Amenajarea și proiectarea de 1 cameră "Hrușciov"

Astăzi, mulți oameni trăiesc în apartamente mici cu o cameră, Hrușciov. Cel mai adesea, acestea nu sunt doar mici de metri, dar au și un aspect destul de incomod, mai ales pentru case construite în perioada sovietică.

Cu toate acestea, dacă vă gândiți prin aspecte importante precum planificarea și designul interiorului, chiar și dintr-un apartament foarte mic, puteți face o casă foarte confortabilă, confortabilă, elegantă și modernă, care vă va încânta pe voi și pe toți membrii familiei.

Layout cu o cameră "Hrușciov"

Pentru a planifica în mod corespunzător zona unui apartament cu o cameră, va trebui să efectuați reamenajarea.

Cea mai bună opțiune ar fi eliminarea partițiilordeoarece va permite să crească suprafața camerei și să formeze un apartament studio foarte confortabil și modern.

Este necesar să înlăturați partițiile numai pe cele care pot fi demolate fără a afecta construcția casei. Această problemă va trebui coordonată cu serviciile ITO. Este interzisă atingerea pereților lagărului, ventilație și conducta de gaz, precum și o baie deasupra sufrageriei sau bucătăriei vecinilor. A îndeplini aceste cerințe este extrem de importantă, deoarece încălcarea lor poate avea consecințe atât de dezastruoase ca distrugerea casei.

La etapa de luare a unei decizii privind reamenajarea unui apartament, este necesar să se țină seama de un factor atât de important ca numărul de persoane care trăiesc într-un apartament cu o cameră. De exemplu, în cazul în care părinții și copilul vor trăi în cameră, este necesar să se separe spațiul în două zone separate de dormit, care pot fi împărțite cu ajutorul unei partiții sau perdele.

Când planificați un apartament cu o cameră în care părinții și doi copii vor trăi, ar fi recomandabil să se asigure instalarea unui pat supraetajat pentru copii.

Modelele moderne de astfel de paturi au un design foarte frumos și luminos., poti ridica un pat supraetajat cu imaginea personajelor preferate de basm ale copiilor, atunci cu siguranta vor fi incantati de paturile lor.

O cameră de 30 de metri pătrați. m poate acționa simultan ca un dormitor, și ca o cameră de zi, și ca pepinieră. Acesta poate fi, de asemenea, utilizat ca un cont personal, pentru care ar trebui să fie prevăzută o zonă separată pentru un birou - gospodăria va fi capabilă să lucreze și să învețe.

În cameră nu este necesar să se instaleze noptiere - acestea vor ocupa doar o mulțime de spațiu liber. Și în loc de un pat standard, este mai bine să instalați o canapea convertibilă, care foarte ușor și rapid se transformă într-un pat dublu confortabil și spațios.

Masa din cameră poate fi de asemenea folosită ca o masă culisantă - aceasta este foarte convenabilă pentru camerele mici, deoarece atunci când sunt pliate, masa va ocupa un minim de spațiu, dar dacă este necesar se va transforma cu ușurință într-o masă mare la care toți oaspeții dvs. pot găzdui confortabil.

Pentru apartamentele mici, este optim să se utilizeze nu numai transformatoare, ci și fotolii, paturi și chiar dulapuri, în care locul de dormit este ascuns.

Cel mai adesea, proprietarii de o cameră Hrușciov combina o bucătărie cu o cameră. Aceasta este o decizie foarte bună, deoarece bucătăriile din casele lui Hrușciov sunt foarte mici, chiar și câteva persoane nu pot fi adăpostite în același timp. De aceea, cea mai bună soluție ar fi aceea de a combina bucătăria cu holul.

Cu toate acestea, aceste două zone pot fi încă demarcate ușor - prin instalarea unui contor de bare sau a unui arc. Dacă astfel de opțiuni de zonare nu vă plac, atunci spațiul va fi demarcat cu ajutorul aspectului de finisaje și mobilier - folosiți podele și pereți de diferite culori pentru bucătărie și cameră. Marcarea diferitelor zone poate de asemenea să utilizeze diferite iluminări.

În apartamentele de acest tip, toaleta și baia sunt de obicei separate, dar este mai bine să le combinați și să instalați, de asemenea, un dus colț compact, în locul unei băi voluminoase. Acest lucru va crește ușor spațiul liber al încăperilor și va face interiorul mai confortabil.

Cu această opțiune de planificare a băii, aveți posibilitatea să instalați chiar și o mașină de spălat în baie, precum și să sculptați niște spațiu pentru agățarea rafturilor sau a dulapurilor în care puteți stoca diverse articole de igienă.

O altă idee care sa bucurat recent de o popularitate imensă este transformarea unui balcon într-o loggie spațioasă. În acest fel, puteți obține spațiu suplimentar unde puteți plasa un alt pat sau puteți organiza un studiu acolo.

Cel mai important lucru în această privință este asigurarea unei izolații de înaltă calitate a loggiei, aceasta ar trebui să fie întotdeauna menținută la o temperatură confortabilă.

Toate apartamentele sovietice Hrușciov au fost echipate cu cămărite mici, care acum pot fi transformate în dulapuri încorporate și confortabile.

Spațiul suplimentar poate fi sculptat și prin demolarea compartimentului dintre cameră și hol.

Revizia unei singure camere Hrușciov

Așa cum am menționat mai devreme, 1-cameră Hrușciov este cel mai bine transformat într-un apartament studio, în care un spațiu mare va servi ca mai multe zone diferite - dormitor, living și bucătărie.

Cel mai bine este să începeți o revizie a unui apartament cu înlocuirea vechilor comunicații intra-apartament - instalații electrice, instalații sanitare și sanitare, baterii de încălzire. Pentru a face acest lucru, este mai bine să vă adresați profesioniștilor pentru ajutor, deoarece nu trebuie să riscați cu astfel de lucruri.

De asemenea, ar trebui să înlocuiți cu siguranță vechile ferestre din lemn sovietic cu ferestre noi moderne. Va necesita înlocuirea și intrarea, precum și ușile de interior.

Urmatorii pasi vor fi sapa de podea, precum si tencuiala, nivelarea si finisarea peretilor.

Sfaturi importante - chiar înainte de a începe să reparați, să calculați cu atenție și cu precizie toate cheltuielile viitoare - pentru materialele de construcție, precum și să plătiți pentru munca maeștrilor.

Nu ar trebui să economisiți pe calitatea materialelor, deoarece durabilitatea reparațiilor efectuate în apartament va depinde de aceasta.

Opțiuni de design interior

Pe lângă planificarea corectă a apartamentului, este, de asemenea, foarte important să-i proiectăm corect aspectul.

Pentru a extinde camera cât mai mult posibil, pentru a fi mai aerisite și confortabile, designul interior trebuie făcut în culori vii. Cu același scop, puteți utiliza oglinzi în interior, precum și diferite suprafețe de sticlă și lucios.

Un alt punct foarte important - pentru a rămâne confortabil cu un apartament, este necesar să aranjați mobilierul corect.

Cea mai bună soluție în această situație va fi stilul de "minimalism", astfel încât mobilierul nu ar trebui să fie mult.

De exemplu, dacă aveți o canapea în camera dvs., puteți în siguranță să o atârnați peste un raft elegant, cu balamale, pentru stocarea de cărți, fotografii, figurine și alte accesorii.

În colțurile camerei puteți instala mobilier, cum ar fi un dulap sau o noptieră. Opțiunile de succes pentru plasarea mobilierului sunt prezentate în fotografiile de mai jos. Este de dorit ca toate mobilierul a fost în nuanțe deschise - este foarte important pentru un apartament mic Hrușciov.

Dacă vă plac soluțiile moderne și non-standard, styling-ul pereților cu arcade creative, nișe și coloane va fi o idee grozavă.

De asemenea, este foarte important să scăpați de toate lucrurile vechi și inutile, pentru că pur și simplu nicăieri nu trebuie să le păstrați într-o cameră mică Hrușciov. Și trăind într-un apartament aglomerat este complet incomod.

Nu uitați de o problemă atât de importantă ca și iluminarea apartamentului. Pentru o cameră mică cu o singură cameră, Hrușciov necesită cantitatea maximă de lumină, pentru că astfel puteți vizualiza spațiul mai spațios, mai voluminos și mai confortabil.

Utilizați modele moderne, elegante, de lămpi care pot fi instalate pe tavan sau pe pereți. Dacă intenționați să instalați un candelabru - alegeți un model mic îngrijit.

Lumina naturală este, de asemenea, de mare importanță, ar trebui să fie, de asemenea, cât mai mult posibil. Prin urmare, dacă există o astfel de oportunitate, dimensiunea ferestrelor este cât se poate de mare - acest lucru se va realiza prin reducerea distanței dintre cele două ferestre.

Ferestrele mari arată foarte frumos și neobișnuit, fac din cameră mai multă lumină și mai ușor de respirat.

Este de dorit ca decorarea tavanului și a pereților să fie ușoară, dar trebuie avut în vedere că pereții trebuie să fie cel puțin o pereche de tonuri mai întunecate decât tavanul.

Hârtia pe perete poate avea modele mici sub formă de florete sau curlicuri. Tavanul poate fi lucios și, astfel, reflectă și lumina difuză. În interiorul unei camere luminoase, puteți adăuga accente sub formă de perne, pături și alte accesorii realizate în culori contrastante, de exemplu, albastru, verde sau purpuriu.

În apartamentele mici cu tavane joase, nu trebuie să alegeți plafoanele suspendate ca finisaje, deoarece acestea vor face și camera ta mai mică.

Faceți interiorul apartamentului, încercați să aderați la un stil modern pe care îl puteți alege în funcție de gustul personal.

Astăzi sunt foarte populare stiluri precum clasic, modern, loft, chebbi-chic, etno-stil, minimalism, Provence, țară, hi-tech, art deco și multe altele.

Chiar și de la cea mai mică încăpere "Hrușciov" puteți face un apartament elegant și modern și confortabil, trebuie doar să faceți în mod competent reamenajarea, precum și decorați frumos și original interiorul.

9 fotografie

Un exemplu de planificare a unui apartament studio cu o cameră vă veți vedea în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor