu este delimitat de alte spații, ci este amplasat pe un balcon deschis, ceea ce vă permite să vedeți primul etaj. Biblioteca se desfășoară pe două nivele, rafturile și scările trebuie să fie făcute din lemn de nuanțe neutre.

Extindeți-vă spațiul disponibil va deveni creativ, cu o reprelucrare mai puțin semnificativă.

În bucătărie puteți folosi:

  • înclinarea plăcii de călcat, care este de obicei în dulap;
  • raft de ridicare;
  • secțiune glisantă pentru vase, tigăi și capace.

Există un loc pentru folie și pergament într-un suport de magazie, iar pâinea și cele mai multe legume se vor potrivi în sertarele de rulare ale setului cu cască. Nu refuzați să utilizați spațiul interior al ușilor dulapului - acolo este ușor să instalați cârlige pe care vor fi ținute lingurile sau capacele de măsurare. Un dulap suplimentar cu cutii pentru condimente vă permite să le separați de alte produse și, în același timp, aveți întotdeauna la îndemână.

Atunci când nu există spațiu suficient în baie, trebuie să măriți utilizarea părții sale accesibile prin aplicarea draperiilor cu buzunare și prin atașarea unei benzi magnetice pe perete, care poate conține obiecte metalice mici. Încorporarea dulapului în perete, sertarele cu suporturi de coș de rulare sunt încă două exemple ale utilizării creative a spațiului. Spațiul liber sub baie, împrejmuit cu un ecran special, găzduiește cu ușurință substanțele chimice de uz casnic și lucrurile rar folosite. Dulapul principal poate fi umplut doar cu produse cosmetice.

Opțiuni interesante în interior

Potrivit experților, apartamentele mici vor beneficia de demolarea parțială a pereților și de instalarea ușilor glisante.A abandona dulapul clasic și a ascunde patul în același timp (dacă nu este nevoie de el) va ajuta podiumul. Versiunea originală este o masă ușoară care, atunci când este asamblată, este suspendată de perete și acționează ca o oglindă.

Ergonomia oricărei camere se va îmbunătăți dacă se folosesc coșuri mici pentru a stoca diferite articole. Este recomandabil să adăugați accente luminoase pentru a face camera mai frumoasă. Este mai corect să înlocuiți ghivecele de flori tradiționale cu planta, deoarece este și mai ușor să aveți grijă de acestea. Un raft sau un raft bine ales poate arata foarte bine.

Conceptul de design competent al bucătăriei include adesea utilizarea de vase, expuse pe rafturi deschise. Este necesar ca un decor suplimentar. Extindeți vizibil fereastra și creșteți trecerea luminii prin intermediul acesteia, asigurând streașina mai aproape de tavan. Pentru a economisi spațiu este adesea ajutat obiecte realizate în stil retro. În același timp, acestea îmbunătățesc semnificativ percepția stilului și imaginii camerelor.

Împărțirea studiourilor în bucăți cu ajutorul mobilierului mare este uneori mai plăcută din punct de vedere estetic decât în ​​detrimentul partițiilor cu o funcție pur decorativă.Într-o cameră insuficient de mare, este adecvat să se folosească mobilier scăzut și, cel mai bine, puțin ridicată deasupra podelei. Embeddingul pieptului în nișă va fi adecvat din punct de vedere estetic dacă sunt fabricate din același tip de material. Rafturile de configurație fanteziste, completate de perdele cu imprimări strălucitoare, arată foarte originală.

Pentru mai multe informații despre organizarea spațiului de stocare în casă, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor