Room partiții în interiorul apartamentului

Structura apartamentului nu corespunde întotdeauna așteptărilor noastre, poate fi incomodă. În plus, nu este întotdeauna posibilă alocarea de camere separate pentru toate gospodăriile. Pentru a rezolva această problemă, puteți utiliza diferite tipuri de partiții.

Zonare Caracteristici

Instalarea de partiții are avantajele sale: cu ajutorul lor, nu puteți doar să crească sau să micșorați spațiul, să implementați soluții de proiectare originale, dar și să-l zonați. Adică, pentru a separa părțile care sunt similare în scop: selectați o zonă de luat masa în bucătărie și o zonă de lucru în camera de zi. Fiecare parte poate fi încadrată în diferite stiluri.

Desigur, nu este necesar să combinăm decorul Evului Mediu și al modernității împreună într-un apartament.Cu toate acestea, în conformitate cu preferințele fiecărui chiriaș, este posibilă amenajarea zonelor destinate utilizării individuale în direcțiile moderne suprapuse. O zonă comună pentru a face stilistic neutru, minimalist, fără accente stralucitoare.

Pentru a face zonare nu numai designerii decorativi, dar și funcționali, respectă anumite reguli:

 • Trebuie să țineți cont de forma camerei. Rezultatul separării trebuie să fie o zonă care îndeplinește pe deplin sarcina. Un studio dreptunghiular nu poate fi divizat, deoarece părțile rezultate vor fi prea înguste. Cel mai bun ar fi împărțirea.
 • O altă nuanță importantă este aranjarea ferestrelor și ușilor. În nici un caz nu pot fi împărțite în jumătate, chiar dacă sunt suficient de largi. Dacă există o singură fereastră, este necesar să se determine unde este cel mai necesar iluminatul natural (în grădiniță, în birou). Dacă fereastra se află în mijloc, va cauza unele dificultăți, este posibil să aveți nevoie de o partiție scăzută (până la pervazul ferestrei). În plus, este necesar să se determine care zonă va deveni intrarea, depinde în mare măsură de lățime.
 • O cameră mică, cu tavane mici, nu poate fi aglomerată cu obiecte voluminoase, fie ele de mobilier sau obiecte arhitecturale.
 • Este imperativ să se elaboreze un proiect în care să se găsească nu numai elementele arhitecturale ale apartamentului, ci și amplasarea aproximativă a mobilierului, dimensiunile și abordările acestuia. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza serviciile unui designer sau puteți crea o desen pe cont propriu pe hârtie sau folosind programe de calculator. Poate, atunci când vizualizați toate dorințele, greșelile vor deveni evidente sau ceva va fi vrut să se schimbe.
 • Adesea, pe lângă pereți despărțitori, se folosesc și alte metode de zonare, de exemplu, cu ajutorul finisajelor, iluminării, diferențelor de pardoseală sau de tavan - în acest caz ar trebui să fie combinate unul cu celălalt și punerea lor în aplicare ar trebui să fie posibilă din punct de vedere tehnic.

Tipuri de partiții

Întregul soi poate fi împărțit în:

 • interior (demolarea sau instalarea acestora se referă la reamenajarea apartamentului în general);
 • cameră (împărtășind o anumită cameră).

În plus față de cele de mai sus, există partiții:

 • surd (folosit doar ca perete);
 • cu deschideri (arcuri, ferestre pentru servirea hranei, prin nișe, sub formă de rafturi);
 • multifuncțional (cu dispozitivul intern - sertare, secțiuni pentru tot felul de lucruri).

Partițiile nu trebuie să fie mari. Parametrii lor depind de caracteristicile camerei. Ele pot ocupa întreaga distanță de perete de perete sau de o anumită parte.

Chiar și coloanele și alte locuri de construcție pot fi folosite și ca delimitare.

materiale

În fabricarea pereților staționari utilizați următoarele materiale:

 • O cărămidă, ca orice alt material din blocuri (blocuri de gaz și spumă), necesită anumite abilități de instalare. După construcție, un astfel de perete este tencuit, vopsit și acoperit cu vopsea sau tapet. Materialul are rezistență ridicată.
 • Plăcile Pazogrebnevy - formează o suprafață plană, sunt ușor de procesat, este ușor de a pune cabluri în ele.
 • Țigram sau fibră de gips - constă din gips, acoperit cu carton sau armat cu fibre de celuloză. Cu ajutorul lor, puteți crea modele de diferite forme (inclusiv raza). Cu toate acestea, ele nu rezistă încărcăturii grele.

Dacă partiția este temporară sau decorativă, atunci ea poate fi făcută din:

 • Lemn. Cel mai ecologic material. Puterea sa depinde de tipul de lemn.
 • PAL și MDF. Nu necesită aliniere, bine procesată, accesibilă. Finisarea se realizează sub formă de laminare și, uneori, de colorare.
 • Plastic. Cel mai fragil și ușor material. Datorită diversității speciilor și ușurința de curățare este larg răspândită. Poate fi colorat, transparent, mat.
 • Sticla. Poate fi transparent, translucid, colorat și specular. Sticlă foarte rezistentă la deteriorare.
 • Metal. Folosit în principal pentru fitinguri și pentru consolidarea materialelor mai puțin durabile.
 • Țesutul. Inferior la alte materiale pentru durabilitate și izolare fonică. Perdelele se uzează și se murdăresc repede.

desen

Partițiile staționare sunt cele mai cunoscute. Ele pot fi monolitice sau pot fi sisteme de stocare. Avantajele acestui tip sunt fiabilitatea, izolarea fonică, disponibilitatea. Principalul dezavantaj este o instalare destul de complicată care afectează finisajul.

Una dintre problemele care se rezolvă atunci când planificați partiția este ușa și instalarea ușii în ea.O alternativă în acest caz poate fi o partiție care înlocuiește ușa. În funcție de disponibilitatea mecanismelor, se disting următoarele structuri:

 • Alunecare. Asemenea compartimente arata ca usile largi. Se deplasează în detrimentul profilelor metalice superioare și inferioare. Ușile glisante sunt echipate cu roți, datorită cărora are loc deschiderea și închiderea. Dacă există mai mult de două, atunci unul rămâne nemișcat, iar ceilalți se ascund în spatele acestuia sau se deplasează în diferite direcții în funcție de tipul compartimentului.
 • pliere acționează pe principiul acordeonului sau al cărților. Mecanismul este compus din role și ghiduri. Stofele de acest tip sunt mai înguste și numărul lor este mai mare decât cel al celor alunecoase.

Atât cele cât și altele pot fi suspendate, în acest caz profilul metalic va fi fixat numai de sus și, desigur, acest tip pare mai interesant, nu afectează podelele și este mai ușor de asamblat. În ciuda faptului că astfel de sisteme ocupă mai puțin spațiu decât designul standard al unei uși înclinate, poziția lor în apartament rămâne fixă.

Pentru a schimba spațiul, dacă este necesar, potriviți instalațiile mobile, un exemplu clasic fiind mobila, și anume un dulap. Pentru a economisi timp și spațiu, acesta poate fi în ambele sensuri.Și sistemele moderne de mobilier modular sunt obiecte cu adevărat multifuncționale. La urma urmei, scopul modulelor poate fi diferit: de la depozitarea lucrurilor, de a dormi și de a lucra pentru a încorpora tehnologia.

Conform configurației sale, partițiile mobile pot fi:

 • Drept.
 • În formă de L.
 • Transformarea (atunci când piesele sunt atașate unul de celălalt prin mecanisme rotative și pot fi fixate unghi unul față de celălalt).

Pentru manevrabilitate și ușurința de mișcare, mobilierul mobil și partițiile tipice sunt echipate cu roți.

Opțiuni de decorare

Aspectul partiției depinde de material, densitatea și capacitățile sale de procesare. Caramizile, blocurile, plăcile pot fi utilizate fără aliniere. Mijloacele de fixare a acestor materiale de construcție pot fi contraste. Acest design este relevant și va fi o completare excelentă a stilului loft. Fără finisaj se utilizează pereți din lemn, sunt acoperite numai cu lac sau cu pete. Și, de asemenea, wattled de la un bambus sau o tijă.

În acest fel nu se menține numai culoarea naturală, ci și textura. Această natură naturală va crea un sentiment de apropiere de natură. Nu credeți că astfel de modele arată prea simplu.Produsele metalice sculptate și forjate din metal pot arăta ca opere de artă reale. Modelul poate fi ales aproape de stilul general - floral, geometric, abstract.

Sticla, plasticul sau plexiglasul au, de asemenea, propriile caracteristici. Ele sunt translucide sau impenetrabile.

Posibilitatea tipăririi pe astfel de suprafețe va ajuta la revitalizarea camerei.

Imaginea poate fi oricare. De exemplu, peisaj, modele, scene din filme sau cărți, fotografii. Alb-negru sau de culoare - le puteți alege pentru aproape orice stil. Creați-le concurență poate vitraliu.

Obiectele de artă din vitralii, în special cele create manual, sunt mai potrivite pentru decorarea clasică a camerelor. Și în combinație cu cadrul adecvat va fi un accent stilistic luminos.

Suprafața oglinzilor poate schimba dramatic spațiul, fă-l mai larg. Iar amplasarea lor în combinație cu iluminarea corectă poate crea efecte de iluminare originale.

Oglinda poate fi lucioasă, satinată, combinată sau decorată cu un model.

Care dintre ele să alegeți?

Câteva recomandări:

 • În primul rând, alegerea depinde de amploarea reparării.Dacă se realizează o reamenajare majoră cu transferul de încălzitoare și deschideri, este necesar să se evalueze cât de mult va afecta întreaga clădire. Este imposibil să demolați și să schimbați pereții caroseriei. Puteți afla cât de legitime sunt schimbările în organizațiile respective.
 • Greutatea materialelor de construcție ar trebui să corespundă densității podelelor și să nu depășească sarcina admisibilă pentru acestea. Dacă nu respectă codurile de construcție, înlocuiți cele grele cu cele ușoare.
 • Decizia cu privire la modul în care va arăta partiția viitoare depinde nu numai de locație, ci și de capacitățile dvs. financiare. Puteți reduce costurile, alegând un design mai ieftin și refuzând serviciile specialiștilor în direcția unei instalări ușoare, pe care o puteți realiza singur.
 • Dacă ideea de zonare a venit la dvs. după terminarea camerei, aveți nevoie de o opțiune care să o afecteze cât mai puțin posibil (de exemplu, agățat).
 • Numai pereții neformali staționari pot oferi o bună izolare fonică și protecție împotriva frigului. Decorative servesc în principal pentru decorare.
 • Acordați prioritate acoperirilor care nu necesită îngrijire complexă și costuri suplimentare de reparații și restaurare.Acest moment este relevant pentru familiile în care există copii sau animale de companie.
 • Toate suporturile trebuie să fie rezistente. Fitingurile fiabile, desigur, nu sunt ieftine, însă durata lor de viață este mult mai lungă. Materialele sigure trebuie să aibă certificate de conformitate.
 • Luați în considerare obiceiurile și preferințele celor care vor folosi aceste modele.

Exemple frumoase în interior

Partițiile pot avea diferite dimensiuni. Unită prin procese comune, bucătăria și sala de mese pot fi delimitate de coloane înguste și de un perete slab între ele. Ele sunt potrivite atât în ​​interiorul modern, cât și în interiorul clasic.

Despărțitoarele curbate de formă neobișnuită, cu inserții diferite, vor nit toate ochii. Design-urile de ghips au câștigat popularitate largă nu numai datorită posibilității de a crea obiecte decorative neobișnuite, ci și datorită unor depozite practice și spațioase.

Consolidați efectul separării în moduri diferite, inclusiv iluminarea din spate. Acesta poate fi multi-nivel, da volumul clădirii. LED-urile multicolore le vor da luminozitate. O altă inovație - panourile vortex vor deveni o sursă suplimentară neobișnuită de lumină.

Mecanisme moderne de pereți glisanți nu pot partaja doar o cameră, dar, de asemenea, să-l integreze rapid. Astfel de separatoare temporare înlocui cu ușurință uși economisi spațiu și pentru a face trecerea de la o parte la alta ușor chiar și pentru un copil.

Cu structuri curbate pot fi create nu numai un singur perete, dar, de asemenea, sala rotundă. Acest nou mod de organizare a spațiului este interesant nu numai pentru designul său ergonomic, dar, de asemenea, extravagante.

Deciziile de proiectare surprind uneori cu extraordinarul lor.

Delimiteaza spatiul, puteți utiliza plante, tevi, ghirlande, instalatii. Principalul lucru este că se potrivesc bine în interior.

Pe ce materiale sunt folosite pentru fabricarea de partiții în apartament, a se vedea următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor